Connect with us

SUPER LEAGUE 2

«Κλειδώνουν» οι ομάδες της Super League 2

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες οι τελικές συμμετοχές και ο καταρτισμός των ομίλων.

Published

on

Δεν σταματούν οι… αναταράξεις στη Super League 2, η οποία πέρα από τα οικονομικά της ζητήματα, έχει να λύσει και το βασικότερο όλων ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει.

Μπορεί ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, να διαβεβαίωνε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι αποκλείεται να πραγματοποιηθεί άλλη κλήρωση για την κατηγορία, όμως δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει» οι ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτήν!

Νέες αποχωρήσεις

Μετά την Ξάνθη και τον Εργοτέλη, φαίνεται ότι θα αποχωρήσει και ο Ηρόδοτος (κι αυτός από τον Νότιο Όμιλο της Παναχαϊκής), ενώ θυμίζουμε ότι στον Βόρειο Όμιλό υπάρχει ήδη ένα κενό, με την κλήρωση να γίνεται με «Ομάδα Α».

Βάσει των προκηρύξεων της ΕΠΟ τις θέσεις των ομάδων που αποχωρούν, παίρνουν οι ομάδες κατά σειρά από την παρακάτω κατηγορία. Έτσι τα περσινά πλέι οφ της Γ’ Εθνικής έχουν την υποψήφια επτάδα της ανόδου.

Μετά την Παναχαϊκή, την Προοδευτική και τον Μακεδονικό που ετοιμάζονται ήδη για την Super League 2, ακολουθούν ο Αγροτικός Αστέρας, η Ηλιούπολη, ο ΠΑΟ Ρουφ και ο Ηρακλής Λάρισας, γεγονός που η «Match» είχε πρώτη προαναγγείλει από τις αρχές Ιουνίου!

Μετά από 3,5 μήνες (!) απόφαση

Την Τρίτη (27/9), στις 10:30 το πρωί, συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, για να λάβει -επιτέλους- την κρίσιμη απόφαση, ώστε να ερμηνεύσει το διατακτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS), για τη διαμάχη μεταξύ Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού. Με αυτό τον τρόπο, αν και απίστευτα καθυστερημένα, θα γνωρίζουμε, αν ο Αγροτικός Αστέρας θα πάρει αυτοδίκαια τη θέση του στη Super League 2, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τη… Σολομώντεια λύση, να ανέβουν και οι δύο!

Τελειώνουν οι… διαθέσιμοι

Από τους επιλαχόντες πάντως, πιο έτοιμη για την κατηγορία είναι η Ηλιούπολη, στις τάξεις της οποίας υπάρχει η βεβαιότητα της ανόδου και έχει γίνει και ο ανάλογος προγραμματισμός ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με τις βέβαιες αποχωρήσεις από Ξάνθη και Εργοτέλη (ανεξαρτήτως έκβασης του Αγροτικού) δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα πάρουν όλοι, πρόσκληση συμμετοχής.

Αυτός που δεν φαίνεται ότι θα ανταποκριθεί θετικά πάντως είναι ο ΠΑΟ Ρουφ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθώς βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτέμβρη και είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες για τη δημιουργία ΠΑΕ, κάτι που φαίνεται να μην υπολογίζουν στον τελευταίο των… Μοϊκανών, Ηρακλή Λάρισας.

Στη Θεσσαλική πρωτεύουσα δεν θέλουν να χάσουν την ιστορική ευκαιρία ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες και έτσι μετά την πανηγυρική συμμετοχή του στα πλέι οφ της Γ’ Εθνικής, φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η άνοδός του στη δεύτερη τη τάξη Εθνική κατηγορία, κάτι που έχουν αναφέρει τα ρεπορτάζ της «Match» από τις αρχές του καλοκαιριού.

Τα σενάρια των ομίλων

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει στη Super League 2, μετά την στελέχωσή της από τις ομάδες που θα την απαρτίζουν, είναι ο καταρτισμός των ομίλων.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουν δημιουργηθεί δύο κενά στον Βορρά, με την αποχώρηση της Ξάνθης και το ήδη υπάρχον και ένα με δύο στον Νότο, με την αποχώρηση του Εργοτέλη και την φημολογούμενη του Ηρόδοτου.

Οι ομάδες που ακολουθούν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής είναι ο Αγροτικός ή ο Πανδραμαϊκός (που βέβαια δεν συμμετείχε στα μπαράζ και είναι άγνωστο πως θα προβιβαστεί στη SL2), η Ηλιούπολη, ο ΠΑΟ Ρουφ και ο Ηρακλής Λάρισας.

Η Ηλιούπολη θα πάρει τη θέση του Εργοτέλη και ο Αγροτικός αυτή της Ξάνθης, όπως φαίνεται, με τις τελευταίες θέσεις να αποτελούν ερωτηματικό.

Πάμε για κλήρωση…

Είναι πολύ δύσκολο να μην πάμε σε νέα κλήρωση καθώς οι ομάδες δεν… βγαίνουν και περιμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία την αντίδραση του προεδρείου της SL2, μετά την τελεσίδικη απόφαση της ΕΠΟ.

