ΜΠΑΣΚΕΤ
Η φετινή φουρνιά του NBA Draft 2019

Δείτε τους 60 παίκτες που επιλέχθηκαν στο NBA Draft 2019.
Η βραδιά του Draft, είναι μία από τις πιο όμορφες βραδιές κάθε χρονιάς. Η νέα φουρνιά νεαρών αθλητών μπήκε στην κορυφαία μπασκετική Λίγκα του κόσμου, με τον Ζάιον Γουίλιαμσον να επιλέγεται στο νούμερο 1 από τους Νιου Ορλίανς Πέλικανς που χωρίς τον Άντονι Ντέιβις ξεκινούν να χτίζουν από την αρχή ένα ρόστερ με στόχο να πρωταγωνιστήσουν για πολλά χρόνια στη Δυτική Περιφέρεια.
Α’ ΓΥΡΟΣ
1 |
Ζάιον Γουίλιαμσον (F – Ντιουκ) |
Νιου Ορλίανς Πέλικανς |
2 |
Τζα Μοράντ (G – Μάρεϊ Στέιτ) |
Μέμφις Γκρίζλις |
3 |
Αρ Τζέι Μπάρετ (G – Ντιουκ) |
Νιου Γιορκ Νικς |
4 |
ΝτιΆντρε Χάντερ (F – Βιρτζίνια) |
Ατλάντα Χοκς |
5 |
Ντάριους Γκάρλαντ (G – Βάντερμπιλτ) |
Κλίβελαντ Καβαλίερς |
6 |
Τζάρετ Κάλβερ (G – Τέξας Τεκ) |
Μινεσότα Τίμπεργουλβς |
7 |
Κόμπι Γουάιτ (G – Νορθ Καρολάινα) |
Σικάγο Μπουλς |
8 |
Τζάκσον Χέιζ (C – Τέξας) |
Νιου Ορλίανς Πέλικανς |
9 |
Ρούι Χατσιμούρα (F – Γκονζάγκα) |
Ουάσινγκτον Γουίζαρντς |
10 |
Καμ Ρέντις (F – Ντιουκ) |
Ατλάντα Χοκς |
11 |
Κάμερον Τζόνσον (F – Νορθ Καρολάινα) |
Φοίνιξ Σανς |
12 |
Πι Τζέι Ουάσινγκτον (F – Κεντάκι) |
Σάρλοτ Χόρνετς |
13 |
Τάιλερ Χέρο (G – Κεντάκι) |
Μαϊάμι Χιτ |
14 |
Ρόμεο Λάνγκφορντ (G – Ιντιάνα) |
Μπόστον Σέλτικς |
15 |
Σεκού Ντουμπούγια (F – Λιμόζ) |
Ντιτρόιτ Πίστονς |
16 |
Τσούμα Οκέκε (F – Όμπερν) |
Ορλάντο Μάτζικ |
17 |
Νάικιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ (G – Βιρτζίνια Τεκ) |
Νιου Ορλίανς Πέλικανς |
18 |
Γκόγκα Μπιτάτζε (C – Μέγκα Μπέμαξ) |
Ιντιάνα Πέισερς |
19 |
Λούκα Σάμανιτς (F – Ολίμπια Λουμπλιάνα) |
Σαν Αντόνιο Σπερς |
20 |
Ματίς Τάιμπουλ (F – Ουάσινγκτον) |
Φιλαδέλφια Σέβεντι Σίξερς |
21 |
Μπράντον Κλαρκ (F – Γκονζάγκα) |
Μέμφις Γκρίζλις |
22 |
Γκραντ Γουίλιαμς (F – Τενεσί) |
Μπόστον Σέλτικς |
23 |
Ντάριους Μπέιζλι (F – High School) |
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ |
24 |
Τάι Τζερόμ (G – Βιρτζίνια) |
Φοίνιξ Σανς |
25 |
Νάσιρ Λιτλ (F – Νορθ Καρολάινα) |
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς |
26 |
Ντίλαν Γουίντλερ (F – Μπέλμοντ) |
Κλίβελαντ Καβαλίερς |
27 |
Εμφιόντου Καμπενγκέλε (F – Φλόριντα Στέιτ) |
Λος Άντζελες Κλίπερς |
28 |
Τζόρνταν Πουλ (G – Μίσιγκαν) |
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς |
29 |
Κέλντον Τζόνσον (G – Κεντάκι) |
Σαν Αντόνιο Σπερς |
30 |
Κέβιν Πόρτερ (G – USC) |
Κλίβελαντ Καβαλίερς |
Β’ ΓΥΡΟΣ
31 |
Νίκολας Κλάξτον (F – Τζόρτζια) |
Μπρούκλιν Νετς |
32 |
Κέι Ζι Οκπάλα (F – Στάνφορντ) |
Μαϊάμι Χιτ |
33 |
Κάρσεν Έντουαρντς (G – Περντιού) |
Μπόστον Σέλτικς |
34 |
Μπρούνο Φερνάντο (C – Μέριλαντ) |
Ατλάντα Χοκς |
35 |
Μάρκος Λουζάδα Σίλβα (G – Βραζιλία) |
Νιου Ορλίανς Πέλικανς |
36 |
Κόντι Μάρτιν (F – Νεβάδα) |
Σάρλοτ Χόρνετς |
37 |
Ντεϊβίντας Σιρβίντις (G – Ρίτας Βίλνιους) |
Ντιτρόιτ Πίστονς |
38 |
Ντάνιελ Γκάφορντ (F – Άρκανσας) |
Σικάγο Μπουλς |
39 |
Άλεν Σμάιλαγκιτς (F – Σάντα Κρουζ Γουόριορς) |
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς |
40 |
Τζάστιν Τζέιμς (G – Γουαϊόμινγκ) |
Σακραμέντο Κινγκς |
41 |
Έρικ Πασκάλ (F – Βιλανόβα) |
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς |
42 |
Άντμιραλ Σκόφιλντ (F – Τενεσί) |
Ουάσινγκτον Γουίζαρντς |
43 |
Τζέιλεν Νάουελ (G – Ουάσινγκτον) |
Μινεσότα Τίμπεργουλβς |
44 |
Μπολ Μπολ (C – Όρεγκον) |
Ντένβερ Νάγγετς |
45 |
Αϊζάια Ρόμπι (F – Νεμπράσκα) |
Ντάλας Μάβερικς |
46 |
Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ (G – Άιοβα Στέιτ) |
Λος Άντζελες Λέικερς |
47 |
Ίγκνας Μπραζντέικις (F – Μίσιγκαν) |
Νιου Γιορκ Νικς |
48 |
Τέρανς Μαν (G – Φλόριντα Στέιτ) |
Λος Άντζελες Κλίπερς |
49 |
Κουιντέρι Γουέδερσπουν (G – Μισισίπι Στέιτ) |
Σαν Αντόνιο Σπερς |
50 |
Τζάρελ Μπράντλεϊ (F – Τσάρλεστον) |
Γιούτα Τζαζ |
51 |
Τρέμοντ Γουότερς (G – LSU) |
Μπόστον Σέλτικς |
52 |
Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς (F – Σαν Ντιέγκο Στέιτ) |
Σάρλοτ Χόρνετς |
53 |
Τζάστιν Ράιτ-Φόρμαν (G – Χόφστρα) |
Γιούτα Τζαζ |
54 |
Μαριάλ Σαγιόκ (G – Άιοβα Στέιτ) |
Φιλαδέλφια Σέβεντι Σίξερς |
55 |
Κάιλ Γκαϊ (G – Βιρτζίνια) |
Σακραμέντο Κινγκς |
56 |
Τζέιλεν Χαντς (G – UCLA) |
Μπρούκλιν Νετς |
57 |
Τζόρνταν Μπόουν (G – Τενεσί) |
Ντιτρόιτ Πίστονς |
58 |
Μάιγι Όουνι (G – Γέιλ) |
Γιούτα Τζαζ |
59 |
Ντίγουαν Ερνάντεζ (F – Μαϊάμι) |
Τορόντο Ράπτορς |
60 |
Βάνια Μαρίνκοβιτς (G – Παρτίζαν) |
Σακραμέντο Κινγκς |

ΜΠΑΣΚΕΤ
Όμιλος Ελλάδας: Η Γεωργία άνετη επικράτηση κόντρα στην Κύπρο και τώρα τελικός με Βοσνία

Μια καλή προπόνηση αποδείχθηκε για τη Γεωργία ο αγώνας με την Κύπρο, το βράδυ της Τρίτης (2/9) στη Λεμεσό για την τέταρτη αγωνιστική του EuroBasket 2025.
Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς επικράτησε με 93-61, με τον Σέρβο προπονητή να έχει στη διάθεσή του και τον Σάντρο Μαμουκελασβίλι και τον Τόκο Σενγκέλια και τον Γκόγκα Μπιτάτζε. Και οι τρεις γέμισαν τη στατιστική τους, με τη Γεωργία να σκοράρει κατά ριπάς από την περιφέρεια και να πηγαίνει στο μεγάλο παιχνίδι με τη Βοσνία (4/9 στις 15:00) με καλή ψυχολογία.
Η Κύπρος, από την πλευρά της, ήταν πολύ ανταγωνιστική στο πρώτο δεκάλεπτο και λίγο έλειψε και να το κερδίσει κιόλας. Σιμιτζής και Γουίλις ήταν οι δύο που ξεχώρισαν, στην τέταρτη από τις πέντε βραδιές που το μπάσκετ της χώρας θα θυμάται για πάντα.
Τα δεκάλεπτα: 13-15, 26-42, 41-68, 61-93.
ΚΥΠΡΟΣ (Λειβαδιώτης): Λοϊζίδης, Σιμιτζής 9 (1), Πασσιαλής, Ηλιάδης 3 (1), Χριστοδούλου, Γιουνγκ 4 (6 ριμπάουντ), Γιανναράς 6 (2), Κουμής 1, Τίγκας 11 (1), Γουίλις 19 (7 ριμπάουντ), Στυλιανού 6 (1).
ΓΕΩΡΓΙΑ (Τζίκιτς): Αντρονικασβίλι, Μαμουκελασβίλι 5 (10 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Τζιντζαράτζε 5, Μπουργιανάτζε 5 (1), Σερμαντίνι 6, Σανάτζε 10 (2), Κορσάντια 2, Σενγκέλια 27 (5/9 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπιτάτζε 21 (3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 13 ριμπάουντ), Μπάλντουιν 8 (2), Οτσχικίτζε 4.
Τα ομαδικά στατιστικά της Κύπρου: 16/33 δίποντα, 6/30 τρίποντα, 11/14 βολές, 26 ριμπάουντ (15 αμυντικά – 11 επιθετικά), 15 ασίστ, 7 κλεψίματα, 10 λάθη, 21 φάουλ.
Τα ομαδικά στατιστικά της Γεωργίας: 16/26 δίποντα, 15/34 τρίποντα, 16/21 βολές, 41 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 12 επιθετικά), 17 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 10 λάθη, 17 φάουλ.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Απόλλων Π.: Καλή πορεία στο Κύπελλο

