Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάσκετ: «Βαριά» ήττα από Γαλλία, με Βέλγιο για το χάλκινο η Νέων Ανδρών

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 98-51 από την “τρικολόρ” στον ημιτελικό.

Published

on

Βαριά ήττα γνώρισε στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Eurobasket U20 η Εθνική Νέων απέναντι στη Γαλλία με 51-98 και πλέον θα παίξει τα ρέστα της για τη τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στο Βέλγιο αύριο Κυριακή.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Raynaud με 15 πόντους ενώ από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Ζούγρης με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν ένα ισορροπημένο παιχνίδι (9-9). Εν συνεχεία όμως οι Γάλλοι χτύπησαν στο ανοιχτό γήπεδο και με πρωταγωνιστή τον Raynaud πήραν διαφορά οκτώ πόντων (14-22) ενώ έκλεισαν τη περίοδο με διψήφια διαφορά.

Η Εθνική μας ήταν αρκετά νευρική όσο περνούσε η ώρα και οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύονταν στο έπακρο την αθλητικότητα τους (19-36). Ζούγρης και Μαντζούκας είχαν απενεργοποιηθεί επιθετικά από την αντίπαλη άμυνα και η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε (23-51).

Στη τρίτη περίοδο ο πλουραλισμός της Γαλλίας παράμεινε ο ίδιος με την Εθνική μας να μη μπορεί να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό (30-60). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τη Γαλλία να αντιμετωπίζει στο μεγάλο τελικό της Κυριακής το Ισραήλ.

Τα 10λεπτα: 14-25, 23-51 (ημ.), 39-66, 51-98.

ΕΛΛΑΔΑ: Πλώτας 2 (0/6 σουτ), Νεόφυτος, Χατζής 2, Οικονομόπουλος 13 (1/7διπ., 2/5τρ.), Σταυρακόπουλος 5 (1), Μερμήγκης, Ναυπλιώτης, Ζορμπάς, Καλαϊτζάκης 5 (1), Ζούγρης 12 (10ριμπ.), Μαντζούκας 12 (8ριμπ.), Μπαζίνας (0/4 σουτ).

Μίλτος Σπυρόπουλος

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Περισσότερα από 80.000 αιτήματα για ένα εισιτήριο για το Game 5

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού AKTOR περίμεναν σαν… τρελοί την έκδοση των εισιτηρίων του Game 5 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Published

on

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σαράντα λεπτά μακριά από το Final Four του Βερολίνου, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένα κύμα ανυπομονησίας από τους φίλους της ομάδας. Τα εισιτήρια τέθηκαν σε κυκλοφορία το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου, μοιάζει ξεκάθαρο όμως πως δεν φτάνουν ούτε για… ζήτω.

Βλέπετε, σε ένα γήπεδο που χωρά περί τις 18.000 θεατές, τα αιτήματα για ένα εισιτήριο ήταν πολλαπλάσια. Για την ακρίβεια, περισσότεροι από 80.000 φίλοι του Παναθηναϊκού AKTOR επιχείρησαν να προμηθευτούν ένα “μαγικό χαρτάκι” μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που άνοιξε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Όπως καταλαβαίνετε, τα εισιτήρια έφυγαν με πρωτοφανή ταχύτητα, με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR να ετοιμάζει την ανακοίνωση γι ακόμη ένα sold out στο ΟΑΚΑ.

 

Πηγή

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Με Παναθηναϊκό και Περιστέρι θα παίξει σε ένα διήμερο στην Αθήνα!

Ο ΕΣΑΚΕ όρισε τα δυο τελευταία παιχνίδια του στο «τοπ-6» της Basket League

Published

on

Στην Αθήνα θα… κατασκηνώσει η αποστολή του Προμηθέα από την ερχόμενη Πέμπτη του Πάσχα (9/5) και για τρεις ημέρες καθώς ο ΕΣΑΚΕ όρισε τα δυο τελευταία παιχνίδια του στο «τοπ-6» της Basket League.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 10 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (8.15μ.μ., ΕΡΤ-3) σε εξ’ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής και την Κυριακή 12 του μήνα την ίδια ώρα το Περιστέρι στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Όσο για τα πλέι-οφ, αν και ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, την Τετάρτη 15 του μήνα θα γίνει η εκκίνηση του Προμηθέα με αντίπαλο τον Άρη (πρώτο ματς στο Δ. Τόφαλος).

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Επιστροφή στη δράση μετά το Πάσχα

Published

on

Αργεί ακόμη το επόμενο επίσημο παιχνίδι του Προμηθέα στη Basket League. Ότι είναι να γίνει πάντως θα συμβεί μετά το Πάσχα και όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενες εκδόσεις της «Match».

Πλέον είναι αμφίβολο αν θα γίνει πρώτα το εξ’ αναβολής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και εν συνεχεία το τελευταίο στο «top-6» με το Περιστέρι στο κλειστό «Α. Παπανδρέου», μετά το 5ο παιχνίδι που θα δώσουν οι «πράσινοι» με την Μακάμπι για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Αμέσως μετά η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα ξεκινήσει την παρουσία της στα πλέι οφ με αντίπαλο τον Άρη με πλεονέκτημα έδρας και στόχο τις δύο νίκες που θα την φέρουν στα ημιτελικά για ακόμα μια σεζόν, εκεί όπου θα βρει (λογικά) τον Παναθηναϊκό.

«Ζευγάρι» στο οποίο την έδρα θα έχουν οι «πράσινοι».

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook