ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Χανιά – Παναχαϊκή 0-0: Ούτε τώρα οι «κοκκινόμαυροι»

Για την 7η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή θα φύγει από την έδρα των Χανίων με την ισοπαλία (0-0) σε ένα παιχνίδι που από πλευράς θεάματος δεν ενθουσίασε.
Μία κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι, για λογαριασμό της Παναχαϊκής (στο 59′ με το δοκάρι του Ζαμόρα) και δυο-τρία σουτ που απομάκρυναν οι δύο γκολκίπερ ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα ματς που θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα.
Η ομάδα του Οφρυδόπουλου παρέμεινε στην τελευταία θέση και η Παναχαϊκή στην 8η, επιβεβαιώνοντας (και) με τη σημερινή τους εμφάνιση την κακή βαθμολογική θέση που βρίσκονται μετά από 7 αγωνιστικές!
Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο
Τα Χανιά απείλησαν στο 7ο λεπτό με το σουτ του Τσέλιου μέσα από την περιοχή να διώχνει ο Κολοβούρης. Αυτή η φάση ήταν και η μοναδική αξιόλογη στο πρώτο 45λεπτο, που ήταν ένα από τα χειρότερα από αυτά που έχουν προηγηθεί έως τώρα στο πρωτάθλημα, τουλάχιστον, από πλευράς ευκαιριών και φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες.
Οι παίκτες των Χανίων και της Παναχαϊκής κοίταξαν περισσότερο πώς θα διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα κι από κει και πέρα – κυρίως οι γηπεδούχοι – επιδίωξαν με κάποιες αντεπιθέσεις να βγουν μπροστά χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν κάτι το αξιόλογο.
Δοκάρι η Παναχαϊκή στο 59′
Με μία τεράστια ευκαιρία για την Παναχαϊκή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 59′ από το κόρνερ του Κοζορώνη ο Ζαμόρα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καλογεράκη.
Τρία λεπτά μετά και πάλι ο Κοζορώνης ήταν πρωταγωνιστής, με το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ανάγκασε τον γκολκίπερ των Χανίων σε δύσκολη επέμβαση στη γωνία του.
Το ματς ήταν σαφώς καλύτερο από το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Μετά τις δύο φάσεις της Παναχαϊκής, ήρθε η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν στο 66′ με τον Μανουσάκη να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και να αναγκάζει τον Κολοβούρη σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 75΄ σε πέσιμο του Μανουσάκη μέσα στην περιοχή, ωστόσο, ο διαιτητής Τικόζογλου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έδειξαν περισσότερη διάθεση να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και αυτό ήταν, τουλάχιστον, κάτι που πέτυχαν…
ΧΑΝΙΑ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καλογεράκης, Μπάτζιος, Γκμπενιόν, Στεπίνσκι, Αρτουντουάγκα (87′ Γκοράνοφ), Λεμονής, Κυριακίδης, Τσέλιος (70′ Μάλτσι), Μανουσάκης, Πινακάς (60′ Κωστανάσιος), Κόλα
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σούλης Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Πανάγου, Λυμπεράκης, Ζαμόρα, Μπαξεβάνος, Παπατόλιος (51′ Καραγιάννης), Καστεγιάνο, Ελευθεριάδης, Ζέκοφ (71′ Πολέτο), Λεσάι (23′ λ.τρ. Κοζορώνης), Ντε Τόμας (46′ Μαδριγάλ).

