Η βαθμολογία του ομίλου μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής
1. Δανία | 2 | 4 | 3-0 |
2. Σκωτία | 2 | 4 | 2-0 |
3. ΕΛΛΑΔΑ | 2 | 3 | 5-4 |
4. Λευκορωσία | 2 | 0 | 1-7 |
Όπως μας τόνισε ο Δημήτρης Πολυχρόνης, τα πράγματα πολλές φορές δεν έρχονται όπως τα σχεδιάζουμε, δηλώνοντας πικραμένος που αποχώρησε από τις τάξεις της πατρινής ομάδας. Και όπως προσθέτει, η φανέλα της Παναχαϊκής πρέπει να θεωρείται βήμα παραπάνω για κάθε Αχαιό ποδοσφαιριστή.
Η μοίρα τον έφερε στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην Επισκοπή του Ρεθύμνου, για τον οποίο ήταν η κατάλληλη επιλογή ανάμεσα στις προτάσεις που δέχθηκε μετά από το «διαζύγιο» με την Παναχαϊκή. Επί της ουσίας το αποτέλεσμα δικαίωσε τον «Πόλυ», αφού φέτος έκανε μια τρομερή χρονιά, μία από τις καλύτερες της καριέρας του, καταγράφοντας 22 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σημειώνοντας 3 και 2 γκολ αντίστοιχα.
Η σεζόν στην Γ΄ Εθνική, όπου βρισκόταν η Επισκοπή (8ος όμιλος) τελείωσε άδοξα, ελέω κορωνοϊου, αν και το σύνολο του Γιάσμινκο Βέλιτς τερμάτισε στην 1η θέση και με διαφορά από τους διώκτες του, μπαίνοντας με καλό μπόνους στα πλέι-οφ ανόδου.
Στα ατού του ότι πέρα από την φυσική θέση του (δεξιός μπακ-χαφ), μπορεί κάλλιστα να προσφέρει και ως αμυντικός μέσος, στοιχείο που μέτρησε ώστε να μετουσιωθεί σε ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα 3 χρόνια που αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή. Αυτό άλλωστε άρεσε και στον Βέλιτς που θέλησε να τον εντάξει στο δυναμικό των Κρητικών και να τοποθετήσει τον πήχη της ομάδας του πολύ ψηλότερα με τη μεταγραφή του Αχαιού ποδοσφαιριστή.
Αυτά για… εισαγωγή, πάμε και στο «ζουμί» της υπόθεσης, με την 2σελιδη συνέντευξη του Πολυχρόνη στην «Match» να δείχνει ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη…
H Συνέντευξη στον Γιάννη Γεωργακόπουλο
Ερ.: Πριν ξεκινήσουμε την κουβέντα θέλω το σχόλιο σου για την κατάσταση που βιώνουμε.
Δ.Π.: «Είναι μία πολύ κρίσιμη περίοδος στην οποία πρέπει να δείξουμε ευθύνη, ώστε να προστατέψουμε τον συνάνθρωπο μας και τα άτομα που αγαπάμε.
Η δυσκολία έγκειται στο ότι δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο, ένα παγκόσμιο φαινόμενο με τόσους πολλούς νεκρούς, είναι λυπηρό. Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι η ατομική ευθύνη και η υπακοή σε όσα λένε οι ειδικοί.
Δεν υπάρχει άλλη λύση, όσο ζόρικα και να περνάμε τον τελευταίο καιρό. Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο».
Ερ.: Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει όταν εξαλειφθεί ο ιός, συνέχεια στην δράση ή διακοπή των πρωταθλημάτων; Οι απόψεις των ποδοσφαιριστών διίστανται, τουλάχιστον με όσους έχω συζητήσει αυτό το διάστημα.
Δ.Π.: «Αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να πάρω θέση. Δεν υπάρχει μυαλό για τα πρωταθλήματα, ή για την επόμενη ημέρα γενικά στο ποδόσφαιρο.
Το ζήτημα είναι να απομακρυνθεί ο κορωνοϊός όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανώδυνα και έπειτα με «καθαρό μυαλό» θα δούμε τι πρέπει να γίνει.
Πάνω από όλα είναι η υγεία και όσο είναι έτσι η κατάσταση είναι δύσκολο να σκεφτείς άλλα θέματα. Πιστεύω πως όλοι μας έχουμε επηρεαστεί, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο».
