ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αύριο (13/12) η Εθνική μαθαίνει τους αντιπάλους της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026

Η Εθνική έχει πλέον στραμμένο το βλέμμα της και στην κλήρωση της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου, εκεί όπου στις 13:00 θα μάθει τους αντίπαλούς της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026. Την Εθνική θα εκπροσωπήσουν στην κλήρωση ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Βασίλης Τοροσίδης.
Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
“Στη Ζυρίχη την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 13:00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2026. Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική Ομάδα, την οποία θα εκπροσωπήσουν στην κλήρωση ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Βασίλης Τοροσίδης.
Προκριματική φάση:
Οι αγώνες των ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2025. Θα καταρτιστούν 12 όμιλοι των τεσσάρων ή πέντε ομάδων και οι νικητές των ομίλων θα εξασφαλίσουν μια θέση στην τελική φάση του ΠΚ 2026, η οποία θα διεξαχθεί στα γήπεδα των HΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού.
Για τις υπόλοιπες 4 θέσεις που δικαιούται η UEFA (οι ομάδες της Ευρώπης που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του Μουντιάλ έχουν αυξηθεί από 13 σε 16) θα διεξαχθούν play-off, στα οποία θα συμμετάσχουν 16 ομάδες και συγκεκριμένα οι 12 δεύτεροι των προκριματικών ομίλων και οι 4 καλύτεροι πρώτοι των ομίλων του UEFA Nations League 2024-25 που δεν θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση ως νικητές ομίλου, ούτε θα έχουν εισέλθει στα play-off ως δεύτεροι.
Η κλήρωση θα ξεκινήσει από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας και θα συνεχιστεί με τα υπόλοιπα, έως το 5ο. Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρις στα εξαιρετικά της αποτελέσματα στο Nations League, η Εθνική Ομάδα βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.
Τα γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης:
1ο γκρουπ: Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Αγγλία, Ελβετία, Κροατία, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία.
2ο γκρουπ: Ουκρανία, Σουηδία, Τουρκία, Ουαλία, Ουγγαρία, Σερβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα, Σλοβακία, Τσεχία, Νορβηγία.
3ο γκρουπ: Σκωτία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία, Φινλανδία, Ισλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Μαυροβούνιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ισραήλ.
4ο γκρουπ: Βουλγαρία, Λουξεμβούργο, Λευκορωσία, Κόσοβο, Αρμενία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Κύπρος, Νησιά Φερόε, Λετονία, Λιθουανία.
5ο γκρουπ: Μολδαβία, Μάλτα, Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Λιχτενστάιν, Σαν Μαρίνο.
*Η κλήρωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της FIFA”.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Η Παναχαϊκή ανακοινώνει Τρόπουλο και Κουραχάνη, συνεχίζει να «γεμίζει» το ρόστερ

Ο νεαρός γκολκίπερ Νίκος Τρόπουλος (από τη Λαμία) και ένα ακόμη δικό της παιδί, ο Κωνσταντίνος Κουραχάνης (φωτό), θα είναι δυο ακόμη προσθήκες που θα ανακοινωσει εντός της ημέρας η Παναχαϊκή.
Ο νεαρός μέσος που κατέκτησε το πρωτάθλημα με την κοκκινόμαυρη Κ19 γυρίζει στην ομάδα που αγαπάει παρότι αρχικά ήταν πολύ κοντά στον Παναιγάλειο.
Όσο για τον 21χρονο γκολκίπερ Τρόπουλο, έχει δείξει καλά στοιχεία και ο Κυβελίδης εισηγήθηκε να αποκτηθεί, όπως και θα γίνει.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Ο Πετράτος και τη νέα σεζόν στην Παναχαϊκή, ανακοινώθηκε επίσημα από τους κοκκινόμαυρους

Όπως αναμενόταν τέλος καλό όλα καλά με την περίπτωση του Ηλία Πετράτου και την παραμονή του στην Παναχαϊκή.
Ο πατρινός σύλλογος ανακοίνωσε την παραμονή του στην ομάδα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!
Είναι Μέσος, γεννημένος στις 04/01/2005, με την Παναχαϊκή να ψάχνει για 1-23 ακόμη ποιοτικές προσθήκες.
“Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με τα κοκκινόμαυρα”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Ο Στάμος (Ηλεία) διαιτητεύει την Παναχαϊκή στον αγώνα κυπέλλου με Πανθουριακό εκτός έδρας

Ο Στάμος από την Ηλεία ορίστηκε διαιτητής στον Κυριακάτικο αγώνα της Παναχαϊκής με τον Πανθουριακό στην πρεμιέρα του κυπέλλου ερασιτεχνών (Κυριακή γηπ. Μεσσηνιακού 4.30μ.μ.).
Βοηθοί του θα είναι οι Παναγούλιας και Ευσταθίου (από Ηλεία και Αρκαδία αντίστοιχα) και παρατηρητής ο Σπύρος Σελίμος από την Λακωνία.
Στα υπόλοιπα ματς των αχαϊκών ομάδων έχουμε:
Παναιγιάλειος – Ζάκυνθος: Αργυρόπουλος (Κορίνθου) με βοηθούς Θεοδωρόπουλο και Τσόκαρη του ίδιου συνδέσμου.
Θύελλα Π.-Άρης Π.: Καζανάς (Αιτωλ/νία) με βοηθούς Ντρέλια και Δανιά του ίδιου συνδέσμου.
– Από πλευράς πατρινών ρέφερι θα έχουμε τον Βαβαρούτα Κώστα με βοηθούς τους Γαλάνη και Παλούμπι στην αναμέτρηση Πρόοδος Ρωγών-Τηλυκράτης.
Μίλτος Σπυρόπουλος