Connect with us

ΠΟΛΟ

Έτοιμοι για νέες διακρίσεις οι μικροί της ΝΕΠ

Published

on

Το Σαββατοκύριακο (13/14 Ιανουαρίου) ξεκινάει το πρωτάθλημα των προμίνι-παίδων Κ11. Η ΝΕΠ συμμετέχει στον όμιλο της Πελοποννήσου μαζί με τον ΝΟΠ, τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπλίου και Καλαμάτας.

Οι αγώνες της Α φάσης διεξάγονται στην πόλη του Ναυπλίου όπου εκεί θα ταξιδέψουν οι μικροί πολίστες μας να πάρουν το βαφτισμα του πυρός στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της υδατοσφαίρισης.

Ο προπονητής της ομάδας Θανάσης Κοντάκος είναι ευχαριστημένος μέχρι τώρα με την προσπάθεια των “μικρών δελφινιών” και θα είναι ο καθοδηγητής τους στις αναμετρήσεις.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 10.00 ΝΕΠ-ΝΟΝ

Σάββατο 16.30 ΝΕΠ-ΝΟΚ

Κυριακή 10.00 ΝΟΠ-ΝΕΠ

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο έφορος του τμήματος Παπανίκος Θεόδωρος.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι η ΝΕΠ στο ηλικιακό τμήμα των Κ11 προμίνι-παίδες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

ΠΟΛΟ

Γ. Ντόσκας στο “Μatchnews.gr”: “Ολοκληρώθηκε μία εξαιρετική συνεργασία”

Οικογενειακοί λόγοι δεν επιτρέπουν στον Χιώτη τεχνικό να παραμείνει στην Πάτρα

Published

on

Ο Γιώργος Ντόσκας δεν θα συνεχίζει στον πάγκο του ΝΟΠ τη νέα αγωνιστική περίοδο, αφού ο έμπειρος τεχνικός έκανε γνωστό στη διοίκηση ότι για προσωπικούς λόγους δεν μπορεί να συνεχίσει.

Ο έμπειρος τεχνικός κατάφερε υπό τις οδηγίες του να παραμείνει η ομάδα στην μεγάλη κατηγορία και τη νέα αγωνιστική περίοδο, δηλώντας στο “Μatchnews.gr”:

“Ολοκληρώθηκε μία εξαιρετική και καλή χρονιά, όπου καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον στόχο της παραμονής. Από εκεί και πέρα οικογενειακοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να είμαι στην Πάτρα και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Εύχομαι στο ΝΟΠ να έχει μία ακόμη καλύτερη χρονιά”.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Φιναλίστ του κυπέλλου ο Μιχάλης Δίπλαρος με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Published

on

Ο Πατρινός αθλητής του Απόλλωνα Σμύρνης Μιχάλης Δίπλαρος ήταν φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας την ήττα, αλλά δίνο-
ντας το παρών σε άλλο ένα μεγάλο τελικό στην καριέρα του.

Οι ερυθρόλευκοι είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο και η αντίπαλη ομάδα πάλεψε να φανεί ανταγωνιστική. Για την ιστορία ο Ολυμπιακός αντίθετα με την γυναικεία ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο και επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα Σμύρνης με 8-16, σηκώνοντας το 25ο τρόπαιο στην πλούσια από διακρίσεις ιστορία του.

Στη φωτογραφία ο Μιχάλης Δίπλαρος με τους γονείς του Γιάννη Δίπλαρο και Έλενα Καγιαλή.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Καραμπέτσου: «Το πιστεύαμε… έπρεπε να νικήσουμε»

Published

on

Ηταν 20 Μαϊου 2006. Η καλύτερη σειρά τελικών στην ιστορία της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών έχει φτάσει στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι. Στο κατάμεστο κολυμβητήριο του Πειραιά, ο -τυπικά φιλοξενούμενος- Εθνικός προηγείται 7-6 στην παράταση του Ολυμπιακού, ο οποίος στο τελευταίο δευτερόλεπτο κερδίζει πέναλτι. Ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει την εκτέλεση, η μπάλα βρίσκει στο κεφάλι του Φίλιππου Καραμπέτσου και εξοστρακίζεται. Ο «αυτοκράτορας» του ελληνικού πόλο κατακτά τον 37ο τίτλο της ιστορίας του, τελευταίο μέχρι σήμερα.

Περίπου δύο μήνες αργότερα, στις 27 Ιουλίου του 2006, ο Φίλιππος Καραμπέτσος κρατάει στην αγκαλιά του τη νεογέννητη Αριάδνη-Παντελία. Με πατέρα τον διεθνή τερματοφύλακα και μητέρα την Αννα Χατζηγεωργάκη, μία από τις πρωτεργάτριες του γυναικείου πόλο στην Ελλάδα και στέλεχος της πρώτης εθνικής ομάδας, η μικρή… συνήθισε το χλώριο από τα πρώτα της βήματα.

