Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ι. Παπαγιαννόπουλος: «Δεν μας πρόσφεραν ούτε νερά»

Published

on

Παρότι οι παίκτες της Ακαδημίας των Σπορ είχαν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο α΄ 15λεπτο του αγώνα με την Δόξα Βύρωνα εκτός έδρας για τη 2η αγωνιστική των πλέι-οφ ανόδου στην Α1, στην συνέχεια έκαναν πολλά λάθη, έχασαν πολλά σουτ κι όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι παίκτες να εκνευριστούν και να χάσουν τον ρυθμό τους.

Στην επανάληψη οι αθλητές του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου παρουσιάστηκαν διαφορετικοί, κατάφεραν και μείωσαν την διαφορά αισθητά και ο πατρινός προπονητής χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του για απόκτηση εμπειριών, με το 25-19 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης για την Α2 εθνική χάντμπολ.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος): Διαμαντόπουλος, Παντός 1, Τρίγγος, Παναγιωταρόπουλος 2, Αλ. Παπαγιαννόπουλος 5, Χαρ. Παπαγιαννόπουλος 5, Γεωργίου 3, Γιάγκος, Ανδριόπουλος, Ρουσσόπουλος 1, Παπακωστόπουλος, Τόμοβιτς, Σμυρνιώτης 1, Μπεκιάρης, Ευθυμίου, Κολλύρης 1.

Ο προπονητής των «πρασίνων» Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε:

«Δυστυχώς τα παιδιά μου απουσίαζαν από τον αγώνα ιδιαίτερα στο α΄ ημίχρονο και σε συνδυασμό με 4 κραυγαλέα λάθη της διαιτητού, διαμορφώθηκε η διάφορα του ημιχρόνου. Όταν μπήκαμε στο παιχνίδι ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο ήταν πλέον αργά, διότι οι  γηπεδούχοι ήταν έμπειροι και μπόρεσαν να κρατήσουν τη διαφορά ασφαλείας και να πάρουν την νίκη.

Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσω με την λέξη «λυπούμαστε» σχετικά με την «φιλοξενία» των γηπεδούχων, αλλά ας αφήσουμε το κοινό να χρησιμοποιήσει αυτό την κατάλληλη λέξη. Καταρχήν ήταν λάθος δικό μας που δεν φέραμε τα νερά μας από την Πάτρα.

Να παρακαλάς, όμως, πριν την έναρξη του αγώνα να σου δώσει η γηπεδούχος ομάδα νερά για τους αθλητές εν έτη 2022, σε συνδυασμό ότι στο τέλος δεν υπήρχε ζεστό νερό στα μπάνια και αναγκάστηκαν οι αθλητές μας να επιστρέψουν βρώμικοι στην Πάτρα, είναι  δύο στοιχεία κατακριτέα για την φιλοξενία, που ιδιαίτερα στην χώρα μας αν μη τι άλλο φημίζεται διεθνώς για αυτή».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

“Έφυγε” ο Γιώργος Αλικάκος που έβαλε τη δική του σφραγίδα στο χαντ-μπολ, πρώην μέλος της ΕΟΕ

Published

on

Με βαθιά θλίψη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποχαιρέτησε τον Γιώργο Αλικάκο, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με αφοσίωση και ήθος τον ελληνικό αθλητισμό για πάρα πολλά χρόνια.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της, η παρουσία του υπήρξε καθοριστική για την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού και για τη στήριξη των Ελλήνων αθλητών, στους οποίους στάθηκε πάντα με αγάπη, σεβασμό και πίστη στις δυνατότητές τους. Η συνέπεια, η εργατικότητα και το ανιδιοτελές του πνεύμα άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην αθλητική οικογένεια.

«Πρωτεργάτης της παρουσίας και της ανάπτυξης του χάντμπολ στην Ελλάδα, θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα ήθους και προσφοράς. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο, όμως η παρακαταθήκη του θα συνεχίσει να εμπνέει όσους εργάζονται για το καλό του αθλητισμού και της πατρίδας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΟΕ/

Μάλιστα, ο Πρόεδρος Ισίδωρος Κούβελος και ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Χανδακάς εξέφρασαν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Μαραγκού και Χαμίτι της Ακαδημίας των Σπορ στο κλιμάκιο προεθνικής των Κορασίδων

Published

on

Η Μαρία Μαραγκού και η Γεωργία Χαμίτι,  δύο χαντμπολίστριες  της Ακαδημίας των Σπορ κλήθηκαν από τους ιθύνοντες τεχνικούς  της ΕΑΠ/ΟΧΕ στο κλιμάκιο της εθνικής κορασίδων,  για να συμμετάσχουν στις προπονήσεις που θα πραγματοποιηθούν από αύριο 29/8/25 έως  5/9/25 στο κλειστό γυμναστήριο Καματερού.

Πρόκειται για άκρως τιμητική πρόσκληση τόσο για τις αθλήτριες όσο και το πατρινό σωματειο που συνεχίζει να καλλιεργεί το άθλημα του χαντ-μπολ.

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Πασχάλης Γεωργιάδης πέρασε στην αιωνιότητα, μια τεράστια μορφή, έφερε το άθλημα στην Πάτρα!

Published

on

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Πασχάλης Γεωργιάδης, προπονητής της πρώτης Εθνικής Ανδρών που έλαβε μέρος στην 1η Βαλκανιάδα Νέων στο Λόβετς της Βουλγαρίας το 1979, η οποία κατά σύμπτωση ολοκληρώθηκε σαν σήμερα, ακριβώς πριν 46 χρόνια στις 11 Αυγούστου!

Ο Πασχάλης Γεωργιάδης ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα και έγραψε ιστορία, καθώς ήταν ένας από τους ανθρώπους που έφεραν το χάντμπολ στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στο τέλος του B’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ορεστιάδα και έζησε έντονα τον εμφύλιο, μεγάλωσε στη Βουλγαρία, ενώ όλη του η οικογένεια ήταν σε άλλα κράτη, ο πατέρας του στην Aνατολική Γερμανία και τα αδέλφια του στην Tσεχία!

Πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα στην Λοκομοτίβ Σόφιας κατακτώντας ευρωπαϊκό τρόπαιο, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του Βουλγαρικού πρωταθλήματος

Διορίστηκε γυμναστής στη Πάτρα και το 1980 δημιούργησε τον Έσπερο Πατρών αναδεικνύοντας τα αδέρφια Γιάννη και Σάκη Παπαγιαννόπουλο, τον Πολύβιο Μπρακατσέλο, τον Μίμη Κολοκυθά, τον Αλέκο Κατσούνη, τον Γεώργιο Παπαγιαννόπουλο κ.α. όπου μετέπειτα διετέλεσαν προπονητές και δημιούργησαν τις υπόλοιπες πατρινές ομάδες στο άθλημα.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τρίτη 12/8 στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξίου Φιλοθέης Πατρών και η ταφή του στο Β’ κοιμητήριο Αγίου Μηνά Πατρών.

Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, τα μέλη του ΔΣ της ΟΧΕ, το προσωπικό και το γραφείο Τύπου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στο πατραϊκό χάντμπολ

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

 

 

Continue Reading
Advertisement
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202516 minutes ago

Στην κορυφή του top10 της αγωνιστικής στο Eurobasket ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ένα τρομερό κάρφωμα

ΠΟΛΟ1 hour ago

Με την Ολλανδία στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική Νεανίδων

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ2 hours ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής, ξεχωρίζουν τα προκριματικά του Μουντιάλ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 hours ago

Διαγόρας Βραχνεΐκων: Έδειξε βελτιωμένος στη νίκη επί του Κεραυνού

NATIONAL LEAGUE 13 hours ago

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Γιάννης Μολφέτας συμφώνησε με τον Εθνικό Λειβαδιάς, έντονο «φλερτ από την Παναχαϊκή

NATIONAL LEAGUE 13 hours ago

Καφέζας: «Καλό μπάσκετ με ίδιο σχεδόν κορμό είναι ο βασικός στόχος του Γλαύκου/Έσπερου»

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ4 hours ago

Άτλας: Συνεχίζει την παράδοση με τον Κοκκίνη

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Θύελλα και Άρης εις διπλούν σε 4 ημέρες

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Υποψήφιος για Rising Star του Eurobasket ο Σαμοντούροφ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ6 hours ago

Δυνατό τεστ για Ατρόμητο Πατρών και Πάτραι

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202516 minutes ago

Στην κορυφή του top10 της αγωνιστικής στο Eurobasket ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ένα τρομερό κάρφωμα

ΠΟΛΟ1 hour ago

Με την Ολλανδία στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική Νεανίδων

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ2 hours ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής, ξεχωρίζουν τα προκριματικά του Μουντιάλ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 hours ago

Διαγόρας Βραχνεΐκων: Έδειξε βελτιωμένος στη νίκη επί του Κεραυνού

NATIONAL LEAGUE 13 hours ago

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Γιάννης Μολφέτας συμφώνησε με τον Εθνικό Λειβαδιάς, έντονο «φλερτ από την Παναχαϊκή

NATIONAL LEAGUE 13 hours ago

Καφέζας: «Καλό μπάσκετ με ίδιο σχεδόν κορμό είναι ο βασικός στόχος του Γλαύκου/Έσπερου»

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ4 hours ago

Άτλας: Συνεχίζει την παράδοση με τον Κοκκίνη

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Θύελλα και Άρης εις διπλούν σε 4 ημέρες

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Υποψήφιος για Rising Star του Eurobasket ο Σαμοντούροφ

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ6 hours ago

Δυνατό τεστ για Ατρόμητο Πατρών και Πάτραι

Facebook