Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Επιστροφή στην κανονικότητα! Οι αριθμοί του Απόλλων – Λαύριο

Published

on

Στην Πάτρα θα γίνει ένα από τα δύο παιχνίδια με τα οποία θα ανοίξει το Σάββατο (12/3, 17:00) η 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με τον Απόλλωνα Oscar να υποδέχεται το Λαύριο Megabolt.

Οι δύο ομάδες που ισοβαθμούν έχοντας ρεκόρ 5-10, προέρχονται από ήττες στο περασμένο Σαββατοκύριακο. Η ομάδα της Πάτρας ηττήθηκε από την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια και εκείνη του Λαυρίου από τη Λάρισα εντός έδρας, στην τέταρτη διαδοχική ήττα του.

Ο Απόλλων Oscar έχει ρεκόρ 3-4 στην έδρα του αλλά μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες σε αυτήν από τη Λάρισα, τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Κολοσσό H Hotels. Το Λαύριο Megabolt από την πλευρά του, μετά το αρχικό 3/3 ηττήθηκε στα τέσσερα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια του, κατά σειρά από τον Κολοσσό H Hotels, τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, τον Προμηθέα και τον Ολυμπιακό.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Λαύριο Megabolt έφτασε με άνεση στην επικράτηση στο παιχνίδι του πρώτου γύρου αφού νίκησε τον Απόλλωνα με 82-66, έχοντας σε καλή μέρα τον Δημήτρη Κακλαμανάκη (16π, 8/12δ, 7ρ.) και τον Βασίλη Μουράτο (14π, 8ασ.). Για την αχαϊκή ομάδα είχαν ξεχωρίσει οι Ορλάντο Κόουλμαν (20π, 6ρ.) και Γιώργος Τσαλμπούρης (15π.).

Χάρη στη νίκη αυτή, το Λαύριο Megabolt πήρε προβάδισμα στην ιστορία αυτών των αναμετρήσεων για τη Stoiximan Basket League αφού έχει πλέον τρεις έναντι δύο του αντιπάλου του. Κοινός παρανομαστής όμως των πέντε αγώνων ήταν ότι νίκησαν οι εκάστοτε γηπεδούχοι. Το Λαύριο Megabolt έκανε το 2/2 στα εντός έδρας ματς της διετίας 2015-17 αφού επικράτησε…

*Με 80-64 στο ματς της σεζόν 2015-16 (Γιανγκ 14, Κέσελ 12 – Ντίλαρντ 19, Λαμπρόπουλος 12π, 10ρ.).

*Με 79-65 στο ματς της σεζόν 2016-17 (Γκρέι 15, Πάντερ 14 – Καλινόσκι 13, Μπάβτσιτς 12).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. OSCAR

MILESTONE

* Τέσσερις πόντους μακριά από τους 900 στη Stoiximan Basket League είναι ο Γιώργος Μπόγρης.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Το σερί συνεχίζεται για τον Γιώργο Τσαλμπούρη που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων και στα 15 παιχνίδια του Απόλλωνα Oscar.

* Ο Νίκος Δίπλαρος είχε και στα 15 ματς της φετινής Stoiximan Basket League από δύο, τουλάχιστον, κερδισμένα φάουλ.

* Ο Τρε ΜακΛιν είχε 1+ εύστοχο τρίποντο και 5+ ριμπάουντ σε καθένα από τα τέσσερα παιχνίδια του με τον Απόλλωνα Oscar.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Πιο εύστοχος κατά 4,9% γίνεται στις βολές ο Απόλλων Oscar όταν αγωνίζεται στο γήπεδο του. Εκτελεί με 75,9% έναντι του 71% που έχει εκτός έδρας.

– Κατά 4,9% μειώνεται το ποσοστό ευστοχίας του Απόλλωνα Oscar στα δίποντα όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Έχει 47,8% εντός και 52,7% εκτός έδρας.

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Έτοιμος για να ανέβει σε μία ιστορική κορυφή του Λαυρίου Megabolt είναι ο Βασίλης Μουράτος. Ο διεθνής γκαρντ χρειάζεται τρεις εύστοχες βολές για να ξεπεράσει τον Τζαμάλ Νίξον αφού έχει 163 έναντι 165 του Αμερικανού που έπαιξε στην ομάδα της λαυρεωτικής από το 2015 ως το 2019.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης μετράει 13 συνεχόμενους αγώνες με 2+ εύστοχα δίποντα.

* Σερί πέντε αγώνων για δεύτερη φορά στο Πρωτάθλημα με τουλάχιστον ένα κλέψιμο, συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Νικολαίδης.

* Ο Αλ Ουαζίντ Αμινού συμπλήρωσε επτά συνεχόμενους αγώνες με τουλάχιστον ένα εύστοχο δίποντο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Λαύριο Megabolt σουτάρει καλύτερα από το τρίποντο όταν παίζει εκτός έδρας. Έχει ποσοστό 33,1% μακριά από το γήπεδο του και 30,1% σε αυτό.

– Η ομάδα της λαυρεωτικής δεν έχει 2,2 λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ μακριά από την έδρα της (8,7) σε σχέση με την επίδοση της σε αυτήν (10,9).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Θέλει χρόνο ακόμη η προσαρμογή του Κίερ, σύνθετες άμυνες αντιμετώπισε στον Κρόνο

Published

on

Φάνηκε περίτρανα στην πρεμιέρα ότι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της NL1 θα είναι εντελώς διαφορά από τα… λάιτ που προηγήθηκαν στα φιλικά και στα περισσότερα του κυπέλλου για τον Απόλλωνα.

Κλασικό παράδειγμα οι σύνθετες άμυνες των γηπεδούχων πάνω στον παίκτη «βαρόμετρο» του Απόλλωνα, τον Αμερικάνο Κίερ, που έμεινε σε χαμηλή πτήση στο σκοράρισμα, με μόλις 9 πόντους.

Θα χρειαστεί χρόνο ακόμη για να «δέσει» ως σύνολο η ομάδα έχοντας πολλά νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό της, για το λόγο αυτό εκείνο που επείγει στη συνέχεια είναι πρώτιστα οι νίκες και φυσικά η πλήρης αξιοποίηση της έδρας.

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Ελευθεριάδης: «Κρατάμε την προσπάθεια και πάμε για ένα νέο ξεκίνημα»

Published

on

Δεν θέλησε να ανοιχτεί ιδιαίτερα ο Γιάννης Ελευθεριάδης μετά το τέλος του αγώνα και την πρώτη ήττα της ομάδας του Απόλλωνα από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου στη NL1.

Μίλησε στη «Match» επισημαίνοντας με έμφαση τα παρακάτω: «Είχαμε άσχημα διαστήματα και κύρια λάθη στην επίθεση που μας στοίχισαν, όπως και ένα άσχημο δεύτερο δεκάλεπτο.

Όλα αυτά μαζί δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, αν και τα παιδιά προσπάθησαν κι αυτό είναι θετικό στοιχείο που το κρατάμε», ήταν τα λόγια του, για να προσθέσει ακόμη.

«Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα από το ματς με το Παγκράτι στην έδρα μας το ερχόμενο Σάββατο και να αρχίσουμε να μαζεύουμε νίκες, που είναι πολύ σημαντικό».

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

NATIONAL LEAGUE 1

Πρεμιέρα με το αριστερό για τον Απόλλων, ήττα με 78-70 από τον Κρόνο

Published

on

Ο Απόλλων ξεκίνησε με ήττα τη σεζόν στη National League 1, χάνοντας εκτός έδρας από τον δυνατό Κρόνο Αγ. Δημητρίου με σκορ 78-70.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν με μεγαλύτερη διάθεση για τη νίκη απ’ ότι οι μελανόλευκοι που είχαν έντονα τα επιθετικά προβλήματα και τον Αμερικάνο Κίερ να μένει στους 9 πόντους. Ο Σταμάτης είχε την πλέον παραγωγική εμφάνιση με 17 πόντους, που δεν έφθασε όμως για να αποφευχθεί η ήττα.

Τα 10λεπτα: 15-20, 41-31 (ημ.), 60-53, 78-70.

Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Καραμπάς): Ντελόνει 12 (2), Τουτζιαράκης 7 (1) , Παπαδιονυσίου 12, Τσουργιάννης 8, Πιουσκουλόγλου, Μοτσενίγος 8 (2), Μαστόρος 23 (3), Καραλευθέρης 1, Τσάβος 2, Ψημίτης 5, Δημητρίου.

Απόλλων Πατρών (Ελευθεριάδης): Κίερ 9, Χειλαρης 8, Παπαφωτίου, Μανακας 8, Σταμάτης 17 (4), Ανέστης 7, Ζουμπος 12 (1), Κώττας 6, Παύλος 3 (1).

Continue Reading
Advertisement

Facebook