ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Επιστροφή χρηματοδότησης για όσους εμπλέκονται στην έρευνα για τον παράνομο στοιχηματισμό
Η Κ.Ε.Π. ζητά τη μη χορήγηση πιστοποιητικών, τη δέσμευση των εγγυητικών και την επιστροφή της χρηματοδότησης από το Στοίχημα για τις ΠΑΕ που εμπλέκονται στην έρευνα για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Επιστολή στην ΕΕΑ, την ΕΠΑΘΛΑ, την αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου και τον πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες έστειλε η Κ.Ε.Π. Η Κίνηση Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών ζητά να ανακληθούν ή να μη χορηγηθούν πιστοποιητικά στις ΠΑΕ που εμπλέκονται στην έρευνα για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματιμού. Εκτός αυτού ζητά να δεσμεύσει τις εγγυητικές, να επιστραφεί η χρηματοδότηση από το Στοίχημα και να δεσμευτούν οι λογαριασμοί των εμπλεκόμενων παραγόντων.
Αναλυτικά:
«Π Ρ Ο Σ
1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΕΕΑ/ΓΓΑ),
2. ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ(ΕΠΑΘΛΑ/ΓΓΑ),
3. ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, κ.ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ,
4. ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, κ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ
Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α – Α Ι Τ Η Σ Η
ΓΙΑ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 14 ΠΑΕ – ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΓΓΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΠ
Της Κοινωφελούς Ένωσης Προσώπων με την επωνυμία “ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ-ΚΕΠ” που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1 .Αναπληρωτη Υπουργο Αθλητισμού, κ.Ιωαννη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,
2. Γενικο Γραμματέα Αθλητισμού, Πρόεδρο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.και Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης MACOLIN, κ.Γεωργιο ΜΑΥΡΩΤΑ,
3. Υπουργο Δικαιοσύνης, κ.Γεωργιο ΦΛΩΡΙΔΗ,
4. SPORTRADAR,
5. EUROPEAN PUBLIC PROSECUTOR’S OFFICE(EPPO)
Όπως γνωρίζετε,το Ελληνικό Ποδόσφαιρο κατά το φετινό καλοκαίρι συγκλονίζεται από το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας του, καθώς μετά από επισταμένη έρευνα ετών της INTERPOL(Anti Match Fixing Task Force)σε συνεργασία, τόσο με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ(EPPO), όσο και με την ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο κύκλωμα με διεθνείς προεκτάσεις που χειραγωγούσε ποδοσφαιρικούς αγώνες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων των SUPER LEAGUE 1-2 αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τον παγκόσμιο παράνομο στοιχηματισμο,με την συμμετοχή 5 ΠΑΕ της SL 1,13 ΠΑΕ της SL 2 (εκ των οποίων οι 4 έχουν υποβιβασθει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο), παραγόντων, μάνατζερ, ποδοσφαιριστων κλπ.
Επειδή όμως η ποινική διαδικασία ,ως γνωστόν, είναι εκ φύσεως χρονοβόρα και πιθανολογείται βάσιμα οτι για να φτάσει σε καταδίκες, μπορεί να περάσουν χρόνια, ενώ η πειθαρχική διαδικασία από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ επίσης, όχι μόνο είναι αναποτελεσματική αλλά και χρονοβόρα, καθώς ακόμα και να κινηθεί γρήγορα η Επιτροπή Δεοντολογίας,οι αποφάσεις της θα εφεσιβληθουν ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ,οι οποίες αν είναι καταδικαστικές, είναι βέβαιο οτι θα προσβληθούν ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS).
Είναι ηλίου φαεινωτερον οτι και οι δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους διαδικασίες είναι προβληματικές για διαφορετικούς λόγους και μαθηματικά δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να επιφέρουν έννομα αποτελέσματα, πριν από την έναρξη των επικείμενων νέων επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Οπότε οι εμπλεκόμενες ΠΑΕ δεν έχουν οποιονδήποτε λόγο ανησυχίας για την συμμετοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς μέχρι να ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΟΥΝ, είτε οι ποινικές, είτε οι πειθαρχικές διαδικασίες, σίγουρα θα έχει διανυθεί χρονικό διάστημα που αντιστοιχεί από minimum μία αγωνιστική περίοδο μέχρι maximum τρεις αγωνιστικές περιόδους!
