Connect with us

ΡΟΗ

Έτσι ανοίγει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός-Οι εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων

Published

on

Σιγά σιγά ανοίγουν και οι υπόλοιπες δραστηριότητες και τα αθλήματα, που αφορούν τον ερασιτεχνικό και ημιεπαγγελματικό αθλητισμό.

Αυτά εισηγήθηκαν οι λοιμοξιωλογοι στο πλάνο που είχε καταθέσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την επανεκκίνηση:

Από τις 10/5/2021 να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασιδών) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

• Από τις 10/5/2021 να κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ.

Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού χωρητικότητας των κολυμβητηρίων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες αποστάσεων, ενώ οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα κολυμβητήρια σε ώρες που δεν αθλούνται σε αυτά επαγγελματίες αθλητές.

Το πρόγραμμα ορίζεται με ευθύνη της διοίκησης κάθε κολυμβητηρίου.

• Από 15/05/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

• Από 17/5 να ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για 3 εβδομάδες.

• Από 01/06/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

• Από 01/06/2021 να ξεκινήσουν οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).

• Από 07/06/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.

• Την έναρξη των ιπποδρομιών στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου καθώς οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές και μόνο με τους απολύτως απαραίτητους συντελεστές.

• Για τα ιδιωτικά γυμναστήρια θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στην ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξης τους π.χ. στην αρχή πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες.

Όλα τα παραπάνω προτάθηκαν να γίνονται με χρήση self-test στις προπονήσεις, μια φορά την εβδομάδα, παρουσία του γιατρού ή του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας ο οποίος βεβαιώνει τη διεξαγωγή τους.

Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η χρήση self test να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο.

Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες.

Επιπλέον

• Στα πνευματικά αθλήματα (σκάκι, μπριτζ) είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

• Συστήνεται η χρήση ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων όπου είναι δυνατό.

• Η ΓΓΑ θα συμπεριλάβει στις νέες διευκρινιστικές οδηγίες ειδική μνεία για την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τη χρήση του κλιματισμού/εξαερισμού στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

• Η ΓΓΑ εκδίδει διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή των γενικών αρχών που περιγράφονται στις αντίστοιχες ΚΥΑ

• Να εξεταστεί η δυνατότητα οι τελικές φάσεις των διαφόρων πρωταθλημάτων να γίνονται σε μορφή «φούσκας»

ΡΟΗ

«Έφυγε» ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο Νίκος Νικολάου έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα (και) στην αθλητική δημοσιογραφία!

Published

on

Έφυγε από τη ζωή, μετά από περιπέτεια με την υγεία του, σε ηλικία 74 ετών, ο συνταξιούχος υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Πάτρας και επί σειρά ετών αθλητικογράφος Νίκος Νικολάου.

Ο Νίκος Νικολάου άφησε την δική του σφραγίδα ως ένας υπάλληλος που υπηρέτησε τον δημόσιο τομέα με ευσυνειδησία, εντιμότητα, ήθος και πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει τους πάντες.

Εκτός από την εργατικότητα και την προσφορά του στον τομέα του, υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη την μεγάλη του αγάπη τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό, καταγράφοντας τον παλμό της επικαιρότητας στον έντυπο Τύπο που υπηρέτησε με πάθος και ιδιαίτερο ζήλο.

Παράλληλα, υπήρξε ένας σωστός και υποδειγματικός οικογενειάρχης. Με την σύζυγό του Κωνσταντίνα μοιράστηκαν την κοινή τους ζωή από τα νεανικά τους χρόνια και απέκτησαν δυο γιους, τον Κωνσταντίνο και τον Βασίλη, τους οποίους καμάρωσε να καταξιώνονται επαγγελματικά και κοινωνικά, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει τέσσερα εγγόνια, τα οποία και υπεραγαπούσε.

Λάτρης του αχαϊκού αθλητισμού και πάντα με ξεχωριστό ζήλο και ενδιαφέρον για Παναχαϊκή και Απόλλωνα. Αγαπητός από όλους και άκρως ευγενής, αφήνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΡΟΗ

Δραματική η κατάσταση στον Ρωμανό – Απειλείται το Λυκόχορο – Μήνυμα του 112 για Αρόη, Διάκου και Γηροκομειό

Published

on

Τελευταίες εξελίξεις…

18.33. Εκκενώνεται προληπτικά εντέλει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, με τις αρχές να έχουν ετοιμαστεί για αυτή την επιχείρηση αφού υπήρχαν ανάλογες πληροφορίες εξ’ αρχής.

