ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Με πίστη ο Προμηθέας, με 150 οπαδούς στο “Δ.Τόφαλος” η Χάποελ Τελ Αβίβ
Ντέρμπι απόψε στις 20:30

Απόψε στις 20:30 ο Προμηθέας θα δώσει το τελευταίο ματς στον 2ο όμιλο του Eurocup, υποδεχόμενος στο “Δ.Τόφαλος” την Χάποελ Τελ Αβίβ για την 8η αγωνιστική.
Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου θα επιδιώξει την 2η διαδοχική νίκη, μετά το “διπλό” με την Παρί και αν τα καταφέρει θα ανέβει στο 6-3, έχοντας κάνει έναν εξαιρετικό 1ο Γύρο. Η συμμετοχή του Τζο Γιανγκ θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ, ενώ θα απουσιάσει ξανά ο τραυματίας Σίμπσον.
Από την άλλη, η ομάδα από το Ισραήλ μετράει 4-4 και στοχεύει στην 4αδα, αλλά δείχνει ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Σκοράρει 85.9 πόντους και δέχεται 77.9, ενώ διαθέτει καλούς Αμερικανούς παίκτες.
Πρώτος σκόρερ και πιο επικίνδυνος είναι ο Ξαβιέ Μούνφορντ, ο οποίος σημειώνει 16.9 μέσο όρο και θέλει μεγάλη προσοχή από την άμυνα του Προμηθέα.
Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα έχουν στο πλευρό τους περίπου 150 οπαδούς.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ο Προμηθέας το πάλεψε αλλά ο Ολυμπιακός με Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ κατέκτησε το Σούπερ Καπ

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε (92-83) του Προμηθέα Βίκος Cola στον τελικό του 6ου Σούπερ Καπ και κατέκτησε για τέταρτη σερί σεζόν το τρόπαιο της διοργάνωσης.
Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και τον Σάσα Βεζένκοφ να βάζει την «σφραγίδα» του στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός επικράτησε (92-83) του Προμηθέα στον 6ο τελικό του Σούπερ Καπ στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο και κατέκτησε το τέταρτο σερί τρόπαιο της διοργάνωσης.
Από τον Προμηθέα οι Μπαζίνας, Μακάλουμ, Πόλικαπ και Γκρέι προσπάθησαν έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό στην τελευταία περίοδο μειώνοντας στους 4 πόντους δυο φορές, αλλά δεν είχαν άλλη… βενζίνη στο ντεπόζιτο για να κάνουν την ανατροπή. Η μεγάλη κλάση του Σάσα Βεζένκοφ στα τελευταία λεπτά καθόρισε τον τελικό.
Τα δεκάλεπτα: 26-17, 49-36, 70-53, 92-83.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 11 (2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Βεζένκοβ 16 (5/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/6 βολές, 3 ριμπάουντ), Ντόρσεϊ 23 (3/4 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 6 (1/2 δίποντα, 4/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Φουρνιέ 5 (21/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γουόρντ 3, Λι 2, Παπανικολάου 7 (1), Νετζήπογλου, Πίτερς 8 (2/5 δίποντα, 4/4 βολές), Χολ 11 (3/3 δίποντα, 5/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΒΙΚΟΣ COLA (Λιμνιάτης): Χάμοντς 7 (2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κόουλμαν 2, ΜακΚάλουμ 14 (3/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 8/9 βολές, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα), Γκρέι 11 (3/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/3 βολές, 4 ασίστ), Σταυρακόπουλος, Πλώτας 6 (3/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα), Μπαζίνας 17 (2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ασίστ), Πρέκας 3 (1), Πόλικαπ 14 (7/7 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Μακούρα 9 (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ).
Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 20/32 δίποντα, 10/23 τρίποντα, 22/26 βολές, 30 ριμπάουντ (22 αμυντικά – 8 επιθετικά), 23 ασίστ, 8 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 20 λάθη, 19 φάουλ.
Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα Βίκος Cola: 23/38 δίποντα, 7/23 τρίποντα, 16/20 βολές, 26 ριμπάουντ (16 αμυντικά – 10 επιθετικά), 19 ασίστ, 14 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 19 λάθη, 24 φάουλ.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Μεγάλη βραδιά για τον Προμηθέα, παρών στον τελικό του Super Cup εναντίον του Ολυμπιακού

Σε λίγο είναι η μέρα που ο Προμηθέας Βίκος Cola και ολόκληρο το πατραϊκό μπάσκετ, θα έχουν ξανά τη…στιγμή τους.
Η πατρινή ομάδα, στον τρίτο τελικό Super Cup της ιστορίας της και έκτο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, θα προσπαθήσει να κοιτάξει τον πανίσχυρο Ολυμπιακό στα μάτια και να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν, ώστε να φέρει ξανά την κούπα στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Ο Προμηθέας μετά τη μεγάλη εμφάνιση και νίκη επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά γνωρίζει πως ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει πάρα πολύ, αφού αντίπαλος είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.
Όμως οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και να παλέψουν για την υπέρβαση. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Αυτοί σφυρίζουν τον τελικό του Super Cup της Ρόδου μεταξύ Ολυμπιακού – Προμηθέα Π.

Ο πρώτος τίτλος της νέας αγωνιστικής περιόδου στο μπάσκετ κρίνεται στις 20:00 σήμερα το βράδι (27/9) στο κλειστό της Ρόδου, όπου Ολυμπιακός και Προμηθέας Πάτρας παίζουν στον τελικό του Super Cup.
Η ΕΟΚ γνωστοποίησε σήμερα τους διαιτητές της αναμέτρησης οι οποίοι είναι οι Τσιμπούρης, Τηγάνης, Μαρινάκης.
Στο IRS είναι ο Αγγελής ενώ κομισάριος έχει οριστεί ο Βιτζηλαίος.