Αντίθετα αν επιληφθούν τα πειθαρχικά όργανα της FIFA,οι διαδικασίες όχι μόνο θα είναι ταχυρρυθμες αλλά θα είναι και αποτελεσματικές,με δυσμενείς συνέπειες για το ποδόσφαιρο της χώρας, καθώς μετά την ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΡΑΔΥΠΟΡΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ(δηλαδή, τόσο της Επιτροπής Δεοντολογίας του κ.ΚΩΤΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΕ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕΙ 100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ SPORTRADAR,ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΠΑΕ ΟΦΗ,ΑΡΗ ΚΑΙ ΒΕΡΟΙΑ, όσο και του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων και Αθλητικού Εισαγγελέα κ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ) από τους υπερεθνικούς πειθαρχικούς “δικαστές”,ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΒΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ οτι ο πέλεκυς θα επιπεσει επί δικαίων και αδίκων!
Αρκεί να θυμηθείτε πώς στο πρόσφατο παρελθόν με fast track πειθαρχικές διαδικασίες ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΘΗΚΕ από το EUROPA LEAGUE (και μάλιστα εν εξελίξει της διοργάνωσης)η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, λόγω της εμπλοκής της στο τότε σκάνδαλο του CORIOPOLIS και χωρίς να έχουν προηγηθεί εν Ελλάδι πειθαρχικές και ποινικές καταδίκες!
Επομένως για να αποφευχθούν τα τρία προαναφερθέντα πολύ πιθανά ενδεχόμενα, θεωρούμε οτι η μόνη ενδεδειγμένη λύση που απομένει, ώστε και να αποδοθεί τάχιστα δικαιοσύνη,και να εξυγιανθουν τα πρωταθλήματα πριν από την έναρξη τους, είναι Η ΆΜΕΣΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ,ΤΟΣΟ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ , ΌΣΟ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, δηλαδή της ΕΕΑ και της ΕΠΑΘΛΑ!
Θυμηθείτε οτι στο σκάνδαλο του 2011, μετά από παρέμβαση της ΕΕΑ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ και στην συνέχεια αυτές οι ομάδες υποβιβασθηκαν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Προκειμένου λοιπόν να τιμωρηθούν οι υπαίτιες ΠΑΕ που συμμετείχαν στο…”ΙNTERPOLIS”, πρέπει άμεσα να συντονισθουν τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ,ώστε να διαβιβαστούν αμελλητι οι δικογραφίες και όλα τα στοιχεία, τόσο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσο και στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας.
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με τον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο(άρθρο 15 παρ.3,Ν.5025/2023 που τροποποιεί το άρθρο 77Α του Ν.2725/1999),η ΕΕΑ μπορεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος ή παραβίασης του νόμου, είτε ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ, είτε ΝΑ ΜΗΝ ΧΟΡΗΓΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στα πρωταθλήματα.
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με την ΚΥΑ 65456/ 2023 και τις διατάξεις των άρθρων 6.4 και 10.2″ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙ ΠΑΕ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,ΕΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ,ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΗΣ Ή ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΚΕΔΕ”!
ΕΠΕΙΔΗ με την Σύμβαση MACOLIN για την αντιμετώπιση των χειραγωγημενων αγώνων που κυρώθηκε με τον Ν.4639/2019, μεταξύ άλλων προβλέπονται:
a. στο άρθρο 7.4 οτι”Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ,ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ,ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ”,
b. στο άρθρο 8.3 οτι “ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ”,
c. στο άρθρο 18 οτι”ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Ν.Π.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ Φ.Π.”,
d. στα άρθρα 22-23 οτι “ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ Φ.Π.ΚΑΙ Ν.Π.”,
e. στο άρθρο 24 οτι “ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ” και
f. στο άρθρο 25 οτι”ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ”!