Η εκκένωση είναι προληπτική με εντολή υπουργού σε συνεννόηση με 6η ΥΠΕ  και διοικήτρια του νοσοκομείου.  Η κατάσταση είναι αρκετά δύ σκολη πλέον, αν και οι φλόγες δεν είναι κοντά στο νοσηλευτικό ίδρυμα παίδων. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε ήδη οχτώ  ασθενείς απο το νοσοκομείο.

18. 29. Αποχώρησαν τα άτομα από την Αγία Σκέπη που βρίσκεται κοντά στο Γηροκομείο. Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση είναι και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ στην ιερά μονή του Γηροκομείου, στην Παναγιά την Γηροκομίτισσα που γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, γίνεται μάχη από τους μοναχούς και τους κατοίκους για να μην την τυλίξουν οι φλόγες.

18.06. Εκκενώνεται σύμφωνα με πληροφορίες το Κωνσταντοπούλειο Γηροκομειο, ενώ ήδη έχει εκκενωθεί η Ιερά Μονή Παντελεήμονα.

Αντίθετα δεν ισχύουν οι πληροφορίες για εκκένωση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου. Ωστόσο γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό είναι σε ετοιμότητα.

Continue Reading

ΡΟΗ

ΜΗΝΥΜΑ 112: Η φωτιά στου Ρωμανού – Ζητείται εκκένωση της περιοχής!

Published

on

Εκδόθηκε πριν από λίγο σήμα 112 για εκκένωση της περιοχής Ρωμανού της Πάτρας.

 

Continue Reading
Advertisement
Α1 ΕΣΚΑΗ7 hours ago

Η «ακτινογραφία» της πρεμιέρας, αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Α1 ΕΣΚΑΗ7 hours ago

Ο Διαγόρας έμεινε «όρθιος» στην παράταση και επικράτησε των Νέων Γλαύκου 76-67

Α1 ΕΣΚΑΗ7 hours ago

«Απόδραση» με διπλό του Αστέρα Τέμενης με την Απολλωνιάδα * φωτορεπορτάζ

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Η ΕΑΠ πρώτο «ροζ» φύλλο επί του νεανικού Αίολου Αγυιάς, φωτογραφικά στιγμιότυπα

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

«Βόμβα» ΠΑΣ Ναυπάκτου στην Κ. Αχαγιά και τεράστιος θρίαμβος επί της Δύμης’07 (66-58)

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Ιδανική πρεμιέρα για τον φιλόδοξο Κεραυνό Αιγίου με «άσο» επί της Ολυμπιάδας

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

«Περίπατος» του Ηρακλή Πύργου και ευρεία νίκη επί της Ανδραβίδας στο “Γ. Βασιλακόπουλος”

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Επίδειξη ισχύος έκαναν τα Ροϊτικα με Αραχωβίτικα/Ακταίο στην έδρα τους

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ9 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: «Σπουδαία εικόνα στο δεύτερο μισό, μας αδικεί η τελική διαφορά…»

ΣΤΙΒΟΣ10 hours ago

Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο 4ο Νυχτερινό ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» το Σάββατο (11/10)

Α1 ΕΣΚΑΗ7 hours ago

Η «ακτινογραφία» της πρεμιέρας, αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Α1 ΕΣΚΑΗ7 hours ago

Ο Διαγόρας έμεινε «όρθιος» στην παράταση και επικράτησε των Νέων Γλαύκου 76-67

Α1 ΕΣΚΑΗ7 hours ago

«Απόδραση» με διπλό του Αστέρα Τέμενης με την Απολλωνιάδα * φωτορεπορτάζ

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Η ΕΑΠ πρώτο «ροζ» φύλλο επί του νεανικού Αίολου Αγυιάς, φωτογραφικά στιγμιότυπα

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

«Βόμβα» ΠΑΣ Ναυπάκτου στην Κ. Αχαγιά και τεράστιος θρίαμβος επί της Δύμης’07 (66-58)

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Ιδανική πρεμιέρα για τον φιλόδοξο Κεραυνό Αιγίου με «άσο» επί της Ολυμπιάδας

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

«Περίπατος» του Ηρακλή Πύργου και ευρεία νίκη επί της Ανδραβίδας στο “Γ. Βασιλακόπουλος”

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Επίδειξη ισχύος έκαναν τα Ροϊτικα με Αραχωβίτικα/Ακταίο στην έδρα τους

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ9 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: «Σπουδαία εικόνα στο δεύτερο μισό, μας αδικεί η τελική διαφορά…»

ΣΤΙΒΟΣ10 hours ago

Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο 4ο Νυχτερινό ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» το Σάββατο (11/10)

Facebook