ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Beach Volleyball Γυναικών: Τα φαβορί μπήκαν δυνατά

Τα φαβορί σημείωσαν εύκολες νίκες στους πρώτους αγώνες του κυρίως ταμπλό Γυναικών στο BeachVolleyball, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον από το φίλαθλο κοινό αναμένεται το ντεμπούτο των δύο ελληνικών ομάδων απόψε στο κεντρικό γήπεδο C5.
Οι 12 ομάδες είναι χωρισμένες σε 4 Ομίλους των τριών ομάδων. Σε κάθε Ομιλο οι ομάδες παίζουν όλες εναντίον όλων και οι δύο πρώτες θα προκριθούν στο ταμπλό των 8 ομάδων που θα γίνει με το σύστημα νοκ άουτ.
Στον Α Ομιλο οι Sara RADANOVIC, Valentina VRBANC από την Κροατία νίκησαν με 2-0 (21-15, 21-16) τη δεύτερη ομάδα της Γαλλίας (Pia SZEWCZYK, Clemence VIEIRA).
Στον ίδιο Ομιλο βρίσκεται και η πρώτη ομάδα της Ελλάδας αποτελούμενη από τις Βασιλική ΑΡΒΑΝΙΤΗ και Παναγιώτα ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, οι οποίες στις 21.00 θα αντιμετωπίσουν τις Sara RADANOVIC, Valentina VRBANC από την Κροατία.
Στον Β Ομιλο προβάδισμα απέκτησαν οι Klara KREGAR, Katarina FABJAN από τη Σλοβενία που νίκησαν με 2-0 (21-16, 21-17) τις Valmira SYLEJMANI από το Κόσοβο.
Στον ίδιο Ομιλο βρίσκεται και η δεύτερη ομάδα της Γαλλίας αποτελούμενη από τις Αline CHAMEREAU, Alexandra JUPITER οι οποίες στις 18.30 θα αντιετωπίσουν τις Valmira RAMADANI, Dhurate SYLEHMANI από το Κόσοβο.
Στον Γ’ Ομιλο η δεύτερη ομάδα της Κύπρου (Ζωή ΚΩΣΝΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, Ερικα ΖΕΜΠΥΛΑ) νίκησε με 2-0 (21-16, 21-12) τις Σέρβες Μarija MILJEVIC, Τamara MILJEVIC.
Στον ίδιο Ομιλο συμμετέχει και η δεύτερη ελληνική ομάδα (Κωνσταντίνα ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, Δήμητρα ΜΑΝΑΒΗ), οι οποίες στις 20.10 θα αντιμετωπίσουν τις Σέρβες Μarija MILJEVIC, Tamara MILJEVIC.
Στον Δ’ Ομιλο η πρώτη ομάδα της Κύπρου (Μαριότα ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, Μανωλίνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) που αγωνίζονταν στον Ολυμπιακό, νίκησαν εύκολα με 2-0 (21-03, 21-10) τις Αλβανίδες Εlsa DISHA, Dimitra KOLE.
Στον ίδιο Ομιλο συμμετέχουν και οι Vanessa Sofia DA COSTA PAQUETE, Beatriz SILVA PINHEIRO από την Πορτογαλία οι οποίες στις 19.20 θα αντιμετωπίσουν τις Αλβανίδες Dimitra KOLE, Elsa DISHA.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΜΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Mariota ANGELOPOULOU, Manolina KONSTANTINOU (Κύπρος Ι) – Εlsa DISHA, Dimitra KOLE (Αλβανία) 2-0 (21-03, 21-10)
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Klara KREGAR, Katarina FABJAN (Σλοβενία) – Valmira SYLEJMANI (Κόσοβο) 2-0 (21-16, 21-17)
Γ’ OMIΛΟΣ: Ζoi KONSTANTOPOULOU, Erika ZEMBYLA (Κύπρος II) – Marija MILJEVIC, Τamara MILJEVIC (Σερβία) 2-0 (21-16, 21-12)
Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Sara RADANOVIC, Valentina VRBANC (Κροατία) – Pia SZEWCZYK, Clemence VIEIRA (Γαλλία ΙΙ) 2-0 (21-15, 21-16)
18.30 – C5 – Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Αline CHAMEREAU, Alexandra JUPITER (Γαλλία ΙΙ) – Valmira RAMADANI, Dhurate SYLEHMANI (Κόσοβο)
19.20 – C5 – Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Vanessa Sofia DA COSTA PAQUETE, Beatriz SILVA PINHEIRO (Πορτογαλία) – Dimitra KOLE, Elsa DISHA (Αλβανία)
20.10 – C5 – Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Konstantina TSOPOULOU, Dimitra MANAVI (Ελλάδα ΙΙ) – Μarija MILJEVIC, Tamara MILJEVIC (Σερβία)
21.00 – C5 – Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Vassiliki ARVANITI, Panagiota KARAGKOUNI (Ελλάδα Ι) – Sara RADANOVIC, Valentina VRBANC (Κροατία)

ΠΟΛΟ
Ασημένιο μετάλλιο η Εθνική Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό, δραματική ήττα από την Ισπανία