Fast forward, 18 χρόνια αργότερα: στις 11 Μαϊου 2024, η γυναικεία ομάδα του Εθνικού αναδεικνύεται για πρώτη φορά κυπελλούχος Ελλάδας, μετά από ένα συγκλονιστικό final-4 στο Λαιμό, όπου νίκησε στα πέναλτι τόσο τον ημιτελικό με τη Βουλιαγμένη, όσο και τον τελικό με τον -επί πενταετία αήττητο εντός συνόρων- Ολυμπιακό. Το πρώτο εγχώριο τρόπαιο της γυναικείας ομάδας των «κυανόλευκων» μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, είχε ως μεγάλη πρωταγωνίστρια την πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης, Αριάδνη Καραμπέτσου. Μία από τις όμορφες ιστορίες που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Ή μήπως είναι το… κάρμα;

«Μπορεί και να είναι! Κάτι έχει το όνομα, μάλλον είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του Εθνικού. Οχι μόνο το δικό μου και του μπαμπά, αλλά και της μαμάς που ξεκίνησε από τον Εθνικό», λέει με ένα λαμπερό χαμόγελο η Αριάδνη Καραμπέτσου, που μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του ιστορικού τελικού.

Ζητήσαμε από τη 18χρονη παίκτρια να μας εξηγήσει τη νοοτροπία με την οποία μπήκε η ομάδα της, σε έναν τελικό όπου ο αντίπαλος έμοιαζε ανίκητος. Και μας το εξήγησε με απόλυτη σαφήνεια: «Από χθες (σ.σ. Παρασκευή), με το που τελείωσε ο ημιτελικός, ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενες, επειδή προκριθήκαμε για πρώτη φορά σε έναν τελικό κυπέλλου. Μετά άρχισαν οι σκέψεις: τι θα κάνουμε αύριο; Πρέπει να μπούμε για να κερδίσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Μας έχει δοθεί η ευκαιρία να φτάσουμε στην πηγή και πρέπει να πιούμε νερό.. Εχουμε παίξει τόσες φορές εναντίον του Ολυμπιακού και ήμασταν κοντά στο σκορ, πρέπει κάποια στιγμή κι εμείς να κάνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πιστεύαμε. Δώσαμε το 100% και ειδικά τα τελευταία τέσσερα λεπτά δώσαμε τα πάντα. Μπορεί στο προηγούμενο παιχνίδι να μην κερδίσαμε, αλλά αυτή τη φορά… έπρεπε!», υπογράμμισε η αριστερόχειρας περιφερειακός, ενθυμούμενη το προς μηνός ματς πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων του Πειραιά, όπου ο Εθνικός λίγο έλειψε να επιστρέψει από το -5 της τρίτης περιόδου (έχασε τελικά με 11-10).

Πριν από λίγο καιρό, έγινε γνωστό ότι η Αριάδνη Καραμπέτσου δέχθηκε την υποτροφία που της πρόσφερε το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και από την επόμενη σεζόν θα μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Η ίδια δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σίγουρη για την επιλογή της και παράλληλα θίγει κάποια -γνωστά- θέματα, που πρέπει κάποια στιγμή να προβληματίσουν τους αρμόδιους. «Το έχω πάρει απόφαση, έχω υπογράψει, θα πάω στην Αμερική του χρόνου ό,τι και να γίνει. Το πρόγραμμα σπουδών εκεί είναι πολύ καλό, θα μπορώ παράλληλα να παίζω πόλο και να εξελιχθώ. Επίσης, υπάρχει και το θέμα της αποκατάστασης, που δυστυχώς στην Ελλάδα ο αθλητισμός δεν δύναται να σε αποκαταστήσει, ειδικά εμάς που δεν θεωρούμαστε επαγγελματίες. Είμαστε στον ερασιτέχνη, αν και οι υποχρεώσεις μας δεν είναι ερασιτεχνικές. Πρέπει να είμαστε επαγγελματίες στη δουλειά που κάνουμε, στις προπονήσεις, στους αγώνες, πάντα στην ώρα μας και έτοιμες. Η φυσική μας κατάσταση πρέπει να είναι πάντα άριστη. Κι όλα αυτά μόνο για το σωματείο, γιατί για την εθνική ομάδα, το πρόγραμμα είναι πολύ πιο απαιτητικό».

