ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Ν. Δράκου στη «Μatch»: «Αυτό το Παγκόσμιο θα είναι μια γιορτή»
Η Νόρα Δράκου θα συμμετάσχει στο 7ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρα της

Η κορυφαία Πατρινή αθλήτρια όλων των εποχών δεν είναι άλλη από τη Νόρα Δράκου, θα συμμετάσχει στο 7ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρα της.
Συγκεκριμένα στην κορυφαία αυτή διοργάνωση έχει πάρει μέρος 6 φορές, κατά σειρά το 2011, 2013, 2015, 2017, 2019 και 2022 και πλέον πάει για την 7η. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού πρόσφατα έφτασε στα 34 συνολικά μετάλλια στα 7 Πανελλήνια πρωταθλήματα που έχει πάρει μέρος, ενώ επίσης έχει συμμετοχές σε 6 ευρωπαϊκά και 3 (2012, 2016, 2021) Ολυμπιάδες.
Ο μεγάλος στόχος βέβαια είναι μέσvω του Παγκοσμίου πρωταθλήματος να μπορέσει να πάρει την πρόκριση και για τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2024 στο Παρίσι. Σταθερή αξία η Νόρα Δράκου όλα αυτά τα χρόνια έχοντας καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ξεχωριστή αυτή κολυμβήτρια προπονείται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του ΝΟΠ, αλλά και στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» υπό τις οδηγίες του Λευτέρη Μήτρακα.
Η κορυφαία κολυμβήτρια μίλησε στη «Match»: «Ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή σκεπτόμενη ότι θα κολυμπήσω μία φορά σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, άντε δύο. Το ότι το νούμερο έχει φτάσει στο… 7, μου φαίνεται πολύ περίεργο. Νιώθω μεγάλη χαρά για αυτή τη διαδρομή γιατί έχω δείξει μια μεγάλη σταθερότητα, όλα αυτά τα χρόνια όπου βρίσκομαι πάντα στα μεγάλα ραντεβού του καλοκαιριού και πάντα είμαι ανταγωνιστική.
Είναι μεγάλο πράγμα η σταθερότητα σε έναν αθλητή. Μπορεί να μην έχω κατακτήσει κάποιο μεγάλο μετάλλιο, αλλά είμαι πάντα μέσα στους 16 καλύτερους του κόσμου, κάτι που μεγαλώνοντας το έχω εκτιμήσει. Αυτό το παγκόσμιο για εμένα θα είναι μια γιορτή! Θα προσπαθήσω να πλασαριστώ όσο πιο κοντά γίνεται στον τελικό, προσπαθώντας να κάνω κάποια Πανελλήνια ρεκόρ προκειμένου να πλησιάσω το όριο για τους Ολυμπιακός του Παρισιού».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Ανανεώσεις προπονητών στο κολυμβητικό τμήμα της ΝΕ Πατρών, για νέες μεγάλες διακρίσεις

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Χάλκινο μετάλλιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) και Εφήβων στο Παγκόσμιο ο Κακουλάκης

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση, καθώς ο Βασίλης Κακουλάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 1.500μ. ελεύθερο, σήμερα, τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων της Ρουμανίας (Οτοπένι).
Ο Έλληνας πρωταθλητής κολύμπησε στην πρώτη διαδρομή της γρήγορης σειράς το απόγευμα της Κυριακής (24/8) και κάλυψε την απόσταση σε 15:00.29.
Η επίδοση αυτή αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) και Εφήβων. Το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ που αποτελούσε και Πανελλήνιο Εφήβων ήταν 15:13.55 από τις 19/5/2025. Το προηγούμενο Πανελλήνιο Ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) ανήκε εδώ και 2 χρόνια στον Δημήτρη Μάρκο με 15:07.61 από τις 23/7/2023.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Έκτος ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο, δεν μπόρεσε να μπει στη μάχη των μεταλλίων

Με τον Απόστολο Χρήστου να καταλαμβάνει την έκτη θέση στον τελικό των 50μ. ύπτιο, με χρόνο 24.59, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Σιγκαπούρης.
Στην έβδομη συμμετοχή του σε ατομικό τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης έκανε μία καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τα 100μ. (όπου είχε μείνει όγδοος) αλλά δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων, κάτι για το οποίο θα χρειαζόταν να «κατεβάσει» αρκετά το πανελλήνιο ρεκόρ (24.36).
Ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (που αγωνίζεται ως ουδέτερος) αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής κόσμου, πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων με 23.68, κοντά στο δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (23.55).
Ο συμπατριώτης του Πάβελ Σαμουσένκο και ο Πίτερ Κέτζε μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση με 24.17, με τον Νοτιοαφρικανό να πετυχαίνει ξανά ηπειρωτικό ρεκόρ να εξασφαλίζει το τρίτο του μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό στα 100μ. και το ασημένιο στα 200μ.