Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΕΠΟ για τους Μαρκ Κλάτενμπεργκ και Πέτερ Φιόρντφελντ

Published

on

Επίσημη μορφή πήραν οι υποψηφιότητες του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και του Πέτερ Φιόρντφελντ για το πόστο του αρχιδιαιτητή της Superleague, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση η ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η παρουσίαση της διαδικασίας εκλογής του νέου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., εκ μέρους υψηλόβαθμων στελεχών των FIFA και UEFA, και η γνωστοποίηση της λίστας των υποψηφίων που προτείνονται από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA για τη θέση αυτή αποτέλεσαν το αντικείμενο της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της “ομάδας εργασίας”, η οποία την προσεχή Παρασκευή θα εκλέξει το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο.

Στην «ομάδα εργασίας» μετείχαν ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League 1 κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Μηνάς Λυσάνδρου, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός κα Ευαγγελία Σουλούκου , ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ιωάννης Αλαφούζος και ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Εκ μέρους των FIFA και UEFA στη διαδικασία μετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο διευθυντής του τμήματος ομοσπονδιών-μελών Ευρώπης της FIFA Νόνταρ Αχαλκάτσι, η διευθύντρια του τμήματος ομοσπονδιών-μελών της FIFA κα Λάουρα Ντίτζακ, ο διευθυντής του τμήματος ομοσπονδιών μελών της UEFA κ. Ζόραν Λάκοβιτς, ο υπεύθυνος του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών κ. Μάριος Γεωργίου, ο επικεφαλής του τμήματος διαιτησίας της UEFA κ. Ρομπέρτο Ροσέτι και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Ο διευθυντής του τμήματος ομοσπονδιών της UEFA κ. Λάκοβιτς σε συνεργασία με τον κ. Ροσέτι ανακοίνωσαν στην «ομάδα εργασίας» τους δύο υποψηφίους για τη θέση του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ., τους κ.κ. Mark Clattenburg (Αγγλία) και Peter Frojdfeldt (Σουηδία).

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της λειτουργίας της νέας Επιτροπής, του ορισμού ξένων διαιτητών στους αγώνες της SuperLeague 1 της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου και του ετήσιου μπάτζετ της Κ.Ε.Δ.».

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Με δύο νίκες… σώθηκε!

Αν «πάρει» τα δύο επόμενα εντός έδρας ματς με Ολυμπιακό Β’ και Διαγόρα θα συνεχίσει και του χρόνου στη Super League 2.

Published

on

Με το… ντεμαράζ των τελευταίων αγωνιστικών η Παναχαϊκή πέτυχε για πρώτη φορά στη χρονιά τρεις συνεχόμενες νίκες και μάζεψε συνολικά 10 βαθμούς στις 4 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της, που της έδωσαν το πάνω χέρι στην υπόθεση παραμονή.

Πιο συγκεκριμένα οι «κοκκινόμαυροι» απέχουν μόλις 6 βαθμούς από το βαθμολογικό όριο της σωτηρίας και έχουν βάσει προγράμματος την τύχη να ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια. Καθαρά αριθμητικά, αν η Παναχαϊκή καταφέρει να κάνει το δύο στα δύο θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στη Super League 2.

Μόνο εύκολες δεν είναι όμως αυτές οι αναμετρήσεις για το συγκρότημα του Γιάννη Τάτση και ειδικά η πρώτη απέναντι στον Ολυμπιακό Β’, ο οποίος αν δεν κερδίσει στην Αγυιά θα αποχαιρετήσει την κατηγορία και μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει τη μοναδική τους νίκη στα πλέι άουτ κόντρα στην Παναχαϊκή, με το ευρύ 5-0.

Το άλλο παιχνίδι είναι απέναντι στον Διαγόρα, μετά τη διακοπή του Πάσχα και παρά τις εξωαγωνιστικές ιδιαιτερότητές του δεν αναμένεται να έχει την ίδια δυσκολία για τους «κοκκινόμαυρους», καθώς οι Ροδίτες θα έχουν ήδη εξασφαλίσει την παραμονή τους.

Παίρνει και τις ισοβαθμίες

Αν δεν τα καταφέρει πάντως η Παναχαϊκή, δεν χάνεται καθώς έχει αποκτήσει και ένα μαξιλαράκι ασφαλείας, αλλά θα πρέπει μετά να πάει να πάρει αποτέλεσμα στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της που ρίχνουν την αυλαία της χρονιάς, κόντρα σε Παναθηναϊκό Β’ και Αιγάλεω.

Υπό συνθήκες με μία νίκη και μία ήττα στην Αγυιά, θα τις φτάνουν και δύο ισοπαλίες μακριά από το «σπίτι» της, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα βγουν τα «κομπιουτεράκια» των υπολογισμών.

