Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Έσπερος 2004: Μία ξεχωριστή αθλήτρια η Κατερίνα Αλαμπασύνη

Ο Έσπερος 2004 έχει ξεκινήσει τα αφιερώματα σε αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου που έχουν ξεχωρίσει πριν αρκετά χρόνια

Published

on

Ο Έσπερος 2004 έχει ξεκινήσει τα αφιερώματα σε αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου που έχουν ξεχωρίσει πριν αρκετά χρόνια. Η αρχή λοιπόν έχει γίνει με την  Κατερίνα Αλαμπασύνη.

Συγκεκριμένα ο Έσπερος 2004 αναφέρει σε ανάρτησή του: “Ξεκινώντας τα αφιερώματα σε παλιές μορφές της ομάδας μας, θα ξεκινήσουμε με μία από τις πλέον αγαπημένες αθλήτριες του συλλόγου μας, με ένα εξαιρετικό βιογραφικό και πολλές μεγάλες επιτυχίες στις αρχές του αιώνα μας, την Κατερίνα Αλαμπασύνη.

Η Κατερίνα υπήρξε γέννημα θρέμμα του συλλόγου μας, εντασσόμενη στον αγωνιστικό αθλητισμό ήδη από την κατηγορία των προαγωνιστικών ηλικιών, υπο τις οδηγίες του Ντίνου Κουβαρά. Πολύ σύντομα έδειξε τις δυνατότητές της σε τοπικό επίπεδο όπου ξεχώριζε στους δρόμους αποστάσεων τόσο στον ανώμαλο δρόμο όσο και στη πίστα.

Έτσι στην κατηγορία των παγκορασίδων ήταν μία απο τις καλύτερες Ελληνίδες επιτυγχάνοντας μερικές από τις σπουδαιότερες επιδόσεις στην ιστορία του αγωνίσματος των 1000μ που κρατούν μέχρι και σήμερα.

Υπήρξε μέλος της χρυσής γενιάς του Έσπερου, όπου κατέλαβε τη 12η θέση σε πανελλήνιο επίπεδο αξιολόγησης όλων των σωματείων του ΣΕΓΑΣ και πέτυχε να κατακτήσει δύο μετάλλια στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων το 2004!

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως ήταν πανελληνιονίκης στη κατηγορία των Κ-16 στα 1000μ, Κ-18 στα 800 και 1500 και στον ανώμαλο δρόμο.

Σε διεθνές επίπεδο ήταν 4η στο παγκόσμιο πόλεων, δυο φορές 3η στους βαλκανικούς αγώνες, αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004 όπου κατέλαβε τη 3η θεση στα 800μ.

Η Κατερίνα διακρινόταν για τη σκληρή δουλειά της, την αφοσίωση της, τη μεγάλη θέλησή της, αλλά και το ταπεινό της φρόνημα, στοιχεία που την οδήγησαν σε αυτές τις πολύ μεγάλες επιτυχίες και τη συνοδεύουν μέχρι και σήμερα.

Η Κατερίνα φυσικά δε πέτυχε μόνο ως αθλήτρια αλλά και στη ζωή. Η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά έγιναν εφαλτήριο και για τις κατακτήσεις στη μετέπειτα πορεία της. Έτσι υπήρξε απόφοιτος πανεπιστημίου της σχολής επιστημών Υγείας του τμήματος Νοσηλευτικής και κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων της διοίκησης και του μάρκετινγκ του πανεπιστημίου του Sheffield της Αγγλίας.

Συνεργάζεται 13 χρόνια με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες ως επιστημονικός συνεργάτης, ενώ εδώ και 2 χρόνια ανήκει στην εταιρία Βιαν του Ομίλου Βιανεξ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Παράλληλα είναι και μητέρα δύο υπέροχων παιδιών!”.

ΣΤΙΒΟΣ

Διεθνές δρομικό γεγονός ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας, το ραντεβού στις 11 Οκτώβρη!

Published

on

 

Η Πάτρα καθυστέρησε δραματικά να καθιερώσει ένα μεγάλο εθνικό και γιατί όχι διεθνές δρομικό γεγονός, όμως αυτό πια άλλαξε!

Και είναι κάτι που πιστώνεται σε  πολλούς που δείχνουν να «το έχουν με τον αθλητισμό». Ο Δήμος Πατρέων, αρχικά και ο Κούρος Πατρών στη συνέχεια, έδωσαν και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα οργανώνοντας τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της πόλης με ανθρώπους με τεχνογνωσία και αγάπη για την Πάτρα και διάθεση προσφοράς.

Το εγχείρημα γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά η ανταπόκριση του αθλητικού κόσμου ήταν τεράστια για να κερδηθεί το στοίχημα και να καθιερωθεί ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας ως το μεγάλο δρομικό γεγονός της Νότιας και Δυτικής Ελλάδας!

