ΜΠΑΣΚΕΤ
Euroleague (10η): Στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός, το σημερινό πρόγραμμα

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την δεύτερη «διαβολοβδομάδα» απόψε με το ματς κόντρα στην Άλμπα στο Βερολίνο (1/11, 21:00) για την 10η αγωνιστική της Euroleague.
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κλείσουν την δεύτερη διαβολοβδομάδα με θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να μείνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πρώτη 8άδα, βρισκόμενοι αυτή τη στιγμή στο 3-6 μετά από 9 αγώνες.
Ο Κεστούτις Κεμζούρα υπολογίζει όλους του παίκτες, σε αντίθεση με την γερμανική ομάδα, η οποία θα παραταχθεί χωρίς τον Γιοχάνες Τίμαν.
Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς της Μιλάνο με την Εφές (21:45), αφού πρόκειται για ματς κορυφής με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν μαζί με την Μπαρτσελόνα στο 7-2.
Όλοι οι σημερινοί αγώνες είναι οι παρακάτω:
20:00 Ζαλγκίρις Κάουνας – Ερυθρός Αστέρας
21:00 Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός
21:45 Μιλάνο – Αναντολού Εφές
22:00 Βαλένθια – Χίμκι

ΜΠΑΣΚΕΤ
Εμφατική πρόκριση για τον Ολυμπιακό με αντίπαλο την Καρδίτσα, στον τελικό του Σούπερ Καπ

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε επίδειξη δύναμης τον ημιτελικό με την Καρδίτσα και πήρε τη νίκη στη Ρόδο, όσο εύκολα δείχνει το τελικό 89-56, κλείνοντας θέση στον τελικό απέναντι στον Προμηθέα το Σάββατο στις 8μ.μ., όπου θα διεκδικήσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον πρώτο τίτλο της σεζόν.
Τα 10λεπτα: 28-20, 47-25 (ημ.), 65-38, 89-56.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 5 (6ασ.), Βεζένκοφ 16 (6ρ.), Ντόρσεϊ 11, Μιλουτίνοφ 6, Φουρνιέ 2 (4ασ.), Ουόρντ 2, Λαρεντζάκης, Λι 15, Παπανικολάου 2 (5ασ.), Πίτερς 14 (5ρ., 3κλ.), Αντετοκούνμπο (3κοψ.), Χολ 16 (6ρ.).
Ομαδικά στατιστικά: 28/34 δίποντα, 8/25 τρίποντα, 9/11 βολές, 36 ριμπάουντ (29-7), 26 ασίστ, 12 λάθη, 8 κλεψίματα, 4 κοψίματα
ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Παπανικολόπουλος): Ουίγκινς 2, Μ. Τζέφερσον 6, Έλις 7, Κασελάκης 10 (6ρ.), Ν. Τζέφερσον 4 (5ρ., 3κλ.), Χόρχλερ 4, Λιάπης 3, Δίπλαρος 8 (6ασ.), Καμπερίδης 4, Μάντσεν 8, Χουγκάζ.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο Λιόλιος επίσημος προσκεκλημένος στη Ρόδο για να παρακολουθήσει το Σούπερ Καπ

Στη Ρόδο επίσημος προσκεκλημένος των διοργανωτών βρίσκεται ο πατρινός πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, με τον φακό να τον «συλλαμβάνει» στις εξέδρες του κλειστού μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Μιχάλη Μελή κατά τη διάρκεια του αγώνα Προμηθέα-ΑΕΚ.
Ο ηγέτης της Ομοσπονδίας θα δει και τον αυριανό τελικό του Σούπερ Καπ πριν επιστρέψει στη βάση του.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Λιμνιάτης: «Βήμα προόδου, να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν στον τελικό»

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιμνιάτης λίγο μετά τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Σούπερ Καπ επί της ΑΕΚ.
Ο κόουτς του Προμηθέα υπογράμμισε: «Οι 70 πόντοι που δεχθήκαμε από μια ομάδα πολύ επιθετική στα φιλικά της παιχνίδια ένα βραβείο, ένα θετικό πρόσημο, ένα βήμα προόδου σε σχέση με την εικόνα μας στο τουρνουά του Περιστερίου.
Στον τελικό του Σαββάτου θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Έχουμε παίκτες με μεγάλη ποιότητα (στην ερώτηση που του έγινε για τον Γκρέι) που έχουν περπατήσει επί χρόνια στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο», κατέληξε ο Λιμνιάτης.
Μίλτος Σπυρόπουλος