ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Έγινε… ΜΥΘΟΣ ο Τεντόγλου: «Πέταξε» στα 8.41μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρήκε το μεγάλο άλμα (8.41μ.) στην τελευταία του προσπάθεια στον τελικό του μήκους και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!
Ο Τεντόγλου ήταν 3ος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με 8.11μ. από την πρώτη του προσπάθεια και 8.15μ. στην 5η, ψάχνοντας, ωστόσο, να βρει κάτι καλύτερο.
Ωστόσο, όλα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά για τον Έλληνα πρωταθλητή, με τον Ισπανό Κάθερες, μάλιστα, να τον θέτει εκτός βάθρου, κάνοντας 8.18μ. στο τελευταίο του άλμα!
Στο δικό του τελευταίο άλμα, ωστόσο, ο 23χρονος από τα Γρεβενά «πέταξε» στα 8.41μ. και από 4ος βρέθηκε 1ος, κατακτώντας το χρυσό λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας από τον Κουβανό Ετσεβαρία.

ΣΤΙΒΟΣ
Ο απίστευτος Ντουπλάντις πέρασε τα 6.30μ κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Απίθανος Αρμάντ Ντουπλάντις συνεχίζει τις εντυπωσιακές πτήσεις. Ο σπουδαίος άλτης ξεπέρασε τα 6.30 μέτρα με την τρίτη απόπειρα και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό του επί κοντώ. Ο Σουηδός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο με επίδοση 6 μέτρων.
Μόλις τα κατάφερε ο σπουδαίος Ντουπλάντις, αμέσως επικράτησε πανζουρλισμός και ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν ο πρώτος που τον αγκάλιασε για το νέο σπουδαίο κατόρθωμά του.
ΣΤΙΒΟΣ
Ασημένιος Εμμανουήλ Καραλής στο Τόκιο με άλμα στα 6 μέτρα!

Ο «Μανόλο» πέρασε για 12η φορά φέτος (και 13η συνολικά) τα 6 μέτρα, σε ακόμα μια ιστορική μάχη με τον «εξωγήινο» Σουηδό.
Ο Καραλής έβαλε έτσι το… κερασάκι στην τούρτα μιας πολύ γλυκιάς χρονιάς, καθώς κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.
Αυτό είναι το έβδομο μετάλλιο της καριέρας του, καθώς είχε προηγηθεί ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο (Παρίσι), ένα ασημένιο (Ναντζίνγκ) και ένα χάλκινο (Γλασκώβη) σε Παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου, ένα χρυσό (Άπελντοορν), ένα ασημένιο (Κωνσταντινούπολη) σε Ευρωπαϊκά κλειστού κι ένα ασημένιο (Ρώμη) σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού.
ΠΟΛΟ
Ενίσχυση για τον ΟΠΑΘΑ με Πολλάτο και Μπεκρή, επέστρεψε και ο έμπειρος Τουλγαρίδης

Με ένα νεανικό σύνολο και βάση τους πατρινούς ταλαντούχους παίκτες θα εμφανιστεί ο ΟΠΑΘΑ στο νέο πρωτάθλημα Πόλο της Α2 εθνικής ανδρών.
Ήδη και πέραν των ανανεώσεων όλου του βασικού κορμού που οδήγησε πέρυσι την ομάδα στην άνοδο, έχει κάνει και δυο πολύ ουσιαστικές προσθήκες από την τοπική αγορά.
Πρόκειται για τους Γιώργο Μπεκρή, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα της πατραϊκής υδατοσφαίρισης, έχοντας διακριθεί στα πρωταθλήματα υποδομών με το ΝΟΠ και τον Ιάσονα Πολλάτο που αποκτήθηκε επίσης από τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών, όπου αγωνιζόταν για πολλά χρόνια, έχοντας συμμετοχές και στην Α1 Εθνική Κατηγορία.
Ακόμη επέστρεψε ο έμπειρος Νίκος Τουλγαρίδης (είχε αγωνιστεί και το 2023).
Μίλτος Σπυρόπουλος