Connect with us

ΡΟΗ

Κατερίνα Παναγιωτάτου: Το συγκινητικό μήνυμα για την μητέρα των Κρίστελ και Ανδρέα Βουρνά

Published

on

Δυστυχώς η ζωή είναι άδικη και αυτό το καταλάβαμε ακόμα πολύ σκληρά και όχι μόνο καλά, αφού το Σάββατο του Πάσχα «έφυγε» άδικα ο Νίκος Μοίραλης του Γλαύκου.

Βέβαια ακόμα ένας νέος άνθρωπος δεν είναι κοντά μας και ας είχε μόνιμα ένα γλυκό χαμόγελο και μπόλικη όρεξη για ζωή, με πολλά όνειρα και στόχους. Αναφέρομαι στην Κατερίνα Παναγιωτατού, που ναι μεν ήταν καθηγήτρια Γερμανικών, αλλά οι μαθητές την έβλεπαν σαν «μαμά», έτοιμη να τους βοηθήσει σε κάθε προβληματισμό και να είναι εκεί για αυτούς, με το χαμόγελο, την θετική αύρα και την αισιοδοξία της.

Από εκεί πήραν πολλά καλά στοιχεία η Κρίστελ Βουρνά που έχει διαπρέψει στην κολύμβηση, αλλά και ο Αντρέας Βουρνάς, που κάνει την δική του αξιόλογη προσπάθεια στα παρκέ επί σειρά ετών, φτάνοντας μέχρι και την Α2 με την Δόξα Λευκάδας.

Το μήνυμα του συναδέλφου της και συνιδιοκτήτη των Γερμανικών Καγγελάρης (πλέον), Στάθη Καγγελάρη, κοσμεί το blog του φροντιστηρίου, αφού ο κ.Καγγελάρης δημοσίευσε ένα πανέμορφο κείμενο, που περιγράφει κάποια πράγματα, τόσο εύστοχα και αληθινά όμως, για την κυρία Κατερίνα, την οποία τύγχανε να γνωρίζω και πραγματικά ήταν μία γυναίκα παράδειγμα και πρότυπο.

Διαβάστε το μήνυμα του κ.Στάθη Καγγελάρη:

«Με βασάνισε αρκετές μέρες η σκέψη, τι να γράψω στο πρώτο κείμενο του blog του φροντιστηρίου μας. Δεν έχω αναφερθεί ποτέ δημόσια σε αυτή, τουλάχιστον από τότε που έφυγε από κοντά μας τον Νοέμβρη του 2014.

Με την Κατερίνα Παναγιωτάτου γνωριζόμασταν σχεδόν από την παιδική μας ηλικία, μιας και οι μπαμπάδες μας γνωρίζονταν, αλλά και γιατί συνυπήρξαμε σαν μαθητές στο Goethe Institut Patras.Αργότερα χαθήκαμε και ξαναβρεθήκαμε πάλι στο Goethe Institut, αλλά ως συνάδελφοι πια. Τον Φεβρουάριο του 1989 οι γονείς της, ο γνωστός σε όλους του γερμανομαθείς στην Πάτρα, γνωστός και για το φιλανθρωπικό του έργο, Σάκης Παναγιωτάτος, διευθυντής του παραρτήματος της πόλης μας, αλλά και η γερμανίδα σύζυγός του Κρίστελ Παναγιωτάτου, καθηγήτρια με διδακτορικό και κατεύθυνση για τα μεγάλα πτυχία Oberstufe, Kleines Deutsches Sprachdiplom, Großes Deutsches Sprachdiplom με προσέλαβαν σαν καθηγητή. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε και η Κατερίνα. Από την αρχή της επαγγελματικής μας συνύπαρξης υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα της δουλειάς μας, αν και σαν χαρακτήρες και γενικά προσωπικότητες ήμασταν διαφορετικοί.

Η στενή σχέση μας συνεχίστηκε και ιδιωτικά με τις οικογένειές μας. Στενή φιλία και επαγγελματική συνεργασία μέχρι τον Οκτώβρη του 1999, όπου από τα Κεντρικά στο Μόναχο ενημερωθήκαμε, ότι το Goethe Institut Patras και το Goethe Institut Chania στα πλαίσια ίδρυσης νέων παραρτημάτων στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης θα κλείσουν. Μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους τους συναδέλφους με πάρα πολλές συναντήσεις και συζητήσεις για το πώς θα πορευθούμε.