ΕΠΕΙΔΗ στα πλαίσια της εφαρμογής της Σύμβασης MACOLIN,με το άρθρο 21 του Ν.4726/2020 ιδρύθηκε η “Εθνική Πλατφόρμα ΑΘΛητικής Ακεραιότητας-ΕΠΑΘΛΑ”,
ΕΠΕΙΔΗ αποτελεί πρόκληση για τον βάναυσα φορολογούμενο Έλληνα πολίτη και παίκτη του νόμιμου στοιχήματος,οι ΠΑΕ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΠΟΣΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥΣ,
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ 18(5+13)ΠΑΕ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ (7.500.000€+1.300.000€=) 8.800.000€!!!, ποσό που κάλλιστα μπορεί να διατεθεί από την Πολιτεία στους ποδοσφαιριστές της ΚΕΠ που διαθέτουν ανεκτελεστες αποφάσεις,
ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΕΠ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 6.3.2023 ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 4 ΠΑΕ ΤΗΣ SL1 ΣΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΒΑΣΕΙ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ SPORTRADAR!
ΕΠΕΙΔΗ είναι αδιανόητο να επιτρέψει η Πολιτεία την έναρξη των πρωταθλημάτων, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει σε αθλητικό επίπεδο η υπόθεση, καθώς θα πληγεί ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία και φερεγγυότητα των αγώνων και των διοργανώσεων, ενώ διατρέχουμε τον κίνδυνο να αποβληθεί από την FIFA το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμα κι από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις!
ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Α. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΓΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ,
Β. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΑ:
1. Να συνεργασθεί με την ΕΠΑΘΛΑ και την SPORTRADAR επί των συγκεκριμένων φακέλων με τους χειραγωγημενους αγώνες,
2. Να μην χορηγήσει ή να ανακαλέσει τα Πιστοποιητικά Συμμετοχής στις 14 ΠΑΕ που θα αποδειχθεί οτι εμπλέκονται στο κύκλωμα χειραγώγησης των αγώνων τους,
3. Να μην επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που λήγουν στις 30.12.2023, να τις παρακρατήσει μέχρι να διατάξει, αρχικά την δεσμευση και στην συνέχεια την αναλογική κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών τους υπέρ των ποδοσφαιριστών που διαθέτουν νόμιμους ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ,
Γ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:
1. Να εφαρμόσει την Σύμβαση MACOLIN και τον κυρωτικό Νόμο 4639/2019 ,να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις κατά των εμπλεκομένων φυσικών και νομικών προσώπων και να λάβει τα απαιτούμενα διοικητικά μέτρα,
2. Να παραπέμψει τους φακέλους που της έχει κοινοποιήσει η SPORTRADAR με τους χειραγωγημενους αγώνες στην ΕΕΑ,
3. Να απαιτήσει από τους Προέδρους των εμπλεκομένων ΠΑΕ να επιστρέψουν ως αχρεωστητως καταβληθείσες τις μέχρι τώρα εισπραχθείσες κρατικές χρηματοδοτήσεις από τα έσοδα της φορολόγησης του Στοιχήματος, άλλως να τις εισπράξει μέσω της διαδικασίας του ΚΕΔΕ,
4. Να αναδιανειμει τα χρήματα που θα επιστραφούν αναλογικά στα μέλη της ΚΕΠ που διαθέτουν ανεκτελεστες διαιτητικές αποφάσεις αναγνώρισης της Αθλητικής Διαδοχής.
Δ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΘΛΑ, ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 6.3.2023 ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΕ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ,
Ε. ΖΗΤΑΜΕ από τον Πρόεδρο της Α.Κ.Ν.Ε.Ε.Δ.να απαιτήσει την κοινοποίηση όλων των φακέλων και στην συνέχεια να δεσμεύσει τους λογαριασμούς των εμπλεκομένων 14 ΠΑΕ,των Προέδρων-Διευθυνοντων Συμβούλων και των Μεγαλομετόχων-Ιδιοκτητων τους.
Αθήνα 24.7.2023
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΠ
Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ,
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΕΑΔ,
ΑΜ ΔΣΑ 14162,ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ηττήθηκε η Νάπολη Πατρών παρά τη σκληρή μάχη

Η Νάπολη Πατρών ηττήθηκε στη φάση των “16″ του World Winners Cup.
Είχε δύσκολο έργο με την Σπόρτινγκ Λουκουένο με 7-6 στην παράταση, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια για την υπέρβαση.
