ΜΠΑΣΚΕΤ
EuroBasket 2022: Λήξη συναγερμού, όλα καλά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «λαχτάρησε» την ελληνική αποστολή αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μετά τον τραυματισμό του.
Ο Έλληνας σούπερ σταρ τραυματίστηκε στις αρχές της 3ης περιόδου και όπως ήταν λογικό και επόμενο προκάλεσε έντονη ανησυχία στις τάξεις της ελληνικής αποστολής.
Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα έδειξε να κουτσαίνει ωστόσο και ο Δημήτρης Ιτούδης με τις δηλώσεις έσπευσε να καθησυχάσει τους πάντες εξηγώντας ότι δεν έχει κάτι.
Και πράγματι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει κάτι το ανησυχητικό ενόψει των νοκ άουτ ματς και της πρώτης αναμέτρησης με την Τσεχία την Κυριακή (11/9) για τη φάση των «16» του Eurobasket.
Μετά το τέλος του αγώνα πήγε στα αποδυτήρια, έβαλε πάγο ενώ εξετάστηκε και από τον γιατρό της Εθνικής ομάδας.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής και παρακολουθείται από το ιατρικό επιτελείο για να υπάρχει διαρκής εκτίμηση της κατάστασης του. #Hellasbasketball 🇬🇷🏀
— Hellenic Basketball (@HellenicBF) September 8, 2022

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Προμηθέας Bίκος Cola: Πρώτη Ευρωπαϊκή μάχη στο «Τόφαλος»

Μετά την πρεμιέρα του στην GBL, ο Προμηθέας στρέφει άμεσα την προσοχή του στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του μπροστά στο κοινό της Πάτρας, αυτή τη φορά για την πρεμιέρα του BCL.
Τα «αποκαλυπτήρια» για τους Πατρινούς φιλάθλους θα γίνουν το απόγευμα της Τρίτης 7 Οκτωβρίου (19:00), όταν και θα υποδεχθούν τη γερμανική Ακαντέμικ Χάιντελμπεργκ.
Αν και παραδοσιακά οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους, η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη θέλει να αποφύγει πάση θυσία μια δυσάρεστη έκπληξη και να ξεκινήσει με το δεξί, κυρίως για βαθμολογικούς λόγους.
Ο Προμηθέας συμμετέχει στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με τις Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) και Λέγκια (Πολωνία), οι οποίες αναμετρώνται μεταξύ τους την ίδια ημέρα.
Η κατάκτηση της πρώτης θέσης, που οδηγεί απευθείας στους «16», φαντάζει εφικτός στόχος, αρκεί η ομάδα να μην απωλέσει κανέναν βαθμό στην έδρα της. Η αποστολή επέστρεψε αργά το βράδυ της Κυριακής από τη Θεσσαλονίκη, η χθεσινή ημέρα αφιερώθηκε σε χαλάρωση και αποθεραπεία και σήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η μοναδική προπόνηση, με το βάρος να πέφτει στην τακτική ανάλυση του αντιπάλου.
Άλλο παιχνίδι
Εννοείται πως η αναμέτρηση της Τρίτης θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή με τον Ηρακλή και θα απαιτηθεί μια πολύ βελτιωμένη εικόνα για να έρθει η νίκη.
Βασικό ζητούμενο είναι οι παίκτες του Λιμνιάτη να «γεμίσουν» τις μπαταρίες τους μέχρι το τζάμπολ, ξεπερνώντας παράλληλα και τα προβλήματα τραυματισμών που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν ορισμένους.
Στο BCL συμμετέχουν άλλες δύο ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ και η Καρδίτσα, οι οποίες στις δικές τους πρεμιέρες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Ρίγα και την Οστάνδη αντίστοιχα.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Θέλει χρόνο ακόμη η προσαρμογή του Κίερ, σύνθετες άμυνες αντιμετώπισε στον Κρόνο

Φάνηκε περίτρανα στην πρεμιέρα ότι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της NL1 θα είναι εντελώς διαφορά από τα… λάιτ που προηγήθηκαν στα φιλικά και στα περισσότερα του κυπέλλου για τον Απόλλωνα.
Κλασικό παράδειγμα οι σύνθετες άμυνες των γηπεδούχων πάνω στον παίκτη «βαρόμετρο» του Απόλλωνα, τον Αμερικάνο Κίερ, που έμεινε σε χαμηλή πτήση στο σκοράρισμα, με μόλις 9 πόντους.
Θα χρειαστεί χρόνο ακόμη για να «δέσει» ως σύνολο η ομάδα έχοντας πολλά νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό της, για το λόγο αυτό εκείνο που επείγει στη συνέχεια είναι πρώτιστα οι νίκες και φυσικά η πλήρης αξιοποίηση της έδρας.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΜΠΑΣΚΕΤ
Η αυλαία στην Elite League (1η αγωνιστική) πέφτει με “ντέρμπι” στα Ιωάννινα (ΕΡΤ-2)

Μετά τις πρώτες επτά αναμετρήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν το Σάββατο (4/10), η πρεμιέρα της Elite League ολοκληρώνεται στα Ιωάννινα.
Εκεί, οι Vikos Φalcons θα αντιμετωπίσουν το Λαύριο, σε ένα βαθμολογικό ντέρμπι, καθώς πρόκειται για ομάδες που στοχεύουν στην άνοδο στην Greek Basketball League. Το τζάμπολ του αγώνα έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 και η μετάδοσή του θα γίνει απευθείας κι αποκλειστικά από το κανάλι ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.