ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Δ. Γκίνο στη “Match”: “Έχουμε τις δυνατότητες για πολύ ψηλά”

Από τους πρωταγωνιστές της Παναχαϊκής αναμένεται να είναι και φέτος ο Δημήτρης Γκίνο, ένας ποδοσφαιριστής που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «εργαλείο» στο χώρο του κέντρου και όχι μόνο.
Μάλιστα, στο πρόσφατο νικηφόρο παιχνίδι με την Καρδίτσα, αγωνίστηκε πίσω από τον επιθετικό με επιτυχία. Ο Γκίνο μίλησε στην εφημερίδα «Match» και τον Μάριο Αγγελόπουλο και σας παραθέτουμε την κουβέντα:
-Είσαι από τα παιδιά που συνέχισαν. Υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιον άλλο σύλλογο ή ήταν ξεκάθαρα επιλογή σου να μείνεις;
Μετά την πολύ ωραία και πετυχημένη περσινή χρονιά, τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το μέλλον μου το είχε η Παναχαϊκή. Ήταν μεγάλη μου επιθυμία να παραμείνω στην ομάδα και γι’ αυτό δεν μπήκα καν στη διαδικασία να συζητήσω με οποιονδήποτε άλλον. Οι όποιες φήμες ακούγονται δε με απασχολούν, από τη στιγμή που έχω συμβόλαιο με την Παναχαϊκή.
-Μίλησε μας για τη συμμέτοχη σου σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Ήταν μια φανταστική εμπειρία! Με τον Ολυμπιακό παίξαμε με σπουδαίες Ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Μπιλμπάο κ.α. Ήταν ένα τεστ για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου και τα καταφέραμε, φτάνοντας ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
-Στοχεύεις να φτάσεις στους «μεγάλους» της Ελλάδας; Σε ποια εθνική έχεις δικαίωμα να παίξεις;
Είναι καλό να έχεις όνειρα και υψηλούς στόχους, όμως δεν είναι κάτι που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Τους στόχους μου τους ανέβασε η Παναχαϊκή και μέσα από την σκληρή δουλειά μπορεί να επιτευχθεί ο κάθε προσωπικός και ομαδικός στόχος. Με την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας, έχω το δικαίωμα να αγωνιστώ και στις δυο Εθνικές (Αλβανική και Ελληνική), τη στιγμή που δεν έχω επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Αλβανίας.
-Μπορεί μια ομάδα με τόσο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας να σταθεί ανταγωνιστικά σε ένα πρωτάθλημα «μεγάλων»;
Είμαι βέβαιος πως μπορεί! Η ομάδα μας είναι μια μίξη από νεαρούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές και έχει τις δυνατότητες για πολύ ψηλά. Γίνεται εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς και υπάρχουν οι καταλληλότεροι άνθρωποι εντός και εντός αγωνιστικού χώρου για να οδηγήσουν την ομάδα σε επιτυχίες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς, είναι να προπονούμαστε σκληρά, να βελτιωνόμαστε και να δίνουμε το 100% μας σε κάθε παιχνίδι.
-Με τη νίκη στο πρώτο ματς, είναι μέσα στους στόχους σας και το Κύπελλο;
Η νίκη στο πρώτο επίσημο ήταν σημαντική για πολλούς λόγους. Πρώτα θέλαμε να αρχίσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μετά για να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και φυσικά να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας που έδωσε και πάλι βροντερό παρόν. Έχουμε φιλοδοξίες στο θεσμό και θα δώσουμε τα πάντα για φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται, καθώς πλέον η πρόκριση είναι απόλυτα εφικτή.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Το σχόλιο του Γιώργου Αστερή από τον Πύργο: Η Παναχαϊκή τις εντυπώσεις, ο ΠΑΣ Πύργου τα γκολ

