ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Η Ακαδημία των Σπορ τιμά την Ελληνική διαιτησία χειροσφαίρισης

Η ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας πριν την έναρξη του χτεσινού αγώνα του πρωταθλήματος Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών με αντίπαλο την ομάδα της Νέας Ιωνίας με μια συμβολική κίνηση τίμησε και βράβευσε τους διαιτητές της αναμέτρησης κ.κ. Χ. Κινατζίδη και Ι. Φωτακίδη, ως νέους διαιτητές σε ηλικία για την συμμετοχή τους στον τελικό της πρόσφατης 17ης Μεσογειάδας που έγινε στην Αθήνα.
Την βράβευση στους διαιτητές πραγματοποίησαν οι τέσσερεις ποιο νεαροί αθλητές (στην φωτογραφία από αριστερά Χ. Παντός, Η. Ευθυμίου, Ι. Φωτακίδης , Χ. Κινατζίδης, Ο. Μεταξάς – Μαριάτος, Χ. Παπαγιαννόπουλος) που αγωνίστηκαν στην 16αδα της Ακαδημίας των Σπορ στον παραπάνω αγώνα που μάλιστα ανήκουν και στην κατηγορία παίδων, ενώ πρέπει να σημειωθεί, ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι στον αγώνα αθλητές και των δύο ομάδων, παράγοντες και φίλαθλοι καταχειροκρότησαν τους διαιτητές κ.κ. Χ. Κινατζίδη και Ι. Φωτακίδη.
Ο έφορος της ανδρικής ομάδος της Ακαδημίας των Σπορ και πρώην διαιτητής χειροσφαίρισης για πάρα πολλά χρόνια μόλις σταμάτησε την αθλητική του καριέρα Αλέκος Μεντζελόπουλος δήλωσε για την κίνηση της ομάδος του:
“Καταρχήν ευχαριστούμε την ΚΕΔ/ΟΧΕ που μας έκανε την τιμή και όρισε τους νεαρούς διαιτητές σε αγώνα της ομάδος μας κατευθείαν μετά την συμμετοχή τους στον τελικό της 17ης Μεσογειάδας. Η τιμητική κίνηση της βράβευσης που κάναμε ήταν συμβολική, γιατί επιλέξαμε να την κάνουν οι τέσσερεις ποιο νέοι αθλητές μας που αγωνίστηκαν στον αγώνα σε νέους διαιτητές που όλοι μαζί θα αποτελέσουν το αύριο της Ελληνικής χειροσφαίρισης.
Ο σύλλογος μας που βαδίζει στον 26 χρόνο συνεχής παρουσίας στα δρώμενα του χάντμπολ στην χώρα μας, έχει και παράγοντες έμπειρους στον χώρο 40 χρόνων ( Γεώργιος Ιασωνίδης) και προπονητές (Γιάννης Παπαγιαννόπουλος) και όλοι μαζί προσπαθούμε για το αύριο του αθλήματος σε μια δύσκολη περιοχή που χρειάζονται πολλές θυσίες. Ξέρει και πότε να διαμαρτύρεται για την διαιτησία κόσμια και στα όρια πάντα σύμφωνα με όσα ορίζει η αθλητική νομοθεσία και η ΟΧΕ που έχει τον πρώτο λόγο στο άθλημα, αλλά και πότε να επαινεί τις όποιες καλές προσπάθειες του συνόλου των Ελλήνων διαιτητών σε οποιονδήποτε σύνδεσμο ανήκουν. Σήμερα ήταν οι κ.κ. Χ. Κινατζίδης και Ι. Φωτακίδης, αύριο θα είναι κάποιο άλλοι.
Γενικότερα και μάλιστα είναι απόφαση του Δ.Σ. της ομάδος μου, δηλώνουμε ότι σεβόμαστε τον Έλληνα διαιτητή στο σύνολο του, σεβόμαστε τους θεσμούς και δεν έχουμε με κανέναν αντιδικία ούτε μέσα ούτε έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.
Τόσο οι ομάδες με τους αθλητές-τριες και παράγοντες όσο και οι διαιτητές, κριτές, κομισάριοι και παρατηρητές σε έναν αγώνα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και έχουν καθήκον να κάνουμε το ‘’ προϊόν ‘’ του χάντμπολ ποιο ελκυστικό για τους φιλάθλους, τους χορηγούς και για τα παιδιά που πρέπει να φέρνουμε στον χώρο για να έχουμε μέλλον ως άθλημα. Δεν πρέπει κυρίως τους τελευταίους παραπάνω με διάφορες κινήσεις μας να τους αποτρέπουμε από τον χώρο, γιατί όλοι μας θα έχουμε πλέον αρνητικά αποτελέσματα.
Τέλος να συγχαρούμε τον σύνδεσμο που ανήκουν οι συγκεκριμένοι διαιτητές και ευχόμαστε στους κ.κ. Χ. Κινατζίδη και Ι. Φωτακίδη καλή σταδιοδρομία και στο μέλλον να πάρουν και το σήμα του διεθνή διαιτητή και να έρθουν πάλι τότε πρώτοι να διαιτητεύσουν την ομάδα μας για να ολοκληρώσουμε την βράβευσή τους”.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ο Γιάννης Αϊβάζης στην Ακαδημία των Σπορ!

Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης θα φορέσει τη νέα περίοδο τη φανέλα της Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, που πρόκειται να αρχίσει την 1η Νοεμβρίου.
Ως αθλητής του χάντμπολ έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες σε όλες τις εθνικές κατηγορίες. Στην Α1 Εθνική έχει φορέσει τη φανέλα των ΑΕΚ, Πανελληνίου και Αναγέννησης Βύρωνα, ενώ στις υπόλοιπες εθνικές κατηγορίες έχει παίξει σε Πανιώνιο, ΑΕΚ Βύρωνα, Δόξα Βύρωνα, Καματερό, ΟΦΝ Ιωνίας και Πολιτεία. Με την Ακαδημία των Σπορ έχει τεθεί αντιμέτωπος αρκετές φορές, μιλώντας πάντα με τα καλύτερα λόγια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον αθλητή της ομάδας, Αλέξη Παπαγιαννόπουλο, με τον οποίο θα είναι πλέον συμπαίκτες.
Ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας, Χρήστος Δεβελέγκας, τόνισε για τη μεταγραφή του Γιάννη Αϊβάζη:
«Ο Γιάννης έχει προσφέρει ως αθλητής πάρα πολλά σε διάφορες ομάδες και παράλληλα στο άθλημα. Κατά καιρούς είχε εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί και στην ομάδα μας, αλλά αυτό δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Είναι τιμή μας που ένας αθλητής εκτός Πατρών θα έρθει να βοηθήσει την ομάδα μας και μάλιστα στη Β’ Εθνική. Αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του, γεγονός που ελάχιστοι παίκτες από την Αθήνα έχουν κάνει. Όπως θα μας τιμήσει μόνο και μόνο με την παρουσία του, έτσι και εμείς θα τιμήσουμε τον άνθρωπο και τον αθλητή Γιάννη Αϊβάζη, για όσα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα τόσο στον πολιτισμό όσο και στον αθλητισμό».
Ο Γιάννης Αϊβάζης δήλωσε για τη μεταγραφή του στην Ακαδημία των Σπορ Πάτρας:
«Όταν αγωνιζόμουν ως αντίπαλος με την Πάτρα, θαύμαζα πάντα τη συνολική προσπάθεια όλων στην ομάδα να κρατήσουν το άθλημα σε υψηλό επίπεδο σε μια επαρχιακή πόλη, και μάλιστα με Πατρινούς αθλητές. Όταν μου έγινε το τηλεφώνημα από τον φίλο μου τον Αλέξη Παπαγιαννόπουλο, απάντησα κατευθείαν θετικά, διότι τώρα που η ομάδα έπεσε κατηγορία, το άθλημα στην πόλη έχει ανάγκη βοήθειας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ιθύνοντες της Ακαδημίας των Σπορ για την τιμή που μου έκαναν να με εντάξουν στο δυναμικό τους και θα προσπαθήσω με όσες δυνάμεις έχω να φανώ αντάξιος στους στόχους της ομάδας, διότι το άθλημα έχει ανάγκη οι επαρχιακές ομάδες να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο».
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Στον Ολυμπιακό ο πρώτος τίτλος, κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο χάντ-μπολ με “κέρβερο” γκολκίπερ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 24-23 της ΑΕΚ σε ένα δραματικό τελικό και κατέκτησε το Super Cup στο χάντμπολ με την συμβολή του τερματοφύλακά του Ντιόγκο Βαλέριο (φωτό), καθώς στο τέλος απέκρουσε το τετ-α-τετ του Βλαστού και έδωσε έτσι το τρόπαιο στους “ερυθρόλευκους”.
Ο σημερινός τελικός ήταν ο πέμπτος στην ιστορία του Σούπερ Καπ Ανδρών στο χάντμπολ. Ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας κατέκτησε το «παρθενικό» τρόπαιο στη διοργάνωση το 1999, επικρατώντας του ΑΣΕ Δούκα με 26-20, ενώ ο θεσμός αναβίωσε μετά από 23 χρόνια και συγκεκριμένα το 2022, όταν ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή επιβλήθηκε 30-24 του ΑΕΣΧ Πυλαίας. Επίσης, οι Πειραιώτες κατέκτησαν το τρόπαιο το 2023, νικώντας 26-25 στην παράταση την ΑΕΚ, και πέρυσι, όταν επιβλήθηκαν του ΠΑΟΚ με 32-25.
Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στη Handball Premier, με τον -κάτοχο του τίτλου- Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον «συμπολίτη» Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Διακρίσεις αθλητών της Ακαδημίας των Σπορ με την Αστυνομία στο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων

Τελείωσε πρόσφατα το πρωτάθλημα χάντμπολ ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας για το 2025, όπου έπαιξαν με την ομάδα της αστυνομίας δύο αθλητές που έχουν φορέσει την φανέλα της Ακαδημίας των Σπορ και μάλιστα αγωνίζονται και στην ίδια θέση (αριστερό εξτρεμ).
Πρόκειται για τον πατρινό Αλέξη Κουρή (αριστερά στην φωτογραφία), ο πρώην και τον Βασίλειο Κολιούλη (δεξιά), ο νυν.
Για την ιστορία αναφέρεται ότι η ομάδα του στρατού ξηράς κατέλαβε την πρώτη θέση, την δεύτερη η αστυνομία και την τρίτη η πυροσβεστική.
Μίλτος Σπυρόπουλος