Η Σπόρτινγκ είναι από τα φαβορί για να κερδίσει τη διοργάνωση, αλλά η Νάπολη κοίταξε στα μάτια την αντίπαλο της.
ΔΙΕΘΝΗ
Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής του Champions League

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί κόντρα σε Νιούκαστλ και Νάπολι στην τρίτη ημέρας της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. “Πεντάρα” η Άιντραχτ στη Γαλατασαράι, “τεσσάρα” η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Καϊράτ.
Η 1η αγωνιστική της League Phase του Champions League ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς στην τρίτη ημέρας της διοργάνωσης σημειώθηκαν 26 γκολ σε έξι αναμετρήσεις.
Νιούκαστλ – Μπαρτσελόνα 1-2
Τι κι αν αγωνίστηκε χωρίς τον ηγέτη της, Λαμίλ Γιαμάλ, η Μπαρτσελόνα πέρασε αλώβητη από τη δύσκολη έδρα της Νιούκαστλ, επικρατώντας των Άγγλων με 2-0.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Καταλανούς ήταν ο Ράσμους Ράσφορντ. Ο Άγγλος επιθετικός επέστρεψε στο Νησί και φιλοδώρησε τη Νιούκαστλ με δύο γκολ.
Το πρώτο με κεφαλιά στο 58′, έπειτα από ασίστ του Κουντέ και το δεύτερο με τρομερή ενέργεια και φοβερό σουτ στο 67′. Αυτό ήταν ίσως το ομορφότερο γκολ της πρώτης αγωνιστικής του Champions League.
Στο 90′ η Νιούκαστλ μείωσε σε 2-1 με τον Γκόρντον, βάζοντας… φωτιά στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στα εναπομείναντα λεπτά.
Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι 2-0
Η Νάπολι είχε δύσκολο έργο στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι και έγινε ακόμα δυσκολότερο από τη στιγμή που αναγκάστηκε να αγωνιστεί από το 21′ με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντι Λορέντζο.
Η ομάδα του Πεπ Γκουρντιόλα έκλεισε στα καρέ τους πρωταθλητές Ιταλίας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 56′ με κεφαλιά του Χάλαντ, έπειτα από ασίστ του Φόντεν.
Η Νάπολι αναγκάστηκε να βγει λίγο μπροστά, ούσα πίσω στο σκορ, με τον Ντοκού να βρίσκει χώρο, να χορεύει όλη την ιταλική άμυνα και να γράφει το 2-0 στο 65′, “καθαρίζοντας” την υπόθεση νίκη για τους Πολίτες.
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Γαλατασαράι 5-1
Η Γαλατασαράι έκανε το λάθος να προηγηθεί στη Φρανκφούρτη κόντρα στην Άιντραχτ και οι Γερμανοί την τιμώρησαν με πέντε γκολ.
Οι Τούρκοι προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό, με την Άιντραχτ να αντιδράει και να ανατρέπει το σκορ πριν το ημίχρονο. Ο Σάντσες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και οι Γερμανοί ισοφάρισαν σε 1-1 στο 37′, ενώ βρήκαν και δύο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Ο Ουζούν έκανε το 2-1 στο 45+2′ και ο Μπούρκαρντ το 3-1 στο 45+5′. Ο ίδιος παίκτης έγραψε το 4-1 στο 66′, για να έρθει ο Κνάουφ στο 75′ να διαμορφώσει το τελικό 5-1.
Σπόρτινγκ – Καϊράτ 4-1
Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Καϊράτ, συντρίβοντας τους Καζάκους με 4-1 στην Πορτογαλία. Ο Φώτης Ιωαννίδης έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League, περνώντας ως αλλαγή στο 61′, αλλά δεν μπόρεσε να σημειώσει κάποιο γκολ ή να έχει συμμετοχή σε κάποιο τέρμα.
Ο Τρινκάο άνοιξε το σκορ στο 44′ για τη Σπόρτινγκ, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα προσωπικά τέρματά του και της ομάδας του στο 65′, διαμορφώνοντας το 2-0.
Το 3-0 ήρθε στο 67′ από τον Άλισον Σάντος, ενώ στο 68′ ο Κουέντα έγραψε το 4-0.
Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο 86′, με τον Εντμίλσον Σάντος να πετυχαίνει το γκολ της τιμής για την Καϊράτ.
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στη League Phase του Champions League
Μπιλμπάο – Άρσεναλ 0-2
Αϊντχόφεν – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-3
Μπενφίκα – Καραμπάγκ 2-3
Γιουβέντους – Ντόρτμουντ 4-4
Ρεάλ – Μαρσέιγ 2-1
Τότεναμ – Βιγιαρεάλ 1-0
Ολυμπιακός – Πάφος 0-0
Σλάβια Πράγας – Μπόντο Γκλιμτ 2-2
Άγιαξ – Ίντερ 0-2
Μπάγερν – Τσέλσι 3-1
Λίβερπουλ – Ατλέτικο 3-2
Παρί – Αταλάντα 4-0
Μπριζ – Μονακό 4-1
Κοπεγχάγη – Λεβερκούζεν 2-2
Άιντραχτ – Γαλατασαράι 5-1
Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι 2-0
Νιούκαστλ – Μπαρτσελόνα 1-2
Σπόρτινγκ – Καϊράτ 4-1
Η βαθμολογία μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League
1) Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 3
2) Παρί Σεν Ζερμέν 3
3) Μπριζ 3
4) Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3
5) Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 3
6) Μπάγερν 3
7) Αρσεναλ 3
8) Ίντερ 3
9) Μάντσεστερ Σίτι 3
10) Καραμπάγκ 3
11) Λίβερπουλ 3
12) Μπαρτσελόνα 3
13) Ρεάλ Μαδρίτης 3
14) Τότεναμ 3
15) Ντόρτμουντ 1
16) Γιουβέντους 1
17) Λεβερκούζεν 1
18) Μπόντο Γκλιμτ 1
19) Σλάβια Πράγας 1
20) Κοπεγχάγη 1
21) Πάφος 1
22) Ολυμπιακός 1
23) Ατλέτικο Μαδρίτης 0
24) Μπενφίκα 0
25) Μαρσέιγ 0
26) Νιούκαστλ 0
27) Βιγιαρεάλ 0
28) Τσέλσι 0
29) Αϊντχόφεν 0
30) Νάπολι 0
31) Αγιαξ 0
32) Αθλέτικ Μπιλμπάο 0
33) Μονακό 0
34) Γαλατασαράι 0
35) Αταλάντα 0
36) Καϊράτ 0
Tο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη League Phase του Champions League
30/09 19:45 Καϊράτ – Ρεάλ
30/09 19:45 Αταλάντα – Μπριζ
30/09 22:00 Μαρσέιγ – Άγιαξ
30/09 22:00 Ίντερ – Σλάβια
30/09 22:00 Τσέλσι – Μπενφίκα
30/09 22:00 Γαλατάσαραϊ – Λίβερπουλ
30/09 22:00 22:00 Πάφος – Μπάγερν
30/09 22:00 Μπόντο/Γκλιμτ – Τότεναμ
30/09 22:00 Ατλέτικο – Άιντραχτ
01/10 19:45 Καραμπάγκ – Κοπεγχάγη
01/10 19:45 Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Νιούκαστλ
01/10 22:00 Μονακό – Μάντσεστερ Σίτι
01/10 22:00 Ντόρτμουντ – Αθλέτικ
01/10 22:00 Νάπολι – Σπόρτινγκ
01/10 22:00 Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους
01/10 22:00 Άρσεναλ – Ολυμπιακός
01/10 22:00 Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν
01/10 22:00 Λεβερκούζεν – Αϊντχόφεν
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Αγιασμός στην Παναχαϊκή για την έναρξη της νέας σεζόν στην Αγυιά, φωτογραφικά στιγμιότυπα

Σήμερα το απόγευμα ετελέστη ο καθιερωμένος αγιασμός στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Παναχαϊκής ενόψει της πρεμιέρας στη Γ’ εθνική.
Παρόντες ήταν άπαντες οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, διοικητικά στελέχη, παίκτες των κοκκινόμαυρων Ακαδημιών κ.α.
Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί είναι από την τελετή στο γήπεδο της Παναχαϊκής.
Μίλτος Σπυρόπουλος