Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: «Θα αγωνισθώ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Ηρακλή»

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της συνεργασίας του με την ΠΑΕ Ηρακλής, τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι πρέπει για να έρθει σε συμφωνία με τον Στράτο Ευγενίου.

Published

on

Όσα οδήγησαν στην καθυστέρηση της συμφωνίας με τον Στράτο Ευγενίου για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Ηρακλής από τον ίδιο και τον Τομ Παπαδόπουλο ανέλυσε ο Αλέξης Κούγιας.

Με γραπτή του δήλωση αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης και τόνισε πως θα αγωνιστεί για να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη των μετοχών.

Αναλυτικά:

«Όπως είναι γνωστό, προ 20ημέρου, μετά από προτροπή και συναντήσεις με τον επί σειρά ετών οικονομικό αιμοδότη του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Τομ Παπαδόπουλο αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τον ιδιοκτήτη των μετοχών, κο Στράτο Ευγενίου την αγορά του 66% εκ του συνόλου των μετοχών, τις οποίες κατέχει νομίμως.

Συναντηθήκαμε κατ’ επανάληψη και οι τρεις και αφού συμφωνήσαμε στις λεπτομέρειες της αγοροπωλησίας και τις αρμοδιότητες που θα έχει ο κάθε ένας από εμάς (εγώ θα ήμουν Πρόεδρος και στο συμβούλιο θα συμμετείχε και ο γιος μου Χρίστος Κούγιας και ο κος Ευγενίου θα ήταν ο οικονομικός διαχειριστής, CFO των χρημάτων που θα διαθέταμε και οι τρεις μαζί για τη λειτουργία του συλλόγου και τα οποία ήταν πέραν του 1.000.000 ευρώ κάθε χρόνο, ανεξαρτήτως της κατηγορίας που θα ευρίσκετο η ομάδα) δώσαμε σαν άντρες τα χέρια και συμφωνήσαμε να υπογραφούν τα οριστικά συμβόλαια της μεταβιβάσεως των μετοχών αμέσως μετά την επιστροφή του Τομ Παπαδόπουλου από της ΗΠΑ, όπου κατοικεί μόνιμα μαζί με την οικογένειά του.

Κατόπιν αυτού διοργανώσαμε, υπό την αιγίδα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, τη γνωστή συνέντευξη τύπου όπου προσήλθαν, εκτός όλων των σημαντικών Ηρακλιδέων και όλες οι σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Θεσσαλονίκης και όπου ανεδείχθη όλη η δυναμική του ιστορικού αυτού συλλόγου, ο οποίος αυτή τη στιγμή δυστυχώς, βρίσκεται σε αγωνιστική και γενικότερα ποδοσφαιρική ανυποληψία.

Όλα όσα συμφωνήθηκαν από εμέ και τον Τομ Παπαδόπουλο και με πλήρη ενημέρωση του ΔΣ του γυμναστικού συλλόγου, ετηρήθησαν στο ακέραιο και για αυτό τον λόγο, ο Τομ Παπαδόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα την προηγούμενη Πέμπτη για να υπογραφούν τα συμβόλαια μεταβιβάσεως των μετοχών, που συμφωνήσαμε να αγοράσουμε.

Δυστυχώς, ο κος Στράτος Ευγενίου υπαναχώρησε και μας δήλωσε ρητώς ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει με οποιοδήποτε ποσοστό και συγχρόνως εξηφανίσθη και ενώ ο Τομ Παπαδόπουλος επί μία εβδομάδα τον αναζητούσε και αυτός απέφευγε να συναντηθεί μαζί του, απέστειλε μέσω του Προέδρου του γυμναστικού συλλόγου, κου Φώτη Θέου, νέα πρόταση για την αγορά από εμάς τους δύο του 100% των μετοχών, εκ των οποίων 10% θα παραχωρούσαμε στον γυμναστικό σύλλογο, ο οποίος άλλωστε είναι ο θεματοφύλακας της ιδέας του Ηρακλή όπως αυτή υπηρετείται από τα διάφορα αγωνιστικά τμήματα, τα οποία ο ιστορικός αυτός σύλλογος έχει σε λειτουργία και συμμετέχει σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Δυστυχώς, η πρόταση αυτή, η οποία αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση την οποίαν εξέδωσε ο Τομ Παπαδόπουλος απερρίφθη και την απάντηση δεν την έδωσε προσωπικά ο κος Στράτος Ευγενίου προς τον Τομ Παπαδόπουλο, ο οποίος για αυτό είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη και τον αναζητούσε επί μία εβδομάδα, αλλά την έδωσε στον κο Φώτη Θέο, για να μας την μεταφέρει.

