ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
FA: Έρευνα για τη… μεταχείριση των Άγγλων οπαδών στον αγώνα με την Ελλάδα

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) ανακοίνωσε(15/11) ότι εξετάζει τη μεταχείριση των οπαδών της Αγγλίας στη χθεσινή (14/11) αναμέτρηση στο Nations League με την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ, η ελληνική αστυνομία φέρεται να χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να ελέγξει οπαδούς που προσπαθούσαν να μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι από τους οπαδούς μας είχαν μια δύσκολη εμπειρία εκτός γηπέδου και λαμβάνουμε περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της FA.
Σε ανακοίνωσή της, η ένωση φιλάθλων ποδοσφαίρου (FSA) ανέφερε: «Σε μια βραδιά όπου είχαμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο γήπεδο, υπάρχουν σαφώς τόσα πολλά που χρειάζονται για να διασφαλίσουμε ότι οι οπαδοί μας δεν θα τεθούν σε αδικαιολόγητα επικίνδυνους καταστάσεις».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οι διαιτητές των ελληνικών ομάδων (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ) στα ευρωπαϊκά παιχνίδια

Ο Αυστριακός διαιτητής, Σεμπάστιαν Γκισχάμερ, θα σφυρίξει στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League, την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς.
Ο 37χρονος διεθνής διαιτητής θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρόλαντ Ρίντελ και Σαντίνο Σράινερ, 4ος διαιτητής ορίστηκε ο επίσης Αυστριακός, Βάλτερ Αλτμαν, και στo VAR θα βρίσκονται οι Μάνουελ Σουετανγκρούμπερ και Αλεξάντερ Χάρκαμ.
Στο μεταξύ, πάντα για την 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League, ο ΠΑΟΚ θα παίξει την ίδια ημέρα στην Ισπανία κόντρα στη Θέλτα Βίγκο και η UEFA όρισε διαιτητή τον Κροάτη Ιγκορ Πάγιατς, που θα έχει βοηθούς τους Μπόγιαν Ζομπένιτσα και Ιβάν Μίχαλι, 4ο διαιτητή τον Ζντένκο Λόβριτς και στο VAR τους επίσης συμπατριώτες του Μάριο Ζέμπετς και Ιβάν Μάτιτς.
Τέλος η η UEFA όρισε τον Ουκρανό Ολεξέι Ντερεβίνσκι για την πρεμιέρα της ΑΕΚ με την Τσέλιε στη League Phase του Conference League. Ο 36χρονος ρέφερι θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Βίκτορ Μάτιας και Ολεξέι Μιρόνοφ, 4ος θα είναι ο Ντμίτρο Παντσίσιν, ενώ στο VAR θα είναι ο Βίκτορ Κοπιέφσκι με βοηθό τον Κλιμ Ζαμπρόντα.
SUPER LEAGUE 1
Αλλαγή έδρας και ώρας του αγώνα ΟΦΗ-Άρης για την 6η αγωνιστική, τα νέα δεδομένα

Η Super League επισημοποίησε την αλλαγή έδρας και ώρας στο ματς του ΟΦΗ με τον Αρη για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι όπως αναμενόταν δεν θα διεξαχθεί στο «Παγκρήτιο Στάδιο», αλλά μεταφέρεται στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στην έδρα της κρητικής ομάδας, ενώ η σέντρα θα γίνει μισή ώρα νωρίτερα.
Η ανακοίνωση της λίγκας: «Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Ο.Φ.Η. – ΑΡΗΣ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, αλλάζει έδρα και ώρα και θα διεξαχθεί το Σάββατο 04.10.25 και ώρα 18:00 στο γήπεδο Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ (αντί για τις 18:30 στο Παγκρήτιο Στάδιο)».
SUPER LEAGUE 1
Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Κηφισιάς κατά ΟΑΚΑ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός για χρήση του σταδίου

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την προσφυγή που είχε ασκήσει η διοίκηση της ΠΑΕ Κηφισιάς κατά της διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ζητώντας να πάρει προσωρινή διαταγή χρήσης του σταδίου για τους εντός έδρας αγώνες της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η δε συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Κηφισιά θα γίνει σε άλλη ημερομηνία.
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων (με πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ομάδας των βορείων προαστίων απ’ την ΠΑΕ Ολυμπιακός) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (26/9), με την πρώτη απόφαση του αρμοδίου δικαστηρίου να είναι απορριπτική, καθότι κρίθηκε πως δεν θα μπορούσε να γίνει χρήση του σταδίου της Καλογρέζας (και) απ’ την ΠΑΕ Κηφισιά.
Η Κηφισιά αν και πλέον έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για να χρησιμοποιήσει το γήπεδο της Νεάπολης (με τις απαραίτητες εργασίες) ως έδρα της για το υπόλοιπο της σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αποφάσισε να κινηθεί και με ασφαλιστικά μέτρα για το θέμα του ΟΑΚΑ.