ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Δεν τα κατάφερε ο Απόλλωνας – Ήττα με 69-61 από την ΑΕΚ στην Περιβόλα (pics)
Η ΑΕΚ πιστοποίησε την ανοδική πορεία της, επικρατώντας του Απόλλωνα στην Περιβόλα για την 13η αγωνιστική της Basket League.

Ο Αϊζέια Μάιλς τελείωνε τις φάσεις, ο Ακίλ Μίτσελ έκανε τις υπόλοιπες δουλειές και η ΑΕΚ πήρε το διπλό επί του Απόλλωνα Πάτρας (69-61), για να διατηρηθεί στην πρώτη εξάδα της Basket League.
Οι κιτρινόμαυροι πήραν από νωρίς το προβάδισμα και άντεξαν στην πίεση των μελανόλευκων στα τελευταία λεπτά, σε μια αναμέτρηση που ο Ηλίας Καντζούρης είχε πολλά νέα πρόσωπα να διαχειριστεί στο rotation. Ο λόγος για τον Αϊζέια Μάιλς (ήταν απολαυστικός), τον Κωστή Γόντικα και τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, οι οποίοι προσέφεραν μπόλικο βάθος στον πάγκο της Ένωσης.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και με πρωτοστάτες Βερτζ και Γκρίφιν έφυγαν νωρίς στο +4 (8-4). Η ΑΕΚ ήταν πολύ άστοχη σε αυτό το διάστημα μη μπορώντας να βρει λύσεις από μακριά, με αποτέλεσμα ο Απόλλων να διατηρεί με τον Βερτζ ένα μικρό προβάδισμα (13-9). Τελικά, η Ένωση βρήκε επιτέλους λύσεις από μακριά, με τον Στρέλνιεκς να βάζει δύο συνεχόμενα τρίποντα και να διαμορφώνει το τελικό 15-17 της πρώτης περιόδου.
Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με εξαιρετικό Ξανθόπουλο ξέφυγε για πρώτη φορά με +5 (17-22), πριν πάει με τον ΜακΓκριφ στο +7 (17-24). Ο Απόλλων με τον εξαιρετικό Βερτζ προσπάθησε να μειώσει (22-26), πριν ο Φλιώνης επαναφέρει με τρίποντο του +7 (22-29). Τελικά, με δύο ακόμη τρίποντα από Γουίλιαμς και Κόνιαρη, η Ένωση έφτασε για πρώτη φορά στο +10 πάνω στην ανάπαυλα (25-35).
Ο Μαστρογιαννόπουλος μπήκε πολύ «καυτός» στο δεύτερο ημίχρονο και με 5 σερί πόντους επανέφερε τον Απόλλωνα στο -7 (30-37), πριν Μπόγρης και Βερτζ μειώσουν κι άλλο (34-37). Η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στην επίθεση, με τον Γιώργο Μπόγρη να φέρνει τη διαφορά στο καλάθι (41-42). Ένα μεγάλο τρίποντο του Μάιλς επανέφερε την ΑΕΚ στο +4 και της έδωσε ανάσα (43-47). Ο ίδιος βρήκε πολύ καλό ρυθμό και έβαλε άλλα δύο μακρινά σουτ, επαναφέροντας μαζί με τον Στρέλνιεκς το +10 με τη λήξη της τρίτης περιόδου (48-58).
Ο Απόλλων δεν παραιτήθηκε και με Φιλιππάκο και Βερτζ μείωσε γρήγορα στους 7 (51-58), πριν ο Ντέιβις με τρίποντο κάνει το 54-58. Μάιλς και Παπαδάκης έτρεξαν ένα 6-0 σερί για την Ένωση, γράφοντας και πάλι το +10 (54-64), με τον δεύτερο με δύο βολές να διαμορφώνει το πρώτο +12 της ΑΕΚ (54-66). Ο Απόλλων προσπάθησε με ένα σερί 5-0 δια χειρός Γκρίφιν και Μπόγρη να πλησιάσει (61-68), όμως τελικά δεν τα κατάφερε και λύγισε.
Τα δεκάλεπτα: 15-17, 25-35, 48-58, 61-69.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Γκρίφιν 6 (2), Βερτζ 16 (1 τρίποντο, 4 ασίστ, 4 λάθη), Ντέιβις 8 (2/10 σουτ, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ), Μπόγρης 14 (6/8 δίποντα, 2/2 βολές, 11 ριμπάουντ), Μαστρογιαννόπουλος 11 (2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Βησσαρίου, Σιλά, Φιλιππάκος 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Καράμπελας 1 (0/9 σιυτ, 1/2 βολές), Καλχούν.
ΑΕΚ (Καντζούρης): Φλιώνης 9 (1/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γιάνκοβιτς (0/1 δίποντο, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μάιλς 19 (1/1 δίποντο, 4/7 τρίποντα, 5/7 βολές, 5 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 9 (1), Μίτσελ 4 (2/12 σουτ, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 λάθη), Κόνιαρης 5 (1), Ξανθόπουλος 3 (1), ΜακΓκριφ 6 (1/8 σουτ, 4/4 βολές, 8 ριμπάουντ), Γόντικας (2 ριμπάουντ), Παπαδάκης 8 (2), Στρέλνιεκς 6 (2).
Τα ομαδικά στατιστικά του Απόλλωνα Πάτρας: 14/33 δίποντα, 8/27 τρίποντα, 9/12 βολές, 37 ριμπάουντ (31 αμυντικά + 6 επιθετικά), 10 ασίστ, 9 λάθη, 3 κλεψίματα.
Τα ομαδικά στατιστικά της ΑΕΚ: 9/30 δίποντα, 13/28 τρίποντα, 12/17 βολές, 44 ριμπάουντ (35 αμυντικά + 9 επιθετικά), 16 ασίστ, 10 λάθη, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ.
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Απόλλωνας Πάτρας δίνει μείζονος σημασίας εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Καρδίτσα (29/1, 17:00), ενώ η ΑΕΚ φιλοξενεί το Περιστέρι bwin (28/1, 16:00) στη μάχη της τετράδας στη Basket League.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Θέλει χρόνο ακόμη η προσαρμογή του Κίερ, σύνθετες άμυνες αντιμετώπισε στον Κρόνο