Κατόπιν αυτής της αρνητικής εξελίξεως την οποίαν εγώ προσωπικά τη θεωρώ προσωρινή και όχι οριστική, θα αγωνισθώ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και η μόνη σχέση η οποία έχω με τον Ηρακλή είναι ο δικαστικός χειρισμός της υποθέσεως Μάρα, στην εκδίκαση της οποίας συμμετείχα στη δεύτερη δίκη της αναψηλαφίσεως αλλά και στον χειρισμό της υποθέσεως του στημένου παιχνιδιού μεταξύ των μπασκετικών ομάδων Μαρούσι και Πανερυθραϊκός, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον της διοργανώτριας αρχής και άμεσα θα επιδιώξω να αποτελέσει και αντικείμενο ερεύνης από τους Εισαγγελείς, αναμένοντας όμως την αποδοχή της προτάσεως, την οποίαν έχουμε υποβάλλει στον κο Στράτο Ευγενίου για την αγορά του 100% των μετοχών, ώστε μαζί με τον Τομ Παπαδόπουλο να αρχίσουμε όλο το έργο αναδιοργανώσεως όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος και την κάλυψη όλων των οικονομικών, διοικητικών και αγωνιστικών προϋποθέσεων του ποδοσφαιρικού τμήματος για την επάνοδό του στην Super League 1, όπου εκεί μόνιμα πρέπει να ανήκει. Αθήνα, 4.5.2023.

Με εκτίμηση και σεβασμό, Αλέξιος Χ. Κούγιας».

SUPER LEAGUE 1

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ταμπόρδα

Published

on

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βισέντε Ταμπόρδα, με τον 24χρονος Αργεντινό μεσοεπιθετικό να αποτελεί την 11η καλοκαιρινή μετεγγραφή των “πράσινων”.

O Ταμπόρδα υπέγραψε συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2029 κι επέλεξε το νούμερο 20 στη φανέλα του.

Η ανακοίνωσή του ήρθε μετά από αυτές των Κυριακόπουλο, Τσιριβέγια, Τουμπά, Λαφόν, Κότσαρη, Ζαρουρί, Καλάμπρια, Σάντσες, Πάντοβιτς και Ντέσερς.

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Μία ανάσα από τη συμφωνία με τον πρώην κοκκινόμαυρο Κέβιν Γιοκέ είναι τα Χανιά

Published

on

Μία ανάσα από την συμφωνία με τον Κέβιν Γιοκέ βρίσκονται τα Χανιά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Σελίμ Μπενασούρ έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του πρώην ακραίου χαφ του Λεβαδειακού που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν για ένα εξάμηνο δανεικός στην Παναχαϊκή και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρχουν εξελίξεις.

Τα Χανιά βρίσκονται σε επαφές με τον 29χρονο Γάλλο προκειμένου να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει σύντομα οριστική συμφωνία.

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Πανθουριακός: Ομάδα «δεμένη», θέλει να κάνει ζημιά στην Παναχαϊκή

Published

on

Τον Πανθουριακό έφερε η κληρωτίδα στον δρόμο της Παναχαϊκής για την 1η Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, με τις δύο ομάδες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Καλαμάτα (07/09, 16:30) και να διεκδικούν την πρόκριση.

Οι Καλαματιανοί βρίσκονται και στον ίδιο Όμιλο με το σύνολο του Λεωνίδα Κυβελίδη και θα τα ξαναπούν σύντομα στη Γ’ Εθνική, παίρνοντας όμως πρώτα μια καλή εικόνα ο ένας αντίπαλος του άλλου στο Κύπελλο. Ο Πανθουριακός είναι μια ομάδα που πανηγύρισε πέρυσι την άνοδο της στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία της με 10 βαθμούς.

Πρόκειται για ένα σύνολο καλά οργανωμένο και «δεμένο» τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας κρατήσει βασικά «γρανάζια» του ρόστερ, όπως είναι ο αρχηγός Μιχάλης Ζαχαρόπουλος που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύλλογο, εντός κι εκτός γηπέδου. Μεγάλη σημασία έχει πως στην τεχνική ηγεσία παρέμεινε ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα σε ένα τόσο ιστορικό επίτευγμα και που φυσικά ξέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, δουλεύοντας και με τους νέους ποδοσφαιριστές που ενσωματώθηκαν στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Ήττα στην πρόβα τζενεράλε πριν την Παναχαϊκή

Oi Καλαματιανοί έδωσαν φιλική αναμέτρηση το Σάββατο 30 Αυγούστου με τον ΑΟ Μιλτιάδη στο «Στ.Παπαδόπουλος», όπου ηττήθηκαν με 1-0 με τον Γιαννόπουλο να σκοράρει στο 80′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Πανθουριακός (Σακελλαρόπουλος): Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Γιαννακόπουλος, Νικολόπουλος, Δρούγας, Ζαχαρόπουλος, Σερπάνος, Τιμπλαλέξης, Κωστέας, Γεωργουλέας, Αγγελής. Αγωνίστηκαν επίσης: Δημόπουλος, Παπαδόπουλος, Κακούρος, Καυκής, Δημητρίου, Χριστόπουλος, Φράγκος, Γεωργέας, Καστόρας, Τσέας.

