ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η Νάπολη πάει ξανά στο Ναζαρέ που “ξυπνάει” στιγμές δόξας
Πέρυσι στον τελικό της διοργάνωσης και φέτος σε αναζήτηση εφάμιλλης πορείας

Η Νάπολη Πατρών προετοιμάζεται ήδη για ακόμα μια νέα πρόκληση.
Η πατρινή ομάδα beach soccer θα ταξιδέψει και φέτος με προορισμό το Ναζαρέ της Πορτογαλίας, όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό στο EuroWinners Challenge Cup.
Πλέον από την 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης θα επιδιώξει εφάμιλλη πορεία στο θεσμό, με τους αγώνες να ξεκινούν στις 12 Ιουνίου.
Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει:
“Μετά την περσινή ονειρική πορεία ως τον τελικό του EuroWinners Challenge Cup, που την οδήγησε και στο Νο7 της Παγκόσμιας Κατάταξης, η Νάπολη Πατρών θα δώσει και φέτος το παρόν στα γήπεδα της Πορτογαλίας, αυτήν την φορά απευθείας στους ομίλους του EuroWinners Cup!
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας ξεκινάνε στις 12 Ιουνίου. Στόχος συνεχίζει να αποτελεί η διάκριση και η καλυτερη δυνατή αγωνιστική εικόνα, ως συνέχεια της περσινής επιτυχίας.
~Φτάσε όπου δεν μπορείς~
#napolifam #napolipatron #EWC2023 #EWC #beachsoccer #nazare

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Τρίτο ημίχρονο» στον «Καλαντζή» για τους Παλαίμαχους Πάτρας και Λεχαινών

Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, αγγλικό σκορ, θέαμα και όμορφες στιγμές, πραγματοποιήθηκε στα Λεχαινά ανάμεσα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της τοπικής ομάδας και τους παλαίμαχους της Πάτρας. Σε έναν αγώνα-γιορτή του ποδοσφαίρου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη φιλική νίκη με το χορταστικό 5-4.
Για την ομάδα της Πάτρας, ο Δελδήμος βρήκε δίχτυα δύο φορές, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Τσίμπιτσης και Σκόνδρας, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη του σκοραρίσματος δεν ξεχνιέται. Για τα Λεχαινά, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νόρις με δύο τέρματα, ενώ σκόραραν επίσης οι Τζιλιλής, Καλαμαράς και Θ. Κράγκαρης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΤΡΑ (Προπονητής: Μενύχτας): Διαμαντόπουλος, Φωτιάδης, Μπέρτσος, Διονυσόπουλος, Λαλιώτης, Δελδήμος, Τσίμπιτσης, Σαββόπουλος, Κατσαΐτης, Μπέρτσος, Σκόνδρας. Έπαιξαν και οι: Βερβέρογλου, Τσιβγινίδης, Χούσα, Κεπενός, Ροδόπουλος, Κάντζαρης.
ΛΕΧΑΙΝΑ: Μουρτζίνης, Φωτόπουλος, Τζιλιλής, Φίτσαλος, Παλαιολόγος, Καλαμαράς, Κουρής, Μαρκαντωνάτος, Κράγκαρης Θανάσης, Λούρμπας, Γουρδούπης. Έπαιξαν και οι: Κράγκαρης Χρήστος, Μηχανός, Μπέλιας, Μακρής, Νόρις.
«Γ’ Ημίχρονο» με υπογραφή… Καλαντζή!
Το καλύτερο, ωστόσο, κρατήθηκε για το τέλος. Το «τρίτο ημίχρονο» του αγώνα παίχτηκε στο γνωστό κοσμικό κέντρο-ψητοπωλείο «Καλαντζής» στην περιοχή του Γλαύκου, όπου ο ιδιοκτήτης επιφύλαξε μια άκρως φιλόξενη υποδοχή στην αποστολή της Πάτρας. Σε έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο, οι παλαίμαχοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά εδέσματα και παγωμένες μπίρες, σχολιάζοντας τις φάσεις του αγώνα σε μια υπέροχη, φιλική ατμόσφαιρα.
Η φιλοξενία ήταν πραγματικά υποδειγματική, με τον ιδιοκτήτη να φροντίζει προσωπικά ώστε να μη λείψει τίποτα από τους καλεσμένους του. Μάλιστα, η βραδιά εξελίχθηκε σε… «τέταρτο ημίχρονο», καθώς όλη η ομάδα παρακολούθησε στη γιγαντοοθόνη του καταστήματος τον τελικό Ευρωμπάσκετ Γερμανίας-Τουρκίας, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια ημέρα γεμάτη αθλητισμό και φιλία.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Νέος ορισμός σε διεθνή παιχνίδι της ΟΥΕΦΑ για την Ελένη Αντωίου, “σφυρίζει” στην Ρουμανία

Νέος διεθνής ορισμός για την Ελένη Αντωνίου από την UEFA, καθώς θα είναι διαιτητής σε παιχνίδι για το UEFA Women’s Europa Cup.
Η έμπειρη διαιτητής από την ΕΠΣ Αχαΐας βρίσκεται ήδη στην Ρουμανία για το παιχνίδι της Τετάρτης ανάμεσά στην ρουμάνικη FCV FARUL CONSTANȚA και την HB KØGE από την Δανία.
Μια ακόμη σημαντική διάκριση για την Αχαϊκή διαιτησία και την ίδια φυσικά που παραμένει σταθερά στα υψηλά κλιμάκια της διαιτησίας.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ξεκινάει η φιέστα…36 αστέρων, πρεμιέρα στη League phase του Champions League με έξι παιχνίδια

Το Champions League συνεχίζεται… ξεκινώντας το επόμενο-μετά την προκριματική διαδρομή- βήμα του.
Μέσα σε μία αποκλειστική εβδομάδα δική της ευρωπαϊκή εβδομάδα, η κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο, παρουσιάζει την πρεμιέρα…απλωμένη μέσα σε τρεις ημέρες, σήμερα (16/9), την Τετάρτη (17/8) και την Πέμπτη (18/9). Ένα ποδόσφαιρο …36 αστέρων, άλλων περισσότερο και άλλων λιγότερο φωτεινών.
Ανάμεσα στις 36 ομάδες της League phase και ο Ολυμπιακός, που θα κάνει το δικό του ξεκίνημα (17/9-19:45) στο «Γ. Καραϊκάκης» απέναντι στην «σταχτοπούτα» από την Κύπρο, Πάφο.
Κορυφαίοι αγώνες, που θα αρχίσουν να τοποθετούν τα κομμάτια του παζλ με τους πιθανούς διαδόχους της πρωταθλήτριας Ευρώπης Παρί Σεν Ζερμέν (5-0 την Ίντερ στο Μόναχο), αλλά χωρίς μερικούς από τους μεγαλύτερους αστέρες να έχουν τραυματιστεί.
Το σημερινό πρόγραμμα:
19:45 Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Άρσεναλ (Αγγλία)
19:45 Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο)
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)
22:00 Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
22:00 Γιουβέντους (Ιταλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)
22:00 Τότεναμ (Αγγλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία).