BASKET LEAGUE
«Λύγισε» με Πονίτκα τον αποδεκατισμένο Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός για την ισοφάριση!
Με ένα μεγάλο τρίποντο του Πονίτκα στα 17,4’’ πριν τη λήξη και τον ΜακΚίσικ να αστοχεί στο τέλος, ο Παναθηναϊκός νίκησε 67-65 τον Ολυμπιακό, για το 1-1 στους τελικούς.

Έπρεπε να περάσουν 563 ημέρες για να δούμε τον Ολυμπιακό να χάνει. Ξανά από τον Παναθηναϊκό, όπως στις 22 Νοεμβρίου 2021. Το τριφύλλι ήταν καλύτερο στις λεπτομέρειες και πήρε τη νίκη (67-65) στον δεύτερο τελικό της Basket League, για να ισοφαρίσει τη σειρά (1-1) και να δείξει πως έχει σφυγμό στη διεκδίκηση του τίτλου.
Ο Πάρις Λι και ο Ματέους Πονίτκα ήταν αυτοί που ξεχώρισαν (συνολικά) για τον Παναθηναϊκό σε μια πραγματική σκυλομαχία στο ΟΑΚΑ, το οποίο είχε ένταση, παλμό και μπόλικη ενέργεια. Με τον δεύτερο να αποδεικνύεται ο πολυτιμότερος της βραδιά χάρη στο τρίποντο που πέτυχε στα 17.4” για το τέλος, ένα σουτ που έκρινε την τύχη του αγώνα. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ θέλησε να απαντήσει αμέσως μετά, αλλά το σουτ που πήρε δεν είχε τύχη.
Από την άλλη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Κώστα Σλούκα να μένει εκτός λόγω γαστρεντερίτιδας, τον Τόμας Γουόκαπ να αποβάλλεται πολύ νωρίς στην τρίτη περίοδο και τον Σάσα Βεζένκοβ να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού λίγο αργότερα.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-13, 33-35, 51-50, 67-65.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σερέλης): Λι 12 (3/7 τρίποντα, 5 ασίστ, 2 λάθη, 3 κλεψίματα), Πονίτκα 12 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκριγκόνις 8 (3/12 σουτ, 4 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα), Μαντζούκας 7 (1), Γκουντάιτις 8 (5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Π. Καλαϊτζάκης 6 (2), Παπαγιάννης 6 (3 ριμπάουντ), Μποχωρίδης, Γουίλιαμς 4, Αγραβάνης 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 14 (2), Λαρεντζάκης 3 (1/7 τρίποντα), Φαλ 11 (5/5 δίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Βεζένκοβ 6 (4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 15 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 λάθη), Λούντζης (0/3 σουτ), Μπολομπόι 6 (5 ριμπάουντ), Πίτερς 7 (3 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 3 (1/7 σουτ, 3 λάθη).
Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 16/35 δίποντα, 9/22 τρίποντα, 8/13 βολές, 29 ριμπάουντ (22 αμυντικά + 7 επιθετικά), 17 ασίστ, 12 κλεψίματα, 10 λάθη, 1 μπλοκ.
Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 20/32 δίποντα, 6/24 τρίποντα, 7/8 βολές, 32 ριμπάουντ (24 αμυντικά + 8 επιθετικά), 15 ασίστ, 15 λάθη, 5 κλεψίματα, 3 μπλοκ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Χρήστος Τσίπας που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού σε φιλικό!

Άτυχος στάθηκε ο νεαρός διεθνής παίκτης του Προμηθέα Χρήστος Τσίπας, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στον φιλικό αγώνα Παναχαϊκή – Προμηθέας 2014 και θα απουσιάσει από την δράση το προσεχές διάστημα.
Ο παίκτης χειρουργήθηκε με απόλυτη επιτυχία (η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπιο θεραπευτήριο από το ιατρικό επιτελείο της ΚΑΕ Προμηθέα Βίκος Cola, τους γιατρούς Ανδρέα Παπαδόπουλου και Βασίλη Συριόπουλο) και η πατρινή ΚΑΕ ευχήθηκε περαστικά στον Χρήστο Τσίπα και γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ο Προμηθέας με σύνθημα το σλόγκαν «Our Way» για νέες διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σε μία ζεστή και πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημαρχείο της Πάτρας, ο Προμηθέας Βίκος Cola παρουσίασε επίσημα ομάδα και χορηγούς για την φετινή περίοδο.
«Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για εμάς, διότι όπως έχετε αντιληφθεί το μότο Our Way αποκτά σάρκα και οστά. Αυτό είναι το σλόγκαν για όλη τη χρονιά, επειδή έχουμε αποφασίσει να πορευτούμε με τον δικό μας τρόπο», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Χρήστος Μήλας.
Από την πλευρά του ο μάνατζερ Τέλης Ζουρνατσίδης του Προμηθέα πρόσθεσε: «Θέλουμε να κάνουμε υπερήφανη την πόλη μας και θα το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο».
Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Λιμνιάτης, υπογράμμισε: «Θέλουμε να εξελίξουμε κάτι το οποίο θα είναι πρωτοποριακό για το ελληνικό μπάσκετ. Έχω πολύ μεγάλη ευαισθησία στο να καταφέρουμε να βοηθήσουμε τους νέους αθλητές.
Είναι κάτι που το έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ. Κάθε κοινωνία ταυτίζεται με τα δικά της παιδιά, με το ελληνικό στοιχείο. Επειδή υπάρχει ένας ενθουσιασμός με τις εμφανίσεις μας στο Super Cup, επιβάλλεται να μείνουμε όλοι ταπεινοί. Καλούμε τον κόσμο της Πάτρας να μας βοηθήσει στην πορεία μας».
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Προμηθέας Βίκος Cola: Αντάξιος φιναλίστ κόντρα σε «θηρίο»

Ο Προμηθέας φρόντισε να διαψεύσει όλους εκείνους που πίστευαν ότι το φετινό Super Cup της Ρόδου, με την απουσία του Παναθηναϊκού, θα ήταν ένας υγιεινός περίπατος για τον Ολυμπιακό.
Δίνοντας το πρώτο δείγμα γραφής με την άνετη νίκη του επί της ΑΕΚ στον ημιτελικό, εμφανίστηκε ακόμη πιο απειλητικός στον μεγάλο τελικό, βγάζοντας τεράστια ενέργεια και ψυχικά αποθέματα, παρότι βρέθηκε να χάνει με 70-51 λίγο πριν το τέλος της γ’ περιόδου.
Με ασφυκτική πίεση στην περιφερειακή άμυνα και το ελληνικό στοιχείο να πρωταγωνιστεί, το ματς πήρε «άγρια» ομορφιά, όταν ο Προμηθέας μείωσε σε 73-69 στο 34′, 78-74 στο 36’ και 80-76 στο 37’.
Η αντεπίθεση αυτή ανάγκασε τον Μπαρτζώκα, προ του κινδύνου να χαθεί το τρόπαιο, να επαναφέρει τα «πρώτα βιολιά» στο παρκέ για το δραματικό φινάλε. Τελικά, ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με 92-83, με τον Προμηθέανα πληρώνει ακριβά ορισμένα αβίαστα λάθη και κρίσιμα χαμένα ελεύθερα τρίποντα.
Υλοποίησε τον στόχο του
Αυτό που είχε στοχεύσει ο Προμηθέαςπριν την έναρξη του Super Cup το υλοποίησε, καθώς το εμπόδιο του Ολυμπιακού στον τελικό ήταν εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεραστεί. Στόχος ήταν να φτάσει στον τελικό -ο τρίτος του στον εν λόγω θεσμό και έκτος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις- δίνοντας παράλληλα δύο πολύ δυνατά παιχνίδια λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και του BCL της FIBA.
Χωρίς τον Καραγιαννίδη
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Λιμνιάτη παρατάχθηκε με 11 παίκτες, καθώς ο Καραγιαννίδης, αν και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, δεν αγωνίστηκε λόγω της συμφωνίας με τον Ολυμπιακό (ο οποίος τον έχει αποκτήσει) να μην παίζει στα μεταξύ τους παιχνίδια, κάτι που θα ισχύσει και στο πρωτάθλημα της GBL.
Ο Προμηθέας έπαιξε με τους: Χάμοντς 7 (6ρ.), Κόλεμαν 2, ΜακΚάλουμ 14 (8ασ., 4κλ.), Γκρέι 11 (4ασ., 3κλ.), Σταυρακόπουλο, Πλώτα 6, Μπαζίνα 17 (5ασ., 3κλ.), Πρέκα 3, Πόλικαπ 14 (7ρ.), Ματσούρα 9 (5ρ.).
Μίλτος Σπυρόπουλος