Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Δύο πατρινά χάλκινα μετάλλια με Καυκά και Μπαρδάκη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην

Published

on

Με εξαιρετικές εμφανίσεις που έφεραν μετάλλια (2 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα) και ρεκόρ κύλησε για τα ελληνικά χρώματα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας. Μια απόλυτη επιτυχημένη παρουσία, με τους πρωταθλητές μας να αφήνουν πολλές υποσχέσεις ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού.

Χρυσό και με μεγάλη επίδοση ο Παπαμιχαήλ

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ reloaded! Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής έκανε κούρσα από τα παλιά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας και δεν κέρδισε απλά τον αγώνα των 20 χλμ. αλλά και με χρόνο 1:22.32, που είναι η έκτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του και η κορυφαία για τον ίδιο από το 2016!

Ο συνδυασμός της πρώτης θέσης με το συγκεκριμένο χρόνο δίνει πολλούς πόντους στον αθλητή του Παμμηλιακού και θα τον ανεβάσει αρκετές θέσεις στην κατάταξη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (όπου είναι ήδη εντός πρόκρισης), αλλά – το σημαντικότερο – και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ήμουν πολύ καλά και ο αγώνας πήγε περίφημα. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό εν όψει του καλοκαιριού, αφού αποκόμισα πολύτιμους βαθμούς στο rankingΣυνεχίζουμε τη μάχη…».

Εξαιρετικά εμφάνιση στα 20 χλμ. έκανε και ο Γιάννης Καυκάς ο οποίος στα 37 του συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ (1:26.54) και με 1:23.25 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Διπλός θρίαμβος στις γυναίκες για Φιλτισάκου και Τσινοπούλου

Διπλός θρίαμβος και στα 20 χλμ. βάδην γυναικών με την Ελλάδα να πετυχαίνει το 1-2 με τις Κυριακή Φιλτισάκου και την Παναγιώτα Τσινοπούλου. Η πρώτη, μάλιστα, με 1:32.52 πλησίασε το ρεκόρ της που είναι 1:32.23 από το 2021. Η Τσινοπούλου τερμάτισε σε 1:34.28.

Στο βάθρο, στο τρίτο σκαλί, ανέβηκε και ο Ελισσαίος Μπαρδάκης στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21.

Στην κατηγορία Κ18 στα 10 χλμ. ο Νικόλας Μάρτος ήταν 4ος με 49.35.

Τέλος, στα 5 χλμ. Κ18 στα κορίτσια, η Μαρία Ζουμπαδέλη ήταν 7η με 26.57 και η Αθηνά Ντάτσα Μαστρογιάννη 8η με 27.36. Και οι δύο βαδίστριες βελτίωσαν τις ατομικές επιδόσεις τους.

ΣΤΙΒΟΣ

Παπανδρεόπουλος: «Ασφάλεια, απόλαυση, παροχές και συνθήκες στον αγώνα Φάνης Τσιμιγκάτος»

Published

on

«Τρεις είναι οι άξονες της φετινής διοργάνωσης και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Πρώτον, θέλουμε όλοι όσοι συμμετάσχουν, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, απλός κόσμος, μικροί και μεγάλοι να αγωνιστούν σε ασφαλές περιβάλλον.

Δεύτερον, όλοι και όλες να απολαύσουν τον αγώνα και τρίτον, να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες και τις παροχές της διοργάνωσης».

Αυτά τόνισε για τον αγώνα ο Γιώργος Παπανδρεόπουλος (φωτό), διευθυντής του 4ου Ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμιγκάτος» που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου.

Ακόμη ο Γιώργος Παπανδρεόπουλος μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

Η πόλη αγκαλιάζει χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο τη διοργάνωση, που πλέον έχει γίνει θεσμός. Σιγά-σιγά έρχονται αθλητές και αθλήτριες από άλλες περιοχές της Ελλάδας για να συμμετάσχουν στον αγώνα με τη φανταστική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα. Μάλιστα λόγω της ώρας διεξαγωγής αναδεικνύεται το παραλιακό μέτωπο της πόλης, αλλά και το φανταστικό ηλιοβασίλεμα.

Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Αυτός είναι ο στόχος σε κάθε επίπεδο. Περιμένουμε και φέτος τους κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Ο αγώνας θα είναι σαν Πανελλήνιο πρωτάθλημα με υψηλά

οικονομικά κίνητρα.