Ο «Αθλητικός Δικαστής» βρέθηκε την Κυριακή στο «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και με τη δική του ματιά δίνει στη “Match” το «ρεζουμέ» του τι είδε:
«Σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε παλιές, καλές εποχές για το ποδόσφαιρο της Ηλείας και με σχεδόν 3.000 φιλάθλους στις κερκίδες, το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΣ Πύργου και την Παναχαϊκή ήταν μια πραγματική γιορτή.
Στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, η Παναχαϊκή ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις. Στάθηκε εξαιρετικά και έλεγξε τον χώρο του κέντρου, ενώ ο ΠΑΣ Πύργος είχε αυτό που μετράει περισσότερο στο ποδόσφαιρο, την ουσία δηλαδή τα γκολ. Ωστόσο, η συνολική του εικόνα έδειξε πως χρειάζεται ακόμα δουλειά και «δέσιμο» για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.
Το μεγαλύτερο κέρδος της ημέρας, όμως, ήταν ο κόσμος. Το στάδιο του Πύργου γέμισε μετά από χρόνια, και με Πατρινούς να δίνουν το «παρών» χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο. Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν αυστηρά και άψογα, με αποτέλεσμα να μην κουνηθεί φύλλο.
Η τελική ετυμηγορία; Σε ένα ματς μέτριου θεάματος η Παναχαϊκή έχασε τους βαθμούς αλλά κέρδισε μια καλή εμφάνιση, ενώ ο Πύργος πήρε τη νίκη αλλά και το μήνυμα ότι πρέπει να βελτιωθεί. Στα αξιοσημείωτα, η κίνηση σεβασμού του Χαντί, ο οποίος δεν πανηγύρισε τα γκολ που πέτυχε, απέναντι στην πρώην ομάδα του».
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Λ. Κυβελίδης: “Είμαστε οικογένεια στα εύκολα και τα δύσκολα”

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης, που παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα λόγω της τιμωρίας του, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 2-0 από τον ΠΑΣ Πύργου: «Ο Πύργος διαθέτει καλούς και ποιοτικούς παίκτες και εμείς προσπαθήσαμε, μέσα από την τακτική μας, να περιορίσουμε τις κινήσεις των αντιπάλων.
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ με τον έμπειρο Χαντί, ενώ στην επανάληψη δεχθήκαμε δεύτερο τέρμα από στατική φάση και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί. Θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας, καθώς είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, όμως αυτό που με χαροποίησε για ακόμη μία φορά ήταν το πάθος που έδειξε η ομάδα μου».
Ο Λεωνίδας Κυβελίδης ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος ανέφερε: «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και είμαστε μία οικογένεια, στα εύκολα και στα δύσκολα. Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όμως παραμένουμε ενωμένοι και δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στη συνέχεια του πρωταθλήματος».
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
ΠΑΣ Πύργου – Παναχαϊκή 2-0: Πρώτο στραβοπάτημα για τους κοκκινόμαυρους

H Παναχαϊκή ηττήθηκε στην έδρα του ΠΑΣ Πύργου με 2-0, για την 3η αγωνιστική του Δ’ ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Πρώτη ήττα για τους «κοκκινόμαυρους» στο φετινό πρωτάθλημα.
Το ματς…
Α’ μέρος
Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, με σουτ του Κόκκορη στο 6’.
Στο 8ο λεπτό ο Νιφορόπουλος απείλησε για τους «κοκκινόμαυρους», με την προσπάθεια του να καταλήγει στα χέρια του γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Στο 16’ ο Μακρής επιχείρησε ένα θαυμάσιο ανάποδο ψαλίδι, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
Στο 36ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Χάντι, ύστερα από μπαλιά του Μπούζα.
Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η Παναχαϊκή προσπάθησε να απειλήσει, χωρίς να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία.
Β’ μέρος
Διπλή ευκαιρία με τον Καρακώστα στο 53’ και τον Χάντι στο 55’ για τον ΠΑΣ Πύργου, με τον Γεωργόπουλο να λέει «όχι».
Στο 66ο λεπτό οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0, μετά από κόρνερ του Χάντι ο Μακρής βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, ευστοχώντας με το κεφάλι.
Οι «κοκκινόμαυροι» προσπάθησαν με αλλαγές να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Πύργου (Επ. Κουτρουμάνος): Σούλης, Κάρδαρης (71’ Σέζαρ), Μαρκόπουλος, Πατάπης, Λιβυάκης (88’ Κυριανίδης), Μαυρόπουλος, Μπούζας, Χαντί (71’ Φερεκίδης), Μακρής, Καρακώστας (71’ Δασκαλόπουλος), Κόκκορης (58’ Παπαδόπουλος).
Παναχαϊκή (Π. Γεράνιος): Γεωργιόπουλος, Βερβίτας, Τσεκούρας, Αγουρίδης, Σταθόπουλος, Γασπαρινάτος (78’ Φωτεινόπουλος), Γερολυμάτος (58’ Πετράτος), Ψυχογιός (78’ Μπούρδος), Νιφορόπουλος, Γιαννόπουλος (58’ Ντούνης), Κουτσιούδης (76’ Λούσκος).