Και όλα αυτά ήδη δύο εβδομάδες μετά την υποτιθέμενη -από απόφαση του ΔΣ της Λίγκας- ημερομηνία έναρξης της κατηγορίας! Όπως είναι εύκολα κατανοητό και η 22η Οκτωβρίου που φάνταζε μέχρι σήμερα πιθανότερη ημέρα για την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος, είναι αυτή τη στιγμή πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί!

Ηλίας Μάτσας

SUPER LEAGUE 2

O Δημήτης Σπανός αναλαμβάνει τον Ηρακλή

Published

on

Ο Δημήτρης Σπανός είναι ο “εκλεκτός” του Ηρακλή για τη θέση του προπονητή, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μπάμπη Τεννέ, μετά από μόλις ένα παιχνίδι στη Super League 2.

Η ισοπαλία της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης, ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε… αναταραχή στο εσωτερικό της ομάδας και ο Μπάμπης Τεννές αποτελεί ήδη παρελθόν για τον Ηρακλή, με τη διοίκηση του “γηραιού” να ανακοινώνει ως διάδοχό του τον Δημήτρη Σπανό.

Η ανακοίνωση του Ηρακλή:

«Καλωσορίζουμε τον Δημήτρη Σπανό στον ΗΡΑΚΛΗ μας!

Ο νέος προπονητής της ομάδας μας έχει πίσω του μια μεγάλη διαδρομή με επιτυχίες και ανόδους σε πολλούς συλλόγους: Άρης, Ιωνικός, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη, Πανσερραϊκός και άλλους.

Με εμπειρία, πάθος και αποδεδειγμένη ικανότητα, ο Δημήτρης Σπανός αναλαμβάνει να οδηγήσει τον ΗΡΑΚΛΗ στη νέα εποχή.

Καλώς ήρθες κόουτς – καλή αρχή!»

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Ισοπαλίες για τα φαβορί, Ηρακλής και Πανιώνιος «σκόνταψαν» στην πρεμιέρα της Super League 2

Published

on

Με γκολ στο φινάλε, ο Ηρακλής κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης Β’ (2-2), στο πιο συγκλονιστικό ματς της πρεμιέρας του Α’ Ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2.

Εντός έδρας νίκες σημείωσαν Αναγέννηση Καρδίτσας (3-0 τον Μακεδονικό) και Νέστος Χρυσούπολης (1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα). Ο Ολυμπιακός Β’ στο φινάλε πήρε το βαθμό από τον Πανιώνιο (1-1), ενώ ιστορική ισοπαλία απέσπασε η Ελλάς Σύρου από τα Χανιά, με το ίδιο σκορ.

Υπό το βλέμμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έγινε το παιχνίδι του Ολυμπιακού Β’ κόντρα στον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» έχασαν πέναλτι στο 72’, με τον Νίκο Μπότη να αποκρούει την εκτέλεση του Σιλβέστερ βαν ντε Βάτερ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
Καμπανιακός - Καβάλα               1-0
Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης Β’      2-2
Αναγέννηση Καρδίτσας - Μακεδονικός 3-0
Νέστος Χρυσούπολης - ΠΑΣ Γιάννινα  1-0
Νίκη Βόλου - ΠΑΟΚ Β’               15/9.

Για τον Β' όμιλο είχαμε:

Καλαμάτα – Μαρκό                 2-0

Αιγάλεω ΑΟ – Athens Kallithea FC 1-2

Ηλιούπολη – Παναργειακός         1-1

Χανιά – Ελλάς Σύρου              1-1

Ολυμπιακός Β’ – Πανιώνιος        1-1.



Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Ολοκληρώνεται η πρεμιέρα στην Super League 2 με πέντε αγώνες, τι έγινε στη δράση του Σαββάτου

Published

on

Συνεχίζεται σήμερα η δράση στην Super League 2 με πέντε παιχνίδια που διεξάγονται όλα την ίδια ώρα (17:00). Ο Ολυμπιακός Β΄ που επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας στο πρωτάθλημα φιλοξενεί τον Πανιώνιο (φωτό), με τον “Ιστορικό” να θέλει να συνδυάσει τον εορτασμό των 135 χρόνων από την ίδρυση του με την επάνοδο του στα μεγάλα σαλόνια.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας ο Ηρακλής υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης Β’, η νεοφώτιστη Αναγέννηση Καρδίτσας τον Μακεδονικό, ο Νέστος Χρυσόπουλης που επίσης πήρε πέρσι την άνοδο και αγωνίζεται στην Β’ εθνική μετά από 50 χρόνια τον ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε αγώνα και τελικά κατάφερε να βρει λύση στο διοικητικό αδιέξοδο και να αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα, ενώ τα Χανιά που επίσης είχαν διοικητικές αλλαγές το καλοκαίρι που μας πέρασε την Ελλάς Σύρου.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Super League 2:

Χανιά – Ελλάς Σύρου, Ολυμπιακός Β’ – Πανιώνιος, Αναγέννηση Καρδίτσας – Μακεδονικός, Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης Β’ και Νέστος Χρυσούπολης – ΠΑΣ Γιάννινα.