Ερ.: Πάμε στην Παναχαϊκή. Ήσουν τρία χρόνια στην ομάδα, αλλά το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησες. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα που σου προκάλεσε ο «χωρισμός» με τους κοκκινόμαυρους;
Δ.Π.: «Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα αρκετά. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα, να είμαι αυτά τα 3 χρόνια στην Παναχαϊκή. Ήθελα να συνεχίσω, όμως κάποιες φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα υπολογίζεις.
Έπρεπε να κοιτάξω μπροστά και να σκεφτώ το μέλλον μου και τι θα ήταν καλύτερο για εμένα, έχοντας κάποιες καλές προτάσεις στα χέρια μου. Κι αυτό έκανα…»
Ερ.: Η καλύτερη αλλά και η χειρότερη στιγμή σου ως παίκτης της Παναχαϊκής;
Δ.Π.: «Για μένα; Όταν κερδίσαμε τον ΟΦΗ στην Κρήτη και ο κόσμος στο γυρισμό, μας περίμενε έξω από το γήπεδο μας στην Αγυιά. Ήταν τόσος κόσμος μαζεμένος εκεί και οι στιγμές πανέμορφες.
Χειρότερή μου ανάμνηση είναι η ισοφάριση από τον Άρη σε εκείνο το πολυσυζητημένο 1-1, σε ένα κατάμεστο γήπεδο και μια ατμόσφαιρα εξαιρετική. Κρατούσαμε στα χέρια μας τη μεγάλη νίκη που ίσως άλλαζε πολλά για τη συνέχεια και την άνοδο στην Α΄ Εθνική. Η μοίρα όμως τα έφερε διαφορετικά».
Ερ.: Η φετινή χρονιά λοιπόν σε βρήκε στην Επισκοπή και στο Ρέθυμνο. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε στην συγκεκριμένη επιλογή;
Δ.Π.: «Πάντα ήταν στα πλάνα μου και μου άρεσαν οι ομάδες που είχαν ως προοπτική να «χτίσουν» κάτι καλό και να έχουν υψηλές βλέψεις κάνοντας πρωταθλητισμό.
Όταν μίλησα με τον κ.Βέλιτς με προσέγγισε πολύ επαγγελματικά και όμορφα και μου παρουσίασε ένα σωστό πλάνο, αυτό που θα ήθελε ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής. Έτσι τον εμπιστεύτηκα από την αρχή και αποφάσισα να υπογράψω στην Επισκοπή, για την οποία είχα ακούσει καλά λόγια και στο παρελθόν, και δεν διαψεύστηκα».
Ερ.: Σε προσωπικό επίπεδο έκανες μεστή χρόνια παρουσιάζοντας μεγάλη σταθερότητα…
Δ.Π.: «Είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να τον εμπιστεύονται και από την πρώτη στιγμή ο κ.Βέλιτς μου έδειξε ότι πιστεύει σε εμένα και με υπολογίζει.
Η ομάδα γενικότερα είχε καλούς ποδοσφαιριστές και παράλληλα παίζαμε όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτά τα στοιχεία μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και πολύ όρεξη, προκειμένου να βελτιώνομαι και να βοηθάω την ομάδα σε κάθε αγώνα».
Ερ.: Πως ήταν το επίπεδο στον 8ο όμιλο όπου βρισκόταν η Επισκοπή, αλλά και ποιον θεωρείς δυνατό από τους υπόλοιπους της Γ’ Εθνικής;
Δ.Π.: «Ο δικός μας όμιλος είχε λιγότερες ομάδες και ίσως φαινόταν πιο εύκολος σε επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά δεν είναι έτσι.
Οι ομάδες της Κρήτης ήταν αρκετά δυνατές και στηρίζονται στις έδρες τους. Δεν ήταν εύκολο το έργο της Επισκοπής και σίγουρα, μόνο τυχαία δεν τερματίσαμε στην 1η θέση. Ήταν απόρροια σκληρής και καθημερινής δουλειάς, φυσικά και συνέπειας.
Από εκεί και πέρα ο κάθε όμιλος είχε τις δικές του δυσκολίες και εξίσου δυνατές ομάδες, που έφτασαν δίκαια στην κορυφή. Τρανταχτά παραδείγματα είναι ο Πανσερραϊκός, η Ρόδος και ο Πιερικός, που κατά την γνώμη μου είχαν ρόστερ με βάθος και αρκετές λύσεις».
Ερ: Σε ηλικία 16 χρονών έφυγες από την Πάτρα και υπέγραψες στον Ατρόμητο Αθηνών. Η εμπειρία σου στο Περιστέρι;
Δ.Π.: «Πολύ σημαντικό γεγονός για εμένα.
Να είμαι δηλαδή μέλος σε μία -κατά την γνώμη μου- από τις καλύτερες Ακαδημίες της χώρας. Έμαθα πολλά, πήρα εχέγγυα που μετέπειτα με βελτίωσαν και με βοήθησαν σε πολλούς τομείς, ενώ και οι προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, έχω να σου πω πως ήταν κάτι το ξεχωριστό. Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχω από τον Ατρόμητο.
Γενικά τα χρόνια που έμεινα στο Περιστέρι έθεσαν καλές βάσεις για εμένα, ούτως ώστε να συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο και στη συνέχεια. Θα έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».
Ερ: Ήσουν από τα ταλέντα που ξεχώρισαν και έφυγαν από την Πάτρα. Βλέπεις να υπάρχει ακόμα ταλέντο, διακρίνεις πατρινούς παίκτες υψηλού επιπέδου;
Δ.Π.: «Η Πάτρα ανέκαθεν είχε -και θα έχειπαιδιά με ταλέντο. Δεδομένα υπάρχουν παίκτες που μπορούν με σωστή δουλειά να κάνουν το βήμα παραπάνω. Βέβαια το βήμα παραπάνω θα μπορούσε να είναι και η Παναχαϊκή, η μεγαλύτερη ομάδα της πόλης και από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.
Είναι αρεστό πιστεύω στον κόσμο της ομάδας να βλέπει να αγωνίζονται πατρινόπουλα, που ξέρουν τι σημαίνει η ιστορία της Παναχαϊκής».
Ερ: Έχεις συνυπάρξει με πολλούς ποδοσφαιριστές. Ποιον θα ξεχώριζες και γιατί;
Δ.Π..: «Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μόνο έναν συμπαίκτη. Ωστόσο δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε τρεις αθλητές που συνυπάρξαμε στην Παναχαϊκή και μου δίδαξαν πολλά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο Νίκος Λουμπαρδέας, ο Γιώργος Φωτάκης και ο Κώστας Χαλκιάς μου προσέφεραν θετικά στοιχεία. Είναι μεγάλες προσωπικότητες σαν αξία και σαν άνθρωποι».
Ερ: Ποιος ήταν ο προπονητής που θεωρείς ότι σου ταίριαξε περισσότερο και σε βοήθησε σε αγωνιστικά θέματα;
Δ.Π.: «Ο κ.Οφρυδόπουλος ήταν ο προπονητής που μαζί του ήμουν τον περισσότερο καιρό σε μία ομάδα. Είχα την μεγαλύτερη βελτίωση όσο δουλέψαμε μαζί, είχε πολύ όρεξη για δουλειά και σε «πίεζε», με την καλή έννοια της λέξης, προκειμένου να προπονείσαι σκληρά και να σκέφτεσαι το παιχνίδι πιο ώριμα».
Ερ: Τα πλάνα σου από εδώ και πέρα όταν -με το καλό- τελειώσει το μαρτύριο της πανδημίας, ποια είναι;
Δ.Π.: «Δεν γίνεται με αυτήν την κατάσταση που ζούμε να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Μακάρι όλα να τελειώσουν και να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς.
Θα ήθελα να τελειώσει η σεζόν με την Επισκοπή με επιτυχία, για να εκπληρωθούν και οι ομαδικοί αλλά και οι προσωπικοί στόχοι, που είχαν τεθεί για φέτος».
Ερ: Κλείνοντας την συνέντευξη τι θα ήθελες να ευχηθείς στον κόσμο;
Δ.Π.: «Θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο. Είναι το νούμερο ένα αγαθό και το έχουμε καταλάβει πλέον πολύ καλά.
Να είναι ο κόσμος οπλισμένος με υπομονή και αισιοδοξία, για να τελειώσει αυτό το πρόβλημα με την πανδημία, που μας ταλαιπωρεί. Να βγούμε όλοι μας πιο δυνατοί από αυτές τις δύσκολες στιγμές».
Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από τη Δανία με 3-0 και πλέον υποχώρησε στην τρίτη θέση στον όμιλό της μετά και την επικράτηση της Σκωτίας με 2-0 εναντίον της Λευκορωσίας.
Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τα επόμενα εκτός έδρας κρίσιμα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις (9/10) κόντρα σε Σκωτία και (12/10) με Δανία αντίστοιχα.
1. Δανία | 2 | 4 | 3-0 |
2. Σκωτία | 2 | 4 | 2-0 |
3. ΕΛΛΑΔΑ | 2 | 3 | 5-4 |
4. Λευκορωσία | 2 | 0 | 1-7 |
1η αγωνιστική:
Ελλάδα – Λευκορωσία 2-1
Δανία – Σκωτία 0-0
2η αγωνιστική:
Λευκορωσία – Σκωτία 0-2
Ελλάδα – Δανία 0-3
3η αγωνιστική:
Σκωτία – Ελλάδα 9/10 21:45
Λευκορωσία – Δανία 9/10 21:45
4η αγωνιστική:
Δανία – Ελλάδα 12/10, 21:45
Σκωτία – Λευκορωσία 12/10 19:00
5η αγωνιστική:
Ελλάδα – Σκωτία 15/11 21:45
Δανία – Λευκορωσία 15/11 21:45
6η αγωνιστική;
Λευκορωσία – Ελλάδα 18/11 21:45
Σκωτία – Δανία 18/11 21:45
Δεν έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και στις καλές εμφανίσεις η Εθνική, καθώς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνώρισε την ήττα με 3-0 από την ανώτερη καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού Δανία.
Τα τέρματα της αναμέτρησης σημείωσαν οι Ντάμσγκαρντ στο 32′, ο Κρίστενσεν στο 62′, ενώ τον επίλογο έγραψε ο Χόιλουντ στο 81′. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Σκωτίας στην Λευκορωσία με 2-0, Ελλάδα υποχώρησε στην 3η θέση με τρεις βαθμούς, πίσω από Δανία και Σκωτία που έχουν τέσσερις.
Πλέον για την Εθνική μας ακολουθούν δύο εκτός έδρας μάχες στην επόμενη διεθνή διακοπή, τον Οκτώβριο, απέναντι στη Σκωτία (9/10) και τη Δανία (12/10) για την 3η και την 4η αγωνιστική αντίστοιχα.
ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Τζολάκης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Βαγιαννίδης, Κουρμπέλης (64′ Σιώπης), Ζαφείρης (75′ Ιωαννίδης), Κωνσταντέλιας (45′ Μασούρας), Καρέτσας (45′ Μπακασέτας), Τζόλης (83′ Πέλκας), Παυλίδης.
ΔΑΝΙΑ (Μπρίαν Ρίμερ): Σμάιχελ, Μέχλε, Α. Κρίστενσεν, Άντερσεν, Ρ. Κρίστενσεν, Χιούλμαντ, Φρόχολντ, Χόιμπεργκ, Ντάμσγκαρντ, Σκοβ Όλσεν ((63′ Ντόργκου), Μπίρεθ (63′ Χόιλουντ).
Η Εθνική Ελλάδας θέλει να κάνει το δύο στα δύο στα προκριματικά του Μουντιάλ αντιμετωπίζοντας απόψε (08/09, 21:45, ALPHA) τη Δανία στο κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης”.
Λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε γνωστή την ενδεκάδα της γαλανόλευκης για την αναμέτρηση με τους Σκανδιναβούς.
Ο ομοσπονδιακός διατήρησε σχεδόν τους ίδιους 11 με το παιχνίδι απέναντι στη Λευκορωσία, καθώς προέβη σε μόνο μία αλλαγή.
Τη θέση του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα πήρε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, με συνέπεια το περιβραχιόνιο να περάσει στο μπράτσο του Βαγγέλη Παυλίδη.
Αναλυτικά η ενδεκάδα της Ελλάδας: Τζολάκης, Βαγιαννίδης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Ζαφείρης, Καρέτσας, Κωνσταντέλιας, Τζόλης, Παυλίδης.
Στον πάγκο για την Ελλάδα βρίσκονται οι: Βλαχοδήμος, Μανδάς, Ρέτσος, Μασούρας, Ιωαννίδης, Πέλκας, Μπακασέτας, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μάνταλος, Κυριακόπουλος, Σιώπης.
Η ενδεκάδα της Δανίας: Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν, Μάλε, Α. Κρίστενσεν, Χόιμπγεργκ, Φρόχολντ, Χιούλμαντ, Σκοβ Όλσεν, Ντάμσγκαρντ, Μπιέρεθ.