Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μεγάλα ονόματα, μεγάλες μάχες!

Οι συμμετέχοντες της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ για την σεζόν 2019-20 φέρνουν κόντρες ανάμεσα σε βαριές φανέλες, με νέους συμμετέχοντες και -ελπίζουμε- μεγάλο ενδιαφέρον.
Σίγουρα δεν ήταν από τις πιο επιτυχημένες χρονιές της Ένωσης και δη της διοργάνωσης, αυτή που πέρασε για την Α’ κατηγορία. Η φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε, ήταν κοινώς αποδεκτό πως δεν
έφερε τα ανάλογα αποτελέσματα και απογοήτευσε τον κόσμο, τους ίδιους τους συμμετέχοντες, αλλά όπως κάθε δοκιμή, έχει το δικαίωμα ακόμη και να αποτύχει.
Πλέον, με όλα τα πρωταθλήματα να έχουν ολοκληρωθεί, σε όλες τις επαγγελματικές και μη κατηγορίες, έγιναν γνωστές οι 24 ομάδες που βρίσκονται στο κατώφλι της Α’ Κατηγορίας για την σεζόν 2019-20. Δύο Αχαιοί από την Γ’ Εθνική, 7+9 ακόμη μαχητές (οι ομάδες των πλέι-οφ και πλέι-άουτ), μαζί με τις 6 ομάδες που ανέβηκαν από την Β’ Κατηγορία και έρχονται επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην παρέα των «μεγάλων», αποτελούν την ταυτότητα του νέου πρωτάθληματος.
«ΠΑΣΑΔΕΣ» ΚΑΙ «ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ» ΞΑΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ…
Αν αυτή τη στιγμή ξεκινούσε το νέο πρωτάθλημα, δύο τεράστιες ομάδες θα βρίσκονταν στην Α’ Κατηγορία, έστω τοποθετημένες σε άλλους ομίλους. Ο ιστορικός Παναιγιάλειος που υποβιβάστηκε από την Γ’ Εθνική και η «μεγάλη Κυρία» Αχαϊκή που συμμετείχε και φέτος στην Α’ ΕΠΣΑ και τερμάτισε 3η στα πλέι-οφ, θα αποτελούσαν τις δύο κορυφαίες ομάδες βάση ονομάτων που θα ηγούνταν των δύο ομίλων.
Αυτές οι ομάδες, αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη, θα μας χαρίσουν συνταρακτικούς τελικούς στην φάση των πλέι-οφ.
Μαζί τους ο περσινός πρωταθλητής Πανμοβριακός που υποβιβάστηκε από τον Όμιλο της Γ’ Εθνικής, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό, μιας και η ομάδα των «ροσονέρι» μόνο ως απλός συμμετέχοντας δεν μπορεί να θεωρηθεί στο τοπικό πρωτάθλημα.
ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ…
Έχοντας ως δεδομένη την ύπαρξη των παραπάνω 3 ομάδων, προσθέτοντας και τις υπόλοιπες 16 που θα βρεθούν και τη νέα χρονιά στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία, φτάνουμε αμέσως σε ένα γκρουπ υψηλής δυναμικής.
Για την ακρίβεια, στην ευρύτερη παρέα Παναιγιάλειου, Αχαϊκής και Πανμοβριακού, συνυπάρχουν οι εξαιρετικές ομάδες του Κυπελλούχου Ατρόμητου που έφτασε μια ανάσα από την άνοδο, το ΑΠΣ Πάτραι και ο Κεραυνός Αγ. Βασιλείου που πάντα είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι, αλλά και ο Άρης Πατρών, ο Αετός Πατρών (σ.σ. και όποια ακόμη έκπληξη προκύψει), που να φαίνεται ότι έχουν τα φόντα να ξεκινήσουν ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους.
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΙ ΑΛΛΑ… ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ
Όσον αφορά τους νεοφώτιστους, με δεδομένο ότι και την σεζόν που πέρασε, οι «πρωτάρηδες» του ΑΠΣ Πάτραι, του Δία και του Πάτρα 2005 όχι απλά δεν ήταν από τις ομάδες της σειράς, αλλά αντίθετα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος είτε στα ψηλά, είτε στα χαμηλά στρώματα, μας κάνουν να ελπίζουμε για το καλύτερο.
