ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
«Δίχτυα» για Φώτη Μαλέλη

Ο Νίκος Βετούλας καλοβλέπει την περίπτωση του εξελίξιμου 23χρονου και ύψους 2,08μ. φόργουορντ/σέντερ που φέτος αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο στην Basket League
Σχεδόν ένας μήνας απομένει στον Απόλλωνα προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα περίοδο και το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής και είναι λογικό σταδιακά να μπαίνουμε στην τελική ευθεία υλοποίησης του αγωνιστικού του σχεδιασμού.
Πέραν των βασικών ανανεώσεων από το φετινό ρόστερ με έξι παίκτες που είναι ζήτημα χρόνου για να ανακοινωθούν και επίσημα, καθώς ήδη υπάρχει προφορική συμφωνία με όλους, ο Νίκος Βετούλας κινείται μεθοδικά στη μεταγραφική αγορά και δη την Ελληνική, από την οποία θα γίνουν το λιγότερο 3-4 κινήσεις για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα του ρόστερ.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Match» ένας από τους στόχους που ψάχνει εκτενώς ο πατρινός κόουτς έχει… άρωμα Basket League και συγκεκριμένα αφορά τον 23χρονο φόργουορντ/σέντερ Φώτη Μαλέλη που φέτος (από Ιανουάριο και μετά) φόρεσε τη φανέλα του Πανιώνιου.
Λόγω όμως της πρόωρης διακοπής του πρωταθλήματος ο Μαλέλης μόλις που πρόλαβε να αγωνιστεί σε δυο ματς με την ομάδα της Ν. Σμύρνης με μέσο όρο συμμετοχής τα 8΄. Ο ύψους 2,08μ. παίκτης σίγουρα δεν είναι από τους αποκαλούμενους… σούπερ σταρ, διαθέτει όμως πολλές αρετές και ικανότητες που θέλει να αναδείξει και για το λόγο αυτό ο Βετούλας τον θέλει στο ρόστερ.
Επίσης σημαντικό του προσόν ότι παρά το ύψος του και το ότι αγωνίζεται κυρίως στις θέσεις 4 και 5 μπορεί να σουτάρει με υψηλά ποσοστά από την περιφέρεια.
Ο Μαλέλης πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αμερική παίζοντας παράλληλα και μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο που φοιτούσε και πλέον θέλει να «χτίσει» το δικό του πολύ καλό όνομα εντός συνόρων. Εκείνο το οποίο απομένει είναι το αν τελικά η δυνατότητα αυτή θα του δοθεί μέσω του νεανικού Απόλλωνα.
Να σημειωθεί ότι ο Φώτης Μαλέλης έχει κι έναν δίδυμο αδελφό, τον Βαγγέλη που τα τελευταία χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Ψυχικού στην Α2.
Τριετές συμβόλαιο ο Παπαφωτίου
Όσον αφορά τις ανανεώσεις στο υπάρχον ρόστερ, δεν εμπλέκεται ο νεαρός Παπαφωτίου που ήδη έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο, το πρώτο του στην πατρινή ομάδα. Η υπόλοιπη 5άδα που έχει πει το ναι και θα τεθεί στη διάθεση του Βετούλα είναι οι Μολφέτας, Ζούμπος, Τσιακμάς, Μπαζίνας και Νιφόρας.
Μίλτος Σπυρόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ο Απόλλων χωρίς Ανέστη και Κίερ αντιμετώπισε τον ισχυρό Κόροιβο στην Αμαλιάδα

Πολύ πιο δυνατό ήταν το σημερινό δεύτερο φιλικό του Απόλλωνα με αντίπαλο από την Elite League (Κόροιβος Αμαλιάδας) το οποίο πάντως είχε κύρια προπονητικό χαρακτήρα και δεν κρατήθηκε σκορ.
Ο Απόλλων είχε δυο βασικές απουσίες, του Ανέστη και του Αμερικάνου Κίερ (αμφότεροι με μικροενοχλήσεις) και ο Γ. Ελευθεριάδης σχολίασε μετά το τέλος. «Δείξαμε μεγαλύτερη ενέργεια σε περισσότερο διάστημα σε ένα γερό τεστ και συνεχίζουμε».
Ακόμη δεν αγωνίστηκαν και οι νεαροί Τζουανόπουλος, Παγώνης και Βαλκανάς. Απουσίες είχαν και οι γηπεδούχοι με βασικότερες τους δυο Αμερικάνους που ακόμη δεν έχουν έλθει στην Αμαλιάδα (αναμένονται από την άλλη εβδομάδα).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Γ. Ελευθεριάδης: «Είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση, να γινόμαστε καλύτεροι»

Λίγο μετά το τέλος του φιλικού με την Αχαγιά’82 ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννης Ελευθεριάδης σχολίασε:
«Ακόμη είναι πολύ νωρίς να πούμε πολλά, καθώς τώρα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία μας. Κάποια πράγματα τα είδαμε, είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά και να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα», επεσήμανε με νόημα.
Εκτός από τον Κίερ, ούτε ο Χείλαρης πήρε χρόνο συμμετοχής λόγω μικροπροβλημάτων τραυματισμών.
Με Κόροιβο στην Αμαλιάδα
Επόμενο και πολύ πιο δυνατό φιλικό για τον Απόλλωνα το Σάββατο στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο (Elite League) με το τζάμπολ στις 4μ.μ. και χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Απόλλων: Φιλικό «ξεμούδιασμα» με την Αχαγιά’82 και νίκη χωρίς τον Αμερικάνο Κίερ

Με φιλικό ξεμούδιασμα και νίκη 73-60 επί της μαχητικής και αξιόμαχης Αχαγιάς’82 ο Απόλλων άνοιξε την αυλαία των φιλικών του αγώνων, που δεν θα είναι και πολλά πάντως, αν προχωρήσει σε… βάθος στο κύπελλο.
Οι μελανόλευκοι του Γ. Ελευθεριάδη αγωνίστηκαν χωρίς τον Αμερικάνο σούτινγκ γκαρντ Τζάστιν Κίερ (ήταν κανονικά στο γήπεδο αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε) και είχαν τη δυνατότητα να… χαλαρώσουν από τις σκληρές καθημερινές προπονήσεις που κάνουν για το νέο πρωτάθλημα της NL1.
O Aπόλλων είχε το προβάδισμα από την αρχή του ματς, έκλεισε το ημίχρονο 35-32 και ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση 73-60, με τις δυο ομάδες να κάνουν μια καλή πρόβα για τα παιχνίδια κυπέλλου που έρχονται με Προμηθέα 2014 και Γαργαλιάνους αντίστοιχα.
Η ομάδα της Αχαγιάς’82 έδειξε με το καλημέρα ότι θα είναι πολύ δυνατή στο δικό της πρωτάθλημα (NL2) και με τον Σέρβο γκαρντ Πέτροβιτς να παρουσιάζει καλά στοιχεία.
«Σφύριξαν» οι Λιαρομμάτης, Λιόνας και Ελ Άνυ.
Τα 10λεπτα: 21-12, 35-32 (ημ.), 56-45, 73-60.
Μίλτος Σπυρόπουλος