ΜΠΑΣΚΕΤ
«Να προσέξουμε τον Γιάννη γιατί μπορεί να μην είναι στην ομάδα…»

Για τη νίκη της Εθνική μας απέναντι στην Ν.Ζηλανδία, αλλά και για την κατάσταση αναφορικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε ο προπονητής της “γαλανόλευκης”, Θανάση Σκουρτόπουλου.
Αναλυτικά:
Ξεκίνσαμε με την άμυνα σε αλλαγές. Χαλαρώναμε όταν ανεβάζαμε το σκρο, αλλά γενικά κάναμε αυτό που έπρεπε. Θέλαμε να επιτεθούμε στο «1 εναντίον 1», αυτό έφερε φάουλ στον Φοτού. Το σχήμα τους μας βόλεψε και έτσι φτάσαμε στο καλό επιθετικό σκορ. Χαλαρώναμε πίσω, κάπου αφήνουμε περιθώρια ενώ δεν θα έπρεπε. Η ομάδα αυτή ήταν πολύ επικίνδυνη, κυρίως από το τρίποντο. Σκοράρουν πολύ, από 88 μέχρι 102 πόντους. Αυτό τα λέει όλα για την ομάδα, όμως γενικά κάναμε αυτό που έπρεπε», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της Εθνικής, προτού προσθέσει:
«Όποιος δεν προσέχει, μπορεί να πάθει ζημιά. Έχουμε μία δύσκολη μετακίνηση, θα το πάμε λίγο διαφορετικά στο ματς με την Αμερική. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να στήσουμε ζώνες, ώστε να κάνουμε και το δικό μας παιχνίδι. Αυτό έκανε και η Τουρκία, οι Αμερικανοί δεν έχουν δει τέτοιες άμυνες. Έχουμε έναν οδηγό, θα διαβάσουμε πάνω σε αυτό και θα δούμε πως θα λειτουργήσουμε».
Σχετικά με τον Αντετοκούνμπο και την διαχείρησή του, τόνισε: «Δεν έχουμε να πούμε κάτι για τον Γιάννη. Είναι σημαντικός, όπως και η υγεία του. Πρέπει να προσέχουμε. Αν αυτό διαταραχθεί. μπορεί να μην είναι στην ομάδα. Είχαμε το περιθώριο να παίξει πιο πολύ, να παίξει και στο “5” που είχε πλεονέκτημα. Δεν θα δούμε κάτι τέτοιο στο ματς με τις ΗΠΑ, όμως ξέρει τι πρέπει να κάνει και πως να λειτουργήσει στο παρκέ».
Στη συνέχεια, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου:
«Ήταν ένα σκληρό ματς, γιατί είχαμε χάσει με τη Βραζιλία. Έπρεπε να κερδίσουμε. Η Νέα Ζηλανδία είναι επικίνδυνη αντίπαλος. Αντιδράσαμε καλά στην άμυνα. Δούλεψαν οι αλλαγές. Επιθετικά ήμασταν καλοί. Όλοι δούλεψαν σωστά. Είναι μια επιτυχία ότι πάμε στους “16”. Εκεί θα αντιμετωπίσουμε ένα νέο τουρνουά, με τις ΗΠΑ και την Τσεχία. Θέλουμε να κερδίσουμε και στα δύο ματς, για να είμαστε σίγουροι πως θα προκριθούμε στον επόμενο γύρο».
Για τις ΗΠΑ και την Τσεχία: «Η Τσεχία είναι μια σοβαρή ομάδα. Στο πρώτο ματς με τις ΗΠΑ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Είναι επικίνδυνη. Και η Τουρκία ήταν καλή ομάδα. Είναι έκπληξη η πρόκριση της Τσεχίας, γιατί η Τουρκία είναι πιο έμπειρη. Οι ΗΠΑ παρά τις απουσίες έχουν εξαιρετικό ρόστερ και τεχνικό επιτελείο. Πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι».
Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι περίπλοκη η κατάσταση με τον Γιάννη. Είναι ο σούπερ σταρ μας. Όμως, πρέπει να τον προστατεύουμε για θέματα υγείας. Απέναντι στο small ball της Νέας Ζηλανδίας μπορέσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε παραπάνω. Στο επόμενο παιχνίδι θα ξέρει καλύτερα πώς να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Είναι ευκαιρία να αυξήσουμε τον χρόνο του».

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Το φωτορεπορτάζ από το φιλικό παιχνίδι του Προμηθέα με τον Βίκο στο «Δ. Τόφαλος»

Αρκετές ωραίες εικόνες είχε το σημερινό φιλικό του Προμηθέα Βίκος Cola με τον Βίκο Ιωαννίνων στο Παλέ των Μποζαϊτίκων που κρίθηκε στην παράταση για τους φιλοξενούμενους με 73-69 στην παράταση.
Μερικές από αυτές είναι οι φωτό που ακολουθούν από το εν λόγω παιχνίδι.
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Προσγείωση» για τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου και ήττα-αποκλεισμός στο κύπελλο Ελλάδας

Μπορεί ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου να είναι πολύ ενισχυμένος και ένα από τα φαβορί τίτλου –μαζί με τον Απόλλωνα- στην NL1, όμως στο κύπελλο προσγειώθηκε… ανώμαλα χάνοντας εντός από τον Χολαργό με 70-67, παρότι στο ημίχρονο προηγήθηκε με +14 (37-23).
Τα 10λεπτα: 19-12, 37-23 (ημ.), 48-47, 67-70
Κρόνος (Καραμπάς): Ντελόνι 16 (1), Τουτζιαράκης 7, Παπαδιονυσίου 4, Πιουσκουλόγλου, Λυσάνδρου, Μοτσενίγος 7 (1), Μάστορος 10 (2), Καραλευθέρης 3 (1), Τσαβός 3 (1), Ψημίτης 17 (4), Τσάμης
Χολαργός (Θωμόπουλος): Ζαβίτσανος 17 (1), Κατσώρης 2, Ιωακειμίδης 10, Χατζηνικόλας 5 (1), Οικονόμου 9 (1), Λούκας 2, Παπαγεωργόπουλος 8 (2), Αλεξιάδης 2, Βασιλαντωνάκης 8 (1), Πατεράκης, Δόξας 7.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Οι Γαργαλιάνοι (NL2) νέος αντίπαλος του Απόλλωνα το Σάββατο στο κύπελλο εκτός έδρας

Την ευκαιρία να συνεχίσει την παρουσία του στο κύπελλο θα έχει ο Απόλλωνας παίζοντας με τους Γαργαλιάνους στην 1η αγωνιστική της β΄ φάσης το ερχόμενο Σάββατο εκτός έδρας.
Κι αυτό καθώς βάσης προκήρυξης σε όποιο ζευγάρι οι αντίπαλοι δεν είναι της ίδιας κατηγορίας ο αγώνας τους υποχρεωτικά ορίζεται στην έδρα της κατώτερης.
Έτσι, ο αγώνας με τους Γαργαλιάνους των μελανόλευκων θα γίνει στην έδρα των πρώτων, οι οποίοι προκρίθηκαν νικώντας τον Δούκα 78-68, έχοντας σκόρερ τους Ψαρόπουλο 19, Γαβρίλη 10, Μακαριάδη 9, Τασσόπουλο 8, Δαμιανάκο 7, Γυφτάκη 6, Νικολιδάκη 6, Βουσίσεβιτς 13.
Μίλτος Σπυρόπουλος