Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ισοπαλία στο debate

Αχαϊκή και Παναιγιάλειος κατέλαβαν την πρωτιά στους ομίλους της φετινής Α΄ κατηγορίας, αλλά ο κορωνοϊός διέκοψε άδοξα τα πλέι-οφ, τα οποία άπαντες προσμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία.
Οι φήμες ευδοκιμούν το σενάριο απευθείας ανόδου σε ανώτερη κατηγορία, άρα ο Παναιγιάλειος θα είναι ο τυχερός σε αυτό το δεδομένο, έχοντας παραπάνω βαθμούς από τα «καναρίνια» στην συνολική συγκομιδή.
Τάσος Σπανογιάννης (φωτογραφία) από τη μία και Παναγιώτης Μπακάλης από την άλλη πήραν θέση για το εν λόγω σενάριο και το debate έφερε… διαφωνία.
«Σωστό να βγει πρωταθλητής»
Ο Σπανογιάννης του Παναιγιάλειου ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είναι βέβαιο ότι όλοι στην ομάδα περιμένανε με προσμονή τα παιχνίδια των μπαράζ. Η υγεία φυσικά είναι το υπέρτατο αγαθό και πρέπει να το προστατεύσουμε.
Δυστυχώς η κατάσταση που έχουμε περιέλθει δεν αφήνει περιθώρια για «πειράματα» από τους αρμόδιους. Αν τελικά αποφασιστεί μια λύση ανάγκης θεωρώ ορθό να στεφθεί πρωταθλητής, ώστε να ανταμειφθούν οι κόποι τόσων μηνών.
Σε κάθε περίπτωση και ενώ δεν υπάρχει κάτι επίσημο, μένουμε ενεργοί και ασφαλείς».
«Άδικο για Αχαϊκή και Ατρόμητο»
Ο Μπακάλης συνιστά λεπτούς χειρισμούς στους αρμόδιους για τις αποφάσεις του πρωταθλήματος και τόνισε τα εξής:
«Στην φάση που βρισκόμαστε και με όλη αυτή την κατάσταση το ποδόσφαιρο και γενικά όλα όσα αφορούν τον αθλητισμό έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο αν υπήρχε το σενάριο της επανέναρξης του πρωταθλήματος, θα ήταν για εμένα ένα δύσκολο εγχείρημα, φυσικά και για τους ποδοσφαιριστές και τα σωματεία.
Παρόλα αυτά ακούγεται ότι θα ανέβει ο πρωταθλητής από κάθε Ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι ο Παναιγιάλειος θα είναι πιθανότατα αυτή η ομάδα, αλλά δεν θεωρώ δίκαιο να ανέβει μια ομάδα χωρίς να την έχεις αντιμετωπίσει σε καμία φάση του πρωταθλήματος, τόσο για την Αχαϊκή, όσο ακόμα και για τον Ατρόμητο που για εμένα διεκδικούσαν επάξια το πρωτάθλημα.
Πρέπει να συζητηθεί πολύ το θέμα αυτό και να βρεθεί μια σοβαρή λύση για να είναι όλοι δικαιωμένοι».

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διαγόρας: Τέλος οι μεταγραφές, ανησυχία για δύο

Ανεβαίνει αγωνιστικά ο Διαγόρας Βραχνεΐκων, δείχνοντας καλύτερη εικόνα όσο περνούν οι μέρες.
Στο τελευταίο φιλικό, η ομάδα
του Κώστα Τσιπιανίτη επικράτησε του Κεραυνού με 2-1, με γκολ του Παπαγεωργίου.
Ωστόσο, δύο παίκτες αποχώρησαν με τραυματισμό, κάτι που ανησύχησε τον έμπειρο προπονητή.
Ο λόγος για τους Λαζανά (μέση)
και Τσουκνίδα (προσαγωγός).
Μεταγραφικά, ίσως γίνει ακόμα μία προσθήκη στη θέση του τερματοφύλακα αν και εφόσον προκύψει κάποια δυνατή περίπτωση.
Όσον αφορά στις μεταγραφές, αποκτήθηκαν οι Βέρρας (Θύελλα Π.), Βαρβεράκης (Θύελλα Π.), Ντινόπουλος (Αχαιός), Νικολόπουλος
(Κεραυνός), Τσουκνίδας (ΑΠΟ Αρόη), Λαζανάς (Πήγασος), Παπαγεωργίου (Αιγείρα/Ακράτα), Μπουρίκας (Ζαβλάνι), Κατσιγιάννης (Άτλας).
Από το περσινό ρόστερ συνεχίζουν οι Διαμαντόπουλος, Σάχι, Παπανικολόπουλος, Τσιούπρος, Βαγγαλάτης, Χριστόπουλος, Δήμας, Βεργίνης και οι νεαροί Χαραλαμπόπουλος, Καπής, Καρόπουλος, Σπανός.
Γιάννης Γεωργακόπουλος
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Φιλικές μάχες και χρήσιμα συμπεράσματα σε Οβρυά, Ρίο και Α. Κάνιστρας