Άξιζε το χρυσό μετάλλιο η Εθνική μας ομάδα. Ύστερα από ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και ανατροπές, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 10-9 από την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων Κ18, που ολοκληρώθηκε απόψε (7/9) στην πόλη Γκζίρα της Μάλτας και κατέλαβε την δεύτερη θέση στη διοργάνωση.
Τα κορίτσια του Γιώργου Ντόσκα, με απολογισμό τέσσερις νίκες σε έξι αναμετρήσεις, πήραν το χάλκινο μετάλλιο αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η ελληνική υδατοσφαίριση βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης και έχει το μέλλον μπροστά της.
Οι διεθνείς μας ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς στον τελικό αφού, με αιχμή την Ανδρονίκη Καραγιάννη, προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά (3-1 και 4-2) στην πρώτη περίοδο και την διατήρησαν μέχρι το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου (6-4).
Στη συνέχεια, όμως υπέπεσαν σε λάθη και επέτρεψαν στις Ισπανίδες με ένα σερί 4-0, μέσα σε διάστημα έξι λεπτών, να περάσουν μπροστά στο σκορ με 8-6. Πάντως, οι Ελληνίδες παίκτριες δεν πτοήθηκαν, αφού στην τελευταία περίοδο κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 8-8 (Δρακωτού) και 9-9 (Κρασσά), αλλά οι αντίπαλές τους είχαν τον τελευταίο λόγο πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ με την Γκιρόνες (1.53 πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας).
Τα 8λεπτα: 2-4, 2-1, 4-1, 2-3
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ντόσκας): Σάλεχ, Καραγιάννη 4, Ελμισιάν, Μπίκου, Δρακωτού 1, Μαρίνου, Κλαψιανού, Κρασσά 1, Σταυρίδου, Μπιτσάκου 3, Ντούλη, Σαλταμανίκα, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη.
Για την Ισπανία σκόραραν: Μποϊξάντε 1, Ταρίνο 1, Λαρός 1, Λαγκούν 1, Ναβάρο 1, Αγκούστι 1, Μάρτι 1, Λόπεθ 1, Ασένσιο 1, Γκιρόνες 1.
ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Διαβάστε στη “Match”: Πικρή γεύση για δύο, χάρηκε μόνο η Θύελλα

Παναχαϊκή και Παναιγιάλειος είπαν νωρίς “αντίο” στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, γνωρίζοντας ήττες από Πανθουριακό και Ζάκυνθο αντίστοιχα.
Η Θύελλα Πατρών ήταν η μοναδική που χαμογέλασε απέναντι στον Άρη *Όλο το ρεπορτάζ για τις ομάδες της Αχαΐας.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ»
Σχεδόν 40 παίκτες διεκδικούν θέση στην ομάδα και κάποιοι θα αποχωρήσουν * Η διοίκηση αναζητά έμπειρους παίκτες για την άμυνα.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
ΤΙ (ΔΕΝ) ΕΙΔΕ Ο ΛΙΜΝΙΑΤΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
Η απουσία των δύο βασικών πλέι μέικερ, ΜακΚάλουμ και Μπαζίνα, εμπόδισε τον Γιώργο Λιμνιάτη να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα στα πρώτα φιλικά * Ελπιδοφόρα μηνύματα από τον νεαρό Κομιανίδη.
ΑΠΟΛΛΩΝ
Πρεμιέρα στο Κύπελλο
Οι «μελανόλευκοι» ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους το Σάββατο (17:00), υποδεχόμενοι τον Προμηθέα 2014 στην Περιβόλα για το Κύπελλο Ελλάδας * Αύριο η τελική πρόβα στο φιλικό με Παναχαϊκή.
ΑΤΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
Η «γέφυρα» με τις μεγάλες ΠΑΕ
Ο πρόεδρος του Άτλα, Σωτήρης Σκρέτας, μιλά στη «Match» για τη φιλοσοφία της ακαδημίας, τη μεταγραφή του Τηλέμαχου Κοκκίνη στον Ολυμπιακό και τα επικείμενα δοκιμαστικά της ΑΕΚ στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ
Δυνατά φιλικά τεστ
Οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας έδωσαν δυνατά φιλικά ματς ενόψει της νέας σεζόν * Την Παρασκευή (12/9) θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των τριών τοπικών κατηγοριών.
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το 2/2 στο “Καραϊσκάκης”
Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πεντάρα επί της Λευκορωσίας, η Εθνική ομάδα υποδέχεται απόψε (21:45) τη Δανία. Στόχος η νίκη που θα της δώσει τεράστιο προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026.
ΠΟΛΟ
«Ταλέντο, πλάνο και σκληρή δουλειά»
Ο νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο της Ν.Ε. Πατρών Γιώργος Τσόκας στην πρώτη αναλυτική συνέντευξή του στη «Match» εφ’ όλης της ύλης
ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ
Σάρωσαν τα μετάλλια οι αθλητές Αστραπής και Έκρηξης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με Παναγόπουλο και Μιχόπουλο
ΜΠΑΣΚΕΤ
Όλη η φιλική δράση των ομάδων της Αχαΐας, κληρώνει σήμερα Α1 και Α2 ΕΣΚΑ-Η
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Διακρίσεις αθλητών της Ακαδημίας των Σπορ με την Αστυνομία στο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων

Τελείωσε πρόσφατα το πρωτάθλημα χάντμπολ ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας για το 2025, όπου έπαιξαν με την ομάδα της αστυνομίας δύο αθλητές που έχουν φορέσει την φανέλα της Ακαδημίας των Σπορ και μάλιστα αγωνίζονται και στην ίδια θέση (αριστερό εξτρεμ).
Πρόκειται για τον πατρινό Αλέξη Κουρή (αριστερά στην φωτογραφία), ο πρώην και τον Βασίλειο Κολιούλη (δεξιά), ο νυν.
Για την ιστορία αναφέρεται ότι η ομάδα του στρατού ξηράς κατέλαβε την πρώτη θέση, την δεύτερη η αστυνομία και την τρίτη η πυροσβεστική.
Μίλτος Σπυρόπουλος