Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Αντετοκούνμπο επέστρεψε, το Μιλγουόκι έπεσε χωρίς μάχη στο Σαν Φρανσίσκο

Published

on

Τα καλά νέα ήταν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γύρισε στη δράση, μετά από απουσία ενός αγώνα εξαιτίας της τενοντίτιδας στον αριστερό αχίλλειο. Και κάπου εκεί τα καλά νέα τελείωσαν για τους Μπακς το πρωί της Πέμπτης (7/3), καθώς η ομάδα του Μιλγουόκι ηττήθηκε με 125-90 στο Σαν Φρανσίσκο από το small-ball των Γουόριορς και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει με θετικό τρόπο το road trip των τεσσάρων αγώνων στη Δυτική Περιφέρεια.

Στο 41-22 έπεσε το Μιλγουόκι (25-7 εντός και 16-15 εκτός έδρας), με τον Greek Freak να έχει εντυπωσιακά διαστήματα, αλλά να μην κυριαρχεί συνολικά στον αγώνα (23 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ). Τη στατιστική του τη γέμισε και ήταν και θετικός και οικονομικός, όπως και ο Μπόμπι Πόρτις που εντυπωσίασε για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ στο σκοράρισμα, αλλά δεν απέφυγε τα εύκολα λάθη και την φθορά των φάουλ. Χλιαρή βραδιά για τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, απογοητευτική για τον Μαλίκ Μπίσλι και τον Μπρουκ Λόπεζ, με τον Ντοκ Ρίβερς να ελπίζει ότι θα έχει το συντομότερο δυνατό τον Κρις Μίντλετον στη διάθεσή του εν όψει της τελικής ευθείας της regular season.

Στο 33-28 ανέβηκαν οι Γουόριορς (17-15 εντός και 16-13 εκτός έδρας), που δεν βρίσκονται και τόσο μακριά από την πρώτη εξάδα της Δύσης για την απευθείας είσοδο στα playoffs. Ο Στιβ Κερ είχε όλο το ρόστερ στη διάθεσή του, είχε και τον Άντριου Γουίγκινς που επέστρεψε στην καθημερινότητα της ομάδας, είχε και πολλούς πρωταγωνιστές. Από τον Στεφ Κάρι και τον Τζόναθαν Κουμίνγκα, μέχρι τους rookies Μπράντιν Ποτζέμσκι – Τρέις Τζάκσον-Ντέιβις που έκαναν καταπληκτική δουλειά σε όλους τους τομείς. Και στο σκοράρισμα και στην άμυνα, για να “χαλάσουν” την Greek Night και τη διάθεση των Ελλήνων στο Chase Center.

54-36 οι πόντοι στη ρακέτα, 19-10 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 53-30 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς (τους 20 από τους 30 των Μπακς τους έβαλε ο Πόρτις), 21-12 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 8-8 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικά ριμπάουντ), με 11/39 τρίποντα έκλεισε τον αγώνα το Μιλγουόκι που, απίστευτο και όμως αληθινό, έκανε μόλις 10 φάουλ σε 48 λεπτά και το πρώτο του στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς οι Λέικερς, τα ξημερώματα του Σαββάτου (05:00) στο Staples Center του Λος Άντζελες.

Ο απολογισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μπήκε στο ματς με καλάθι από pick-and-roll συνεργασία με τον Λίλαρντ και στην επόμενη φάση κάρφωσε μετά από άστοχο τελείωμα του Dame. Στην τρίτη φάση κέρδισε φάουλ για βολές (1/2), όλα αυτά στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Συνέχισε με άστοχο τρίποντο, έβαλε αμέσως μετά ελεύθερο τρίποντο από την κορυφή, πήρε γρήγορα το δεύτερο φάουλ του Γκριν και μαζί και τεχνική ποινή. Έκλεισε την πρώτη περίοδο με εννέα πόντους και στις αρχές της δεύτερης έκανε χώρο για τον Πόρτις που ήταν σε εξωπραγματική κατάσταση. Έμεινε πολύ μακριά από τα στάνταρ του έως το ημίχρονο, απέναντι στο smallball των Γουόριορς.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους χτύπησε τον αγκώνα του σε φάουλ του Γκριν που έβαζε συνεχώς το σώμα του μπροστά του, όμως διάβασε άριστα το παιχνίδι. Και στη δημιουργία και στο σκοράρισμα και στο ριμπάουντ, όλα αυτά για το 81-72. Έβαλε επικό γκολ-φάουλ για το 83-75, έδωσε την έκτη ασίστ στον Λόπεζ και λίγες φάσεις αργότερα κόπηκε δύο φορές στην ίδια φάση από τον ρούκι Τρέις Τζάκσον-Ντέιβις. Ο Ρίβερς κάλεσε timeout και από αυτό προέκυψε άλεϊ-ουπ συνεργασία, με τον Γιάννη να καρφώνει από πάσα του Λίλαρντ, αλλά να μη βρίσκεται στο παρκέ στις αρχές της τέταρτης όταν οι Γουόριορς ξέφυγαν και πάλι.

Ο Ρίβερς τράβηξε τους βασικούς του νωρίς στον πάγκο και ο Greek Freak έκλεισε τον αγώνα ως πρώτος σκόρερ, πρώτος ριμπάουντερ και πρώτος πασέρ της ομάδας του. Σε μια βραδιά που είχε εντυπωσιακά ξεσπάσματα απέναντι σε όλους, αλλά ηττήθηκε από έναν καλύτερο, πιο έτοιμο και καλά προετοιμασμένο αντίπαλο.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 40-32, 78-58, 93-82, 125-90

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ (Στιβ Κερ): Γουίγκινς 3 (1), Κουμίνγκα 20 (7/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ), Γκριν 12 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 μπλοκ), Ποτζέμσκι 8 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κάρι 29 (4/8 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Πέιτον 9 (1), Λούνι 4, Τόμπσον 10 (2/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πολ 6 (2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μούντι 6 (4 ριμπάουντ), Τζάκσον-Ντέιβις 15 (7/9 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 μπλοκ), Σάντος, Ρόμπινσον, Σάριτς, Κινόνιες 3 (1)

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Ντοκ Ρίβερς): Κράουντερ 4 (6 ριμπάουντ), Γιάννης Αντετοκούνμπο 23, Λόπεζ 9 (1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μπίσλι 4 (0/6 τρίποντα), Λίλαρντ 20 (2/6 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 1/1 βολή, 6 ασίστ), Πόρτις 20 (6/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 λάθη, 5 φάουλ), Μπέβερλι 2 (2/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Κόνατον 6 (2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γκαλινάρι, Γκριν 2 (0/5 τρίποντα), Μπότσαμπ, Τζάκσον, Θανάσης Αντετοκούνμπο.

 

Πηγή

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το επίσημο λογότυπο Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΚ

Published

on

Το νέο λογότυπο της Α2 εθνικής γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΚ, σε μια ακόμη προσπάθειά της για την αναβάθμιση του αθλήματος.

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο όμιλο του Νότου θα λάβει μέρος και ο νεανικός Προμηθέας Πατρών με μοναδικό στόχο την επιβίωση και την αποφυγή του υποβιβασμού.

 

 

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Όμιλος Ελλάδας: Η Γεωργία άνετη επικράτηση κόντρα στην Κύπρο και τώρα τελικός με Βοσνία

Published

on

Μια καλή προπόνηση αποδείχθηκε για τη Γεωργία ο αγώνας με την Κύπρο, το βράδυ της Τρίτης (2/9) στη Λεμεσό για την τέταρτη αγωνιστική του EuroBasket 2025.

Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς επικράτησε με 93-61, με τον Σέρβο προπονητή να έχει στη διάθεσή του και τον Σάντρο Μαμουκελασβίλι και τον Τόκο Σενγκέλια και τον Γκόγκα Μπιτάτζε. Και οι τρεις γέμισαν τη στατιστική τους, με τη Γεωργία να σκοράρει κατά ριπάς από την περιφέρεια και να πηγαίνει στο μεγάλο παιχνίδι με τη Βοσνία (4/9 στις 15:00) με καλή ψυχολογία.

Η Κύπρος, από την πλευρά της, ήταν πολύ ανταγωνιστική στο πρώτο δεκάλεπτο και λίγο έλειψε και να το κερδίσει κιόλας. Σιμιτζής και Γουίλις ήταν οι δύο που ξεχώρισαν, στην τέταρτη από τις πέντε βραδιές που το μπάσκετ της χώρας θα θυμάται για πάντα.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 26-42, 41-68, 61-93.

ΚΥΠΡΟΣ (Λειβαδιώτης): Λοϊζίδης, Σιμιτζής 9 (1), Πασσιαλής, Ηλιάδης 3 (1), Χριστοδούλου, Γιουνγκ 4 (6 ριμπάουντ), Γιανναράς 6 (2), Κουμής 1, Τίγκας 11 (1), Γουίλις 19 (7 ριμπάουντ), Στυλιανού 6 (1).

ΓΕΩΡΓΙΑ (Τζίκιτς): Αντρονικασβίλι, Μαμουκελασβίλι 5 (10 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Τζιντζαράτζε 5, Μπουργιανάτζε 5 (1), Σερμαντίνι 6, Σανάτζε 10 (2), Κορσάντια 2, Σενγκέλια 27 (5/9 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπιτάτζε 21 (3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 13 ριμπάουντ), Μπάλντουιν 8 (2), Οτσχικίτζε 4.