Η διαδρομή δεν είναι μόνο επίπεδη, αλλά το βασικότερο είναι ασφαλής. Δεν είναι στο κέντρο της Πάτρας, αλλά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Να σημειώσουμε ότι τα 5 χιλιόμετρα είναι μέσα στη Λιμενική Ζώνη. Όπως μας

έχουν πει οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που γνωρίζουν και μπορούν να κρίνουν καλύτερα η διαδρομή προσφέρεται για ρεκόρ και επιδόσεις. Παράλληλα προσφέρεται για ευρεία συμμετοχή, για όλους όσοι δηλαδή θέλουν απλώς να συμμετάσχουν και να απολαύσουν τον αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Οι εγγραφές για όλες τις Κατηγορίες γίνονται καθημερινά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://raceid.com/el/races/13932/about.

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

 

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Διεθνές δρομικό γεγονός ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας, το ραντεβού στις 11 Οκτώβρη!

Published

on

 

Η Πάτρα καθυστέρησε δραματικά να καθιερώσει ένα μεγάλο εθνικό και γιατί όχι διεθνές δρομικό γεγονός, όμως αυτό πια άλλαξε!

Και είναι κάτι που πιστώνεται σε  πολλούς που δείχνουν να «το έχουν με τον αθλητισμό». Ο Δήμος Πατρέων, αρχικά και ο Κούρος Πατρών στη συνέχεια, έδωσαν και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα οργανώνοντας τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της πόλης με ανθρώπους με τεχνογνωσία και αγάπη για την Πάτρα και διάθεση προσφοράς.

Το εγχείρημα γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά η ανταπόκριση του αθλητικού κόσμου ήταν τεράστια για να κερδηθεί το στοίχημα και να καθιερωθεί ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας ως το μεγάλο δρομικό γεγονός της Νότιας και Δυτικής Ελλάδας!

Οι απαρχές του είναι στο 2015 με αγώνα 5.000μ. -μαζικό, λαϊκό- μετεξελίχθηκε σε ημιμαραθώνιο το 2018 που έγινε με μεγάλη επιτυχία, με τις πλάτες του ΣΔΥΠ – το πήρε πάνω της η Ελένη Παναγιωτοπούλου. Επλήγη από τον κορονοϊό και επανήλθε πια σε ένα άλλο επίπεδο.

Η φετινή τέταρτη εκδοχή του, αφιερωμένη στον Φάνη Τσιμιγκάτο φέρει την οργανωτική προσπάθεια των ανθρώπων του Κούρου και ειδικά του αρχιπροπονητή και παλαιού πρωταθλητή, Γιώργου Παπανδρεόπουλου!

Ραντεβού στις 11 Οκτωβρίου!

Στο φουλ οι εγγραφές

Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://raceid.com/el/races/13932/about

Η διαδρομή του 4ου Νυχτερινού  Ημιμαραθώνιου Πάτρας ξεκινάει από το Νότιο Πάρκο, συνεχίζει στην Ακτή Δυμαίων, αναστροφή στο ύψος της Πειραϊκής Πατραϊκής, είσοδος στο Νότιο Πάρκο στο ύψος της οδού Παπαφλέσσα , κατεύθυνση βόρεια παραλιακά, ιχθυόσκαλα, παλιό κτίριο Λιμενικού, παλιό λιμάνι, εμπορική ζώνη παλιού λιμανιού, αναστροφή στην Πλαζ και ξανά πίσω.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Η σωστή προετοιμασία για τους αρχάριους στον αγώνα 5.000μ. (νυχτερινός ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος»)

Published

on

Ο αγώνας των 5.000μ. συμπεριλαμβάνεται στις παράλληλες αγωνιστικές δράσεις του 4ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμιγκάτος», που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου 2025 και διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος» στη μνήμη του σπουδαίου Πατρινού μαραθωνοδρόμου και πρωταθλητή της Παναχαϊκής.

Μάλιστα ένας αγώνας 5 χιλιομέτρων είναι η ιδανική αρχή για όσους και όσες θέλουν να μπουν στον κόσμο του δρομικού κινήματος. Βέβαια εκτός από την προπόνηση, καθοριστικό ρόλο στην απόδοση και την ευεξία παίζει η σωστή διατροφή.

Αναλυτικά μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Για την καθημερινή διατροφή: Μπορείτε να προτιμήσετε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες (ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, φρούτα, ψωμί ολικής). Αυτά θα γεμίσουν τις αποθήκες ενέργειας σας (γλυκογόνο).

Μπορείτε να βάλετε στο πιάτο σας πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας (κοτόπουλο, ψάρι, γιαούρτι, όσπρια) για καλή αποκατάσταση μετά την προπόνηση. Παράλληλα μην παραμελείτε τα καλά λιπαρά (ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, αβοκάντο) για ισορροπία.