Η 18χρονη Αριάδνη, η οποία το 2022 κατέκτησε με την εθνική κορασίδων το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Λάρισας, όπου αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, βρίσκεται ήδη στον… προθάλαμο της εθνικής γυναικών. Γνωρίζει ότι, φεύγοντας για την Αμερική, η προσπάθειά της να καθιερωθεί στη μεγάλη ομάδα τίθεται σε κίνδυνο, αλλά (για όποιον δεν το κατάλαβε από τις προηγούμενες απαντήσεις της), η Καραμπέτσου διακρίνεται από μεγάλη αυτοπεποίθηση. «Το γνωρίζω. Το φοβάμαι ότι μπορεί να με αφήσει λίγο πίσω, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου και, ανεξάρτητα από την απόφαση του προπονητή ή της προπονήτριας της εθνικής, πιστεύω ότι θα δείξω πως μπορώ να βρίσκομαι εκεί» επισημαίνει με σιγουριά το next big thing τηες ελληνικής υδατοσφαίρισης.

 

Πηγή

Continue Reading
Advertisement
SUPER LEAGUE 13 hours ago

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Φατίχ Τερίμ – Αναλαμβάνει ο Χ.Κόντης

SUPER LEAGUE 17 hours ago

Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

BASKET LEAGUE8 hours ago

Παναθηναϊκός AKTOR – ΠΑΟΚ 84-66: Οι πράσινοι έκαναν εύκολα το 1-0 απέναντι στον Πόρτερ Τζούνιορ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ8 hours ago

Η αποστολή του Άρη για Προμηθέα

BASKET LEAGUE9 hours ago

Τελικοί στη Basket League ανά δύο ή τρεις ημέρες και φινάλε στις 14/6 για χάρη της Εθνικής

ΜΠΑΣΚΕΤ9 hours ago

Κορυφαίος προπονητής της Elite League 2023-24 o Δημήτρης Λιόγας του Κόροιβου Αμαλιάδας

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ10 hours ago

Γ. Τάτσης: «Πετύχαμε αυτά που θέλαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό Β’» (vid)

ΔΙΕΘΝΗ10 hours ago

Οι φίλοι της Φιορεντίνα «εξαφάνισαν» 4.500 εισιτήρια για τον τελικό με τον Ολυμπιακό!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 hours ago

Απάντηση ΕΠΟ για τον τελικό: «Το Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν μας ανήκει»

ΔΙΕΘΝΗ11 hours ago

Πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ19 hours ago

Καραβίας-Νικολακόπουλος: Δικαίωση των κόπων τους

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ17 hours ago

Πυρσός: Τον αναμόρφωσε ο Δ.Καράγιωργας

Α1 ΕΣΚΑΗ15 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Οι κορυφαίοι σκόρερ των ματς της Τετάρτης (15/5) σε πλέι-οφ και σε πλέι-άουτ

Α1 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Γαλήνη: Πλουραλισμός επιθετικά στο πρώτο ματς με τους Νέους Γλαύκου

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ20 hours ago

Παναχαϊκή: Χωρίς άγχος με τον Παναθηναϊκό Β’ (16:00) λίγο πριν το φινάλε

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 hours ago

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Σε ελεύθερο κανάλι η μετάδοση του τελικού Conference League

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ14 hours ago

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ19 hours ago

Ο Προμηθέας δωρεάν εισιτήρια στους κατόχους διαρκείας για το ματς με Άρη

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ12 hours ago

Έκτη σερί νίκη για την Παναχαϊκή, (2-0) τον Παναθηναϊκό απαλλαγμένη από το άγχος

SUPER LEAGUE 114 hours ago

Παναθηναϊκός: «Συνάντηση Αλαφούζου με Τερίμ – Πολύ κοντά στο “διαζύγιο”»

SUPER LEAGUE 13 hours ago

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Φατίχ Τερίμ – Αναλαμβάνει ο Χ.Κόντης

SUPER LEAGUE 17 hours ago

Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

BASKET LEAGUE8 hours ago

Παναθηναϊκός AKTOR – ΠΑΟΚ 84-66: Οι πράσινοι έκαναν εύκολα το 1-0 απέναντι στον Πόρτερ Τζούνιορ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ8 hours ago

Η αποστολή του Άρη για Προμηθέα

BASKET LEAGUE9 hours ago

Τελικοί στη Basket League ανά δύο ή τρεις ημέρες και φινάλε στις 14/6 για χάρη της Εθνικής

ΜΠΑΣΚΕΤ9 hours ago

Κορυφαίος προπονητής της Elite League 2023-24 o Δημήτρης Λιόγας του Κόροιβου Αμαλιάδας

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ10 hours ago

Γ. Τάτσης: «Πετύχαμε αυτά που θέλαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό Β’» (vid)

ΔΙΕΘΝΗ10 hours ago

Οι φίλοι της Φιορεντίνα «εξαφάνισαν» 4.500 εισιτήρια για τον τελικό με τον Ολυμπιακό!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 hours ago

Απάντηση ΕΠΟ για τον τελικό: «Το Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν μας ανήκει»

ΔΙΕΘΝΗ11 hours ago

Πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Facebook