ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Χαϊκάλης: «Θέλουμε νίκη στη Λειβαδιά και το καλύτερο πλασσάρισμα ενόψει των πλέι-οφ»

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία του Απόλλωνα ενόψει του εκτός έδρας αγώνα που θα γίνει το Σάββατο (8/2) με αντίπαλο τον Εθνικό Λειβαδιάς, για την 16η αγωνιστική της National League 1.
Ο Απόλλων μετά το ρεπό της περασμένης αγωνιστικής επιστρέφει με πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα του πρωτοπόρου που θα θελήσει να ξεσπάσει στους μελανόλευκους για το βαρύ 100-73 που έχασε το περασμένο Σάββατο στο Χολαργό.
Για τον αγώνα του Σαββάτου, ο Ανδρέας Χαϊκάλης, τόνισε: «Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι κόντρα στην καλύτερη βάσει ρόστερ ομάδα της κατηγορίας. Και εμείς και ο αντίπαλος, προερχόμαστε από αρνητικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο όμως η ομάδα μας πρέπει να αντιμετωπίσει όπως και τα προηγούμενα.
Προφανώς και ο στόχος μας είναι η νίκη, στο πίσω μέρος του μυαλού μας όμως έχουμε τα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος για να κυνηγήσουμε το καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ».
Μίλτος Σπυρόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Δεύτερο ραντεβού Απόλλωνα στο κύπελλο Ελλάδας με Ν. Κηφισιά, ημέρα και ώρα έναρξης

Το δεύτερο παιχνίδι του στο κύπελλο Ελλάδας θα δώσει ο Απόλλωνας και πρώτο εκτός έδρας, το απόγευμα της Τετάρτης με τη Ν. Κηφισιά.
Η αθηναϊκή ομάδα απέκλεισε τον Πανελλήνιο στην «Κυψέλη» νικώντας τον με 70-63 (ημ. 33-37). Η Ν. Κηφισιά με τον Καρατζά στον πάγκο της αγωνίστηκε με τους Χαϊκάλη 11 (3), Μάντσιτς 2, Γρυλλή, Σπανό, Καπρή 10 (2), Παπανικολάου 13 (1), Τβρντίτς 14 (2), Κοντός 4, Ζήρο 2, Μαραγκουδάκη 14.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ, το τζάμπολ θα γίνει στις 5.30μ.μ. Οι άλλοι αγώνες μεταξύ ομάδων NL1 την ίδια ημέρα είναι: Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Χολαργός, Αμύντας-Ελευσίνα και Ελευθερούπολη-Ιωνικός Ιωνίας.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Απόλλων: Έβγαλε ποιότητα, θέλει πολλή δουλειά

– Οι «μελανόλευκοι», με τον Κίερ σε μεγάλα κέφια νίκησαν τον Προμηθέα 2014 με 91-77 και συνεχίζουν στο Κύπελλο, με το μεγάλο βάρος όμως να πέφτει στο πρωτάθλημα
Το πρώτο και βασικό ζητούμενο για τον Απόλλωνα, στα επίσημα αποκαλυπτήριά του εναντίον του Προμηθέα 2014 στο ξεκίνημα του Κυπέλλου, ήταν να φέρει εις πέρας με επιτυχία την αποστολή του και αυτό το κατάφερε.
Νίκησε με 91-77, αν και στο τέλος ο αγώνας πήγε να γίνει ντέρμπι, καθώς ο Προμηθέας 2014 μείωσε σε 82-76 στο 37’, για να αντιδράσει όμως άμεσα και με σερί 5-0 (τρίποντο Ανέστη, δίποντο Ζούμπου) να ξεφύγει εκ νέου με 87-76, εξασφαλίζοντας τη νίκη-πρόκριση.
Δεύτερον, να δείξει μια καλύτερη εικόνα από αυτή των φιλικών που προηγήθηκαν, αλλά εδώ ο βαθμός δεν ήταν αρκετά ικανοποιητικός.
Ναι μεν η ομάδα διαθέτει ποιότητα σε υψηλό βαθμό και μονάδες με ηγετικά προσόντα (Κίερ, Ανέστης, Σταμάτης, Χείλαρης, Μανάκας), απαιτείται όμως πολλή δουλειά ακόμη για να βρει την απαιτούμενη συνοχή, τους αυτοματισμούς και την αγωνιστική σταθερότητα.
Άλλωστε, μιλάμε για έναν «φρέσκο» Απόλλωνα, με τον χρόνο να λειτουργεί υπέρ του και διάθεση από όλους για σκληρή δουλειά μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της NL1 (αρχές Οκτωβρίου).
Με Ν. Κηφισιά
στην Αθήνα
Συνέχεια με εκτός έδρας παιχνίδι για τον Απόλλωνα στη 2η αγωνιστική της α’ φάσης του Κυπέλλου και μάλιστα άμεσα χρονικά, την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, απέναντι στη Νέα Κηφισιά, η οποία απέκλεισε τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη, νικώντας τον με 70-63 (ημ. 33-37).
Η αθηναϊκή ομάδα, με τον Καρατζά στον πάγκο της, αγωνίστηκε με τους: Χαϊκάλη 11 (3), Μάντσιτς 2, Γρυλλή, Σπανό, Καπρή 10 (2), Παπανικολάου 13 (1), Τβρντίτς 14 (2), Κοντό 4, Ζήρο2, Μαραγκουδάκη 14.
Τα 10λεπτα: 25-16, 49-40 (ημ.), 73-58, 91-77.
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Ελευθεριάδης): Κίερ 23 (3/4 τρ.), Χείλαρης 8 (1/5 τρ., 8 ριμπ.), Μανάκας 3, Σταμάτης 10 (2/6 σουτ), Ανέστης 14 (4/9 διπ., 1/3 τρ.), Ζούμπος 16 (4/4 τρ.), Αθανασόπουλος 2, Κώττας 15 (4/6 διπ., 6 ριμπ.), Παπαφωτίου, Παύλος.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
«Φαβορί ναι, αλλά να το δείξουμε όμως στο γήπεδο», σχολίασε με νόημα ο Ελευθεριάδης

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννης Ελευθεριάδης μιλώντας μετά το τέλος του ματς σχολίασε: «Να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία γιατί χωρίς αυτή δεν πας παρακάτω. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα, κατέθεσε μεγάλη ενέργεια και για το λίγο χρονικό διάστημα δουλειάς και των δυο ομάδων, έπαιξε πολύ καλά.
Είναι ομάδα που όπως είδαμε και πέρυσι θα πολεμάει όλα τα παιχνίδια, μπορεί να κάνει την όποια ζημιά και έχει την πολύ καλή δουλειά του κόουτς που είναι στον πάγκο.
Εμείς έχουμε έναν τίτλο, λεγόμαστε φαβορί, όταν θα μπορέσουμε να τον βγάλουμε μέσα στο γήπεδο τότε θα είμαστε. Προς το παρών δεν βλέπω να είμαστε, θέλουμε πολύ δουλειά αν και υπάρχουν δυο ελαφρυντικά. Το πρώτο ότι είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και το δεύτερο, ότι αυτή την εβδομάδα είχαμε τεράστια προβλήματα».
Μίλτος Σπυρόπουλος