Η διατροφή την ημέρα πριν τον αγώνα: Μπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρύ, πλούσιο σε υδατάνθρακες γεύμα το βράδυ (π.χ. ζυμαρικά με λαχανικά). Πρέπει να αποφύγετε βαριά και λιπαρά φαγητά που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία. Πρέπει να φροντίσετε για την καλή σας ενυδάτωση όλη την ημέρα.

Το πρωινό την ημέρα του αγώνα: Οι ιδανικές επιλογές, τοστ με ψωμί ολικής και μέλι, γιαούρτι με φρούτα, μπανάνα με λίγους ξηρούς καρπούς.

Πρέπει να αποφύγετε νέες τροφές που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά. Για την ενυδάτωση, πρέπει απλώς να πιείτε νερό πριν τον αγώνα, αλλά χωρίς υπερβολές. Δεν απαιτείται κάποιο ισοτονικό ρόφημα, εκτός εάν η ζέστη είναι έντονη ή νιώσετε την ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Για μετά τον αγώνα: Θα πρέπει μέσα σε 30-60 λεπτά να φροντίσετε να φάτε κάτι πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη για καλύτερη αποκατάσταση. Για παράδειγμα ένα smoothie με φρούτα και γιαούρτι είναι μία εξαιρετική επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση μία ισορροπημένη διατροφή, ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν να απολαύσουν τον πρώτο τους αγώνα 5.000μ. με ενέργεια, χαμόγελο και ενθουσιασμό!

Το ενδιαφέρον για το 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» καθημερινά αυξάνεται! Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις Κατηγορίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://raceid.com/el/races/13932/about

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

 

Continue Reading
Advertisement
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202513 hours ago

Aυτά είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Eurobasket

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202513 hours ago

Η Γερμανία επικράτησε της Σλοβενίας του συγκλονιστικού Ντόντσιτς και έκλεισε θέση στα ημιτελικά

ΠΥΓΜΑΧΙΑ15 hours ago

Υψηλές προσδοκίες για Ευρωπαϊκά μετάλλια οι αθλητές της Παναχαϊκής, αισιόδοξος ο Νίκος Πλέας

ΠΟΛΟ15 hours ago

Ο Γιώργος Τσόκας στην πρώτη του συνέντευξη στη «Match»: «Ταλέντο, πλάνο και σκληρή δουλειά στη ΝΕΠ!»

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202516 hours ago

Ελλάδα – Τουρκία: Την Παρασκευή στις 21:00 το τζάμπολ του μεγάλου ημιτελικού

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ17 hours ago

Το Σούπερ Καπ στην Θύελλα Πατρών με ανατροπή (+photos)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

Φιλική νίκη για Παναχαϊκή επί της Αχαϊκής, νέα πρόβα με την ΑΕ Μεσολογγίου την ερχόμενη Κυριακή

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202518 hours ago

Στους “4” η Φινλανδία με τρομερή εμφάνιση απέναντι στη Γεωργία

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ18 hours ago

Φωτορεπορτάζ από το φιλικό της Παναχαϊκής με την Αχαϊκή

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ18 hours ago

Άτλας Πατρών: Η μεθοδική δουλειά, η γέφυρα στις μεγάλες ΠΑΕ και τα δοκιμαστικά της ΑΕΚ

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202513 hours ago

Aυτά είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Eurobasket

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202513 hours ago

Η Γερμανία επικράτησε της Σλοβενίας του συγκλονιστικού Ντόντσιτς και έκλεισε θέση στα ημιτελικά

ΠΥΓΜΑΧΙΑ15 hours ago

Υψηλές προσδοκίες για Ευρωπαϊκά μετάλλια οι αθλητές της Παναχαϊκής, αισιόδοξος ο Νίκος Πλέας

ΠΟΛΟ15 hours ago

Ο Γιώργος Τσόκας στην πρώτη του συνέντευξη στη «Match»: «Ταλέντο, πλάνο και σκληρή δουλειά στη ΝΕΠ!»

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202516 hours ago

Ελλάδα – Τουρκία: Την Παρασκευή στις 21:00 το τζάμπολ του μεγάλου ημιτελικού

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ17 hours ago

Το Σούπερ Καπ στην Θύελλα Πατρών με ανατροπή (+photos)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

Φιλική νίκη για Παναχαϊκή επί της Αχαϊκής, νέα πρόβα με την ΑΕ Μεσολογγίου την ερχόμενη Κυριακή

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202518 hours ago

Στους “4” η Φινλανδία με τρομερή εμφάνιση απέναντι στη Γεωργία

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ18 hours ago

Φωτορεπορτάζ από το φιλικό της Παναχαϊκής με την Αχαϊκή

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ18 hours ago

Άτλας Πατρών: Η μεθοδική δουλειά, η γέφυρα στις μεγάλες ΠΑΕ και τα δοκιμαστικά της ΑΕΚ

Facebook