Και αυτό το Σαββατοκύριακο οι ομάδες έδωσαν φιλικά τεστ, ξεφεύγοντας από τις συνεχείς και επίπονες προπονήσεις. Το πιο αμφίρροπο ματς έγινε στην Οβρυά (Atlas Arena), όπου ο Ατρόμητος Πατρών φιλοξένησε το Πάτραι ως τυπικά γηπεδούχος, μιας και στο γήπεδο των Ζαρουχλεΐκων συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες.
Η ομάδα του Βασίλη Μπαλατή νίκησε με 4-2 την αντίστοιχη του Νίκου Λουμπαρδέα. Στο πρώτο μέρος οι «πορτοκαλί» προηγήθηκαν με 2-0, αλλά στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και έφεραν το σκορ σε ισορροπία. Ωστόσο, ο Ατρόμητος βρήκε τις λύσεις και πήρε τη νίκη γοήτρου.
Οι Αντωνόπουλος (2), Σμυρλής και Παπασπηλιόπουλος πέτυχαν τα γκολ των νικητών, με τους Σπανό και Σταυρόπουλο να σκοράρουν για τους «πράσινους».
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π.: Πούλιος, Βλάχος, Παπαδόπουλος, Μπάδας, Σοφιανόπουλος, Αποστολόπουλος, Αναγνώστου, Σμυρλής, Αντωνόπουλος, Βιλανάκης, Πατρώνης.
ΠΑΤΡΑΙ: Ανδρεόπουλος, Πανταζόπουλος, Κοτσόκολος, Στανής, Μπακάλης, Λαλούσης, Λεγάτος, Μαστραντωνάκης, Γερογιάννης, Γαβριήλ, Σπανός.
Σε καλό δρόμο
ο Πανμοβριακός
Με πέναλτι του Νιφορόπουλου στο 15ο λεπτό, ο Πανμοβριακός πήρε άλλη μία νίκη στα φιλικά του. Αντίπαλος ήταν η Νίκη Προαστείου, που ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Χάρη Ράντου να έχει τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο.
ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ: Γκαντζούνας, Γ. Σταματάκης, Μοσχόπουλος, Τζώρτζης, Διαμαντόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Ντεντόπουλος, Ζεκιάι, Καραβασίλης, Κατινιώτης, Νικολαΐδης.
ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ: Ζέκθι, Ανδριακόπουλος, Μαρκεζίνης, Τελέγκος, Σταυρόπουλος, Κούστα, Ναλμπάντης, Πρέμπτος, Νιφορόπουλος, Μητρόπουλος, Παντελής.
Πιο έτοιμος
ο Εθνικός
Στο «Α. Κάνιστρας», ο Εθνικός Πατρών και ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου αναμετρήθηκαν, με τους Καραπίτσο και Πατρώνη να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Οι «μπλε» έδειξαν καλύτερο βαθμό ετοιμότητας (νίκη 3-0) και είναι λογικό, αφού στηρίζονται στον περσινό βασικό κορμό, σε αντίθεση με τον Κεραυνό, που θα στηριχθεί φέτος σε πολλά νεαρά παιδιά και θέλει χρόνο.
Οι Πρινς (πέναλτι), Κυριακόπουλος και Δ. Παναγόπουλος βρήκαν δίχτυα για λογαριασμό του Εθνικού.
ΕΘΝΙΚΟΣ Π.: Κωστούλιας, Κυριαζόπουλος, Ψαθογιαννάκης, Η. Παναγόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Χούσα, Χριστοδουλόπουλος, Δ. Παναγόπουλος, Μπαρλάς, Κυριακόπουλος, Πρινς.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.: Ισόγλου, Ταρνάρης, Μανούσος, Πολύδωρος, Λίαμ, Κωνσταντόπουλος, Σαρρής, Πρέμπτος, Μητρόπουλος, Λαζαρίδης, Αλεξανδρόπουλος.
Γιάννης Γεωργακόπουλος
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εθνικός Πατρών: Πολλές οι πιθανότητες για Πρινς

Ο Ζούλιο Πρινς σκοράρει ακατάπαυστα στα φιλικά προετοιμασίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Match», το δελτίο του αναμένεται να εκδοθεί και ο Εθνικός Πατρών θα αλλάξει επίπεδο στη μεσοεπιθετική γραμμή.
Θυμίζουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια προπονείται με την ιστορική ομάδα, αλλά οι προσπάθειες για να εκδοθεί το δελτίου δεν καρποφόρησαν.
Γιάννης Γεωργακόπουλος