Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Inline Speed Skating: Πολλαπλά τα κέρδη από τη συμμετοχή της Ακαδημίας των Σπορ στη Θεσσαλονίκη

Στον 1ο διεθνή Μαραθώνιο του ιδιαίτερου και εντυπωσιακού σπορ.

Published

on

Με πάρα πολλές εμπειρίες, με πλασαρίσματα στην πρώτη 10αδα της κατηγορίας τους, μια 3η θέση με την Γεωργία Χαμίτι στην κατηγορία 10-14 ετών  και μια 2η θέση με την Άλκηστη Κωτσοπούλου στην κατηγορία 15-17 ετών, επέστρεψε στην Πάτρα η 13μελής  αποστολή της Ακαδημίας των Σπορ από τον 1ο διεθνή μαραθώνιο Inline Speed Skating που συνδιοργάνωσαν ο σύλλογος Άνεμος Θεσσαλονίκης, η Ε.Ο.ΤΡ. και το σωματείο Σείριος Θεσσαλονίκης.

Σε έναν αγώνα με 300 συμμετοχές από Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ρωσία  και ΚΙνα, κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα οι 209 αθλητές-τριες.

Η υπεύθυνη του τμήματος  κ. Αργυρώ Λοτσάρη δηλώνει σχετικά:

«Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για δεύτερο χρόνο τώρα, με τα παιδιά να έχουν αγαπήσει το άθλημα, οι γονείς τους καθημερινά μας τα φέρνουν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, με την διοίκηση του Σταδίου να συμπεριλαμβάνει και να αδειοδοτεί το Inline Speed Skating στις εγκαταστάσεις του, πλέον η εξωστρέφια είναι υποχρέωσή μας και γεγονός για την διάδοση του αθλήματος, που από ότι φαίνεται στον σύλλογό μας και στην Πάτρα να καταγράφει μια ιδιαίτερη δυναμική.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, ευχαριστούμε τους γονείς που μας τα εμπιστεύονται και εκ του αποτελέσματος όταν  τερματίζουν στους πρώτους 120 στο γενικό σύνολο, άρα όπως καταλαβαίνετε η επιτυχία των παιδιών είναι τεράστια».

ΣΤΙΒΟΣ

Τα ρεκόρ και οι επιδόσεις του μυθικού Φάνη Τσιμιγκάτου ενόψει του νυχτερινού ημιμαραθώνιου

Published

on

Ένας από τους αθλητές μύθους για τον πατραϊκό στίβο, και όχι μόνο, είναι ο αξέχαστος Φάνης Τσιμιγκάτος, του οποίου η Πάτρα τιμά τη μνήμη με τηναφιέρωση του 4ου Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Πάτρας, που φέρει το όνομά του.

Ένας σπουδαίος αγώνας που διοργανώνεται από τον Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με τον Κούρο Πατρών και έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025.

Ο Φάνης Τσιμιγκάτος ήταν  ένας σπουδαίος αθλητής, με αυθεντική λαϊκότητα. Η αγωνιστικότητα, η ανθεκτικότητα, το πείσμα και το πάθος, που τον χαρακτήριζαν στις ατέλειωτες αθλητικές διαδρομές του, τον συνόδευαν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής ακόμη και στην καθημερινότητα του.

Ποτέ δεν προσποιήθηκε  ότι ήταν κάτι άλλο από τον πραγματικό εαυτό του. Μαζί με τα χαρίσματα και τις αρετές του ανυπόκριτα άφηνε να ξεχυθούν ορμητικά και οι ανθρώπινες αδυναμίες του.

Ο αξεπέραστος μαραθωνοδρόμος της Παναχαϊκής πέτυχε εννέα Πανελλήνια ρεκόρ στην καριέρα του. Αναλυτικά:

* Στα 15 μίλια ανδρών (24.030μ.) με 1.19′.37”.0 το 1974 σε προκριματικούς αγώνες στον Μαραθώνα.

* Στα 25.000μ. ανδρών με 1.20′.16”.0 το 1977 σε λαϊκό αγώνα 25.000μ.

* Στα 15 μίλια ανδρών (24.030μ.) με 1.17′.11”.0 το 1977 σε λαϊκό αγώνα 25.000μ.

* Στα 15.000μ. με 46′.20”.0 στις 2/8/1981 στους «Ειδικούς αγώνες» στο Φάληρο.

* Στα 20.000μ. με 1.00′.50”.0 στις 2/8/1981 στους «Ειδικούς αγώνες» στο Φάληρο.

* Στην κλασική διαδρομή μαραθωνίου με 2.19′.55”.0 το 1982.

Επίσης ήταν ή είναι κάτοχος των εξής πανελληνίων ρεκόρ βετεράνων:

* 35-39 ετών (10.000μ.) 30′.26”.0 το 1983 (το ρεκόρ έχει αλλάξει κάτοχο).

