ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία Πατρινών συλλόγων για την ”έξωση τους” από το γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας Κ. Πετρόπουλος

Από τους Αθλητικούς Συλλόγους Άθλος Πατρέων, Ακαδημία των Σπορ, ΑΣΠ Ερμής, Ερυθρός Αστέρας και τις 30 ομάδες που διαθέτουν που κάνουν χρήση το κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας Κ. Πετρόπουλος στο Κουκούλι λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή σε σχέση με τον αποκλεισμό τους επί τετραήμερο από τη χρήση του Κλειστού:
“Καταρχήν δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην ανάληψη αθλητικών γεγονότων από οποιονδήποτε φορεά , αναγνωρίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν για την πόλη μας και για την τοπική κοινωνία, αρκεί αυτά να έχουν στρατηγική ορθής διαχείρισης και προγραμματισμού, ώστε η διεξαγωγή τους να μην εμποδίζει άλλα προγραμματισμένα και από καιρό γνωστά αθλητικά γεγονότα.
Σεβόμενοι την προσπάθεια ανάπτυξης οποιουδήποτε αθλήματος στην Ελλάδα, τόσο των ομοσπονδιών τους όσο και των συλλόγων τους, ωστόσο είμαστε αναγκασμένοι να διαμαρτυρηθούμε εντόνως, όταν σε εκατοντάδες αθλητές-τριες, γονείς αθλητών, χορηγών και υποστηρικτών, φιλάθλων, μελών διοικητικών συμβουλίων, προπονητών συλλόγων, ενώσεις και τοπικές επιτροπές, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα, γιατί απουσιάζει ο στοιχειώδης προγραμματισμός στην παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων μεσούσης της αγωνιστικής χρονιάς. Τις προηγούμενες ημέρες νιώσαμε ότι δεν υπολογίστηκαν οι δικές μας προσπάθειες, όταν έμειναν ” άστεγα αθλήματα ” βόλεϊ και χάντμπολ, που προσπαθούν να επιβιώσουν και να προσφέρουν τα μέγιστα στον αθλητισμό.
Την εβδομάδα που πέρασε και συγκεκριμένα από την Πέμπτη (2/2) οι ομάδες έμειναν χωρίς προπονήσεις και κλήθηκαν να αγωνιστούν την Κυριακή (6/2) στα επίσημα πρωταθλήματα που συμμετέχουμε, έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας, ότι οι προγραμματισμένοι αγώνες από τον Σεπτέμβριο του 2022 θα διεξάγονταν κανονικά. Αντί αυτού εκτεθήκαμε σε ομάδες που κατέφθαναν για να αγωνιστούν εκτός έδρας κι είχαμε σοβαρές βαθμολογικές επιπτώσεις:
– Ο αγώνας Α2 ανδρών χάντμπολ Ακαδημία των Σπορ – Πήγασος Κυψέλης είχε οριστεί να αρχίσει με άδεια αγώνος στις 6:00μ.μ. και άρχισε στις 7:10μ.μ., διότι δεν είχε ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Εφήβων – Νεανίδων. Ο αγώνας χάντμπολ ενώ ξεκίνησε, στο άκουσμα της κακοκαιρίας λίγα λεπτά πριν τελειώσει η φιλοξενούμενη ομάδα αποχώρησε και μηδενίστηκε για να προλάβει η αποστολή να επιστρέψει στην Αθήνα.
– Ο ορισμένος αγώνας Β΄ Εθνικής Γυναικών βόλεϊ , Ερυθρός Αστέρας – Σπαρτιατικός ήταν ορισμένος στις 8:00μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι πάλι με άδεια επίσημη, αλλά τελευταία στιγμή “μετακόμισε” σε άλλο γήπεδο και συγκεκριμένα στην “Παναχαϊκής”, αφού αναβλήθηκαν εκεί άλλες προγραμματισσμένες αναμετρήσεις, γιατί έπρεπε να διεξαχθεί ο αγώνας γυναικών, μιας και η Σπάρτη είχε διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φθάσει στην Πάτρα.
Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η αίγλη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων ξεφτίζει όταν παράλληλα απειλείται η διεξαγωγή προγραμματισμένων Πανελληνίων Αγώνων κορυφαίων κατηγοριών.
Το μόνο που ζητάμε είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην προσπάθεια των παιδιών και των αθλητών-τριων μας που προσπαθούμε να τα γαλουχήσουμε δια μέσω του αθλητισμού, τα οποία θα είναι οι αυριανοί πολίτες της χώρας μας και το μέλλον της Ελλάδας που θα ΚΡΙΝΕΙ και θα ΚΡΙΝΕΤΑΙ για τους ΠΑΝΤΕΣ και τα ΠΑΝΤΑ.
Σεβασμό στις προσπάθειες των Σωματείων μας που είναι οι τακτικοί χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων. Κι εφόσον τίθενται αιτήματα φιλοξενίας άλλων αθλητικών διοργανώσεων να γίνεται με όρους και προϋποθέσεις που δεν ματαιώνουν τις προσπάθειες των υπολοίπων.
Πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Προειδοποιούμε ότι στο μέλλον δεν θα συνηγορήσουμε σε περιπτώσεις που μας αποκλείουν από τα δημόσια γήπεδα, τα οποία φροντίζουμε και συντηρούμε από το υστέρημά μας και τους φόρους πού πληρώνουμε στο κράτος.
Το δικαίωμα στην άθληση και στην χρήση των δημόσιων εγκαταστάσεων είναι ΟΛΩΝ”.