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Πετράτος στη «Match»: «Είμαστε Παναχαϊκή, θέλουμε να κερδίζουμε»

Με την πικρία της ήττας, αλλά και ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας, εμφανίστηκε ο Ηλίας Πετράτος μετά το τέλος του αγώνα.
Ο έμπειρος παίκτης της Παναχαϊκής, σε δηλώσεις του στη «Match», ανέφερε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και θεωρώ πως σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, πιστεύω ότι η ήττα κρίθηκε σε δύο δικά μας λάθη, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στον Πύργο να σκοράρει και να πάρει τη νίκη».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε:
«Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί δεν καταφέραμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας, που ήρθε στον Πύργο για να μας στηρίξει. Ήρθαμε για τη νίκη, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη συνέχεια. Η Παναχαϊκή είναι ο κόσμος της και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά».
Ενόψει του επόμενου αγώνα με τη Ζάκυνθο, ο Ηλίας Πετράτος τόνισε:
«Είμαστε Παναχαϊκή και σε όλα τα παιχνίδια πάμε για τη νίκη, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Σίγουρα θέλουμε τους βαθμούς και κόντρα στη Ζάκυνθο, όπως ακριβώς τους θέλαμε και στον Πύργο. Σε κάθε ματς θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για εμάς και για τον κόσμο μας».
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έδωσε για ακόμη μία φορά το φετινό στίγμα των «κοκκινόμαυρων», οι οποίοι παρά το άκρως νεανικό ρόστερ που διαχειρίζεται το τεχνικό επιτελείο, στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό σε κάθε αναμέτρηση.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Το σχόλιο του Γιώργου Αστερή από τον Πύργο: Η Παναχαϊκή τις εντυπώσεις, ο ΠΑΣ Πύργου τα γκολ

Ο «Αθλητικός Δικαστής» βρέθηκε την Κυριακή στο «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και με τη δική του ματιά δίνει στη “Match” το «ρεζουμέ» του τι είδε:
«Σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε παλιές, καλές εποχές για το ποδόσφαιρο της Ηλείας και με σχεδόν 3.000 φιλάθλους στις κερκίδες, το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΣ Πύργου και την Παναχαϊκή ήταν μια πραγματική γιορτή.
Στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, η Παναχαϊκή ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις. Στάθηκε εξαιρετικά και έλεγξε τον χώρο του κέντρου, ενώ ο ΠΑΣ Πύργος είχε αυτό που μετράει περισσότερο στο ποδόσφαιρο, την ουσία δηλαδή τα γκολ. Ωστόσο, η συνολική του εικόνα έδειξε πως χρειάζεται ακόμα δουλειά και «δέσιμο» για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.
Το μεγαλύτερο κέρδος της ημέρας, όμως, ήταν ο κόσμος. Το στάδιο του Πύργου γέμισε μετά από χρόνια, και με Πατρινούς να δίνουν το «παρών» χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο. Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν αυστηρά και άψογα, με αποτέλεσμα να μην κουνηθεί φύλλο.
Η τελική ετυμηγορία; Σε ένα ματς μέτριου θεάματος η Παναχαϊκή έχασε τους βαθμούς αλλά κέρδισε μια καλή εμφάνιση, ενώ ο Πύργος πήρε τη νίκη αλλά και το μήνυμα ότι πρέπει να βελτιωθεί. Στα αξιοσημείωτα, η κίνηση σεβασμού του Χαντί, ο οποίος δεν πανηγύρισε τα γκολ που πέτυχε, απέναντι στην πρώην ομάδα του».
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Λ. Κυβελίδης: “Είμαστε οικογένεια στα εύκολα και τα δύσκολα”

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης, που παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα λόγω της τιμωρίας του, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 2-0 από τον ΠΑΣ Πύργου: «Ο Πύργος διαθέτει καλούς και ποιοτικούς παίκτες και εμείς προσπαθήσαμε, μέσα από την τακτική μας, να περιορίσουμε τις κινήσεις των αντιπάλων.
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ με τον έμπειρο Χαντί, ενώ στην επανάληψη δεχθήκαμε δεύτερο τέρμα από στατική φάση και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί. Θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας, καθώς είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, όμως αυτό που με χαροποίησε για ακόμη μία φορά ήταν το πάθος που έδειξε η ομάδα μου».
Ο Λεωνίδας Κυβελίδης ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος ανέφερε: «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και είμαστε μία οικογένεια, στα εύκολα και στα δύσκολα. Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όμως παραμένουμε ενωμένοι και δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στη συνέχεια του πρωταθλήματος».