ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Nortenos: «Χτυπούσαν ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ με μένος κόσμο…»

Ανακοίνωση σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Γαστούνη εξέδωσε ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της Παναχαϊκής «Nortenos», οι οποίοι αναφέρθηκαν και στο γενικό θέμα της βίας και της καταστολής της.
Αναλυτικά αναφέρουν:
«Τις τελευταίες ημέρες, έχει ανοίξει μια τεράστια κουβέντα, σχετικά την βία. Δικαιολογημένα, λόγω της εν ψυχρώ δολοφονίας του Άλκη. Άρθρα επί άρθρων αλλά όλα μονοδιάστατα. Το πρόβλημα της βίας, είναι πολύπλευρο και θέλει πολλαπλές και διαφορετικές αναγνώσεις.
Το ζήτημα της οπαδικής βίας, είναι πολύπλοκο. Η Πολιτεία, με την ρηχή και ψηφοθηρική γρήγορη αντίδραση της, ανακοίνωσε μέτρα. Μέτρα, που σε καμία περίπτωση δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Η Πολιτεία, ‘ξέχασε’ να αναλάβει τις δικές της ευθύνες. Η θεωρία, ‘πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι’, υπερίσχυσε και πάλι.
Όσοι ήταν παρόντες, στο γήπεδο της Γαστούνης είδαν φοβισμένα- ανεκπαίδευτα μπλε ανθρωπάκια, να επιτίθενται εναντίον φιλάθλων, χωρίς λόγο και αφορμή. Εν δυνάμει δολοφόνοι, με ασπίδες και κράνη. Νόμιμοι Εγκληματίες, χτυπούσαν ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ με μένος κόσμο, που έκανε το ‘έγκλημα’ να υποστηρίξει την καψούρα του. Αυτή είναι η κρατική βία, που κανέναν δεν συγκινεί, γιατί χαλάει το αφήγημα.
Η κρατική βία δεν αντιμετωπίζεται, γιατί βολεύει. Αλλά διαφεύγει της αντίληψης, ότι η κρατική βία είναι βασικό στοιχείο του προβλήματος. Είναι η κατάλληλη ώρα να αναδειχθεί.
Η βία έχει πολλά κεφάλια αλλά αν εθελοτυφλεί η Πολιτεία, η βία θα αυξάνεται και θα διογκώνεται, με μαθηματική ακρίβεια.
Οι ευθύνες της Πολιτείας, που δημιουργούν βία είναι σημαντικές. Στημένα παιχνίδια, στημένες διαιτησίες, άφραγκοι ‘ιδιοκτήτες’ ομάδων και πόσα άλλα.
Το ποδόσφαιρο, το πιο λαοφιλές άθλημα, θέλει εκ βάθρων αναδιάρθρωση. Όσο η Πολιτεία κομπορρυμονεί, η βία θα είναι μόνιμα παρούσα.
Η δράση προκαλεί αντίδραση, ανέκαθεν…».

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Πετράτος στη «Match»: «Είμαστε Παναχαϊκή, θέλουμε να κερδίζουμε»

Με την πικρία της ήττας, αλλά και ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας, εμφανίστηκε ο Ηλίας Πετράτος μετά το τέλος του αγώνα.
Ο έμπειρος παίκτης της Παναχαϊκής, σε δηλώσεις του στη «Match», ανέφερε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και θεωρώ πως σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, πιστεύω ότι η ήττα κρίθηκε σε δύο δικά μας λάθη, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στον Πύργο να σκοράρει και να πάρει τη νίκη».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε:
«Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί δεν καταφέραμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας, που ήρθε στον Πύργο για να μας στηρίξει. Ήρθαμε για τη νίκη, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη συνέχεια. Η Παναχαϊκή είναι ο κόσμος της και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά».
Ενόψει του επόμενου αγώνα με τη Ζάκυνθο, ο Ηλίας Πετράτος τόνισε:
«Είμαστε Παναχαϊκή και σε όλα τα παιχνίδια πάμε για τη νίκη, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Σίγουρα θέλουμε τους βαθμούς και κόντρα στη Ζάκυνθο, όπως ακριβώς τους θέλαμε και στον Πύργο. Σε κάθε ματς θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για εμάς και για τον κόσμο μας».
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έδωσε για ακόμη μία φορά το φετινό στίγμα των «κοκκινόμαυρων», οι οποίοι παρά το άκρως νεανικό ρόστερ που διαχειρίζεται το τεχνικό επιτελείο, στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό σε κάθε αναμέτρηση.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Το σχόλιο του Γιώργου Αστερή από τον Πύργο: Η Παναχαϊκή τις εντυπώσεις, ο ΠΑΣ Πύργου τα γκολ

Ο «Αθλητικός Δικαστής» βρέθηκε την Κυριακή στο «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και με τη δική του ματιά δίνει στη “Match” το «ρεζουμέ» του τι είδε:
«Σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε παλιές, καλές εποχές για το ποδόσφαιρο της Ηλείας και με σχεδόν 3.000 φιλάθλους στις κερκίδες, το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΣ Πύργου και την Παναχαϊκή ήταν μια πραγματική γιορτή.
Στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, η Παναχαϊκή ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις. Στάθηκε εξαιρετικά και έλεγξε τον χώρο του κέντρου, ενώ ο ΠΑΣ Πύργος είχε αυτό που μετράει περισσότερο στο ποδόσφαιρο, την ουσία δηλαδή τα γκολ. Ωστόσο, η συνολική του εικόνα έδειξε πως χρειάζεται ακόμα δουλειά και «δέσιμο» για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.
Το μεγαλύτερο κέρδος της ημέρας, όμως, ήταν ο κόσμος. Το στάδιο του Πύργου γέμισε μετά από χρόνια, και με Πατρινούς να δίνουν το «παρών» χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο. Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν αυστηρά και άψογα, με αποτέλεσμα να μην κουνηθεί φύλλο.
Η τελική ετυμηγορία; Σε ένα ματς μέτριου θεάματος η Παναχαϊκή έχασε τους βαθμούς αλλά κέρδισε μια καλή εμφάνιση, ενώ ο Πύργος πήρε τη νίκη αλλά και το μήνυμα ότι πρέπει να βελτιωθεί. Στα αξιοσημείωτα, η κίνηση σεβασμού του Χαντί, ο οποίος δεν πανηγύρισε τα γκολ που πέτυχε, απέναντι στην πρώην ομάδα του».
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Λ. Κυβελίδης: “Είμαστε οικογένεια στα εύκολα και τα δύσκολα”

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης, που παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα λόγω της τιμωρίας του, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 2-0 από τον ΠΑΣ Πύργου: «Ο Πύργος διαθέτει καλούς και ποιοτικούς παίκτες και εμείς προσπαθήσαμε, μέσα από την τακτική μας, να περιορίσουμε τις κινήσεις των αντιπάλων.
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ με τον έμπειρο Χαντί, ενώ στην επανάληψη δεχθήκαμε δεύτερο τέρμα από στατική φάση και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί. Θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας, καθώς είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, όμως αυτό που με χαροποίησε για ακόμη μία φορά ήταν το πάθος που έδειξε η ομάδα μου».
Ο Λεωνίδας Κυβελίδης ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος ανέφερε: «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και είμαστε μία οικογένεια, στα εύκολα και στα δύσκολα. Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όμως παραμένουμε ενωμένοι και δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στη συνέχεια του πρωταθλήματος».