Η βαθμολογία του ομίλου μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής
1. Δανία | 2 | 4 | 3-0 |
2. Σκωτία | 2 | 4 | 2-0 |
3. ΕΛΛΑΔΑ | 2 | 3 | 5-4 |
4. Λευκορωσία | 2 | 0 | 1-7 |
«Είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν κερδίσαμε, αλλά και πολύ περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και τα παιδιά έδωσαν τα πάντα. Μην ξεχνάμε πως και η αντίπαλη ομάδα έχει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Ήταν ένας τελικός, υπήρχε πίεση και κάναμε σημαντικά βήματα.
Φυσικά θέλαμε την πρώτη θέση, αλλά βλέποντας τη γενική εικόνα είμαι περήφανος για την ομάδα μου», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:
«Η ομάδα έχει δυνατότητες και υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε πολλά να δώσουμε. Συγχαρητήρια για την πρόκριση της Σλοβενίας».
Κληθείς να κάνει έναν απολογισμό για το πόσο ικανοποιημένος είναι από την πρόοδο της ομάδας και εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ, είπε:
«Δεν είναι εύκολο το έργο, γιατί έχουμε τους παίκτες για λίγο χρόνο. Αν όμως δούμε τι έκανε η ομάδα, προοδεύσαμε σημαντικά. Δεχτήκαμε μόλις ένα γκολ, αλλά είχαμε πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να βελτιωθούμε.
Η ομάδα βελτιώθηκε, μπήκαν νεαροί παίκτες και παρουσιάσαμε μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και να δουλέψει σκληρά».
Για το πρόβλημα στο γκολ τόνισε: «Θα ψάχνουμε πάντα για λύσεις, όχι μόνο για τη θέση του φορ, αλλά για όλες τις θέσεις.
Ήδη καλέσαμε τον Γιακουμάκη. Πρέπει να βελτιώνεσαι συνέχεια, δεν θα είσαι ισόβια στην Εθνική.
Όλοι οι παίκτες πρέπει να αποδεικνύουν συνέχεια ότι αξίζουν να παίζουν. Θα μπορούσε να πει κανείς πως χάσαμε την πρώτη θέση στον όμιλο στο 0-0 με το Κόσοβο. Γιατί ακόμη και στο ματς με τη Σλοβενία εκτός έδρας ήμασταν η καλύτερη ομάδα, αλλά ούτε τότε κερδίσαμε».
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός προσπάθησε να εξηγήσει στην κάμερα του ALPHA τι έφταιξε και η Εθνική παρουσιάστηκε ανέτοιμη κόντρα στη Δανία, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 0-3 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2026.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:
«Ήτανε ένα αποτέλεσμα απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας. Δεν μπήκαμε ποτέ μέσα στο παιχνίδι, είτε τι κάναμε με την μπάλα είτε χωρίς αυτή. Δεν μπορέσαμε να τοποθετηθούμε σωστά στο γήπεδο, να κάνουμε σωστές επιθέσεις. Αφήσαμε χώρους στον αντίπαλο και το εκμεταλλεύτηκε. Το παιχνίδι άρχισε και τελείωσε με τον ίδιο τρόπο».
Για το εάν θα άλλαζε κάτι:
«Βαρύ για μας το αποτέλεσμα και κακή εικόνα, εικόνα που δεν την είχαμε μέχρι τώρα σε αυτές τις διοργανώσεις, Μπορούμε να μάθουμε αρκετά, όμως το θέμα είναι να βρούμε τον λόγο που είχαμε τόση νευρικότητα και πολλά λάθη. Δεν ήμασταν καθόλου στο γήπεδο, δεν είχαμε οργάνωση. Με προβληματίζει ο τρόπος που μπήκαμε μέσα στο παιχνίδι και το ότι δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα».
Για το τι πιστεύει πως έφταιξε:
«Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όπως θα έπρεπε. Γίνανε πάρα πολλά λάθη και σε χώρους που συνήθως δεν κάνουμε λάθη. Είμαστε μια ομάδα που της αρέσει να έχει την κατοχή μπάλας, να είναι οργανωμένη. Σήμερα τα κάναμε όλα λάθος. Ενδεχομένως και γω έκανα κάποια λάθη, γιατί η εικόνα δεν ήταν αυτή που έχουμε συνηθίσει».
Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από τη Δανία με 3-0 και πλέον υποχώρησε στην τρίτη θέση στον όμιλό της μετά και την επικράτηση της Σκωτίας με 2-0 εναντίον της Λευκορωσίας.
Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τα επόμενα εκτός έδρας κρίσιμα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις (9/10) κόντρα σε Σκωτία και (12/10) με Δανία αντίστοιχα.
1. Δανία | 2 | 4 | 3-0 |
2. Σκωτία | 2 | 4 | 2-0 |
3. ΕΛΛΑΔΑ | 2 | 3 | 5-4 |
4. Λευκορωσία | 2 | 0 | 1-7 |
1η αγωνιστική:
Ελλάδα – Λευκορωσία 2-1
Δανία – Σκωτία 0-0
2η αγωνιστική:
Λευκορωσία – Σκωτία 0-2
Ελλάδα – Δανία 0-3
3η αγωνιστική:
Σκωτία – Ελλάδα 9/10 21:45
Λευκορωσία – Δανία 9/10 21:45
4η αγωνιστική:
Δανία – Ελλάδα 12/10, 21:45
Σκωτία – Λευκορωσία 12/10 19:00
5η αγωνιστική:
Ελλάδα – Σκωτία 15/11 21:45
Δανία – Λευκορωσία 15/11 21:45
6η αγωνιστική;
Λευκορωσία – Ελλάδα 18/11 21:45
Σκωτία – Δανία 18/11 21:45
Δεν έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και στις καλές εμφανίσεις η Εθνική, καθώς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνώρισε την ήττα με 3-0 από την ανώτερη καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού Δανία.
Τα τέρματα της αναμέτρησης σημείωσαν οι Ντάμσγκαρντ στο 32′, ο Κρίστενσεν στο 62′, ενώ τον επίλογο έγραψε ο Χόιλουντ στο 81′. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Σκωτίας στην Λευκορωσία με 2-0, Ελλάδα υποχώρησε στην 3η θέση με τρεις βαθμούς, πίσω από Δανία και Σκωτία που έχουν τέσσερις.
Πλέον για την Εθνική μας ακολουθούν δύο εκτός έδρας μάχες στην επόμενη διεθνή διακοπή, τον Οκτώβριο, απέναντι στη Σκωτία (9/10) και τη Δανία (12/10) για την 3η και την 4η αγωνιστική αντίστοιχα.
ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Τζολάκης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Βαγιαννίδης, Κουρμπέλης (64′ Σιώπης), Ζαφείρης (75′ Ιωαννίδης), Κωνσταντέλιας (45′ Μασούρας), Καρέτσας (45′ Μπακασέτας), Τζόλης (83′ Πέλκας), Παυλίδης.
ΔΑΝΙΑ (Μπρίαν Ρίμερ): Σμάιχελ, Μέχλε, Α. Κρίστενσεν, Άντερσεν, Ρ. Κρίστενσεν, Χιούλμαντ, Φρόχολντ, Χόιμπεργκ, Ντάμσγκαρντ, Σκοβ Όλσεν ((63′ Ντόργκου), Μπίρεθ (63′ Χόιλουντ).