Connect with us

BASKET LEAGUE

Η ΟΔΚΕ κάλεσε σε συνάντηση την GBL με θέμα την επαγγελματική διαιτησία

Published

on

Ένα πολύ σημαντικό θέμα για το μέλλον του πρωταθλήματος της Greek Basketball Legue άνοιξε τις τελευταίες ώρες, καθώς η ΟΔΚΕ κάλεσε τους ιθύνοντες το πρωτάθλημα σε συνάντηση.

Τους τελευταίους μήνες δεν είναι λίγες οι ομάδες που έχουν καταθέσει ανοιχτά την άποψη για μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική, στο πρωτάθλημα της GBL. Ένα θέμα με πολλές προεκτάσεις και συζητήσεις, το οποίο όπως φαίνεται μπαίνει σε νέο πλαίσιο το επόμενο διάστημα.

Αυτό γιατί η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΟΔΚΕ) απηύθυνε κάλεσμα προς τους ιθύνοντες την GBL, προκειμένου να υπάρξει άμεση συνάντηση με θέμα την αναβάθμιση της ελληνικής διαιτησίας και πώς θα μπορέσει να γίνει επαγγελματική στην κορυφαία κατηγορία.

Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ομοσπονδία των διαιτητών προχωράει σε αυτή την κίνηση, με θέμα την επαγγελματική διαιτησία στη χώρα μας, ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε πολύ έντονα από παράγοντες ομάδων το προηγούμενο διάστημα, που έβλεπαν πολλές ανορθογραφίες στον τομέα της διαιτησίας.

Ημερομηνία για τη συνάντηση των δύο πλευρών δεν έχει οριστεί, με την ΟΔΚΕ να περιμένει την απάντηση της GBL ώστε να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες διεργασίες.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ο Προμηθέας πολλές δοκιμές στο φιλικό με Παπάγου, ελαφρύ διάστρεμμα για τον Καραγιανίδη!

Published

on

Καθαρά προπονητικού χαρακτήρα ήταν το απογευματινό πρώτο φιλικό του Προμηθέα με τον Παπάγου στην Αθήνα, αφού δεν κρατήθηκε σκορ.

Ο Λιμνιάτης δεν είχε στη διάθεσή του τους Μπαζίνα, Πλώτα και ΜακΚάλουμ (έκανε ταξίδι-αστραπή στην Αμερική για οικογενειακούς λόγους), με τον Χάμοντς να ξεχωρίζει με το καλημέρα στο περιφερειακό σκοράρισμα (είχε 4 τρίποντα στην α’ περίοδο).

Μελανό σημείο ο τραυματισμός στο ξεκίνημα του Καραγιαννίδη με ελαφρύ διάστρεμμα. Αρκετό χρόνο πήραν και οι μικροί με τον Πρέκα να βγάζει την καλύτερη εικόνα. Η αποστολή του Προμηθέα παραμένει στην Αθήνα όπου σήμερα θα προπονηθεί κανονικά, παρά το αυριανό δεύτερο και πολύ πιο δύσκολο φιλικό με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ο Προμηθέας ξεκινάει τη φιλική δράση με πρώτο αντίπαλο τον Παπάγου στο “Σαλούν”

Published

on

Μετά από περίπου δυο εβδομάδες καθημερινής δουλειάς στο παρκέ αλλά και το γυμναστήριο του «Promitheas Park», έφθασε η ώρα στον Προμηθέα για να περάσει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Ποιο είναι αυτό; Τα φιλικά παιχνίδια που κρίνονται απόλυτα αναγκαία από τη στιγμή που η ομάδα του Προμηθέα σε σχέση με πέρυσι έκανε σαρωτικές αλλαγές και κύρια στους ξένους παίκτες, που αποτελούν πάντα το βαρόμετρο για μια καλή πορεία.

Η εκκίνηση θα δοθεί σήμερα το απόγευμα (6μ.μ.) κόντρα σε μια πολύ αξιόλογη ομάδα της Elite League όπως είναι ο Παπάγου στο κλειστό του «Σαλούν» στην πρωτεύουσα.

Για την αθηναϊκή ομάδα το εν λόγω τεστ θα είναι το δεύτερο, καθώς την αυλαία άνοιξε κόντρα στο Μαρούσι του Παπαθεοδώρου το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο αγώνας προσφέρεται στον Προμηθέα για μια καλή πρόβα, καθώς διαθέτει σύνολο που συνδυάζει ενθουσιασμό και εμπειρία, έχοντας και δυο καλούς Αμερικάνους παίκτες (Σκοτ και Άντερτον).

Μίλτος Σπυρόπουλος  

Continue Reading

BASKET LEAGUE

Σοβαρός τραυματισμός και χειρουργείο για τον Τανούλη, πλήγμα με το καλημέρα στον Άρη

Published

on

Ο Γιώργος Τανούλης στάθηκε άτυχος στον φιλικό αγώνα του Άρη με την Σκόπιε της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς υπέστη πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Στην τέταρτη περίοδο της φιλικής αναμέτρησης, ο 23χρονος σέντερ τραυματίστηκε στο γόνατο. Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι υπέστη ρήξη προσθίου χιαστού, έσω μηνίσκου και έσω πλαγίου. Ο αθλητής του Άρη θα υποβληθεί σήμερα (04/09) σε χειρουργική επέμβαση, ώστε να ξεκινήσει η αποκατάστασή του, η οποία αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Θυμίζουμε ότι ο Τανούλης δόθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό στους κίτρινους της  Θεσσαλονίκης.

Continue Reading
Advertisement

Facebook