* 40-44 ετών (10.000μ.:) 31′.52”.0 το 1987.

* 40-44 ετών (μαραθώνιος) 2.22′.54”.0. το 1987 στη Μελβούρνη.

Στην μεγάλη του καριέρα κατέκτησε συνολικά οκτώ μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών – γυναικών. Συγκεκριμένα έχει πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο πέντε φορές στον Μαραθώνιο και μία το χάλκινο στην ίδια απόσταση. Ακόμη έχει πανηγυρίσει δύο φορές το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μ.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πρεμιέρα της ΕΡΤ με παιχνίδια από Α1 ανδρών και γυναικών, αρχή με το Εθνικός – ΝΟ Πατρών

Published

on

Με δυο αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής, κάνει πρεμιέρα και η ΕΡΤ στη συστηματική τηλεοπτική κάλυψη των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης της Water Polo League Ανδρών και Water Polo League Γυναικών (Α1 εθνική κατηγορία).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κρατικής τηλεόρασης, κάθε Σαββατοκύριακο θα μεταδίδονται δύο αγώνες – ένας από κάθε πρωτάθλημα – σε ιδανική ώρα προβολής, στις 18:15 το απόγευμα, δίνοντας στο φίλαθλο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθεί τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες της υδατοσφαίρισης σε δράση.

Η αρχή θα γίνει με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2 οι αναμετρήσεις:

  • Το Σάββατο 4/10, Πανιώνιος-Άλιμος ΝΑΣ BETSSON (από το κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης για τη Water Polo League Γυναικών), και
  • Την Κυριακή 5/10, Εθνικός-ΝΟ Πατρών (από το Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά για τη Water Polo League Ανδρών).

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Ο Ολυμπιακός σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, πήρε και το Σούπερ Καπ Γυναικών!

Published

on

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το τρίτο Σούπερ Καπ υδατοσφαίρισης των γυναικών. Μετά το 2020 και το 2024 ο περυσινός Κυπελλούχος νίκησε 14-11 τον πρωταθλητή ΝΟ Βουλιαγμένης στον τελικό του Super Cup που έγινε στο Ρέστειο Κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Τα μετάλλια απένειμαν οι Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Το κύπελλο έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας γυναικών, Χάρης Παυλίδης, το μέλος της επιτροπής διαιτησίας και επιμόρφωσης της European Aquatics και μέλος της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της World Aquatics, Βούλα Κοζομπόλη κ.α.

Τα 8λεπτα: 4-3, 3-4, 4-4, 0-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιώση): Κοτσιώνη, Καϊάφα 1, Καλογεροπούλου, Φουράκη 1, Καπετοπούλου, Ξενάκη 2, Φουντωτού 1, Κρασσά, Τζούστρα 2, Ανδρεάδη, Μουλχάουζεν 4, Αγγελίδη, Καρύτσα, Ελμισιάν, Κοβάτσεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Κουρέτα, Σάντα 3, Τριχά 1, Άντριους 1, Σιούτη 2, Μπίκου, Νίνου 1, Β.Πλευρίτου 4, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Φαν Ντεν Ντόμπελστιν, Κραβαρίτη, Διρχαλίδου.

Continue Reading
Advertisement
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ23 hours ago

Μέχρι τότε ισχύει η θερινή μεταγραφική περίοδος

Γ ΕΘΝΙΚΗ21 hours ago

Θύελλα Πατρών: Έρχεται κομβική τριάδα αγώνων

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Β΄ Κατηγορία: Αυτοί σφυρίζουν στην πρεμιέρα

Γ ΕΘΝΙΚΗ22 hours ago

Γ’ Εθνική (3η): Μόνο η Παναχαϊκή μακριά από την Πάτρα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ21 hours ago

Απόλλων Πατρών: Οι διαιτητές για το ματς με τον Κρόνο

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ22 hours ago

Η διαιτητική τριάδα του Προμηθέα με τον Ηρακλή, όλοι οι ρέφερι της πρεμιέρας στην GBL

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Άλλαξε η τηλεοπτική «στέγη» της πρεμιέρας του Προμηθέα με τον Ηρακλή στο «Ιβανόφειο»

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ23 hours ago

Αυτοί είναι οι λαμπαδηδρόμοι του Δήμου Πατρέων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

NATIONAL LEAGUE 220 hours ago

Οι ρέφερι του 1ου ομίλου, το ξεκίνημα την ερχόμενη Κυριακή 5 Οκτώβρη (5μ.μ.)

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ13 hours ago

Σε πλήρη εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ 2025 με την “φροντίδα” του Ι.Ο. Πατρών

Facebook