Γι’ αυτό ακριβώς, δεν πρέπει να θεωρήσουμε αδύναμους τους 4 νέους «παίκτες» που έρχονται στην Α’ Κατηγορία. Ο Ηρακλής Πατρών μετά από 40 χρόνια με τον «αέρα» του πρωταθλητή του 2ου ομίλου, τα Καλάβρυτα για 1η φορά στην ιστορία τους και αυτοί με την κούπα από τον 3ο Όμιλο και εκπροσωπώντας μια πολύ μεγάλη περιοχή, αλλά και δύο ομάδες από τα πλέι-οφ:
Η ΑΠΟ Αρόης (για 1η φορά στην ιστορία της) και η Ένωση Αιγείρας/Ακράτας που συμμετείχε παλιά σαν Αιγείρα ή σαν Ακράτα στην Α’ ΕΠΣΑ, αλλά με τη νέα σύνθεση της θα κάνει ντεμπούτο τη νέα σεζόν, ολοκληρώνουν ένα πολυμορφικό παζλ για δυνατούς λύτες…
ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Παναιγιάλειος Γ’ Εθνική
Πανμοβριακός Ριόλου Γ’ Εθνική
Ατρόμητος Πατρών Α’ ΕΠΣΑ (2ος πλέι-οφ)
Αχαϊκή Α’ ΕΠΣΑ (3η πλέι-οφ)
Πάτραι Α’ ΕΠΣΑ (4η πλέι-οφ)
Κεραυνός Αγίου Βασιλείου Α’ ΕΠΣΑ (5η πλέι-οφ)
Άρης Πατρών Α’ ΕΠΣΑ (6η πλέι-οφ)
Δόξα Παραλίας Α’ ΕΠΣΑ (7η πλέι-οφ)
Αετός Πατρών Α’ ΕΠΣΑ (8η πλέι-οφ)
Νίκη Προαστείου Α’ ΕΠΣΑ (1η πλέι-άουτ)
Πάτρα 2005 Α’ ΕΠΣΑ (2η πλέι-άουτ)
Αστέρας Τσουκαλείκων Α’ ΕΠΣΑ (3η πλέι-άουτ)
Δαβουρλής Κ. ’92 Α’ ΕΠΣΑ (4η πλέι-άουτ)
Θύελλα Αιγίου Α’ ΕΠΣΑ (5η πλέι-άουτ)
Δόξα Χαλανδρίτσας Α’ ΕΠΣΑ (6η πλέι-άουτ)
Αναγέννηση Πατρών Α’ ΕΠΣΑ (7η πλέι-άουτ)
Πήγασος Μπεγουλακίου Α’ ΕΠΣΑ (8η πλέι-άουτ)
Δίας Σαραβαλίου Α’ ΕΠΣΑ (9η πλέι-άουτ)
Λιμνοχώρι 1ος Όμιλος (Πρωταθλητής)
Αχαιός Σαραβαλίου 1ος Όμιλος (1ος πλέι-οφ)
Ηρακλής Πατρών 2ος Όμιλος (Πρωταθλητής)
ΑΠΟ Αρόης 2ος Όμιλος (1ος πλέι-οφ)
Α.Ε. Καλαβρύτων 3ος Όμιλος (Πρωταθλητής)
Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας 3ος Όμιλος (1ος πλέι-οφ)
Α’ ΌΜΙΛΟΣ (Δυτική Αχαΐα)
Πανμοβριακός Ριόλου
Αχαϊκή
Λιμνοχώρι
Αστέρας Τσουκαλείκων
Δόξα Χαλανδρίτσας
Πήγασος Μπεγουλακίου
Αχαιός Σαραβαλίου
Δίας Σαραβαλίου
Δόξα Παραλίας
———————
Ατρόμητος Πατρών
Πάτρα 2005
Αναγέννηση Πατρών
Β’ ΌΜΙΛΟΣ (Αιγιάλεια)
Παναιγιάλειος
Θύελλα Αιγίου
Α.Ε. Καλαβρύτων
Ένωση Αιγείρας/Ακράτας
Κεραυνός Αγίου Βασιλείου
———————
Αετός Πατρών
Νίκη Προαστείου
Δαβουρλής Κ. ’92
Ηρακλής Πατρών
———————
Πάτραι
Άρης Πατρών
ΑΠΟ Αρόης
(*) Πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές, είτε από την αναδιάρθρωση που θα κρατήσει στην Γ’ Εθνική τον Παναιγιάλειο και στην Α’ την Αναγέννηση Ψαθοπύργου, είτε από οικειοθελή τοποθέτηση σε συγκεκριμένο Όμιλο, όπως έγινε πέρυσι στις περιπτώσεις των ΑΠΣ Πάτραι και Άρη Πατρών…
Επιμέλεια: Βαγγέλης Μιχάλης

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο Διαγόρας έμεινε όρθιος στη μάχη με τον Ατρόμητο Πατρών (η ταυτότητα της 2ης αγων.)

Σε ένα δραματικό παιχνίδι στα Ζαρουχλέικα, Ατρόμητος Πατρών και Διαγόρας Βραχνεϊκων έριξαν την αυλαία στη 2η εβδομάδα της Α’ Κατηγορίας.
Οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, παρότι ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 60′ με 2-0, με το γκολ του Ντζάνη. Στο 37ο λεπτό ο Αντωνόπουλος είχε ανοίξει το σκορ.
Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν το παιχνίδι και σε διάστημα δύο λεπτών (78′ και 80′) τσίμπησαν το βαθμό, με “δράστες” τους Χριστόπουλο και Νικολόπουλο.
Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες (2η αγων.):
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 6/10 (18:00)
Ατρόμητος Π.- Διαγόρας Βραχν. (Ζαρουχλεΐκων, Αντωνίου)
Αστέρας Τσουκ.- Πανμοβριακός 2-1
Αστέρας Μιντ.- Δόξα Παρ. 5-1
Αχαϊκή- Πήγασος 0-0
Αχαιός Σαρ.- Δόξα Νιφορ. 1-2 (83΄Παπαπέτρος/ 7΄Μούτσα, 53΄Ντεμάι)
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Αιγείρα/Ακράτα- Νίκη Προαστ. 1-1
Κεραυνός Αγ. Β.- Ζαβλάνι 0-1 (72΄Μπακούρος)
Ηρακλής Π.- Πάτραι 0-4 (33΄Σπανός, 52΄αυτ. Παππάς, 54΄Σταυρόπουλος, 72΄Γαβριήλ)
Εθνικός Π- Αστ. Τέμενης 5-0 (Αναγνωστόπουλος 2, Κυριακόπουλος 2, Μακρής)
Άρης Π.- Απόλλων Εγλυκ. 3-0
Οι Βαθμολογίες
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
1 Δόξα Νιφορ. 6 (4-1)
2 Αχαϊκή 4 (4-0)
3 Πήγασος 4 (2-1)
4 Αστέρας Μιντ. 3 (6-3)
5 Πανμοβριακός 3 (2-2)
6 Αστέρας Τσουκ. 3 (2-3)
7 Διαγόρας Βρ. 2 (3-3)
8 Ατρόμητος Π. 1 (2-3)
9 Δόξα Παραλίας 1 (2-6)
10 Αχαιός Σαρ. 0 (1-6)
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
1 Πάτραι 6 (10-0)
2 Εθνικός Π. 6 (7-0)
3 Άρης Π. 6 (5-0)
4 Ζαβλάνι 3 (6-3)
5 Ηρακλης Π. 3 (3-4)
6 Αιγείρα/Ακράτα 2 (1-1)
7 Κεραυνός Αγ. Β. 1 (0-1)
8 Νίκη Πρ. 1 (1-3)
9 Απόλλων Εγλ. 0 (0-6)
10 Αστέρας Τέμενης 0 (0-11)
Γιάννης Γεωργακόπουλος
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α΄Κατηγορία: Η ΕΠΣ Αχαΐας ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγώνων μέχρι το τέλος

Η Ένωση όρισε το πρόγραμμα των αγωνιστικών σε 1ο και 2ο όμιλο, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.
Έτσι στο επίσημο σάιτ της ΕΠΣ Αχαΐας έχουν αναρτηθεί οι ημερομηνίες και οι ώρες των αναμετρήσεων για τις 18 αγωνιστικές.
Οι δύο τελευταίες στροφές θα διεξαχθούν ίδια ώρα και ημέρα, άρα θα γίνουν αλλαγές, σχετικά με τις ομάδες που μοιράζονται την ίδια έδρα.
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τσίκας: «Στόχος μας η συνεχής βελτίωση»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τον «χρυσό» βαθμό που απέσπασε η ομάδα του στην έδρα της Αχαϊκής, εμφανίστηκε ο προπονητής του Πήγασου Μπεγουλακίου, Χρήστος Τσίκας.
Λογικό, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν υψηλές βλέψεις και έμπειρο σύνολο, σε αντίθεση με τον Πήγασο, που στηρίζεται σε νεαρά, ταλαντούχα παιδιά.
Ο βαθμός αυτός, πέρα από τη σημασία του για το τελικό «ταμείο», δίνει αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αν και διαθέτουν ταλέντο, στερούνται της απαραίτητης εμπειρίας για την Α’ Κατηγορία.
Αναλυτικά όσα ανέφερε στη «Match»:
«Το αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητα θετικό. Θετικό είναι επίσης ότι η ομάδα παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, παρά τη νίκη μας στην πρεμιέρα.
Είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και ήμασταν καλύτεροι στο τακτικό κομμάτι. Η συνέχεια είναι δύσκολη, όμως εμείς θέλουμε να παρουσιαζόμαστε συνεχώς καλύτεροι.
Αυτός είναι ο στόχος μας, παιχνίδι με το παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι».