ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Νόρα Δράκου: «Να μπούμε τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
Η Πατρινή κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού, Νόρα Δράκου κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο σε Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Η Πατρινή κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού, Νόρα Δράκου κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο σε Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, καθώς τερμάτισε πρώτη στα 50μ ύπτιο με χρόνο 28.15 στην 93η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη.
Για τη σπουδαία πρωταθλήτρια μας αυτό είναι το 35ος της χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της και είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Μαριάνα Λυμπερτά που έχει 37. Στο αγώνισμα συνέχισε για 10η χρονιά το σερί που έχει «χτίσει» από το 2015.
Αναδείχθηκε επίσης καλύτερη κολυμβήτρια στο Ποσειδώνιο με την επίδοση 28.15 στα 50μ ύπτιο (868 βαθμοί).
Η Δράκου έκανε τον απολογισμό στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Το πρωτάθλημα ήταν για εμένα ένα είδος προπόνησης να δω που βρίσκομαι ενόψει ευρωπαϊκού και ένας αγώνας για να μαζέψω όσους περισσότερους βαθμούς μπορώ για την ομάδα μυ τον Παναθηναϊκό. Και τα δύο σκέλη νομίζω ήταν άκρως επιτυχημένα. Σαφώς κυνηγούσα και το ρεκόρ μεταλλίων της σπουδαίας Μαριάννας Λυμπερτά, δεν μου βγήκε αλλά σε έναν αγώνα ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις… Άλλο ένα πρωτάθλημα έκλεισε για εμένα επιτυχημένα με τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας και με πολύ καλή συνολική εικόνα της ομάδας μου».
Η επόμενη σελίδα τι περιλαμβάνει; Συνεχίζει η Νόρα Δράκου: «Πλέον μπαίνω στη τελική ευθεία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι. Είναι ένας μεγάλος μου στόχος! Θέλω να σημειώσω όσα περισσότερα πανελλήνια ρεκόρ. Να πλασαριστώ σε όσο καλύτερη θέση μπορώ στα 50μ ύπτιο και να κυνηγήσω το όριο για τους ολυμπιακούς στα 50μ ελεύθερο. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ευρωπαϊκό για εμένα και ανυπομονώ. Και μετά είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Να πετύχουμε με τα παιδιά ό,τι δεν πετύχαμε στο Τόκιο. Να μπούμε τελικό».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Ανανεώσεις προπονητών στο κολυμβητικό τμήμα της ΝΕ Πατρών, για νέες μεγάλες διακρίσεις

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Χάλκινο μετάλλιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) και Εφήβων στο Παγκόσμιο ο Κακουλάκης

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση, καθώς ο Βασίλης Κακουλάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 1.500μ. ελεύθερο, σήμερα, τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων της Ρουμανίας (Οτοπένι).
Ο Έλληνας πρωταθλητής κολύμπησε στην πρώτη διαδρομή της γρήγορης σειράς το απόγευμα της Κυριακής (24/8) και κάλυψε την απόσταση σε 15:00.29.
Η επίδοση αυτή αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) και Εφήβων. Το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ που αποτελούσε και Πανελλήνιο Εφήβων ήταν 15:13.55 από τις 19/5/2025. Το προηγούμενο Πανελλήνιο Ρεκόρ Νέων Ανδρών (Κ23) ανήκε εδώ και 2 χρόνια στον Δημήτρη Μάρκο με 15:07.61 από τις 23/7/2023.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Έκτος ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο, δεν μπόρεσε να μπει στη μάχη των μεταλλίων

Με τον Απόστολο Χρήστου να καταλαμβάνει την έκτη θέση στον τελικό των 50μ. ύπτιο, με χρόνο 24.59, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Σιγκαπούρης.
Στην έβδομη συμμετοχή του σε ατομικό τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης έκανε μία καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τα 100μ. (όπου είχε μείνει όγδοος) αλλά δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων, κάτι για το οποίο θα χρειαζόταν να «κατεβάσει» αρκετά το πανελλήνιο ρεκόρ (24.36).
Ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (που αγωνίζεται ως ουδέτερος) αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής κόσμου, πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων με 23.68, κοντά στο δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (23.55).
Ο συμπατριώτης του Πάβελ Σαμουσένκο και ο Πίτερ Κέτζε μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση με 24.17, με τον Νοτιοαφρικανό να πετυχαίνει ξανά ηπειρωτικό ρεκόρ να εξασφαλίζει το τρίτο του μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό στα 100μ. και το ασημένιο στα 200μ.