Τα ομαδικά στατιστικά της Κύπρου: 16/33 δίποντα, 6/30 τρίποντα, 11/14 βολές, 26 ριμπάουντ (15 αμυντικά – 11 επιθετικά), 15 ασίστ, 7 κλεψίματα, 10 λάθη, 21 φάουλ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Γεωργίας: 16/26 δίποντα, 15/34 τρίποντα, 16/21 βολές, 41 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 12 επιθετικά), 17 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 10 λάθη, 17 φάουλ.

 

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Π.: Καλή πορεία στο Κύπελλο

Published

on

– Οι «μελανόλευκοι» έχουν την ευκαιρία με πέντε διαδοχικές προκρίσεις να φτάσουν στο φάιναλ-φορ του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ

Είναι δεδομένο ότι ο σημερινός Απόλλωνας δεν μπορεί να διεκδικήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, αν και στο παρελθόν έφτασε δύο φορές μία ανάσα από την ιστορική επιτυχία, παίζοντας στους τελικούς του 1997 και του 2015, όπου ηττήθηκε από Ολυμπιακό (80-78) και Παναθηναϊκό (68-53) αντίστοιχα.

Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τη φιλοδοξία του να διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή πορεία, μετά και την κλήρωση που έγινε, και τουλάχιστον να φτάσει μέχρι την τελική φάση του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ, λίγο πριν μπουν στον θεσμό και οι ομάδες της GBL.

Μια τέτοια πορεία θα του δώσει τη δυνατότητα να δώσει μία σειρά από διαδοχικά επίσημα παιχνίδια, τα οποία επί της ουσίας θα αποτελέσουν την καλύτερη δυνατή πρόβα για τη μάχη της ανόδου στην Α2 Εθνική.

Προς αυτή την κατεύθυνση ευνοεί και η κλήρωση που έχει γίνει για όλες τις φάσεις του θεσμού, αρκεί οι «μελανόλευκοι» να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμοι από την αρχή.

Η πρεμιέρα θα γίνει με την αναμέτρηση κόντρα στον συμπολίτη Προμηθέα 2014 (αντίπαλο και στο νέο πρωτάθλημα της NL1), που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στην Περιβόλα, με ώρα έναρξης τις 17:00.

Περνώντας με επιτυχία το εν λόγω εμπόδιο, θα βρει στη συνέχεια εκτός έδρας μία ακόμη ομάδα του ομίλου του, τον νικητή του ζευγαριού Πανελλήνιος-Ν. Κηφισιά (Τετάρτη 17/9), έχοντας και πάλι την ιδιότητα του φαβορί για το «διπλό»-πρόκριση.

Από εκεί και πέρα, θα τον περιμένει ο νικητής από τα ζευγάρια Δούκας-Ερμής Πειραιά / Γαργαλιάνοι-Αχαγιά ’82 για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης, πάλι μακριά από την Περιβόλα (Σάββατο 20/9), με την πρόκριση να φέρνει πιθανότατα τη Δόξα Λευκάδας στην Περιβόλα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη πιο… βαθιά στο Κύπελλο, όπου αντίπαλος θα είναι εκ νέου ομάδα της Elite League (Σοφάδες ή Αιγάλεω λογικά). Κι εκεί θα έχει τη μεγάλη πρόκληση της νίκης για να προκριθεί στο φάιναλ-φορ του «Unisef Trophy» της ΕΟΚ.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Όμιλος Ελλάδας: Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Η Ιταλία νίκησε την Ισπανία και έβαλε φωτιά στον όμιλο της Ελλάδας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών για τη League Phase του Champions League

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ5 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: “Η φετινή NL1 θα θυμίζει… GBL για τη μάχη του τίτλου με δυο ακλόνητα φαβορί”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ για τα ματς στη League Phase του Europa League

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για τα παιχνίδια στη League Phase του Conference League

ΠΟΛΟ5 hours ago

“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού για τη League Phase του Europa League

ΜΠΑΣΚΕΤ6 hours ago

Το επίσημο λογότυπο Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΚ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Παναχαϊκή: Επιβεβαίωση του «Matchnews.gr» με Πετράτο, παίρνει και Σταθόπουλο, δίνει μάχη για Σκόνδρα

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Όμιλος Ελλάδας: Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Η Ιταλία νίκησε την Ισπανία και έβαλε φωτιά στον όμιλο της Ελλάδας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών για τη League Phase του Champions League

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ5 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: “Η φετινή NL1 θα θυμίζει… GBL για τη μάχη του τίτλου με δυο ακλόνητα φαβορί”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ για τα ματς στη League Phase του Europa League

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για τα παιχνίδια στη League Phase του Conference League

ΠΟΛΟ5 hours ago

“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού για τη League Phase του Europa League

ΜΠΑΣΚΕΤ6 hours ago

Το επίσημο λογότυπο Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΚ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Παναχαϊκή: Επιβεβαίωση του «Matchnews.gr» με Πετράτο, παίρνει και Σταθόπουλο, δίνει μάχη για Σκόνδρα

Facebook