ΠΟΛΟ
“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΝΟΠ για τη νέα σεζόν σήμερα το απόγευμα στο κολυμβητήριο του ομίλου στην Ακτή Δυμαίων παρότι ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία με τον νέο τεχνικό Φώντα Λεμπέση δεν υπάρχουν.
Κάτι που είναι καθαρά διαδικαστικό και με την ομάδα πλέον να… ανάβει τις μηχανές για τη δεύτερη σερί παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής.
Από τη σημερινή πρώτη δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για μια καλή σε γενικές γραμμές πορεία.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Ήττα η Εθνική Νεανίδων από την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό, “τελικός” αύριο με Ισραήλ

Ηττήθηκε μεν αλλά είναι στο χέρι της η απευθείας πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων Κ18, που διεξάγεται στην πόλη Γκζίρα της Μάλτας. Η Εθνική μας ομάδα πλήρωσε τα λάθη της στη σημερινή (2/9) αναμέτρηση με την Ισπανία, αφού γνώρισε την ήττα με 13-9, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Β΄Ομίλου.
Ωστόσο, θα καταλάβει την δεύτερη προνομιούχο θέση από το γκρουπ και, συγχρόνως, θα εξασφαλίσει μια θέση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης αν κερδίσει αύριο Τετάρτη (3/9) στις 17:30 το Ισραήλ. Θυμίζουμε πως το σύνολο του Γιώργου Ντόσκα είχε επικρατήσει άνετα του συγκεκριμένου αντιπάλου, με 15-8, στην πρεμιέρα (26/8) του διεθνούς τουρνουά Υδατοσφαίρισης «PYTHIA CUP 2025-WOMEN U18», στο κολυμβητήριο της Ιτέας.
Τα 8λεπτα: 3-2, 3-2, 3-1, 4-4
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ντόσκας): Σάλεχ, Καραγιάννη 1, Μαρίνου, Μπίκου 1, Δρακωτού 1, Ελμισιάν, Κλαψιανού, Κρασσά 2, Σταυρίδου 1, Μπιτσάκου 2, Ντούλη, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη.
Για την Ισπανία σκόραραν: Χιρόνες 3, Μποϊξάντε 2, Ροντίγκες 2, Μουνιόθ 2, Ταρίνο 1, Λαρός 1, Ασένσιο 1 Φερνάντες 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Οι γυναίκες της Ν.Ε. Πατρών παρούσες στο σπουδαίο τουρνουά του συνδέσμου διαιτητών

Σε ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά πόλο θα λάβει μέρος η γυναικεία ομάδα της ΝΕΠ την άλλη εβδομάδα (12-14 Σεπτεμβρίου) στην Αθήνα, αυτό που διοργανώνει σε ετήσια βάση ο σύνδεσμος Ελλήνων διαιτητών.
Τουρνουά που θα θυμίζει ουσιαστικά ένα μίνι πρωτάθλημα Α1, καθώς εκτός της ΝΕΠ θα είναι παρόντες Βουλιαγμένη, Χανιά, ΠΑΟΚ, Εθνικός Πειραιώς κ.α..
Μίλτος Σπυρόπουλος