Continue Reading
Advertisement
SUPER LEAGUE 116 minutes ago

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ταμπόρδα

ΠΟΛΟ33 minutes ago

Ήττα η Εθνική Νεανίδων από την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό, “τελικός” αύριο με Ισραήλ

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20251 hour ago

Ισλανδία – Σλοβενία 79-87: Πάτησε γκάζι στο φινάλε και πέρασε στους “16” η παρέα του Ντόντσιτς

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Όμιλος Ελλάδας: Η Γεωργία άνετη επικράτηση κόντρα στην Κύπρο και τώρα τελικός με Βοσνία

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Απόλλων Π.: Καλή πορεία στο Κύπελλο

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Σπανούλης: «Τα σενάρια κατάταξης και αντιπάλου στα χιαστί δεν είναι για μας και την ομάδα»

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Κακή εμφάνιση της Εθνικής και ήττα από τους Βόσνιους (77-80)

ΠΟΛΟ5 hours ago

Οι γυναίκες της Ν.Ε. Πατρών παρούσες στο σπουδαίο τουρνουά του συνδέσμου διαιτητών

SUPER LEAGUE 25 hours ago

Μία ανάσα από τη συμφωνία με τον πρώην κοκκινόμαυρο Κέβιν Γιοκέ είναι τα Χανιά

ΠΟΛΙΤΕΙΑ5 hours ago

Παράταση για την εγγραφή στο Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων από την ΓΓΑ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ22 hours ago

Η Παναχαϊκή έντονο «πρέσινγκ» για την απόκτηση Πετράτου, αγώνας δρόμου για τα δελτία

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ24 hours ago

Η ερασιτεχνική Παναχαϊκή… το χέρι στην τσέπη για αγορά καρτών διαρκείας και οικονομική ενίσχυση!

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ10 hours ago

Αναγέννηση Πατρών: Στην αφετηρία με αισιοδοξία (+photos)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ9 hours ago

“Κοκκινόμαυρες” ματιές στο φιλικό της Θύελλας Πατρών με την Ζάκυνθο

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ9 hours ago

Διαγόρας: “Κλείνει” Μπουρίκα και έχει και συνέχεια

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ8 hours ago

ΑΟ Τριταίας: 7η μεταγραφή για την ομάδα του Σ.Κατσαντούλα

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ10 hours ago

Δριβήλας: «Παραμονή με εμπιστοσύνη στο ρόστερ»

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ8 hours ago

Αστέρας Μιντ.: Στηρίζεται στον περσινό βασικό κορμό

ΜΠΑΣΚΕΤ24 hours ago

Το προπονητικό επιτελείο στις Ακαδημίες της Παναχαϊκής, φρεσκάρισμα για… ανάκαμψη!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ5 hours ago

Πανθουριακός: Ομάδα «δεμένη», θέλει να κάνει ζημιά στην Παναχαϊκή

SUPER LEAGUE 116 minutes ago

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ταμπόρδα

ΠΟΛΟ33 minutes ago

Ήττα η Εθνική Νεανίδων από την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό, “τελικός” αύριο με Ισραήλ

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20251 hour ago

Ισλανδία – Σλοβενία 79-87: Πάτησε γκάζι στο φινάλε και πέρασε στους “16” η παρέα του Ντόντσιτς

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Όμιλος Ελλάδας: Η Γεωργία άνετη επικράτηση κόντρα στην Κύπρο και τώρα τελικός με Βοσνία

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Απόλλων Π.: Καλή πορεία στο Κύπελλο

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Σπανούλης: «Τα σενάρια κατάταξης και αντιπάλου στα χιαστί δεν είναι για μας και την ομάδα»

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Κακή εμφάνιση της Εθνικής και ήττα από τους Βόσνιους (77-80)

ΠΟΛΟ5 hours ago

Οι γυναίκες της Ν.Ε. Πατρών παρούσες στο σπουδαίο τουρνουά του συνδέσμου διαιτητών

SUPER LEAGUE 25 hours ago

Μία ανάσα από τη συμφωνία με τον πρώην κοκκινόμαυρο Κέβιν Γιοκέ είναι τα Χανιά

ΠΟΛΙΤΕΙΑ5 hours ago

Παράταση για την εγγραφή στο Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων από την ΓΓΑ

Facebook