ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η οργισμένη απάντηση του Φίγκο σε ερώτηση για το αν έδωσε το χέρι στον Ζαγοράκη

Ο αγώνας των Legends 2004 με τους UEFA All Stars, που διεξήχθη στο Έσσεν για τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδας, βρήκε τους παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ να συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα βλέμματα σε ένα παιχνίδι αναμνήσεων, ωστόσο υπήρχε και ένα γεγονός που συζητήθηκε.
Αυτό είχε να κάνει με τους Θοδωρή Ζαγοράκη και Λουίς Φίγκο που βρέθηκαν στη σέντρα για την καθιερωμένη χειραψία, ως αρχηγοί της Ελλάδας και της Πορτογαλίας πριν από 20 χρόνια στον τελικό, με τον Πορτογάλο να δίνει αρχικά το χέρι του στον “Ζαγόρ” αλλά τη στιγμή που διάλεξαν εστίες και ο άλλοτε κάπτεν σήκωσε το χέρι του για να κάνει πάλι χειραψία μαζί του, δεν ανταπέδωσε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη “κινητοποίηση” στα social media, με Έλληνες φιλάθλους να κατηγορούν τον Φίγκο για την ενέργειά του και έναν να του κάνει την εξής ερώτηση στο Instagram: “Είναι αλήθεια ότι δεν δώσατε το χέρι σας με τον Ζαγοράκη χθες;”.
Το εντυπωσιακό είναι πως ο άλλοτε σούπερ σταρ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ίντερ δεν θέλησε να αφήσει αναπάντητο το ερώτημα και πέρασε στην αντεπίθεση, δίνοντας την ακόλουθη απάντηση: “Ποιος το είπε; Πρέπει να είσαι ηλίθιος, αν είμαι σε ένα παιχνίδι όπου η Ελλάδα πανηγυρίζει τη νίκη του Euro 2004 γιατί να μην πω ένα γεια σε όλους;”.
Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα μετά από το τέλος της φιλικής αναμέτρησης, ο Τάκης Φύσσας μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και πέταξε τη “μπηχτή” του προς τον Λούις Φίγκο που έδωσε τα πάντα για να δώσει τη νίκη στους All Stars.
“Ήταν ο μόνος το 2004 που δεν μας είχε δώσει συγχαρητήρια. Τον είχε τσούξει που έχασαν το τρόπαιο. Βέβαια το γεγονός πως θέλει πάντα να κερδίζει, δείχνει πόσο τεράστια προσωπικότητα είναι και σπουδαίος αθλητής”, είπε ο παλαίμαχος αριστερός μπακ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Εθνική Ελλάδος: Ανοίγει η αυλαία με Λευκορωσία και προορισμό το Μουντιάλ

Η Εθνική Ελλάδος μπαίνει με βλέψεις και αισιοδοξία στα προκριματικά για την πρωτιά στον όμιλό της, που θα δώσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ 2026.
Η αρχή θα γίνει απόψε στο “Γ.Καραΐσκάκης”, όπου η Ελλάδα φιλοξενεί την Λευκορωσία και θέλει φυσικά το τρίποντο, όντας το φαβορί για τη νίκη.
Ο αγώνας θα κάνει σέντρα στις 21:45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι ALPHA. Στο έτερο ματς του ομίλου, η Δανία υποδέχεται την Σκωτία.
Το σύστημα πρόκρισης
Η κλήρωση του Δεκεμβρίου 2024 ανέδειξε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων και άλλους έξι των πέντε. Οι πρώτοι κάθε ομίλου θα εξασφαλίσουν απευθείας την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026.
