ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Κηφισιά – Παναχαϊκή 1-1: Όλα θα κριθούν.. στην Αγυιά

Για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, Κηφισιά και Παναχαϊκή αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1). Το σκορ για τους γηπεδούχους είχε ανοίξει ο Παντελίδης στο 39′, ενώ για την Παναχαϊκή ισοφάρισε ο Ζέκοφ στο 62′.
Η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην Αγυιά που θα διεξαχθεί στις 3/12.
Τρεις προειδοποιήσεις της Κηφισιάς προς τον Κολοβούρη
Με τις δύο ομάδες να έχουν παραταχθεί με αρκετές αλλαγές στο ματς, τα αρχικά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ήταν αναγνωριστικά. Αρκετά φάουλ και από τις δύο πλευρές, έδειχναν ένα «σκληρό» παιχνίδι ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Η Παναχαϊκή προσπαθούσε να κλέψει μπάλες, πιέζοντας ψηλά ενώ, από την άλλη η ομάδα της Κηφισιάς επιδίωξε να παίξει πιο άμεσα με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της Παναχαϊκής και μακρινά σουτ.
Οι γηπεδούχοι ωστόσο είχαν τον πρώτο λόγο και προειδοποίησαν την Παναχαϊκή σε τρεις περιπτώσεις. H πρώτη με ένα μακρινό σουτ του Κυριόπολου στο 21′, δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής έβγαλε μια πολύ ωραία πάσα στο Πομπό ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ. Ενώ, στο 28ο λεπτό ο Παντελίδης έκανε μια πολύ ωραία κούρσα, όμως έστειλε την μπάλα στην πλαϊνή πλευρά των διχτύων.
Προβάδισμα των γηπεδούχων με Παντελίδη
Στο 40’ όμως, η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο, άνοιξε το σκορ ύστερα από μια πολύ ωραία συνεργασία των παικτών της από τη δεξιά πλευρά. Με το Μίλερ να πατάει περιοχή και να σπάει την μπάλα στο πέναλτι για τον Κυριόπουλο ο οποίος έκανε ένα σουτ και ο Παντελίδης με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 για την Κηφισιά.
Εξαιρετικό πλασέ του Ζέκοφ για την ισοφάριση
Στο 62ο λεπτό και ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σημειωθεί κάποια αξιοσημείωτη φάση, η Παναχαϊκή κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ ισοφάρισης με τον Ζέκοφ. Οι φιλοξενούμενοι συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ο Ρώσος πλάσαρε υποδειγματικά τον Ξενόπουλο για το 1-1.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Λέτο): Ξενόπουλος, Τζόνσον, Κυριόπουλος (61′ Ντίαζ), Μίλερ, Παντελίδης, Πομπό (70′ Μάναλης), Σμπόκος (70′ Σιμόν), Σολόα (61′ Τετέι), Σωτηράκος, Σόουζα, Σπίνος (83′ Παυλάκης).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Μπαξεβάνος, Καστεγιάνο (88′ Πετράτος), Λεσάι (55′ Ρόβας), Λυμπεράκης, Πανάγου (88′ Τσάκνης), Παπατόλιος, Σκόνδρας (55′ Ελευθεριάδης), Κοζορώνης, Ζέκοφ (72′ Καραγιάννης), Ζαμόρα.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Το μήνυμα Σεμιτέκολου προς τους παίκτες πριν τη σέντρα της Γ’ Εθνικής που πήρε σάρκα κι οστά…

Το δικό του μήνυμα αφύπνισης φρόντισε να στείλει ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής Παναγιώτης Σεμιτέκολος μιλώντας προς τους παίκτες πριν το ματς με τον Ερμή Μελιγούς.
«Πάμε για να κάνουμε το καθήκον μας για το οποίο είμαστε ταγμένοι. Είμαστε η Παναχαϊκή και πρέπει να τα δίνουμε όλα κάθε φορά για την νίκη. Πρέπει να σέβεστε τον ιδρώτα σας, όταν βγάζετε την φανέλα της ομάδας που έχετε αφήσει πάνω της. Να τιμήσετε τον αγώνα σας και τον ιδρώτα αυτής της φανέλας και να δίνετε τα πάντα για την ομάδα».
Κι απ’ ότι φάνηκε οι παίκτες φρόντισαν με το καλημέρα να υιοθετήσουν τα λεγόμενά του με το τρίποντο στην Κυνουρία.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Κυβελίδης: «Μεγάλη νίκη, είμαστε ακόμη στην αρχή, όλο και περισσότερος κόσμος δίπλα στην Παναχαϊκή»

Με τη δική του αγωνία έζησε το παιχνίδι στην Κυνουρία από την εξέδρα πίσω από τον κοκκινόμαυρο πάγκο ο τιμωρημένος τεχνικός της Παναχαϊκής Λεωνίδας Κυβελίδης.
Λίγο μετά το τέλος του παιχνιδιού ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη νίκη. Κρατάμε την καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και τη νίκη που πήραμε και πάμε για το επόμενο παιχνίδι.
Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα. Είμαστε Παναχαϊκή και όπου παίζουμε πρέπει να κερδίζουμε. Η νίκη αυτή δίνει ώθηση στα νέα παιδιά και ελπίζουμε πως με τις εμφανίσεις μας να μπορέσουμε να γυρίσουμε τον κόσμο στο γήπεδο και κάθε φορά δίπλα μας να είναι και περισσότεροι».
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Ιδανική πρεμιέρα η Παναχαϊκή με γκολάρα Πετράτου νίκησε τον Ερμή Μελιγούς στην Κυνουρία (0-1)

Ιδανικά ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής η Παναχαϊκή περνώντας νικηφόρα από την έδρα του Ερμή Μελιγούς στην Κυνουρία με 1-0, δείχνοντας ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο παρότι η σεζόν προβλέπεται πολύ δύσκολη.
Ο Πετράτος με βολίδα στο «Γ» της εστίας των γηπεδούχων στο 55’ πέτυχε το χρυσό γκολ των κοκκινόμαυρων που απέδρασαν με το σπουδαίο τρίποντο από μια έδρα που θα κάνει ζημιές στη συνέχεια.
Η Παναχαϊκή ήταν ανώτερη και ειδικά στο πρώτο μέρος όπου έχασε 2-3 κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, ενώ στο β’ μέρος με ηρεμία και καθαρό μυαλό κράτησε το προβάδισμα, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.
Το διπλό πανηγυρίστηκε και από εκατό περίπου φίλους της Παναχαϊκής που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Κυβελίδης): Γεωργόπουλος, Αγουρίδης, Τσεκούρας (68’ Γερολυμάτος), Βερβίτας, Κατσαΐτης, Πετράτος, Φλωράτος, Κουτσιούδης (88’ Γιαννόπουλος), Συρμής (82’ Φωτεινόπουλος), Γασπαρινάτος (68’ Λούσκος), Ντούνης (46’ Σμπόρας).
Εντός με τον ΑΟ Μιλτιάδη
Η Παναχαϊκή την ερχόμενη Κυριακή θα υποδεχθεί στα Προσφυγικά τον ΑΟ Μιλτιάδη που κι αυτός μπήκε με το δεξί (2-0 εντός κόντρα στην Κόρινθο), θέλοντας με τη βοήθεια του κόσμου να πάρει το δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα.
Μίλτος Σπυρόπουλος