ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μείον… ένας στον Λεβαδειακό

Παρελθόν από τον Λεβαδειακό αποτελεί ο ο Λένι Νανγκίς.
Ο νέος αντίπαλος της Παναχαϊκής στη Superleague 2, μετρά ήδη μια αποχώρηση καθώς έπειτα από μια σεζόν η παρουσία του Λένι Νανγκίς στην ομάδα της Βοιωτίας έληξε.
Σε 29 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο ο Νανγκίς μέτρησε 29 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 ασίστ.

SUPER LEAGUE 1
Τέλος ο Γιάννης Πετράκης από τον Παναιτωλικό

Μετά τον Γιώργο Πετράκη και τον Σάββα Παντελίδη, ο Γιάννης Πετράκης έγινε ο τρίτος προπονητής ομάδας Super League που αποχωρεί από τον πάγκο μετά το τέλος της 6ης αγωνιστικής.
Η συντριβή του Παναιτωλικού με 6-0 από τον Λεβαδειακό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο των “καναρινιών”, με την ομάδα του Αγρινίου να ανακοινώνει την κοινή συναινέσει ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον έμπειρο Έλληνα τεχνικό.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο γιος του Γιάννη Πετράκη, Γιώργος, αποχώρησε από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet, ενώ ο Σάββας Παντελίδης απομακρύνθηκε από το τιμόνι του Αστέρα Τρίπολης.
Η ανακοίνωση του Παναιτωλικού:
“Λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία της ομάδας μας με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη. Κατά τη διάρκεια της διετούς συνεργασίας μας υπηρέτησε τον Παναιτωλικό με επαγγελματισμό, συνέπεια και πάθος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη λειτουργία και την αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον άνθρωπο Γιάννη Πετράκη, για τον εξαιρετικό χαρακτήρα, το ήθος και την άψογη συμπεριφορά και στάση του απέναντι σε όλους. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και ευχόμαστε στον ίδιο και τους συνεργάτες του υγεία και κάθε καλό στην επαγγελματική τους πορεία από εδώ κι εμπρός”.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Άρρωστος ο Καρέτσας, κλήθηκε στην Εθνική ο Παντελίδης για το παιχνίδι με την Σκωτία

Μετά τον Ρέτσο που ήδη αντικαταστάθηκε από τον Μιχαηλίδη στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών, είναι εξαιρετικά αμφίβολος και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας.
Ο άσος της Γκενκ, βασικός στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς, ταλαιπωρείται από ίωση και θα βρίσκεται στη σημερινή συγκέντρωση της Εθνικής, παρά ταύτα υπάρχει πιθανότητα να ταξιδέψει αύριο (7/10) απευθείας για τη Γλασκώβη.
Λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης, ο ομοσπονδιακός προπονητής αποφάσισε να καλέσει τον Παύλο Παντελίδη στην ομάδα. Πρόκειται για παίκτη που έχει ξεχωρίσει στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, με τρία γκολ -τα δύο απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ- και δύο ασίστ σε έξι συμμετοχές.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Το σχόλιο του Γιώργου Αστερή από τον Πύργο: Η Παναχαϊκή τις εντυπώσεις, ο ΠΑΣ Πύργου τα γκολ

Ο «Αθλητικός Δικαστής» βρέθηκε την Κυριακή στο «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και με τη δική του ματιά δίνει στη “Match” το «ρεζουμέ» του τι είδε:
«Σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε παλιές, καλές εποχές για το ποδόσφαιρο της Ηλείας και με σχεδόν 3.000 φιλάθλους στις κερκίδες, το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΣ Πύργου και την Παναχαϊκή ήταν μια πραγματική γιορτή.
Στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, η Παναχαϊκή ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις. Στάθηκε εξαιρετικά και έλεγξε τον χώρο του κέντρου, ενώ ο ΠΑΣ Πύργος είχε αυτό που μετράει περισσότερο στο ποδόσφαιρο, την ουσία δηλαδή τα γκολ. Ωστόσο, η συνολική του εικόνα έδειξε πως χρειάζεται ακόμα δουλειά και «δέσιμο» για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.
Το μεγαλύτερο κέρδος της ημέρας, όμως, ήταν ο κόσμος. Το στάδιο του Πύργου γέμισε μετά από χρόνια, και με Πατρινούς να δίνουν το «παρών» χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο. Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν αυστηρά και άψογα, με αποτέλεσμα να μην κουνηθεί φύλλο.
Η τελική ετυμηγορία; Σε ένα ματς μέτριου θεάματος η Παναχαϊκή έχασε τους βαθμούς αλλά κέρδισε μια καλή εμφάνιση, ενώ ο Πύργος πήρε τη νίκη αλλά και το μήνυμα ότι πρέπει να βελτιωθεί. Στα αξιοσημείωτα, η κίνηση σεβασμού του Χαντί, ο οποίος δεν πανηγύρισε τα γκολ που πέτυχε, απέναντι στην πρώην ομάδα του».