Μόλις την τρίτη εβδομάδα των συναντήσεων καταλάβαμε ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε κάτι δικό μας. Από εκείνη τη στιγμή και για τα επόμενα 15 χρόνια ήμασταν τόσες πολλές ώρες μαζί, ώστε ορισμένοι μας θεωρούσαν και ζευγάρι. Δουλέψαμε πολλές ώρες, ήμασταν τόσο διαφορετικοί και ταυτόχρονα ταιριαστοί. Διαφωνούσαμε συμφωνώντας, ο καθένας είχε τους αγαπημένους του μαθητές, παρακινούσαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε πραγματικά πάρα πολλές εκδηλώσεις με τους μαθητές μας, από ομιλίες για την εκπαίδευση μέχρι καρναβαλικά πάρτι, εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας, είχαμε πολλές φορές το ίδιο ένστικτο, τεράστιο άγχος και οι δύο για τις εξετάσεις των μαθητών μας, είχαμε…

Η Κατερίνα ορισμένες φορές ήταν απρόβλεπτη κι απότομη. Έτσι απρόβλεπτα κι απότομα έφυγε από κοντά μας. Από τότε είμαι σίγουρος ότι κάτι μου λείπει, παρόλο που στο φροντιστήριο είναι πάντα μπροστά μου.

Χωρίς την Κατερίνα θα ήταν πολλά πράγματα διαφορετικά για μένα, όπου ένα δημόσιο ευχαριστώ δεν είναι αρκετό. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και την οικογένειά της, όπου με όλους ανεξαιρέτως είχα πάντα μια άψογη σχέση και συνεργασία.»

Του Γιάννη Γεωργακόπουλου

Advertisement

ΡΟΗ

«Έφυγε» ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο Νίκος Νικολάου έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα (και) στην αθλητική δημοσιογραφία!

Published

on

Έφυγε από τη ζωή, μετά από περιπέτεια με την υγεία του, σε ηλικία 74 ετών, ο συνταξιούχος υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Πάτρας και επί σειρά ετών αθλητικογράφος Νίκος Νικολάου.

Ο Νίκος Νικολάου άφησε την δική του σφραγίδα ως ένας υπάλληλος που υπηρέτησε τον δημόσιο τομέα με ευσυνειδησία, εντιμότητα, ήθος και πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει τους πάντες.

Εκτός από την εργατικότητα και την προσφορά του στον τομέα του, υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη την μεγάλη του αγάπη τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό, καταγράφοντας τον παλμό της επικαιρότητας στον έντυπο Τύπο που υπηρέτησε με πάθος και ιδιαίτερο ζήλο.

Παράλληλα, υπήρξε ένας σωστός και υποδειγματικός οικογενειάρχης. Με την σύζυγό του Κωνσταντίνα μοιράστηκαν την κοινή τους ζωή από τα νεανικά τους χρόνια και απέκτησαν δυο γιους, τον Κωνσταντίνο και τον Βασίλη, τους οποίους καμάρωσε να καταξιώνονται επαγγελματικά και κοινωνικά, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει τέσσερα εγγόνια, τα οποία και υπεραγαπούσε.

Λάτρης του αχαϊκού αθλητισμού και πάντα με ξεχωριστό ζήλο και ενδιαφέρον για Παναχαϊκή και Απόλλωνα. Αγαπητός από όλους και άκρως ευγενής, αφήνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΡΟΗ

Δραματική η κατάσταση στον Ρωμανό – Απειλείται το Λυκόχορο – Μήνυμα του 112 για Αρόη, Διάκου και Γηροκομειό

Published

on

Τελευταίες εξελίξεις…

18.33. Εκκενώνεται προληπτικά εντέλει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, με τις αρχές να έχουν ετοιμαστεί για αυτή την επιχείρηση αφού υπήρχαν ανάλογες πληροφορίες εξ’ αρχής.

Η εκκένωση είναι προληπτική με εντολή υπουργού σε συνεννόηση με 6η ΥΠΕ  και διοικήτρια του νοσοκομείου.  Η κατάσταση είναι αρκετά δύ σκολη πλέον, αν και οι φλόγες δεν είναι κοντά στο νοσηλευτικό ίδρυμα παίδων. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε ήδη οχτώ  ασθενείς απο το νοσοκομείο.