Φάνηκε περίτρανα στην πρεμιέρα ότι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της NL1 θα είναι εντελώς διαφορά από τα… λάιτ που προηγήθηκαν στα φιλικά και στα περισσότερα του κυπέλλου για τον Απόλλωνα.
Κλασικό παράδειγμα οι σύνθετες άμυνες των γηπεδούχων πάνω στον παίκτη «βαρόμετρο» του Απόλλωνα, τον Αμερικάνο Κίερ, που έμεινε σε χαμηλή πτήση στο σκοράρισμα, με μόλις 9 πόντους.
Θα χρειαστεί χρόνο ακόμη για να «δέσει» ως σύνολο η ομάδα έχοντας πολλά νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό της, για το λόγο αυτό εκείνο που επείγει στη συνέχεια είναι πρώτιστα οι νίκες και φυσικά η πλήρης αξιοποίηση της έδρας.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ελευθεριάδης: «Κρατάμε την προσπάθεια και πάμε για ένα νέο ξεκίνημα»

Δεν θέλησε να ανοιχτεί ιδιαίτερα ο Γιάννης Ελευθεριάδης μετά το τέλος του αγώνα και την πρώτη ήττα της ομάδας του Απόλλωνα από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου στη NL1.
Μίλησε στη «Match» επισημαίνοντας με έμφαση τα παρακάτω: «Είχαμε άσχημα διαστήματα και κύρια λάθη στην επίθεση που μας στοίχισαν, όπως και ένα άσχημο δεύτερο δεκάλεπτο.
Όλα αυτά μαζί δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, αν και τα παιδιά προσπάθησαν κι αυτό είναι θετικό στοιχείο που το κρατάμε», ήταν τα λόγια του, για να προσθέσει ακόμη.
«Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα από το ματς με το Παγκράτι στην έδρα μας το ερχόμενο Σάββατο και να αρχίσουμε να μαζεύουμε νίκες, που είναι πολύ σημαντικό».
Μίλτος Σπυρόπουλος
NATIONAL LEAGUE 1
Πρεμιέρα με το αριστερό για τον Απόλλων, ήττα με 78-70 από τον Κρόνο

Ο Απόλλων ξεκίνησε με ήττα τη σεζόν στη National League 1, χάνοντας εκτός έδρας από τον δυνατό Κρόνο Αγ. Δημητρίου με σκορ 78-70.
Οι γηπεδούχοι φάνηκαν με μεγαλύτερη διάθεση για τη νίκη απ’ ότι οι μελανόλευκοι που είχαν έντονα τα επιθετικά προβλήματα και τον Αμερικάνο Κίερ να μένει στους 9 πόντους. Ο Σταμάτης είχε την πλέον παραγωγική εμφάνιση με 17 πόντους, που δεν έφθασε όμως για να αποφευχθεί η ήττα.
Τα 10λεπτα: 15-20, 41-31 (ημ.), 60-53, 78-70.
Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Καραμπάς): Ντελόνει 12 (2), Τουτζιαράκης 7 (1) , Παπαδιονυσίου 12, Τσουργιάννης 8, Πιουσκουλόγλου, Μοτσενίγος 8 (2), Μαστόρος 23 (3), Καραλευθέρης 1, Τσάβος 2, Ψημίτης 5, Δημητρίου.
Απόλλων Πατρών (Ελευθεριάδης): Κίερ 9, Χειλαρης 8, Παπαφωτίου, Μανακας 8, Σταμάτης 17 (4), Ανέστης 7, Ζουμπος 12 (1), Κώττας 6, Παύλος 3 (1).