ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Απόλλων: Μαζί με Ζούμπο και στην Basket League

«Πατρινός» πλέον, αφού θα παραμείνει στις τάξεις του Απόλλωνα για 4η συνεχόμενη χρονιά έχοντας ζήσει συνολικά από την αρχή την προσπάθεια της ομάδας για την επιστροφή της στην κατηγορία των μεγάλων του Ελληνικού μπάσκετ είναι ο Φώτης Ζούμπος.
Ο Έλληνας γκαρντ μιλώντας για την παραμονή του στους μελανόλευκους τόνισε με νόημα τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανεβήκαμε στη Basket League και θα είμαι κομμάτι της ιστορίας του Συλλόγου. Οι απαιτήσεις πλέον είναι πολύ μεγαλύτερες, αλλά θεωρώ ότι με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας», ήταν τα λόγια του και πρόσθεσε:
«Όταν πριν από τρία χρόνια ήρθα στην Πάτρα δεν περίμενα ότι θα παρέμενα για τόσο διάστημα. Αυτή είναι η αλήθεια. Όμως υπήρχε αμοιβαία εμπιστοσύνη και αλληλοεκτίμηση. Νιώθω μετά από τόσα χρόνια κατ’ έναν τρόπο Πατρινός. Πλέον έχω δεθεί πάρα πολύ με την ομάδα. Ανυπομονώ να αγωνιστώ στη Basket League με τον Απόλλωνα. Εύχομαι πρώτα απ’ όλα να έχουμε υγεία και στην προσπάθεια που θα κάνουμε θέλω να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να πανηγυρίσουμε μαζί νίκες, διακρίσεις και επιτυχίες».
Ήταν από τους βασικούς συντελεστές της περυσινής πορείας του Απόλλωνα στην κατάκτηση του τίτλου στην Α2 Εθνική και της ανόδου στη Basket League.
Είχε μ.ο. 11,8 πόντους με 3,8 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ με 40,86% τρίποντα, 61,76% δίποντα και 60% στις βολές.

NATIONAL LEAGUE 1
Πρεμιέρα με το αριστερό για τον Απόλλων, ήττα με 78-70 από τον Κρόνο

Ο Απόλλων ξεκίνησε με ήττα τη σεζόν στη National League 1, χάνοντας εκτός έδρας από τον δυνατό Κρόνο Αγ. Δημητρίου με σκορ 78-70.
Οι γηπεδούχοι φάνηκαν με μεγαλύτερη διάθεση για τη νίκη απ’ ότι οι μελανόλευκοι που είχαν έντονα τα επιθετικά προβλήματα και τον Αμερικάνο Κίερ να μένει στους 9 πόντους. Ο Σταμάτης είχε την πλέον παραγωγική εμφάνιση με 17 πόντους, που δεν έφθασε όμως για να αποφευχθεί η ήττα.
Τα 10λεπτα: 15-20, 41-31 (ημ.), 60-53, 78-70.
Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Καραμπάς): Ντελόνει 12 (2), Τουτζιαράκης 7 (1) , Παπαδιονυσίου 12, Τσουργιάννης 8, Πιουσκουλόγλου, Μοτσενίγος 8 (2), Μαστόρος 23 (3), Καραλευθέρης 1, Τσάβος 2, Ψημίτης 5, Δημητρίου.
Απόλλων Πατρών (Ελευθεριάδης): Κίερ 9, Χειλαρης 8, Παπαφωτίου, Μανακας 8, Σταμάτης 17 (4), Ανέστης 7, Ζουμπος 12 (1), Κώττας 6, Παύλος 3 (1).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
«Καλημέρα» με ντέρμπι για τον Απόλλωνα εκτός εναντίον του Κρόνου Αγ. Δημητρίου

Δυο ομάδες που θεωρούνται από τα μεγάλα φαβορί στη μάχη του τίτλου στον 2ο όμιλο της NL1 αναμετρώνται στην πρεμιέρα, Κρόνος Αγ. Δημητρίου και Απόλλων Π., στο κλειστό γυμναστήριο του πρώτου στην Αθήνα (5μ.μ.).
Με δεδομένο ότι φέτος τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου μεταφέρονται στα πλέι-οφ, θα είναι ιδανικό αν οι μελανόλευκοι πάρουν το σπουδαίο διπλό σήμερα, αν και το ματς έχει πολλές δυσκολίες.
Η αποστολή του Απόλλωνα είναι από χθες στην Αθήνα χωρίς απουσίες και με στόχο να παρουσιάσει από την αρχή το ανταγωνιστικό του πρόσωπο και την ψυχική του δύναμη, βάζοντας τις βάσεις για μια ανταγωνιστική πορεία στη φετινή σεζόν.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Απόλλων Πατρών: Οι διαιτητές για το ματς με τον Κρόνο

Στο νέο κλειστό του Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα ξεκινά το φετινό ταξίδι του Απόλλωνα Πατρών στο πρωτάθλημα της National League 1.
Το Σάββατο (4/10) στις 17:00 η ομάδα της Πάτρας καλείται να κάμψει την αντίσταση του τοπικού Κρόνου, που διαθέτει ένα αξιόλογο σύνολο με έμπειρες μονάδες.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Καλογριάς, Ουσταμπασίδης και Αναστασόπουλος, με κομισάριο τον Λημνιάτη.
Γιάννης Γεωργακόπουλος