Οι τέσσερις επιπλέον ευρωπαϊκές θέσεις θα κριθούν στα play offs του Μαρτίου 2026, όπου θα συμμετάσχουν 16 ομάδες:
οι 12 δεύτεροι των ομίλων
και οι 4 καλύτεροι πρώτοι από τους ομίλους του UEFA Nations League 2024-25, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν ήδη προκριθεί ως νικητές ομίλου ή μέσω της δεύτερης θέσης.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Τριπλό μεταγραφικό «χτύπημα» της Παναχαϊκής, ποια είναι τα νέα πρόσωπα στην ομάδα

Άλλους τρεις παίκτες πρόσθεσε η Παναχαϊκή στο έμψυχο δυναμικό της λίγο πριν το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεών της.
Όπως είχε… προαναγγείλει το «Matchnews.gr» από νωρίς το απόγευμα, τα κοκκινόμαυρα φόρεσαν οι Κωνσταντίνος Κουραχάνης, ο οποίος επέστρεψε στην πατρινή ομάδα και ο 21χρονος γκολκίπερ της Λαμίας Νίκος Τρόπουλος.
Ακόμη, αποκτήθηκε ο 19χρονος μέσος Παναγιώτης Γασπαρινάτος (προηγούμενη ομάδα η Καλαμάτα).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Γιοβάνοβιτς: «Όλοι θέλουμε να βρεθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση»

Η Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου ξεκινάει το ταξίδι της στα προκριματικά του Μουντιάλ, αντιμετωπίζοντας τη Λευκορωσία την Παρασκευή (05/09/2025, 21:30, ALPHA) στο “Γ. Καραϊσκάκης”.
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα, ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τόνισε ότι η γαλανόλευκη μπορεί με βάση τη δουλειά και την εικόνα που έχει να πετύχει τον στόχο της, όμως πρέπει να δει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.
Παράλληλα, εξέφρασε τον διακαή πόθο όλων των μελών της Εθνικής Ελλάδας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την επιστροφή σε μία μεγάλη διοργάνωση.
Oι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:
Για το αν είναι ικανοποιημένος από τον αγωνιστικό ρυθμό: “Είναι ικανοποίηση μεγάλη να δουλεύω με τα παιδιά αυτά. Είναι μια πολύ καλή παρέα και τα προβλήματα ξεπερνιώνται εύκολα. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας περίεργος μήνας γιατί είμαστε στην αρχή της νέας σεζόν. Σαν προπονητής της Εθνική έχω τη δική μου έννοια ως προς την ομάδα. Υπάρχουν διάφορα θέματα τη διαφορά του καλοκαιριού που πρέπει να ασχοληθείς.
Προετοιμασίες, μεταγραφές και άλλα θέματα που μπορούν να απασχολούν τους προπονητές. Είναι ένα γκρουπ που αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις προκλήσεις που έχει μπροστά του. Ακούσατε και τις απαντήσεις του Τάσου και βλέπετε με τι σοβαρότητα αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια. Αν υπάρχουν κάποια μικρο-θέματα θα τα ξεπεράσουμε μαζί”.
Για το αν θα επιλέξει την ενδεκάδα με τη Λευκορωσία, έχοντας στο μυαλό του και τη Δανία: “Πιστέψτε με όχι. Μέχρι τώρα το μόνο παιχνίδι που ενδεχομένως σκεφτόμουν το επόμενο παιχνίδι, ήταν αυτά με την Σκωτία. Σε όλα τα άλλα έχω την ίδια σκέψη. Πάντα το πρώτο επίσημο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό.
Έχουμε αρκετούς παίκτες με αρκετά επίσημα παιχνίδια που είναι σε νορμάλ κατάσταση. Η δύναμη του γκρουπ μπορεί να παρασύρει και κάποιους παίκτες που δεν έχουν ρυθμό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και μετά το ματς θα σκεφτούμε τη Δανία“.
Για το αν τον προβληματίζει κάτι με τη Λευκορωσία: “Είναι μια ομάδα που στην προηγούμενη διοργάνωση ήταν στη League C. Δύσκολα κερδίζει, δύσκολα χάνει, παίζει στο κλειστό σκορ. Ξέρει να παίζει, αλλά μπορεί και να αμύνεται χαμηλά. Όσον αφορά τον βαθμό ετοιμότητας είναι αρκετά μεγάλος, έχουν πολλά παιχνίδια σε σχέση με εμάς.
Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι με υπομονή για να κερδίσουμε. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, όμως ο στόχος παραμένει ίδιος. Πρέπει να παίξουμε με σεβασμό στον αντίπαλο και σοβαρότητα που πρέπει να δείξουμε“.
Για το αν πονοκεφαλιάζει η επιλογή της ενδεκάδας λόγω των πολλών επιλογών που έχει: “Πολύ. Προβληματίζομαι και δεν είναι η πρώτη φορά. Από τότε που ξεκίνησα με την ομάδα και έβλεπα την εξέλιξή της και τη διάθεση που δείχνουν οι παίκτες, είτε οι βασικοί είτε οι αλλαγές. Έχω πονοκεφάλους, ευχάριστους μεν. Δεν μπορώ να εκφράσω παράπονο για κανέναν.
Οι συζητήσεις που κάνουμε και το επίπεδό τους, είναι πολύ υψηλά. Χαίρονται που είναι εδώ, χαίρονται για τους στόχους που έχουμε θέσει. Χαίρομαι που θα τους δω μετά από μεγάλο διάστημα, αλλά όταν ξεκινάει η προετοιμασία αρχίζει ο πονοκέφαλος“.
Για το πόσο σημαντικό είναι να μένουν όλοι με το χαμόγελο στα χείλη, ακόμα και αυτοί που δεν παίζουν: “Μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίσαμε τέτοιο πρόβλημα, πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και βοήθησε κι αυτό. Δεν είναι εύκολο και για τους ίδιους όταν έρχονται και μπορεί να μην παίζουν να υπάρχει στεναχώρια.
Αυτό είναι κάτι προσωρινό και απόλυτα φυσιολογικό. Δουλεύουμε όλη με καλή διάθεση και με πολύ καλή διαδικασία. Ελπίζω αυτό το πράγμα να διατηρηθεί και στη διαδικασία που είχαμε μπροστά μας“.
Για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με την αρχή της περιόδου του στην Εθνική: “Έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις του κόσμου απέναντί μας και εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας. Η παρουσία μας στα προηγούμενα παιχνίδια που προβιβαστήκαμε στη League A του Nations League. Δώσαμε ενδιαφέροντα παιχνίδια κι αυτό άλλαξε. Έχουμε δώσει μεγάλες υποσχέσεις, έχουν δημιουργηθεί δικαίως μεγάλες προσδοκίες για την Εθνική. Είμαστε σε ένα καλό σημείο και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι”.
Για το αν αντιλαμβάνεται με τους ίδιους αυτή τη σπίθα για την πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση: “Νομίζω ότι σαν ομάδα εδώ και ένα χρόνο παίζουμε με έναν φυσιολογικό τρόπο. Δεν υπήρχε γενιά που να μην ήθελε να πάει σε μια μεγάλη διοργάνωση. Όλοι μας, εσείς, ο κόσμος όλοι. Το θέμα είναι οι στόχοι να είναι ρεαλιστικοί. Είναι μεγάλη πρόκληση το τρίμηνο που έχουμε μπροστά μας σε σχέση με πέρυσι στο Nations League. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, οι προσδοκίες είναι μεγάλοι.
Είναι σημαντικό και για τους ίδιους τους παίκτες να αγωνιστούν σε μια μεγάλη διοργάνωση. Δεν έγινε ξαφνικά τώρα. Αυτό που έχει μεγάλη σημεία για εμένα είναι η σταθερότητα που έχει μια μάδα στα παιχνίδια της. Μπορούμε να μιλάμε ώρες για στόχους και πιθανότητες, όμως πρέπει να παίξουμε σωστά. Μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα με βάση τη δουλειά που έχουμε κάνει.
Έχουμε καλή διάθεση αλλά οι λεπτομέρειες είναι στη διαδικασία αυτών των μηνών για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πορεία μας“.