Connect with us

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Με την αύρα του πρωταθλητή ο Φερστάπεν, θριάμβευσε και στο Κατάρ!

Έχοντας στεφθεί πρωταθλητής από το Sprint Race του Σαββάτου (7/10), ο Φερστάπεν έκανε επίδειξη δύναμης πανηγυρίζοντας τη 13η νίκη του στους 17 αγώνες της φετινής σεζόν!

Published

on

Δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ούτε στο Grand Prix του Κατάρ ο Μαξ Φερστάπεν!

Έχοντας στεφθεί πρωταθλητής από το χθεσινό Sprint Race, o Ολλανδός πιλότος της Red Bull πραγματοποίησε μία ακόμα κυριαρχική εμφάνιση, πανηγυρίζοντας χωρίς να «ιδρώσει» ιδιαίτερα την 14η νίκη του στους 17 έως τώρα αγώνες της φετινής σεζόν! Στο 2-3 οι πολύ ανεβασμένη McLaren, με Πιάστρι και Νόρις, με τον Ράσελ να τερματίζει 4ος παρά τη σύγκρουση με τον Χάμιλτον (ο οποίος εγκατέλειψε) στον πρώτο γύρο. Στην 5η θέση ο Λεκλέρ, 6ος ο Αλόνσο, ενώ οι Οκόν, Μπότας, Ζου και Πέρεζ συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Με τον Μαξ Φερστάπεν να έχει στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής από το Σάββατο (7/10), μετά τη δεύτερη θέση που πήρε στο Sprint Race (τερμάτισε πίσω από τον Λάντο Νόρις), το Grand Prix του Κατάρ ξεκίνησε με τον Κάρλος Σάινθ να μην βρίσκεται στο grid, λόγω ενός προβλήματος που προέκυψε στο σύστημα τροφοδοσίας της Ferrari του.

Ο Ολλανδός ξεκίνησε από την πρώτη θέση μετά την κυρίαρχη εμφάνισή του στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής (6/10), έχοντας δίπλα του τον Ράσελ και πίσω του Χάμιλτον και Αλόνσο. Λεκλέρ και Πιάστρι εκκίνησαν από την 5η και 6η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Πέρεζ εκκίνησε από το pit-lane, λόγω της αλλαγής κινητήρα που έγινε στην Red Bull του, μετά τη σύγκρουση που είχε στο Sprint Race με τον Χούλκενμπεργκ.

Καταστροφικό το ξεκίνημα του αγώνα για τη Mercedes, αφού Ράσελ και Χάμιλτον συγκρούστηκαν στην εκκίνηση, με τον δεύτερο να αναγκάζεται να εγκαταλείψει και τον πρώτο να μπαίνει στα pits, επιστρέφοντας από την τελευταία θέση. Το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε στον 4ο γύρο, με τους Φερστάπεν, Πιάστρι και Αλόνσο στις τρεις πρώτες θέσεις. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και τον 17ο γύρο, όταν οι πιλότοι έμπαιναν για πρώτη φορά στα pits για αλλαγή ελαστικών. Ο Ράσελ από την τελευταία θέση ανέβηκε 7ος, ενώ ο Φερστάπεν διεύρυνε συνεχώς τη διαφορά του (έφτασε μέχρι και τα 33’’) από τους διώκτες του.

Στον 33ο γύρο ο Αλόνσο είχε έξοδο, επιτρέποντας στον Λεκλέρ να τον προσπεράσει, παίρνοντάς του την 5η θέση, με τις McLaren των Πιάστρι και Νόρις να παραμένουν στις θέσεις του βάθρου. Με εκπληκτικό ρυθμό ο Ράσελ, ανέβηκε 4ος φτιάχνοντας μάλιστα και «διαφορά ασφαλείας» από τον 5ο Λεκλέρ.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι McLaren μείωσαν τη διαφορά τους από τον Φερστέπεν, αλλά δεν τον απείλησαν ουσιαστικά, με τον Ολλανδό να αντικρίζει πρώτος την καρό σημαία, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά στη φετινή σεζόν την κυριαρχία του!

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου, στις ΗΠΑ και το Όστιν του Τέξας.

Αναλυτικά η κατάταξη στο Grand Prix του Κατάρ:

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Σούπερ… Μάριο (Ηλιόπουλος) και πρωτιά στην 13η Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας, όλοι οι νικητές

Published

on

Με δυνατές μάχες, έντονες συγκινήσεις και νικητή της γενικής κατάταξης τον Μάριο Ηλιόπουλο (εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ εκτός από οδηγός αγώνων) με το… τερατώδες FORD FIESTA, ολοκληρώθηκε η 13η SEAJETS Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας με 53 οδηγούς από τους 56 που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Και φυσικά είναι και ο μεγάλος χορηγός ως ιδιοκτήτης της SEAJETS της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρίας ακτοπλοϊκών γραμμών που φέρει και το όνομα του αγώνα.

Οι νικητές ανά Ομάδα:

Ομάδα Α: 1) Μιχάλης Ευθυμίου (Ford Escort – ΑΣΜΑ), 2)  Χρήστος Λάππας (Ford Fiesta – ΕΛΕΤΑ), 3) Αντώνιος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer – ΕΛΕΤΑ).

Ομάδα Ν: 1) Μηνάς Μπενής (Mitsubishi Lancer – START LINE), 2) Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος (Honda Civic – ΑΣΜΑ), 3) Παναγιώτης Σμυρναίος (Peugeot 106 – START LINE).

Ομάδα Ε: 1) Ευστάθιος Καλκούνος (BMW M3 E30 – ΑΛΜΑ 4×4 Ναυπλίου), 2) Κωνσταντίνος Ντόφης (Ford Escort MK2 – ΑΣΜΑ), 3) Σταύρος Χατούπης (Opel Corsa B – ΑΟΠ).

ΟΜΑΔΑ Α έως 2 Λίτρα: 1) Δημητρόπουλος Σταμάτιος (Citroen Saxo – Α6), 2) Βασίλειος Μπάτζανος (Citroen Saxo – Α6), 3) Βασίλειος Κανδηλιώτης (Peugeot 208 – Α6).

ΟΜΑΔΑ Ν έως 2 Λίτρα: 1) Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος (Honda Civic – N3), 2) Παναγιώτης Σμυρνέος (Peugeot 106 – N2), 3) Ιωάννης Φωτεινέλης (Honda Civic – N3.

ΟΜΑΔΑ Ε έως 2 Λίτρα: 1) Ανδρέας Ντόφης (Citroen Saxo – Ε10), 2) Σταύρος Χατούπης (Opel Corsa B – Ε10), 3) Μπαλντούνης Γιώργος (FORD ESCORT MK2 – E11).

Formula Saloon: 1) Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Fiesta – START LINE). Ο «Κανέλλος» (Peugeot 106 – ΑΛΑ Καλαμάτας) ξεχώρισε στην FSA2L και ο Γεώργιος Κακαλέτρης (Opel Astra G – ΑΣΣΟΑΑ) ήταν ο ταχύτερος στην FST2.

Ιστορικά

Στα Ιστορικά, ιδιαίτερο χρώμα εποχής έδωσαν στην κατηγορία έως 2000cc (2Β) ο Γεώργιος Γαβριηλίδης (Ford Escort MK1), όπως και στην 4Β (άνω των 2000cc) ο Λυμπέρης Παπάζογλου (Lancia Delta).

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Δημήτρης Καρπάνος: Ακόμα ένας “γρήγορος” ταξιδεύει προς τον ουρανό

Published

on

Έφυγε από τη ζωή ο οδηγός αγώνων Δημήτρης Καρπάνος σε ηλικία 69 ετών.

Ακόμα ένας άνθρωπος του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ταξιδεύει προς την τελευταία του Ειδική Διαδρομή. Ο λόγος για τον Δημήτρη Καρπάνο, που για αρκετές δεκαετίες υπήρξε στέλεχος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών, έχοντας διατελέσει αρκετά χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, ενώ δεκάδες ήταν και οι συμμετοχές του σε Αγώνες.

Ο Δημήτρης έχει ένα πλούσιο “βιογραφικό” στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, ενώ τα τελευταία χρόνια καθόταν στο μπάκετ από ένα EVO, όπου τον συνόδευε ο γιός του Νίκος, ενώ για αρκετά χρόνια βρισκόταν και στην διοίκηση της ΟΜΑΕ.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, τον ταλαιπωρούσαν αρκετά προβλήματα υγείας, τα οποία τελικά τον “λύγισαν”.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο κι ώρα 11 στον Καθολικό Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου στην οδό Μαιζώνος.

Πηγή: automotopatras

Continue Reading

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Φόρμουλα-1: Κυρίαρχος στο Πριγκιπάτο ο Λάντο Νόρις, μείωσε στους τρεις βαθμούς από τον Όσκαρ Πιάστρι

Published

on

Ο Λάντο Νόρις πανηγύρισε την νίκη στο Grand Prix του Μονακό, εκκινώντας από την pole position και πραγματοποιώντας έναν άψογα στρατηγικό αγώνα, μειώνοντας τη διαφορά του από τον επικεφαλής της βαθμολογίας και ομόσταυλό του στη McLaren, Όσκαρ Πιάστρι, στους τρεις βαθμούς.

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari τερμάτισε δεύτερος στον εντός έδρας αγώνα του, τον οποίο είχε κερδίσει πέρυσι, με τον Πιάστρι να συμπληρώνει το βάθρο στην τρίτη θέση και τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull να ακολουθεί τέταρτος. Οι τέσσερις πρώτοι οδηγοί τερμάτισαν με τη σειρά που είχαν εκκινήσει.

Ο αγώνας περιλάμβανε για πρώτη φορά δύο υποχρεωτικά pitstops, γεγονός που είχε δημιουργήσει προσδοκίες για αυξημένο θέαμα στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου. Ωστόσο, οι πιλότοι υιοθέτησαν συντηρητική στρατηγική, με ελάχιστες μάχες στην πίστα.

Ο Νόρις κυριάρχησε πλήρως, φτάνοντας στη γραμμή του τερματισμού έχοντας ρίξει γύρο σε όλους πλην τεσσάρων οδηγών, εξασφαλίζοντας μια σπουδαία και ιστορική νίκη στους δρόμους του Μονακό.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook