ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Η παρουσίαση της εμφάνιση της Ολυμπιακής Ομάδας του Τόκιο

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού έδωσαν το παρών στη σημερινή εκδήλωση, ανάμεσα σε αυτούς και αρκετοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου, που είτε έχουν ήδη όρια είτε βρίσκονται εντός πρόκρισης. Την παρουσίασή των ρούχων ανέλαβαν η Βούλα Παπαχρήστου, ο Εμμανουήλ Καραλής, η Ευαγγελία Πλατανιώτη, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης και ο Χρήστος Αποστόλου.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Μιχάλης Φυσεvτζίδης, που για πρώτη φορά θα έχει το ρόλο του αρχηγού αποστολής στη διοργάνωση του Τόκιο. Το λόγο πήραν και τρεις Ολυμπιονίκες, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Αιμιλία Τσουλφά.
“Ξέρω τι έχουν τραβήξει οι αθλητές τα τελευταία πέντε χρόνια για να φτάσουν εδώ που έφτασαν, και πολύ περισσότερο τι πέρασαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, που μας έβαλε γρήγορα στα στάδια, ευχαριστούμε την ΕΟΕ και τις Ομοσπονδίες μας για όσα κάνουν για εμάς, ελπίζω να συνεχίσουν να το κάνουν, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για παιδιά που ακόμη δεν έχουν μετάλλιο και το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Καλή επιτυχία σε όλους”, είπε η Στεφανίδη, η οποία θα είναι φέτος υποψήφια για τη θέση της εκπροσώπου των αθλητών στο συμβούλιο της ΔΟΕ.
Τα αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου. Η εθνική μας ομάδα θα αναχωρήσει για την Ιαπωνία στις 16 Ιουλίου, για το Μισάτο, όπου θα πραγματοποιήσει το τελευταίο στάδιο προετοιμασίας

ΣΤΙΒΟΣ
Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο 4ο Νυχτερινό ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» το Σάββατο (11/10)

Τα πάντα είναι έτοιμα για τον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025 και διοργανώνεται από τον Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος».
Για τον Αγώνα δόθηκε σήμερα (6/10/2025) Συνέντευξη Τύπου, στην οποία τονίστηκε η σημασία που έχει για την Πάτρα, η απήχησή του που συνεχώς αυξάνεται και στα οφέλη που προσφέρει στην πόλη.
Γ. Παπανδρεόπουλος: «ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ»
Τον λόγο πήρε αρχικά ο διευθυντής του αγώνα, Γιώργος Παπανδρεόπουλος, τονίζοντας: «Οι εγγραφές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και αναγκαστήκαμε να τις κλείσουμε.
Στα 5.000μ. οι συμμετοχές είναι 1.710, στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο 695 και στον παιδικό Αγώνα των 1.000μ. 445. Έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε άλλες 250 εγγραφές.
Παρότι το Σάββατο υπάρχουν πέντε διαφορετικοί αγώνες στην Ελλάδα, βλέπετε ότι είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για τον δικό μας Αγώνα. Η θερμοκρασία φαίνεται ότι θα είναι πολύ καλή, η διαδρομή είναι επίπεδη με αποτέλεσμα να την προτιμούν πολλοί αθλητές.
Μαζί μας θα είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας, Κώστας Σταμούλης, η πρωταθλήτρια Ελλάδας, Παναγιώτα Βλαχάκη, η ανερχόμενη και ταλαντούχα, Κατερίνα Κούτλη, η Ανθή Κυριακοπούλου και αρκετοί πρωταθλητές και αρκετές πρωταθλήτριες. Αν η διαδρομή ήταν διαφορετική θα μπορούσαμε να έχουμε και 10.000 κόσμο. Μας το ζητούν πολλοί να κάνουμε διήμερη τη διοργάνωση και να βάλουμε και αγώνα 10.000μ.
Θα τα δούμε όλα. Ο κόσμος έχει ανάγκη να αθληθεί μέσω της αερόβιας άσκησης και για σωματική, αλλά και για την ψυχική του υγεία. Νιώθει ότι ξεπερνάει τον εαυτό του. Σημασία δεν έχει μόνο ο πρώτος, αλλά και ο τελευταίος.
Υπάρχει μεγάλη στήριξη από τους εθελοντές, τον Ερυθρό Σταυρό, την Τροχαία, τις υπηρεσίες του Δήμου. Θα ήταν εύκολο να έχουμε 4.000 συμμετοχές, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι η ασφάλεια. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, τον Κώστα Μπούσια, τον Άγγελο Ροζή και όλοι όσοι και όσες είναι δίπλα μας».
Τ. Αντωνόπουλος: «ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Τάκης Αντωνόπουλος: «Είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση δρομέων, επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής μας.
Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που η Περιφέρεια μας υπό τον Νεκτάριο Φαρμάκη τον στηρίζει έμπρακτα. Δεν είναι απλώς μία σπουδαία αθλητική διοργάνωση, αλλά μία γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και τοπικής εξωστρέφειας.
Αναδεικνύει τη σημασία της άσκησης και της υγείας και την αξία της συμμετοχής ανεξάρτητα εάν κάποιος είναι πρωταθλητής είτε ερασιτέχνης δρομέας. Παράλληλα αναδεικνύει την ομορφιά του τόπου μας, αλλά και τη
δύναμη της συνεργασίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε παρόμοιες δράσεις, που προάγουν τον αθλητισμό και τη νεολαία, που ενισχύουν την τοπική οικονομία, προβάλλουν την πόλη και χτίζουν ένα θετικό αποτύπωμα στον τόπο μας».
Τ. Πετρόπουλος: «Η ΠΟΛΗ ΟΜΟΝΟΗΣΕ»
Ακολούθησε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος υπογραμμίζοντας τα εξής: «Η επιτυχία του Αγώνα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι η πόλη ομονόησε.
Υπάρχει μεγάλη συσπείρωση από το δρομικό κίνημα της Πάτρας, από τον ΣΔΥΠ, τον Φειδιππίδη και άλλα αθλητικά σωματεία. Στηρίζουν 100% και έμπρακτα το εγχείρημα. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που χρηματοδοτεί και υποστηρίζει με υλικοτεχνικές υποδομές και με τις τεχνικές υπηρεσίες δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και τα πρωταθλήματα εργαζομένων.
Και δεκάδες άλλες εκδηλώσεις ως συνδιοργανωτές, όπως το Πάτραθλον το οποίο θα εξελίξουμε. Η πόλη έχει μεγάλες δυνατότητες. Έχουμε στα σκαριά μία πολύ σπουδαία αθλητική διοργάνωση, το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για παιδιά δημοτικού σχολείου για να έρθει να καλύψει τα ελλείμματα του κράτους που έχει καταργήσει τα σχολικά πρωταθλήματα».
Π. Κωνσταντινόπουλος: «ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»
Ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος (εκπρόσωπος Coffee Island) τόνισε: «Συμμετέχουμε και εμείς για 4η φορά στη διοργάνωση που είναι όλο και καλύτερη κάθε χρόνο. Η εταιρεία μας βοηθάει όσο το δυνατόν περισσότερο
τέτοιες διοργανώσεις. Αγαπάμε την πόλη μας και θέλουμε να προσφέρουμε.
Είναι μία ευκαιρία να τρέξουμε, να κοινωνικοποιηθούμε, να ξεκολλήσουμε από τις οθόνες και να αγαπήσουμε το περιβάλλον».
Γ. Γραμμένος: «ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ»
Ο Γιώργος Γραμμένος (πρόεδρος ΣΔΥΠ) πρόσθεσε: «Το Σάββατο θα είναι μαζική η συμμετοχή των μελών μας. Παρακινούμε και εμείς τον κόσμο να τρέξει, να βρεθούμε όλοι μαζί στο παραλιακό μέτωπο. Θέλουμε η Πάτρα να αναδειχθεί σε πρώτο δρομικό προορισμό της Ελλάδας».
Β. Καρανάσιος: «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»
Ο Βασίλης Καρανάσιος (έφορος ΣΕΓΑΣ) συμπλήρωσε: «Είναι ένας εξαιρετικός αγώνας και είμαστε δίπλα στους διοργανωτές. Ευχόμαστε καλή επιτυχία».
Α. Ροζής: «ΕΧΕΙ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ Η ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ»
Ο Άγγελος Ροζής (γυμναστής-υπεύθυνος εθελοντών) υπογράμμισε: «Όσο μεγαλύτερος είναι ο αγώνας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες για εθελοντές. Το θετικό είναι ότι έχει τετραπλασιαστεί η προθυμία των εθελοντών να συμμετέχουν, που σημαίνει ότι υπάρχει μία δεξαμενή ανθρώπων πολύ μεγάλη».
Συνδιοργανωτές του Αγώνα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο ΑΓΣ Άτλας, ενώ διοργανώνεται υπό τη αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΣΕΓΑΣ.
Μεγάλος χορηγός είναι ο Coffee Island, silver sponsor η Ολυμπία Οδός, υποστηρικτές ο ΟΛΠΑ και η ΠΕΔ και χορηγοί οι ΛΟΥΞ, Dole (μπανάνες), Saucony, Euronuts (Ηλίας Μπακάλης/Ξηροί Καρποί), Olympian Spirit (Οικονομόπουλος Βασίλης, ηλεκτρολύτες, ενεργειακά Gel), Trigas Nephros, Trigas Health.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Διαβάστε στη «Match»: Το μενού της Γ’ Εθνικής, οι νίκες που ψάχνει ο Προμηθέας και οι εκπλήξεις στο Ερασιτεχνικό

Ήττα με 2-0 για την Παναχαϊκή από τον ΠΑΣ Πύργου με Γεράνιο στον πάγκο και Κυβελίδη-Κωνσταντινίδη στην εξέδρα
*Για ακόμη τρία ματς χωρίς τον προπονητή τους οι κοκκινόμαυροι, με την προσοχή τους να στρέφεται στη Ζάκυνθο
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ Π.: ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
ΠΕΛΟΠΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΜΑΤΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΝΙΚΕΣ – «ΒΑΛΣΑΜΟ»
Ο Προμηθέας Vίκος Cola αφήνει πίσω την ήττα της πρεμιέρας από τον Ηρακλή στη GBL και ετοιμάζεται για τα δύο κρίσιμα ραντεβού στο «Τόφαλος» κόντρα σε Χάιντελμπεργκ (Τρίτη 7/10, 19:00) και Μαρούσι.
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ
Εκπλήξεις και φαβορί
Η Αχαϊκή δεν λύγισε τον Πήγασο, τα Τσουκαλέικα «σόκαραν» τον Πανμοβριακό και οι δυνατοί «μίλησαν» στον 2ο όμιλο *Β’ Κατηγορία: Πρεμιέρα με καλούς οιωνούς αλλά και αναβολές (σελ. 6-11)
SUPERLEAGUE
Γκρέμισε τον Ολυμπιακό από την κορυφή!
Ο ΠΑΟΚ έβαλε τέλος στο σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων φέρνοντας «Τούμπα» το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1) *Τεράστια ανατροπή της ΑΕΚ με 10 παίκτες (3-2 την Κηφισιά)
NATIONAL LEAGUE 1
Μελανόλευκη ήττα και πρεμιέρα-όνειρο
Ο Απόλλων «πλήρωσε» την αστοχία και γνώρισε ήττα με 78-70 από τον Κρόνο, ο Γλαύκος/Έσπερος έδειξε τα δόντια του κόντρα στον Ηλυσιακό του Φώτση (80-76) *Νίκες για Παναχαϊκή και Αχαγιά ’82 στη NL2
Α1 ΠΟΛΟ
ΣΟΟΥ ΛΥΚΟΘΑΝΑΣΗ, «ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ» ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
Ονειρεμένη πρεμιέρα για τα κορίτσια του ΝΟΠ (12-11), άντεξαν τρία 8λεπτα οι άνδρες με τον Εθνικό (22-15), η ΝΕΠ «σπατάλησε» ένα ημίχρονο με ΝΟ Χανίων (10-8)
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο φουλ οι μηχανές
Τα πρωταθλήματα ξεκίνησαν και η «Match» προσφέρει και φέτος αγωνιστική πανδαισία. Φωτορεπορτάζ από το ματς του Προμηθέα στο Ιβανόφειο, του Γλαύκου/ Έσπερου και της Θύελλας Πατρών.
ΠΟΛΟ
ΝΟΠ και ΝΕΠ πρεμιέρα στην Α1 Γυναικών στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Αρχίζει το πρωτάθλημα Α1 Γυναικών πόλο με την παρουσία δυο πατρινών ομάδων στην αφετηρία για πρώτη φορά στην ιστορία του, της «παλιάς» ΝΕΠ και του πρωτάρη ΝΟΠ.
Και οι δυο στη σημερινή πρώτη αγωνιστική θα επιδιώξουν να ξεκινήσουν με θετικά αποτελέσματα αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα, καθώς θα παίξουν στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός».
Την αρχή θα κάνει η ΝΕΠ υποδεχόμενη το ΝΟ Χανίων στις 2 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει (3.30μ.μ.) η αναμέτρηση του ΝΟΠ με το Ρέθυμνο. Και οι δυο πατρινές ομάδες είναι αποφασισμένες να πάρουν όχι απλά το θετικό αποτέλεσμα, αλλά τους τρεις πρώτους βαθμούς τους.
Μίλτος Σπυρόπουλος