Οι απαρχές του είναι στο 2015 με αγώνα 5.000μ. -μαζικό, λαϊκό- μετεξελίχθηκε σε ημιμαραθώνιο το 2018 που έγινε με μεγάλη επιτυχία, με τις πλάτες του ΣΔΥΠ – το πήρε πάνω της η Ελένη Παναγιωτοπούλου. Επλήγη από τον κορονοϊό και επανήλθε πια σε ένα άλλο επίπεδο.

Η φετινή τέταρτη εκδοχή του, αφιερωμένη στον Φάνη Τσιμιγκάτο φέρει την οργανωτική προσπάθεια των ανθρώπων του Κούρου και ειδικά του αρχιπροπονητή και παλαιού πρωταθλητή, Γιώργου Παπανδρεόπουλου!

Ραντεβού στις 11 Οκτωβρίου!

Στο φουλ οι εγγραφές

Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://raceid.com/el/races/13932/about

Η διαδρομή του 4ου Νυχτερινού  Ημιμαραθώνιου Πάτρας ξεκινάει από το Νότιο Πάρκο, συνεχίζει στην Ακτή Δυμαίων, αναστροφή στο ύψος της Πειραϊκής Πατραϊκής, είσοδος στο Νότιο Πάρκο στο ύψος της οδού Παπαφλέσσα , κατεύθυνση βόρεια παραλιακά, ιχθυόσκαλα, παλιό κτίριο Λιμενικού, παλιό λιμάνι, εμπορική ζώνη παλιού λιμανιού, αναστροφή στην Πλαζ και ξανά πίσω.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Η σωστή προετοιμασία για τους αρχάριους στον αγώνα 5.000μ. (νυχτερινός ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος»)

Published

on

Ο αγώνας των 5.000μ. συμπεριλαμβάνεται στις παράλληλες αγωνιστικές δράσεις του 4ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμιγκάτος», που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου 2025 και διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος» στη μνήμη του σπουδαίου Πατρινού μαραθωνοδρόμου και πρωταθλητή της Παναχαϊκής.

Μάλιστα ένας αγώνας 5 χιλιομέτρων είναι η ιδανική αρχή για όσους και όσες θέλουν να μπουν στον κόσμο του δρομικού κινήματος. Βέβαια εκτός από την προπόνηση, καθοριστικό ρόλο στην απόδοση και την ευεξία παίζει η σωστή διατροφή.

Αναλυτικά μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Για την καθημερινή διατροφή: Μπορείτε να προτιμήσετε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες (ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, φρούτα, ψωμί ολικής). Αυτά θα γεμίσουν τις αποθήκες ενέργειας σας (γλυκογόνο).

Μπορείτε να βάλετε στο πιάτο σας πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας (κοτόπουλο, ψάρι, γιαούρτι, όσπρια) για καλή αποκατάσταση μετά την προπόνηση. Παράλληλα μην παραμελείτε τα καλά λιπαρά (ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, αβοκάντο) για ισορροπία.

Η διατροφή την ημέρα πριν τον αγώνα: Μπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρύ, πλούσιο σε υδατάνθρακες γεύμα το βράδυ (π.χ. ζυμαρικά με λαχανικά). Πρέπει να αποφύγετε βαριά και λιπαρά φαγητά που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία. Πρέπει να φροντίσετε για την καλή σας ενυδάτωση όλη την ημέρα.

Το πρωινό την ημέρα του αγώνα: Οι ιδανικές επιλογές, τοστ με ψωμί ολικής και μέλι, γιαούρτι με φρούτα, μπανάνα με λίγους ξηρούς καρπούς.

Πρέπει να αποφύγετε νέες τροφές που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά. Για την ενυδάτωση, πρέπει απλώς να πιείτε νερό πριν τον αγώνα, αλλά χωρίς υπερβολές. Δεν απαιτείται κάποιο ισοτονικό ρόφημα, εκτός εάν η ζέστη είναι έντονη ή νιώσετε την ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Για μετά τον αγώνα: Θα πρέπει μέσα σε 30-60 λεπτά να φροντίσετε να φάτε κάτι πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη για καλύτερη αποκατάσταση. Για παράδειγμα ένα smoothie με φρούτα και γιαούρτι είναι μία εξαιρετική επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση μία ισορροπημένη διατροφή, ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν να απολαύσουν τον πρώτο τους αγώνα 5.000μ. με ενέργεια, χαμόγελο και ενθουσιασμό!

Το ενδιαφέρον για το 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» καθημερινά αυξάνεται! Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις Κατηγορίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://raceid.com/el/races/13932/about

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

 

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος»: Τα πακέτα παροχών και οι δηλώσεις συμμετοχής

Published

on

Δύο είναι τα πακέτα των παροχών στον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος», που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Πατρινού μαραθωνοδρόμου και πρωταθλητή της Παναχαϊκής.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου και τον διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος». Αναλυτικά τα πακέτα των παροχών:
Βασικό πακέτο
-Αριθμός συμμετοχής , ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης και παραμάνες
για τον αριθμό. Τσάντα δρομέα. Αναμνηστικό μετάλλιο. -Τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμό.
Ενισχυμένο πακέτο
-Αριθμός συμμετοχής , ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης και παραμάνες για τον αριθμό. Τσάντα δρομέα. Αναμνηστικό μετάλλιο. Τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμό. Αναμνηστική τεχνική μπλούζα.
Το ενδιαφέρον του δρομικού κινήματος για τη διοργάνωση είναι μεγάλο. Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις Κατηγορίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://raceid.com/el/races/13932/about.
Μίλτος Σπυρόπουλος
Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ37 minutes ago

Και τα Προσφυγικά στο «κάδρο» για έδρα της Παναχαϊκής

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ2 hours ago

Πάτρα: Το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση ποδοσφαιριστή

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Υποψήφιος για τον πάγκο της Φενερμπαχτσέ ο Ποστέκογλου

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

H Μεγάλη Βρετανία κέρδισε το Μαυροβούνιο και έστειλε στους “16” την Σουηδία

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ3 hours ago

Χ. Σωτηρόπουλος: «Να φτιάξουμε στη Θύελλα χαρακτήρες και όχι μόνο ποδοσφαιριστές»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ4 hours ago

Επέκταση συνεργασίας με την Φροντίδα Υγείας, ισχυρός «συμπαίκτης», ανακοίνωσε ο Προμηθέας

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ4 hours ago

Εγγραφές στις Ακαδημίες του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου

ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Η Καλαμπαλίκη επιστρέφει στον Προμηθέα για το νέο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Aίολος Αγυιάς και Ροίτικα αναμετρώνται σε φιλικό παιχνίδι στο «Three Action»

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Επιστροφή του ΠΑΟΚ Πατρών με έμπειρο τεχνικό

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ22 hours ago

Παναχαϊκή: Επιβεβαίωση του «Matchnews.gr» με Πετράτο, παίρνει και Σταθόπουλο, δίνει μάχη για Σκόνδρα

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ21 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: “Η φετινή NL1 θα θυμίζει… GBL για τη μάχη του τίτλου με δυο ακλόνητα φαβορί”

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ8 hours ago

Κάλεσμα συσπείρωσης από την Παναχαϊκή – «Για εμάς θα είναι ένας αγώνας διαρκείας»

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ10 hours ago

Εθνικός Σαγεΐκων: Ρόστερ με λύσεις και πρώτο δυνατό φιλικό

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ6 hours ago

Νέο φιλικό τεστ για τον Ατρόμητο Πατρών

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ7 hours ago

Πατρώνης: «Η United συνδέει ιδέες, φιλοσοφίες και κουλτούρα»

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Η νεανική Απολλωνιάδα άρχισε την προετοιμασία υπό τις οδηγίες Γ. Καλλίγα στην Περιβόλα

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ11 hours ago

Νέος τεχνικός στο Πάτραι Β’

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Επιστροφή του ΠΑΟΚ Πατρών με έμπειρο τεχνικό

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ2 hours ago

Πάτρα: Το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση ποδοσφαιριστή

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ37 minutes ago

Και τα Προσφυγικά στο «κάδρο» για έδρα της Παναχαϊκής

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ2 hours ago

Πάτρα: Το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση ποδοσφαιριστή

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Υποψήφιος για τον πάγκο της Φενερμπαχτσέ ο Ποστέκογλου

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

H Μεγάλη Βρετανία κέρδισε το Μαυροβούνιο και έστειλε στους “16” την Σουηδία

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ3 hours ago

Χ. Σωτηρόπουλος: «Να φτιάξουμε στη Θύελλα χαρακτήρες και όχι μόνο ποδοσφαιριστές»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ4 hours ago

Επέκταση συνεργασίας με την Φροντίδα Υγείας, ισχυρός «συμπαίκτης», ανακοίνωσε ο Προμηθέας

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ4 hours ago

Εγγραφές στις Ακαδημίες του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου

ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Η Καλαμπαλίκη επιστρέφει στον Προμηθέα για το νέο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Aίολος Αγυιάς και Ροίτικα αναμετρώνται σε φιλικό παιχνίδι στο «Three Action»

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Επιστροφή του ΠΑΟΚ Πατρών με έμπειρο τεχνικό

Facebook