NATIONAL LEAGUE 1
Ν. Βουρνάς: «Πρώτα το μπάσκετ, μετά τα χρήματα…»

Με τον Νίκο Βουρνά στον πάγκο του πορεύεται ο φετινός Απόλλωνας στην δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του στην Α2 εθνική, μια πατρινή παρουσία που είναι σε θέση να τον οδηγήσει με «ασφάλεια» σε μια σεζόν που αναμένεται ως μία από τις πιο δύσκολες.
Ο νέος προπονητής των «μελανόλευκων» μίλησε στην «Match» εφ’ όλης της ύλης, σε μια κουβέντα που δίνει ένα πρώτο «στίγμα» για τη νέα ομάδα που θα δούμε.
Κόουτς, ανέλαβες την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Τι σε οδήγησε στην απόφαση σου;
«Είναι μια πρόκληση για οποιονδήποτε προπονητή να βρίσκεται στον πάγκο του Απόλλωνα. Παραμένει πάντα ένα πολύ βαρύ όνομα, δεν το σκέφτηκα καθόλου και αποδέχτηκα την πρόταση με μεγάλη χαρά. Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τον Απόλλωνα να σταθεί στα πόδια του, ενώ μια μεγάλη προσωπική πρόκληση για μένα είναι και η Α2 εθνική».
Τι περιμένουμε να δούμε από την φετινή ομάδα;
«Είναι μια ομάδα με παιδιά θα έλεγα εγώ, όχι τόσο πρωτοκλασάτα ονόματα, όμως προσπαθούν καθημερινά πολύ σκληρά κι εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να φτιάξουμε ένα κορμό για τα επόμενα χρόνια και όχι για μια σεζόν. Θέλουμε να δείξουμε αγωνιστική αξιοπρέπεια και να αποφύγουμε πρώτα απ’ όλα τα χειρότερα σενάρια για κάθε ομάδα, που θα είναι η εμπλοκή στα πλέι-άουτ».
Μιλάμε για μια ομάδα εντελώς διαφορετική σε σχέση με πέρυσι, έτσι δεν είναι;
«Η πιο μεγάλη διαφορά είναι ότι τα παιδιά στο φετινό ρόστερ, έχουν πρώτο και βασικό τους κίνητρο το μπάσκετ και όχι τα χρήματα. Πέρυσι υπήρχε ένα εντελώς αντίθετο σκηνικό. Φέτος όλοι οι παίκτες θα ματώσουν για τη φανέλα της ομάδας και τη δική τους καταξίωση στο χώρο κι αυτό είναι σημαντικό».
Ακόμη δεν έχει απαντηθεί ο «χωρισμός» σου με τον Γλαύκο. Υπάρχει εξήγηση;
«Ήταν θέμα χημείας. Αν κάποιος σε θέλει πολύ, βρίσκει τρόπους για να σε κρατήσει, δεν έχω άλλη απάντηση».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Θέλει χρόνο ακόμη η προσαρμογή του Κίερ, σύνθετες άμυνες αντιμετώπισε στον Κρόνο

Φάνηκε περίτρανα στην πρεμιέρα ότι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της NL1 θα είναι εντελώς διαφορά από τα… λάιτ που προηγήθηκαν στα φιλικά και στα περισσότερα του κυπέλλου για τον Απόλλωνα.
Κλασικό παράδειγμα οι σύνθετες άμυνες των γηπεδούχων πάνω στον παίκτη «βαρόμετρο» του Απόλλωνα, τον Αμερικάνο Κίερ, που έμεινε σε χαμηλή πτήση στο σκοράρισμα, με μόλις 9 πόντους.
Θα χρειαστεί χρόνο ακόμη για να «δέσει» ως σύνολο η ομάδα έχοντας πολλά νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό της, για το λόγο αυτό εκείνο που επείγει στη συνέχεια είναι πρώτιστα οι νίκες και φυσικά η πλήρης αξιοποίηση της έδρας.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ελευθεριάδης: «Κρατάμε την προσπάθεια και πάμε για ένα νέο ξεκίνημα»

Δεν θέλησε να ανοιχτεί ιδιαίτερα ο Γιάννης Ελευθεριάδης μετά το τέλος του αγώνα και την πρώτη ήττα της ομάδας του Απόλλωνα από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου στη NL1.
Μίλησε στη «Match» επισημαίνοντας με έμφαση τα παρακάτω: «Είχαμε άσχημα διαστήματα και κύρια λάθη στην επίθεση που μας στοίχισαν, όπως και ένα άσχημο δεύτερο δεκάλεπτο.
Όλα αυτά μαζί δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, αν και τα παιδιά προσπάθησαν κι αυτό είναι θετικό στοιχείο που το κρατάμε», ήταν τα λόγια του, για να προσθέσει ακόμη.
«Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα από το ματς με το Παγκράτι στην έδρα μας το ερχόμενο Σάββατο και να αρχίσουμε να μαζεύουμε νίκες, που είναι πολύ σημαντικό».
Μίλτος Σπυρόπουλος
NATIONAL LEAGUE 1
Ο Προμηθέας 2014 «λύγισε» στο τέλος από το Παγκράτι, χάνοντας ένα πολύ μεγάλο διπλό

Κρίμα κι άδικο για το νεανικό και ταλαντούχο Προμηθέα 2014 που αν και τα έδωσε όλα αγγίζοντας ένα πολύ μεγάλο διπλό, εν τούτοις έφυγε ηττημένος από το κλειστό του ΜΕΤΣ με 85-81 από το Παγκράτι για τη NL1.
Στο 38΄ το σκορ ήταν 79-79, στα 42’’ πριν τη λήξη 79-81, για να σκοράρουν οι γηπεδούχοι με τρίποντο «μαχαιριά» το 82-81 στα 16’’.3. Ακολούθησε άστοχη επίθεση του Προμηθέα 2014 και με βολές το Παγκράτι διαμόρφωσε το 84-81 και στην εκπνοή με 1/2β. (προηγήθηκε πάλι άστοχη επίθεση των παικτών του Ντάγιου) γράφτηκε το τελικό 85-81.
Τα 10λεπτα: 22-12, 48-33, 70-64, 85-81
Παγκράτι (Οικονομόπουλος): Σταματίου 11 (1), Λαμπρόπουλος 8 (2), Πιακούδης 14, Μαυρογιάννης 10 (2), Τσίτσιτς 18 (4), Στογιάνοβιτς 3 (1), Ζαφίρης 3, Λαμπρόπουλος 3 (1), Μάλο, Εζέτζα
Προμηθέας Π. (Ντάγιος): Σταμούλης, Δένδης, Αλεξανρόπουλος, Καπετάκης 30 (5), Κομιανίδης 9 (1), Κιόσα 11, Πρέκας 14 (1), Σκληρός 7, Πούλος 3 (1), Σοϊλεμετζίδης 7 (1).
Μίλτος Σπυρόπουλος