18. 29. Αποχώρησαν τα άτομα από την Αγία Σκέπη που βρίσκεται κοντά στο Γηροκομείο. Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση είναι και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ στην ιερά μονή του Γηροκομείου, στην Παναγιά την Γηροκομίτισσα που γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, γίνεται μάχη από τους μοναχούς και τους κατοίκους για να μην την τυλίξουν οι φλόγες.

18.06. Εκκενώνεται σύμφωνα με πληροφορίες το Κωνσταντοπούλειο Γηροκομειο, ενώ ήδη έχει εκκενωθεί η Ιερά Μονή Παντελεήμονα.

Αντίθετα δεν ισχύουν οι πληροφορίες για εκκένωση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου. Ωστόσο γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό είναι σε ετοιμότητα.

Continue Reading

ΡΟΗ

ΜΗΝΥΜΑ 112: Η φωτιά στου Ρωμανού – Ζητείται εκκένωση της περιοχής!

Published

on

Εκδόθηκε πριν από λίγο σήμα 112 για εκκένωση της περιοχής Ρωμανού της Πάτρας.

 

Continue Reading
Advertisement
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20258 hours ago

Οριστικοποιήθηκαν τα πρώτα ζευγάρια της φάσης των “16” χωρίς το μεγάλο ντέρμπι

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20259 hours ago

Τουρκία – Σερβία 95-90: Πρωτιά στον όμιλο για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ10 hours ago

Ο Άρης Π. με κορυφαίο Λιμάτσι επικράτησε του ΠΑΣ Κυψέλου στα Προσφυγικά στο τελευταίο τεστ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ10 hours ago

Ο Στάμος (Ηλεία) διαιτητεύει την Παναχαϊκή στον αγώνα κυπέλλου με Πανθουριακό εκτός έδρας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 hours ago

Το πρόγραμμα της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδος στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων

ΠΟΛΟ10 hours ago

Εύκολα στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού η εθνική Νεανίδων, περίπατος κόντρα στο Ισραήλ

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202511 hours ago

Σπανούλης: «Ο Γιάννης είναι έτοιμος και θα παίξει, έχει… βαριά φανέλα πάντα η Ισπανία»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ11 hours ago

Γ. Ελευθεριάδης: «Είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση, να γινόμαστε καλύτεροι»

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ11 hours ago

Η Αχαϊκή δοκιμές στη φιλική νίκη επί του Αστέρα Τσουκαλείκων στο γήπεδο Κ. Αχαγιάς

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ12 hours ago

Απόλλων: Φιλικό «ξεμούδιασμα» με την Αχαγιά’82 και νίκη χωρίς τον Αμερικάνο Κίερ

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20258 hours ago

Οριστικοποιήθηκαν τα πρώτα ζευγάρια της φάσης των “16” χωρίς το μεγάλο ντέρμπι

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20259 hours ago

Τουρκία – Σερβία 95-90: Πρωτιά στον όμιλο για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ10 hours ago

Ο Άρης Π. με κορυφαίο Λιμάτσι επικράτησε του ΠΑΣ Κυψέλου στα Προσφυγικά στο τελευταίο τεστ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ10 hours ago

Ο Στάμος (Ηλεία) διαιτητεύει την Παναχαϊκή στον αγώνα κυπέλλου με Πανθουριακό εκτός έδρας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 hours ago

Το πρόγραμμα της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδος στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων

ΠΟΛΟ10 hours ago

Εύκολα στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού η εθνική Νεανίδων, περίπατος κόντρα στο Ισραήλ

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202511 hours ago

Σπανούλης: «Ο Γιάννης είναι έτοιμος και θα παίξει, έχει… βαριά φανέλα πάντα η Ισπανία»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ11 hours ago

Γ. Ελευθεριάδης: «Είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση, να γινόμαστε καλύτεροι»

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ11 hours ago

Η Αχαϊκή δοκιμές στη φιλική νίκη επί του Αστέρα Τσουκαλείκων στο γήπεδο Κ. Αχαγιάς

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ12 hours ago

Απόλλων: Φιλικό «ξεμούδιασμα» με την Αχαγιά’82 και νίκη χωρίς τον Αμερικάνο Κίερ

Facebook