Σε αυτή τη συνθήκη οι «κοκκινόμαυροι» φτιάχνουν τη μοίρα τους τις τελευταίες αγωνιστικές καθώς υστερούν στις ισοβαθμίες μόνο με το Αιγάλεω και τον Ολυμπιακό Β’ αυτή τη στιγμή.

Με τους «ερυθρόλευκους» είναι σχεδόν αδύνατο να τουμπάρουν την κατάσταση καθώς χρειάζονται νίκη με 5 γκολ (!) διαφορά, αλλά δεν θα την χρειαστούν εφόσον κερδίσουν έστω και με «μισό-μηδέν» στη μεταξύ τους αναμέτρηση, ενώ και με το «Σίτι» η Παναχαϊκή θα ήθελε να έχει τελειώσει την υπόθεση παραμονή μέχρι το μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική. Η μόνη ομάδα με την οποία είναι στην απόλυτη ισορροπία αυτή τη στιγμή είναι ο Παναθηναϊκός Β’.

Το πρόγραμμα της Παναχαϊκής

1η αγωνιστική (24/03) – 6η αγωνιστική (21/04)

Παναχαϊκή – Γιούχτας  0-1, 2-1.

2η αγωνιστική (31/03) – 7η αγωνιστική (28/04)

Ολυμπιακός Β’ – Παναχαϊκή  5-0,

3η αγωνιστική (04/04) – 8η αγωνιστική (09/05)

Διαγόρας – Παναχαϊκή 2-2,

4η αγωνιστική (08/04) – 9η αγωνιστική (15/05)

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός Β’ 2-0,

5η αγωνιστική (15/04) – 10η αγωνιστική (22/05)

Παναχαϊκή – Αιγάλεω 1-0, 

* Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές για την κύρια μέρα της κάθε αγωνιστικής.

** Από το Πάσχα και μετά ακολουθούν 3 Τετάρτες μέχρι το φινάλε της ειδικής διαδικασίας.

Ηλίας Μάτσας

 

 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ο Βασίλης Φίτσας στο Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’

Οι διαιτητές της 7ης αγωνιστικής στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2.

Published

on

Η ΚΕΔ όρισε τους διαιτητές της 7ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League 2. Αναλυτικά οι ορισμοί

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 27 Απριλίου

Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β (16.00 sl2.muvi.com, Ρόδου)
Διαιτητής: Μπαλαχούτης (Πειραιά)
Βοηθοί: Μπαλιάκας (Κοζάνης), Παπαδόπουλος (Πειραιά)

Κυριακή 28 Απριλίου

Αιγάλεω – Γιούχτας (16.00 sl2.muvi.com, «Στ. Μαυροθαλασσίτης»)
Διαιτητής: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Μπάλας (Τρικάλων), Πλακάς (Δυτ. Αττικής)

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β (16.00 sl2.muvi.com, Αγυιά)
Διαιτητής: Φίτσας (Πρέβεζας / Λευκάδας)
Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου), Τριαντάφυλλος (Κορίνθου)

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Έως 5 άνω των 23 ετών δικαιούνται οι ομάδες Β’

Τα σενάρια… ενίσχυσης των Ολυμπιακού Β, Παναθηναϊκού Β και η πρόβλεψη του κανονισμού.

Published

on

Σε τροχιά υποβιβασμού βρίσκονται Ολυμπιακός Β και Παναθηναϊκός Β. Μοιραία το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν σενάρια που θέλουν τις δύο ομάδες να ενισχύονται με ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Τι προβλέπει, όμως ο κανονισμός Β ομάδων; Όπως αναφέρεται, οι Β ΠΑΕ μπορούν να δηλώνουν στην 20άδα έως 5 ποδοσφαιριστές άνω των 23 χρόνων.

Αναλυτικά στο άρθρο 4 αναφέρεται:

Σε μία Β’ Ομάδα δικαιούνται να συμμετέχουν:

α) Ποδοσφαιριστές που κατά την 1η Ιανουαρίου του ημερολογιακού έτους μετά την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος στο οποίο θα μετέχει η Β’ Ομάδα δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους και που κατά το χρόνο που αγωνίζονται σε ένα αγώνα της Β’ Ομάδας έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

β) Κατ’ εξαίρεση του ως άνω ανώτατου ορίου των 23 ετών, δύνανται σε κάθε αγώνα μίας Β’ Ομάδας να αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα και να αγωνίζονται έως πέντε (5) ποδοσφαιριστές, άνω των 23 ετών».

Continue Reading
Advertisement

Facebook