– Οι «μελανόλευκοι» έχουν την ευκαιρία με πέντε διαδοχικές προκρίσεις να φτάσουν στο φάιναλ-φορ του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ
Είναι δεδομένο ότι ο σημερινός Απόλλωνας δεν μπορεί να διεκδικήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, αν και στο παρελθόν έφτασε δύο φορές μία ανάσα από την ιστορική επιτυχία, παίζοντας στους τελικούς του 1997 και του 2015, όπου ηττήθηκε από Ολυμπιακό (80-78) και Παναθηναϊκό (68-53) αντίστοιχα.
Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τη φιλοδοξία του να διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή πορεία, μετά και την κλήρωση που έγινε, και τουλάχιστον να φτάσει μέχρι την τελική φάση του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ, λίγο πριν μπουν στον θεσμό και οι ομάδες της GBL.
Μια τέτοια πορεία θα του δώσει τη δυνατότητα να δώσει μία σειρά από διαδοχικά επίσημα παιχνίδια, τα οποία επί της ουσίας θα αποτελέσουν την καλύτερη δυνατή πρόβα για τη μάχη της ανόδου στην Α2 Εθνική.
Προς αυτή την κατεύθυνση ευνοεί και η κλήρωση που έχει γίνει για όλες τις φάσεις του θεσμού, αρκεί οι «μελανόλευκοι» να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμοι από την αρχή.
Η πρεμιέρα θα γίνει με την αναμέτρηση κόντρα στον συμπολίτη Προμηθέα 2014 (αντίπαλο και στο νέο πρωτάθλημα της NL1), που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στην Περιβόλα, με ώρα έναρξης τις 17:00.
Περνώντας με επιτυχία το εν λόγω εμπόδιο, θα βρει στη συνέχεια εκτός έδρας μία ακόμη ομάδα του ομίλου του, τον νικητή του ζευγαριού Πανελλήνιος-Ν. Κηφισιά (Τετάρτη 17/9), έχοντας και πάλι την ιδιότητα του φαβορί για το «διπλό»-πρόκριση.
Από εκεί και πέρα, θα τον περιμένει ο νικητής από τα ζευγάρια Δούκας-Ερμής Πειραιά / Γαργαλιάνοι-Αχαγιά ’82 για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης, πάλι μακριά από την Περιβόλα (Σάββατο 20/9), με την πρόκριση να φέρνει πιθανότατα τη Δόξα Λευκάδας στην Περιβόλα.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη πιο… βαθιά στο Κύπελλο, όπου αντίπαλος θα είναι εκ νέου ομάδα της Elite League (Σοφάδες ή Αιγάλεω λογικά). Κι εκεί θα έχει τη μεγάλη πρόκληση της νίκης για να προκριθεί στο φάιναλ-φορ του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ο Προμηθέας θα παραχωρήσει δανεικό τον Κουρουπάκη στον Κολοσσό Ρόδου για να πάρει χρόνο

Ένας ακόμη ταλαντούχος παίκτης του Προμηθέα (μετά τον Τσάμη που δόθηκε στη Μύκονο για να «ψηθεί») που αν και άφησε καλές εντυπώσεις στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας εν τούτοις δεν θα μείνει στις τάξεις του για τη νέα σεζόν, είναι ο Περικλής Κουρουπάκης.
Οι πληροφορίες θέλουν την πατρινή ΚΑΕ να τον δίνει δανεικό στον Κολοσσό Ρόδου, έτσι ώστε να πάρει ευκαιρίες και χρόνο για να δείξει τις ικανότητες του.
Άλλωστε, το ότι θα παραχωρηθεί ως δανεικός στην ομάδα της Ρόδου που επίσης θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της GBL, δείχνει την πίστη των ανθρώπων του πατρινού συλλόγου στο ταλέντο του και την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα για να γυρίσει μόνιμα στους «πορτοκαλί».
Μίλτος Σπυρόπουλος