ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Απόλλων: Θέλει αναβολή με Οίακα, προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ

Με ότι όπλα διαθέτει στα χέρια του ο Απόλλωνας δίνει τη μάχη δικαίωσης στην περιβόητη πλέον ιστορία με την οφειλή προς τον Άκερ φωνάζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι το δίκιο είναι με το μέρος του και η τελευταία επίσημη μελανόλευκη ενημέρωση αναφέρει:
«Η σιωπή μας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως αδυναμία. Επειδή η υπόθεση με τον κ. Άλεξ Άκερ έχει εξελιχτεί σε θέμα, το οποίο μας απασχολεί χωρίς ο Σύλλογος μας να ευθύνεται θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε άπαξ όχι απλώς τη θέση μας, αλλά την αλήθεια που είναι μία και είναι ξεκάθαρη.
Ο ΑΣ Απόλλων ποτέ δεν σύναψε καμία σύμβαση με τον αθλητή Άλεξ Άκερ. Διαθέτει διαφορετικό ΑΦΜ και διαφορετικό είναι το ΑΦΜ της ΚΑΕ.
Πρόκειται λοιπόν για διαφορετικές νομικές οντότητες και αυτό είναι πασιφανές. Ο ΑΣ Απόλλων «τρέχει» την ομάδα από την σεζόν 2018-2019 και έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς πάσα κατεύθυνση, παίκτες, τεχνικό τιμ, τρίτους, στους πάντες στο ακέραιο!
Καμία δικαστική ή διαιτητική απόφαση δεν μπορεί να υποχρεώσει τον ΑΣ Απόλλων να καταβάλει μισθούς και πριμ στον αθλητή Άλεξ Άκερ. Η FIBA κακώς ζήτησε από την ΕΟΚ να απαγορεύσει τις μεταγραφές στον ΑΣ Απόλλων και ουσιαστικά ζήτησε να πληρώσει ο Σύλλογος χρήματα χωρίς να είναι υποχρεωμένος.
Η απόφαση της FIBA είναι παράνομη. Παραθέτουμε απόσπασμα από την απόφαση της ΕΟΚ για μη έκδοση δελτίων των νεοαποκτηθέντων αθλητών μας:
«Εγκρίνεται η απόρριψη της μεταγραφής συγκεκριμένων αθλητών στον ΑΣ Απόλλων λόγω κοινοποιηθέντος από την FIBA BAN, αν και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις μεταγραφής τους σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό μεταγραφών της ΕΟΚ».
Η ίδια η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι ο ΑΣ Απόλλων είναι καθόλα νόμιμος, αλλά δεν προχώρησε στην έκδοση δελτίων λόγω της απόφασης της FIBA».
Αθανασίου: «Πάμε στο ΑΣΕΑΔ, ζητάμε αναβολή»
Για την υπόθεση Άκερ ο πρόεδρος του ΑΣ Απόλλων, Γιώργος Αθανασίου, δήλωσε: «Η απόφαση της FIBA για απαγόρευση μεταγραφών είναι άδικη και μη σύννομη.
Εχει δρομολογηθεί η προσφυγή του Συλλόγου στο ΑΣΕΑΔ και είμαστε 1000% σίγουροι ότι θα υπάρξει θετική έκδοση και μάλιστα προσδοκούμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Θα δικαιωθούμε και δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Σε ότι έχει να κάνει με το Κύπελλο, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μπορούμε να πάμε μακριά στο θεσμό, δεν θέλουμε να αγωνιζόμαστε με πλήρη σύνθεση. Για αυτό τον λόγο θα καταθέσουμε αίτημα στην ΕΟΚ αναβολής των αγώνων μας έως την τελική έκδοση της απόφασης του ΑΣΕΑΔ για να υπάρξει ισονομία στη διοργάνωση».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Έδειξε χαρακτήρα στο δραματικό φινάλε ο Απόλλων και πήρε την πρόκριση κόντρα στους Γαργαλιάνους (67-63)

Μετά από ένα 40λεπτο θρίλερ με έντονες συγκινήσεις και διακυμάνσεις στο σκορ ο Απόλλων με άμυνα και ποιότητα στα τελευταία 5’ νίκησε 67-63 τους άκρως μαχητικούς Γαργαλιάνους για το κύπελλο, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τους Ανέστη και Μανάκα.
Έτσι η ομάδα του Γ. Ελευθεριάδη θα παίξει πλέον την ερχόμενη Τετάρτη με τη Δόξα Λευκάδας στην Περιβόλα για την 2η αγωνιστική της β’ φάσης.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 60-52 στο 34’, για να ακολουθήσει η μεγάλη αντεπίθεση του Απόλλωνα με Μανάκα και Ανέστη και με επί μέρους 3-15 πήρε την πρόκριση αποφεύγοντας έναν απρόσμενο αποκλεισμό.
Τα 10λεπτα: 17-14, 28-29 (ημ.), 49-48, 63-67.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Ελευθεριάδης): Κίερ 10 (3/6διπ., 0/3τρ.), Χείλαρης, Ανέστης 25 (5/9διπ., 3/12τρ., 4ριμπ., 3 ασίστ, 4κλεψ.), Ζούμπος 5 (1/7τρ.), Κώττας 4 (αρχική 5άδα), Παπαφωτίου, Αθανασόπουλος 2, Μανάκας 12 (5/6 σουτ), Παύλος 9 (3/11τρ.).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ο Απόλλων στον… πόντο προηγείται των Γαργαλιάνων εκτός έδρας για το κύπελλο, άστοχος στα τρίποντα

Ο Απόλλων δυσκολεύεται με τη λήξη του ημιχρόνου με αντίπαλο τους Γαργαλιάνους εκτός έδρας για το κύπελλο, καθώς προηγείται με βραχεία κεφαλή (29-28), σε ματς που κυριαρχεί η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες.
Οι γηπεδούχοι με υψηλά ποσοστά ευστοχίας έξω από τα 6,75μ. προηγήθηκαν με 24-19 στα μέσα της β’ περιόδου, για να αντιδράσουν άμεσα οι μελανόλευκοι με 0-5 και να κλείσουν το ημίχρονο στο +1 (29-28).
Ο Απόλλων προηγείται παρότι έχει μόλις 15% στα τρίποντα (3/20), με τον Ανέστη να είναι πρώτος σκόρερ με 9π. (0/5τρ.) και τον Κίερ που έχει παίξει 10’ να είναι στους 5.
Τα 10λεπτα: 17-14, 11-15.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ο Απόλλων για τρίτη σερί πρόκριση με προσοχή και σοβαρότητα παίζει στους Γαργαλιάνους

Συνέχεια στο θεσμό του κυπέλλου δίνει σήμερα ο Απόλλωνας, έχοντας μια αρκετά επικίνδυνη αποστολή. Ταξιδεύει στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα στο Δ.Κ.Γ. Γαργαλιάνων για να αντιμετωπίσει στις 17:00 την ομώνυμη ομάδα στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Β’ φάσης.
Τις δυο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία και οι μελανόλευκοι είναι το μεγάλο φαβορί για την τρίτη συνεχόμενη πρόκρισή τους. Σε περίπτωση νίκης, θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Τετάρτη στην Περιβόλα τον νικητή του ζευγαριού Α.Ε. Βαρθολομιού – Δόξα Λευκάδας (αν επικρατήσει η ομάδα της Λευκάδας).
Μίλτος Σπυρόπουλος