Στα χθεσινά παιχνίδια: Καλαμάτα – Μαρκό 2-0, Αιγάλεω – Athens Kallithea 1-2, Ηλιούπολη – Παναργειακός 1-1 και Καμπανιακός – Καβάλα 1-0.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 minutes ago

Γιούνγκ Μπόις – Παναθηναϊκός 1-4: Ονειρικό «πράσινο» ξεκίνημα στη League Phase του Europa League

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

«Χάλασε» η μετακίνηση του Ντιλικινά στον Ολυμπιακό, μένει στην Παρτιζάν, ψάχνει πλέον αλλού…

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

Ο Ηρακλής του Σπανού ξεκίνησε με νίκη στο Κύπελλο Ελλάδας, πήρε το τρίποντο κόντρα στην Ηλιούπολη

ΠΟΛΟ3 hours ago

ΟΠΑΘΑ: Σπουδαία μεταγραφική προσθήκη με την απόκτηση του έμπειρου Βικάτου από το ΝΟΠ!

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην 4η θέση της λίστας του ESPN με τους κορυφαίους παίκτες του NBA

Γ ΕΘΝΙΚΗ7 hours ago

Παναχαϊκή: «Φεύγουν γρήγορα τα εισιτήρια για την πρεμιέρα στα Προσφυγικά»

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Εθνική ομάδα ανδρών: 20 χρόνια από το έπος του Βελιγραδίου και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό!

Γ ΕΘΝΙΚΗ8 hours ago

O Παναιγιάλειος ετοιμάζεται για νέα προσθήκη, στις προπονήσεις παρών ο Βούλγαρος Στοίλοφ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ8 hours ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Πέμπτης με Παναθηναϊκό και… φουλ Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ8 hours ago

ΑΠΣ Πάτραι: Με Αγιασμό και μήνυμα ενότητας η σέντρα της νέας σεζόν!

Γ ΕΘΝΙΚΗ7 hours ago

Παναχαϊκή: «Φεύγουν γρήγορα τα εισιτήρια για την πρεμιέρα στα Προσφυγικά»

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ8 hours ago

ΑΠΣ Πάτραι: Με Αγιασμό και μήνυμα ενότητας η σέντρα της νέας σεζόν!

Γ ΕΘΝΙΚΗ8 hours ago

O Παναιγιάλειος ετοιμάζεται για νέα προσθήκη, στις προπονήσεις παρών ο Βούλγαρος Στοίλοφ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ11 hours ago

Μπαζίνας: «Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε απέναντι στην ΑΕΚ και να πάμε στον τελικό»

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Εθνική ομάδα ανδρών: 20 χρόνια από το έπος του Βελιγραδίου και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 minutes ago

Γιούνγκ Μπόις – Παναθηναϊκός 1-4: Ονειρικό «πράσινο» ξεκίνημα στη League Phase του Europa League

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ8 hours ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Πέμπτης με Παναθηναϊκό και… φουλ Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ10 hours ago

Τα στέκια προπώλησης των εισιτηρίων με τον ΑΟ Μιλτιάδη, να γεμίσουν τα Προσφυγικά

Α2 ΒΟΛΕΙ9 hours ago

Η Ολυμπιάδα σε ενδιαφέροντα φιλικά, σήμερα με ΑΟ Αιγιαλέων και Σάββατο εναντίον του Ερμή Π.

ΜΠΑΣΚΕΤ10 hours ago

Αυτοί είναι οι διαιτητές του Super Cup της Ρόδου, αναμεσά τους και ο πατρινός Μαρινάκης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 minutes ago

Γιούνγκ Μπόις – Παναθηναϊκός 1-4: Ονειρικό «πράσινο» ξεκίνημα στη League Phase του Europa League

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

«Χάλασε» η μετακίνηση του Ντιλικινά στον Ολυμπιακό, μένει στην Παρτιζάν, ψάχνει πλέον αλλού…

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

Ο Ηρακλής του Σπανού ξεκίνησε με νίκη στο Κύπελλο Ελλάδας, πήρε το τρίποντο κόντρα στην Ηλιούπολη

ΠΟΛΟ3 hours ago

ΟΠΑΘΑ: Σπουδαία μεταγραφική προσθήκη με την απόκτηση του έμπειρου Βικάτου από το ΝΟΠ!

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην 4η θέση της λίστας του ESPN με τους κορυφαίους παίκτες του NBA

Γ ΕΘΝΙΚΗ7 hours ago

Παναχαϊκή: «Φεύγουν γρήγορα τα εισιτήρια για την πρεμιέρα στα Προσφυγικά»

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Εθνική ομάδα ανδρών: 20 χρόνια από το έπος του Βελιγραδίου και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό!

Γ ΕΘΝΙΚΗ8 hours ago

O Παναιγιάλειος ετοιμάζεται για νέα προσθήκη, στις προπονήσεις παρών ο Βούλγαρος Στοίλοφ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ8 hours ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Πέμπτης με Παναθηναϊκό και… φουλ Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ8 hours ago

ΑΠΣ Πάτραι: Με Αγιασμό και μήνυμα ενότητας η σέντρα της νέας σεζόν!

Facebook