ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Εντός προγράμματος ήττα για τον ελλειπέστατο Απόλλωνα από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Απόλλωνα Πάτρας, έπαιξε στα κόκκινα για μεγάλο διάστημα του αγώνα και πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη στην Περιβόλα (90-48), στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής στη Stoiximan Basket League.
Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έφτασαν στο +29 ήδη από το δεύτερο δεκάλεπτο, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία. Ειδικά από την στιγμή που άπαντες προσέφεραν κάτι, απέναντι σε μια ομάδα που παρατάχθηκε με… δεκάδα, έχοντας σε αυτή αθλητές με ελάχιστο χρόνο φέτος στο rotation (Φώτης Παπαφωτίου, Περικλής Μπαζίνας, Γιώργος Κογιώνης).
Εξάλλου, για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δεν αγωνίστηκε ο Ντάριλ Μέικον, περισσότερο για προληπτικούς λόγους εξαιτίας ενοχλήσεων στη γάμπα, στην προπόνηση της Κυριακής 16 Ιανουαρίου (σ.σ.: η μαγνητική ήταν καθαρή). Ενώ, με πολιτικά παρακολούθησαν -από την άκρη του πάγκου- τον αγώνα ο Τρε ΜακΛιν και ο Ελάιτζα Μήτρου Λονγκ, που αναμένεται να μπουν στο rotation από την επόμενη αναμέτρηση της Stoiximan Basket League.
Τα δεκάλεπτα: 16-23, 23-47, 37-68, 48-90.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Τσαλμπούρης 13 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 λάθη), Δίπλαρος 6 (2/9 σουτ, 4 ασίστ, 6 λάθη, 3 κλεψίματα), Μολφέτας 5 (1), Ντέιβις 12 (0/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Τόμας 12 (3/10 σουτ, 3 ριμπάουντ), Ζούμπος, Παπαφωτίου, Μπαζίνας, ΜακΛάφλιν, Κογιώνης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι 3 (1), Παπαγιάννης 8 (4 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 10 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Γουάιτ 5 (5 ριμπάουντ), Σαντ Ρος 4 (1/7 σουτ, 4 ασίστ), Μποχωρίδης 17 (4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα), Καββαδάς 8 (4/4 δίποντα), Κασελάκης 3 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Αβδάλας 3 (1), Νέντοβιτς 17 (1/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Έβανς 12 (6/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο).
Ομαδικά στατιστικά – Απόλλωνας Πάτρας: 13/33 δίποντα, 4/23 τρίποντα, 10/14 βολές, 28 ριμπάουντ (17 αμυντικά + 11 επιθετικά), 8 ασίστ, 16 λάθη, 7 κλεψίματα, 2 μπλοκ.
Ομαδικά στατιστικά – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 24/37 δίποντα, 11/26 τρίποντα, 9/11 βολές, 42 ριμπάουντ (32 αμυντικά + 10 επιθετικά), 23 ασίστ, 12 λάθη, 9 κλεψίματα, 3 μπλοκ.
Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την επόμενη βδομάδα, στην αυλαία του α’ γύρου της regular season, ο Απόλλωνας Πάτρας δοκιμάζεται εκτός έδρας από τον Άρη (22/1, 17:00), ενώ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για να παίξει με τον Ηρακλή (24/1, 20:00).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Απόλλων Π.: Διαθέσιμα τα εισιτήρια για την επίσημη πρεμιέρα της νέας σεζόν στο Κύπελλο (Σάββατο 13/9)

Ο Απόλλων ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Κυπέλλου Ανδρών, υποδεχόμενος στο Κ.Γ. Περιβόλας τον Ε.Α. Προμηθέα 2014. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 17:00, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής διοργάνωσης.
Ο μελανόλευκος σύλλογος στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τα εισιτήρια της αναμέτρησης, αναφέρει: “Η προπώληση εισιτηρίων για την αναμέτρηση είναι διαθέσιμη στο www.apollonpatras.gr/tickets και οι φίλαθλοί μας καλούνται να υποστηρίξουν δυναμικά την ομάδα στο ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών της!”.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ο Απόλλων χωρίς Ανέστη και Κίερ αντιμετώπισε τον ισχυρό Κόροιβο στην Αμαλιάδα

Πολύ πιο δυνατό ήταν το σημερινό δεύτερο φιλικό του Απόλλωνα με αντίπαλο από την Elite League (Κόροιβος Αμαλιάδας) το οποίο πάντως είχε κύρια προπονητικό χαρακτήρα και δεν κρατήθηκε σκορ.
Ο Απόλλων είχε δυο βασικές απουσίες, του Ανέστη και του Αμερικάνου Κίερ (αμφότεροι με μικροενοχλήσεις) και ο Γ. Ελευθεριάδης σχολίασε μετά το τέλος. «Δείξαμε μεγαλύτερη ενέργεια σε περισσότερο διάστημα σε ένα γερό τεστ και συνεχίζουμε».
Ακόμη δεν αγωνίστηκαν και οι νεαροί Τζουανόπουλος, Παγώνης και Βαλκανάς. Απουσίες είχαν και οι γηπεδούχοι με βασικότερες τους δυο Αμερικάνους που ακόμη δεν έχουν έλθει στην Αμαλιάδα (αναμένονται από την άλλη εβδομάδα).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Γ. Ελευθεριάδης: «Είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση, να γινόμαστε καλύτεροι»

Λίγο μετά το τέλος του φιλικού με την Αχαγιά’82 ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννης Ελευθεριάδης σχολίασε:
«Ακόμη είναι πολύ νωρίς να πούμε πολλά, καθώς τώρα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία μας. Κάποια πράγματα τα είδαμε, είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά και να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα», επεσήμανε με νόημα.
Εκτός από τον Κίερ, ούτε ο Χείλαρης πήρε χρόνο συμμετοχής λόγω μικροπροβλημάτων τραυματισμών.
Με Κόροιβο στην Αμαλιάδα
Επόμενο και πολύ πιο δυνατό φιλικό για τον Απόλλωνα το Σάββατο στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο (Elite League) με το τζάμπολ στις 4μ.μ. και χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών).
Μίλτος Σπυρόπουλος