ΣΤΙΒΟΣ
Ασημένιος Εμμανουήλ Καραλής στο Τόκιο με άλμα στα 6 μέτρα!

Ο «Μανόλο» πέρασε για 12η φορά φέτος (και 13η συνολικά) τα 6 μέτρα, σε ακόμα μια ιστορική μάχη με τον «εξωγήινο» Σουηδό.
Ο Καραλής έβαλε έτσι το… κερασάκι στην τούρτα μιας πολύ γλυκιάς χρονιάς, καθώς κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.
Αυτό είναι το έβδομο μετάλλιο της καριέρας του, καθώς είχε προηγηθεί ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο (Παρίσι), ένα ασημένιο (Ναντζίνγκ) και ένα χάλκινο (Γλασκώβη) σε Παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου, ένα χρυσό (Άπελντοορν), ένα ασημένιο (Κωνσταντινούπολη) σε Ευρωπαϊκά κλειστού κι ένα ασημένιο (Ρώμη) σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού.

ΣΤΙΒΟΣ
Τόκιο 2025: Πρόκριση στον τελικό του μήκους με ένα μόνο άλμα για τον φοβερό Τεντόγλου

Σε χαλαρή προπόνηση μετέτρεψε τον προκριματικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής εξασφάλισε από το πρώτο του άλμα την πρόκριση, καθώς πήδηξε στα 8 μέτρα και 17 εκατοστά, ξεπερνώντας το όριο πρόκρισης (8.15μ.).
Αυτός ήταν και ο στόχος του, καθώς λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που είχε αντιμετωπίσει τον προηγούμενο καιρό, δεν ήθελε να επιβαρύνει το σώμα του με περισσότερα άλματα. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης (17/6) στο Τόκιο (14:50 ώρα Ελλάδας).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΣΤΙΒΟΣ
Τόκιο 2025: Ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο η Αμερικανίδα Τζέφερσον, πήρε το χρυσό μετάλλιο

Η Αμερικανίδα Τζέφερσον με ρεκόρ αγώνων (10.61) ήταν η μεγάλη νικήτρια στην «κούρσα της μίας ανάσας», των 100μ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Τόκυο. Πρόκειται για την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών!
Πίσω από την παγκόσμια πρωταθλήτρια τερμάτισε η Τίνα Κλέιτον από την Τζαμάικα με 10.76 (ασημένιο μετάλλιο), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Τζούλιεν Αλφρεντ από την Αγία Λουκία με 10.84 (χάλκινο).
ΣΤΙΒΟΣ
Τόκιο 2025: «Αστραπή» ο Σεβίλ, θρίαμβος της Τζαμάικα με δυο μετάλλια στην κούρσα της μιας ανάσας!

Σε θρίαμβο της Τζαμάικα εξελίχθηκε ο μεγάλος τελικός των 100μ. ανδρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου του Τόκιο. Μεγάλος νικητής ήταν ο Τζαμαϊκανός, Ομπλίκ Σεβίλ με 9.77 (ατομικό ρεκόρ), ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου θα βρεθεί ο συμπατριώτης του, Κισέιν Τόμπσον με 9.82.
Τρίτος ήταν ο Ολυμπιονίκης, Νόα Λάιλς (ΗΠΑ) με 9.89.